کسب‌وکار خود را برای زلزله‌ بزرگ آماده کنید

نویسنده: کارول تایس

مترجم: فرهاد امیری

منبع: اینترپرنر دات کام

یک زلزله‌ بزرگ همچون آن هیولای هزارسری که در ژاپن زمین را تکان داد، کارآفرینان باهوش را به فکر وامی‌دارد: اگر زلزله‌ای بزرگ به کسب و کار من ضربه بزند، چه؟ من به عنوان کسی که از سه زمین‌لرزه‌ بزرگ ــ در سان فرناندو، نورث‌ریج و نیسکوآلی ــ جان سالم به در برده‌ام، می‌توانم به شما اطمینان بدهم که فکرکردن به آمادگی دربرابر زلزله هم پرزحمت است و هم به زحمتش می‌ارزد. و البته فکر نکنید اگر در منطقه زلزله‌خیز معروفی نیستید، در امان هستید. مثلا آمریکایی‌های بیرون از کالیفرنیا در امان نیستند؛ زیرا مناطق زلزله‌خیز در سرتاسر ایالات متحده پخش شده‌اند.

اینجا می‌خواهم هفت نکته بگویم که به شما در آماده‌شدن در برابر زلزله کمک خواهد کرد. با این هفت نکته، کسب‌وکار شما بر اثر زلزله دچار خلل نخواهد شد:

۱. بیمه شوید. حتی در منطقه‌ای زلزله‌خیز مثل کالیفرنیا هم تنها ۱۰ درصد از املاک بیمه‌ زلزله شده‌اند. اما درست پس از وقوع یک زلزله‌ بزرگ ــ مثلا همین حالا بعد از اتفاق ژاپن ــ دسترسی به بیمه‌ زلزله بسیار دشوار می‌شود و آدم باید مدتی دنبال کارهای آن باشد.

البته چنین افسانه‌ای هم دهان به دهان می‌چرخد: بیمه‌ زلزله فایده ندارد اگر زمین‌لرزه بسیار بزرگ باشد و در صورت رخ‌دادن این زلزله، ستاد مدیریت بحران فدرال به داد آدم‌ها می‌رسد. اگرچه ستاد فدرال می‌تواند وام‌هایی با بهره‌های پایین اعطا کند؛ اما به شما وجه نقد نخواهد داد؛ زیرا فرآیند انتقال وجه نقد طول می‌کشد. با این حال، اگر بیمه‌ زلزله داشته باشید، به سرعت می‌توانید کسب و کار خود را از نو بسازید.

در چنین مواردی بیمه‌ استاندارد کسب و کار نیز مفید خواهد بود؛ زیرا چنین بیمه‌ای خسارت‌های واردشده به کسب و کار شما (بر اثر اختلال در آن) را پرداخت خواهد کرد. چه بسا برخی از بیمه‌های زلزله تنها هزینه‌های مربوط به ساختمان و محل کار را بپردازند و دیگر کاری به خسارت‌های واردشده بر اثر توقف فروش یا اختلال در کسب و کار نداشته باشند. در نظر بگیرید که این اختلال ممکن است ماه‌ها به طول بینجامد.

۲. یک طرح برای مواقع بحرانی در دست داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که کارمندان می‌توانند از راه دور نیز وظایف خود را در کسب‌و‌کار شما انجام دهند و جلسات تمرینی و آموزشی در این مورد برگزار کنید. گاه به کارمندان خود بگویید در خانه بمانند و با استفاده از شبکه وظایف خود را انجام دهند. همچنین، قابلیت دسترسی از راه دور را برای داده‌های خود ممکن کنید. همه‌ کارکنان شما باید رمز عبورهای مورد نیاز خودشان را داشته باشند. شبکه‌ تلفنی و شبکه‌ای از آدرس‌های ایمیل

ایجاد کنید.

۳. از امنیت تجهیزات محل کار خود مطمئن شوید. همه کارکنان شما باید از محل شیرهای اصلی گاز و آب در ساختمان شما و نیز شیوه‌ کار با آنها مطلع باشند. چندین نفر باید از محل کلیدهای اضطراری و نحوه‌ به کارانداختن زنگ خطر آگاه باشند. همچنین باید عده‌ قابل قبولی کار با کپسول‌های آتش‌نشانی را بلد باشند.

۴. محل کار بدیلی برای خود دست و پا کنید. اگر یک دفتر کار خانگی دارید، باید احتمال بدهید که زلزله آنجا را غیرقابل استفاده کند و باید برای چنین مواقعی یک محل کار بدیل دست و پا کنید. برای مثال می‌توانید هتل‌های نزدیک‌تر به خانه خود را در نظر بگیرید که تجهیزات استفاده از اینترنت را دارا هستند. به طور مشابه، اگر کار شما ساخت و ساز محصول است، باز هم باید یک جایگاه تولید بدیل را مدنظر داشته باشید.

۵. از حرفه‌ای‌ها یاری بگیرید. پیمان‌کاری را با تخصص در حوزه‌ کاهش خسارت‌های زلزله بیابید. اجازه دهید محل کار یا خانه‌ شما را از این نظر بررسی کند. این کار می‌تواند خسارت‌های احتمالی را تا حد خوبی کاهش دهد.

۶. خودتان کار را به دست بگیرید. بله! قطعا با عمل به پیشنهادهای متخصصان، کاهش خسارت زلزله گران از آب در خواهد آمد. اما می‌توانید خودتان کار را به دست بگیرید، به روش‌های کم‌هزینه‌تر فکر کنید و مشکلات تشخیص‌داده‌شده را با راه‌های ارزان‌قیمت‌تر حل کنید. مثلا می‌توانید با ۴۰ دلار همه کتابخانه‌های بلند خانه‌ خود را که به دیوار تکیه داده شده‌اند، امن کنید و از ریزش کتاب‌ها و خود کتابخانه جلوگیری کنید.

۷. ذخیره‌ مواد لازم را فراموش نکنید. هرگز نخواهید دانست که زلزله چه فاجعه‌ای به همراه خواهد داشت یا چقدر خسارت وارد خواهد آورد. پس مقادیر زیادی از آب و غذا را حتی در محل کار خود ذخیره کنید.