ده سوال
سالنهای تئاتر بهترین مکان برای تدریس هستند
«لورا گولن» استادیار دانشکده اروپایی مدیریت و فنآوری در برلین است. او مشغول تحقیقاتی در زمینه بررسی نقش زنان در پست های ارشد مدیریتی و محدودیتهای فرهنگی است که ممکن است زنان در محیط کسبوکار با آن روبهرو شوند.
مترجم: پریسا حبیبی
«لورا گولن» استادیار دانشکده اروپایی مدیریت و فنآوری در برلین است. او مشغول تحقیقاتی در زمینه بررسی نقش زنان در پست های ارشد مدیریتی و محدودیتهای فرهنگی است که ممکن است زنان در محیط کسبوکار با آن روبهرو شوند. پرفسور گولن دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا از مدرسه کسب وکار ایسد است. او همچنین بورس تحصیلی ماری کوری را برای گذراندن دوره پست دکترا از کمیسیون اروپا دریافت کرد. او اوقات فراغت خود را به یوگا، شنا و نوشتن داستانهای کوتاه اختصاص میدهد.
۱) آیا شما نیز از روشهای متداول تدریس استفاده میکنید؟
من هنگام نزدیک شدن نیم سال تحصیلی وقت زیادی را برای فکر کردن در مورد طراحی شیوه تدریس خود صرف میکنم. قبل از شروع ترم به بسیاری از کتابخانههای مجازی سری میزنم تا مطمئن شوم آخرین کتابهای تاثیرگذار بر جهان کسبوکار را خواندهام. پس از آن بدون بردن کامپیوترم به یک کافه نزدیک میروم و شروع میکنم به نوشتن موضوعات اصلی دروس و نکات کلیدی که قصد دارم در کلاس تدریس کنم.
۲)عجیبترین موضوعی که هنگام تدریس با آن رو بهرو شدهاید، چه بوده است؟
یک بار متوجه شدم در یکی از کلاسهای کارآموزی که در شرکتی برگزار شده بود، مدیرعامل آن شرکت نیز در آن کلاس حضور داشت، که این موضوع برای من بسیار عجیب بود.
۳)اگر یک روز به جای رییس دانشگاه قرار بگیرید، چه برنامهای خواهید داشت؟
سمیناری برگزار میکنم و از محققان سایر مدارس کسبوکار اروپا دعوت میکنم تا ایدهها و پروژههای مورد نظرشان را به اشتراک بگذارند تا این امر انگیزهای شود برای ارتباط بیشتر محققین مدارس کسبوکار و افزایش فعالیتهای آنان .
۴) بزرگترین درسی که تا به حال آموختهاید چه بوده است؟
من متوجه شدم سختکوشی و ایدههای بزرگ به سرعت به دست نخواهد آمد. همچنین در این حرفه باید پوست کلفت بود تا یاد بگیری باید انتقادهای سایر محققین را بپذیری. همچنین به نظر من پشتکار ارزشمندترین سرمایه است.
۵) پیشنهاد شما به زنان در عرصه کسبوکار چیست؟
فکر میکنم امروزه نقش زنان در سازمانها بسیار ارزشمند است و بسیاری از مهارتهای سازمان توسط آنها انجام میپذیرد، اما بزرگترین چالش زنان اثبات تواناییها و بالابردن صدایشان است تا توسط همتایان مردشان شنیده شود. شاید بهتر باشد زنان عرصه کسبوکار بر هویت زنانه خود تمرکز داشته باشند و با تقلید از سبک مدیریتی مردانه به دنبال سرکوب هویت خود نباشند.
۶) برخورد شما با محیطهای مردسالار چگونه است؟
تحقیقات من نشان میدهند، زنان شاغل در محیطهای مردسالار دچار اختلال هویت بین نقش خود به عنوان یک زن و نقششان به عنوان یک مدیر میشوند که این امر باعث شده است تا آنها از اعتماد به نفس پایینتری برخوردار باشند و استرس کاری در آنها بسیار زیاد باشد. من فکر میکنم تلاش زنان برای بالابردن اعتماد به نفسشان از اهمیت ویژهای برخوردار است و باعث موفقیت آنها در محیط کارشان خواهد شد.
۷) آخرین کتابی که مطالعه کردهاید، چه بود؟
کتاب «امائوس» که نویسنده آن الساندروباریکو بود. او یکی از نویسندههای مورد علاقه من است . کتاب آخر او کمی ناامیدکننده بود، اما منتظرم تا کتاب بعدی او چاپ شود و امیدوارم مانند کتابهای قبلتر او خوب باشد.
۸) کتاب مورد علاقه شما در زمینه کسبوکار چیست؟
کتاب هوش هیجانی اثر «دانیل گولمن» کتابی است که تاثیر بسیار زیادی روی من داشت. اگرچه عدم دقت در برخی از مباحث این کتاب، انتقاد بسیاری از محققین را متوجه خود کرده است، این کتاب در سال ۱۹۹۵ پرفروشترین کتاب بوده است و در آن به مجموعهای از سوالات پرداخته که هنوز هم برای من جذاب هستند.
۹) محل مورد علاقه شما برای تدریس کجا است؟
به نظر من بهترین مکان برای تدریس سالنهای تئاتر هستند. به عنوان مثال سالن «پائولو دلا» در بارسلونا محل بسیار مناسبی است که اگر ما بتوانیم درست از این محل بهرهبرداری کنیم، می توانیم مفهوم بازیها را در آنجا بسیار قدرتمند بیان کنیم. استادان میتوانند با ایجاد موقعیتهای جدید و نوآوری، جذابیت های آموزشی خود را افزایش دهند. به نظر من استادان مدارس کسبوکار باید به سختی تلاش کنند و از روشهای نوینی برای آموزش دانشآموزان خود استفاده کنند.
۱۰) برنامههای آینده شما چیست ؟
من امیدوارم بتوانم همکاری خود را با این دانشگاه ادامه دهم و میان آموزش و تحقیقات توازن لازم را ایجاد کنم. همچنین یکی از علایق من آن است که برای مدتی در کشور چین مشغول به کار شوم.
ارسال نظر