مترجم: سید فرهاد نقیب

سال نو معمولا آمال، آرزوها و اهداف جدیدی را به ارمغان می‌آورد و ممکن است برای یک کارآفرین، الهام بخش

یک کسب‌وکار جدید باشد. چه کسب و کارهایی راه‌اندازی می‌شوند؟ روند بسیاری از کسب‌وکارهایی که در سال ۲۰۱۱ شاهد آن خواهید بود، بسیار مناسب مادران کارآفرین هستند. ماریا بیلی نویسنده کتاب مادران تریلیون دلاری (Trillion Dollar Moms) و مجری رادیوی صدای مادر(Mom Talk Radio) می‌گوید: «رکود اقتصادی درها را برای نسل جدیدی از مادران کارآفرین آشنا با تکنولوژی و خلاق گشود.»

او همچنین می‌گوید: «مادران همیشه در هنگام نیاز پیشرو بوده اند و بسیاری از مادران خانه‌دار، هنگامی که همسرانشان شغلشان را از دست می‌دهند، پا به میدان می‌گذارند.»

در زیر به بیان نمونه‌هایی از خلاقیت مادران کارآفرین خواهیم پرداخت.

۱. همیشه اجتماعی: رسانه‌های اجتماعی بسیار جذاب هستند و من فکر نمی‌کنم که از این جذابیت به این زودی‌ها کاسته شود. بسیاری از مادران کارآفرین به سراغ راه‌اندازی کسب‌وکارهای اینترنتی می‌روند که دارای این مزیت می‌باشد که می‌توانند همزمان با اتصال به اینترنت به انجام کارهایی که در حال حاضر انجام می‌دهند، نیز بپردازند. چرا این نوع کارها برای مادران مناسب است؟ زیرا این کارها می‌توانند از داخل خانه، با صرف زمان مختص به خود مادران و با سرمایه‌گذاری نسبتا کم انجام شوند.

ایده این کار بر اساس یافتن افرادی با طرز فکر مشابه می‌باشد که دوست دارند با هم ارتباط داشته باشند. مدل این کسب‌وکارها معمولا بر این اساس است که سایت شما به قدر کافی بازدید‌کننده داشته باشد تا شما بتوانید به واسطه آنها تبلیغات بگیرید. در حقیقت، وب سایت‌هایی مثل Wordpress و Ning این فرصت را برای شما فراهم می‌کنند تا بتوانید وب‌سایت و رسانه اجتماعی خود را با تخصص و هزینه‌ای کم راه‌اندازی کنید.

نمونه‌هایی از سایت‌های رسانه اجتماعی که توسط مادران کارآفرین راه‌اندازی شده اند در زیر می‌آوریم:

• لیاه سگدی خالق سایت تناسب اندام bookieboo.com

• کریستن مونسان خالق سایت socialmediamom.com

• هدر‌هارد راین خالق سایت thetamom.com.

۲. محیط زیست مهم است: وقتی شما مادر می‌شوید، می‌خواهید تا جهان را بهتر کنید. ما هیچ‌گاه حاضر به پذیرش محصولات و خدمات جدیدی که برای ما و محیط زیستمان مفید است، نبوده‌ایم.

سازمان‌های غیرانتفاعی مثل بچه سالم، جهان سالم (Healthy‌Child Healthy World) و افرادی مثل جیمی‌اولیور (Jamie‌Oliver) با انقلابش در غذا، در زمینه اینکه چگونه هر کسی می‌تواند بخشی از یک تغییر باشد، آگاهی به‌وجود آورده‌اند. مادران می‌فهمند که آنها می‌توانند محصولاتی را بسازند و شرکت‌هایی را ایجاد کنند که برای خانواده و محیطشان بسیار سودمند باشد.

نمونه‌هایی از سازمان‌های دوستدار محیط زیست که توسط مادران کارآفرین راه‌اندازی شده‌اند در زیر می‌آوریم:

• کیم وال موسس Episencial، محصولات طبیعی محافظت از پوست.

• شیل کالدول موسس The Baggonizer، کیف‌های مخصوص خرید خواربار قابل‌مصرف مجدد.

• کارن کرک کرتنی موسس Bare Organic، محصولات محافظت از کودک و پوست.

۳. برنامه‌های کاربردی موبایل: مادران ممکن است کسب‌وکار خود را روی تلفن‌های همراه عرضه کنند. از آنجایی‌که بیشتر سازندگان برنامه‌های کاربردی تلفن‌های همراه، مردان هستند، مقاله‌ای در نشریه هافینگتون پست بیان می‌کند که بسیاری از مادران به رقابت با مردان برای توسعه این نرم‌افزارها پرداخته‌اند.

یک گروه تازه تاسیس به نام مادران با برنامه‌های کاربردی(Moms With Apps) به سازندگان دوستدار خانواده این نرم‌افزارها کمک می‌کند تا بهترین شیوه‌های ساخت و بازاریابی این نرم‌افزارها را با هم به اشتراک گذارند.

نمونه‌هایی از مادران کارآفرین سازنده این نرم افزارها در زیر می‌آیند:

• جنیفر ونگ سازنده Baby Bump، نرم‌افزار دوران بارداری و نام‌های بچه‌ها

• ون زان‌هارتن سازنده Roadtrip Bingo، نرم‌افزار بازی سفر خانواده

• جیل سمن سازنده Mom Maps، نرم‌افزار مسیر یاب مکان‌هایی که کودکان دوست دارند.

۴. حق امتیاز: ما شاهد رشد علاقه در زمینه گرفتن حق امتیاز در فعالیت‌های مرتبط با دانش‌آموزان، مراقبت‌های بهداشتی و تناسب اندام هستیم. به‌علاوه تعداد زیادی از مشاغل خانگی با هزینه راه‌اندازی کم وجود دارند که بسیار مناسب مادران کارآفرین

می‌باشند.

البته اگر شما عاشق کارتان نباشید، دیگر مهم نیست که کسب‌و‌کارتان پرطرفدار است یا خیر. برخی ممکن است بگویند که تمام ایده‌های خوب قبلا انجام شده‌اند، اما کارآفرینان به ما نشان می‌دهند که به قدر کافی تلاش نمی‌کنیم و سطحی می‌اندیشیم. ما دوست داریم تا شاهد راه‌اندازی کسب و کارهای جدیدی توسط شما مادران نوآور باشیم.