نسل آینده مدیران  ارشد فناوری اطلاعات

هوتسا عسکری نسب

«ری وانگ» وبلاگ‌نویس دانشگاه ‌هاروارد می‌گوید: «رکود اقتصادی جهانی و بی‌لیاقتی مدیران ارشد فناوری اطلاعات در ارزش قائل شدن برای کسب‌و‌کار موقعیت آنها را لکه‌دار کرده است.» اما در حال حاضر چکار می‌توان کرد؟

پنج سال پیش مدیران ارشد فناوری اطلاعات در راس همه امور بوده و وظایف اصلی را در اجرای پروژه‌های چندین میلیون دلاری به عهده داشتند و تغییرات اساسی ایجاد می‌کردند. اکنون مدیران ارشد به دلیل ارائه نوآوری، تلاش جهت کاهش هزینه‌ها، ارتباط و تقاضای روزافزون برای کسب اطلاعات از کسب‌وکار بسیار تحت فشار هستند.

همانطور که فناوری‌های گذشته و تغییرات ناشی از کسب‌وکار وظایف مدیران ارشد فناوری اطلاعات را تغییر داده است، نمونه‌های جدید از کسب‌و‌کار و مشتری‌مداری ناشی از انقلاب اجتماعی، به نسل جدید کسب‌و‌کار و رهبری فناوری توجه دارد.

مدیران باید بسیاری از فناوری‌های درهم گسیخته را مدیریت کنند، دست به ابتکار عمل و نوآوری‌های جدید و ارائه فناوری بزنند و برای کسب‌و‌کار ارزش قائل شوند، همچنین راه‌حل‌هایی برای به کار بردن سرمایه‌گذاری‌های موجود بیابند، بنابراین وظیفه سنگینی به دوش مدیران خواهد افتاد.

بسیاری از مدیران فناوری نسل بعد هنوز از فناوری‌های سنتی پیروی می‌کنند. همان‌طور که برنامه‌های استراتژی کلی کسب‌و‌کار رابطه نزدیکی با استراتژی فناوری اطلاعات دارد. نسل آینده رهبران ارشد دارای چهار خصوصیت؛ توجه به امور زیربنایی، اتحاد، هوش و نوآوری خواهند بود.

توجه به امور زیربنایی

مدیرانی که سعی در کاهش هزینه‌ها دارند به محاسبه ۶۵ تا ۷۰ درصد از کل بودجه فناوری اطلاعات می‌پردازند. فناوری‌های جدید مانند مجازی‌سازی نقش اساسی در کاهش هزینه ایفا می‌کنند. مدیران تمایل بیشتری به فناوری و فعالیت‌های داخلی دارند.

اتحاد

مدیران با اکوسیستم داخلی و خارجی در ارتباط هستند و با در دست داشتن ۵ تا ۱۰ درصد از کل بودجه، ارتباطی بین شرایط درهم و برهم روند کسب‌و‌کار، اطلاعات، سیستم‌های مالی و رویکردهای مبهم و جدید برقرار می‌کنند. در زمینه ارائه پروژه‌ها با سیستم‌های خارجی مرتبط هستند و بیشتر تمایل و توجه خود را به سوی فناوری و فعالیت‌های داخلی و خارجی معطوف می‌کنند.

هوش

مدیران با به کارگیری بینش خود به کسب وکار خود رونق می‌دهند و ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل بودجه را به دسترسی کاربر به اطلاعات اختصاص می‌دهند و موضوع مهم در اختیار قرار دادن اطلاعات صحیح به فرد مناسب در زمان و شرایط مطلوب است. آنها همچنین باید با استفاده از هوش و ذکاوت خود بر کسب‌وکار و فعالیت‌های داخلی تمرکز کنند.

نوآوری

مدیران، فناوری‌های جدید را جهت انجام پروژه‌های آزمایشی شناسایی می‌کنند و با سرمایه اندک و در حدود ۵ تا ۱۰ درصد از کل بودجه، دست به نوآوری می‌زنند.

چنین مدیرانی از نظر کسب‌و‌کار به سرعت پیشرفت کرده، سریع شکست می‌خورند و بیشتر به انجام کسب‌و‌کار و فعالیت‌های خارجی تمایل دارند، اما تنها تعداد اندکی از مدیران با داشتن گرایش به کسب‌و‌کار در این زمینه پیشرفت می‌کنند. از طرفی دیگر بسیاری از رهبران کسب‌و‌کار با گرایش فناوری، وظیفه مدیران ارشد نوآوری را تصاحب خواهند کرد.

از میان شرکت‌هایی که مورد مطالعه قرار دادیم، شاهد شیوه‌های متنوع تطابق شخصیت متفاوت مدیران ارشد اطلاعات بودیم.

مدیر ارشد اطلاعات تمامی ‌وظایف را با تقویت مجموعه‌ای از توانایی‌ها انجام می‌دهد و همچنین از کمک وکیل با استعدادی بهره‌مند می‌شود.

منبع: business week