۱۷ معماری "دست کند" خرم آباد در حال ثبت جهانی است
عطا حسن پور روز سه شنبه در آیین افتتاحیه چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند در سالن همایش اتاق بازرگانی لرستان اظهار کرد: دست کندهای لرستان گونه خاصی هستند و دسترسی به آنها بسیار سخت می باشد که نقشه آنها با صرف هزینه بسیار تهیه شده است.
وی افزود: انتظار می رود از اینگونه پژوهش ها در خصوص معماری های دست کند حمایت و مشکل تاریخ گذاری دست کندهای ایران به دست باستان شناسان و با کمک پژوهشکده مرمت برطرف شود.
وی خواستار انجام رایگان این مهم برای برخی استان ها همچون لرستان شد و گفت: بناهای احداثی در ۲ هزار و ۲۰۰ سال پیش، تخریب نشده اند که الگویی برای معماری های امروز است و باید از آن ها بخوبی حمایت و حفاظت کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان افزود: چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند از ۲۲ تا ۲۴ آبان با حضور ۷۰ شرکتکننده در سطح ملی و بینالمللی، ارائه ۲۱ مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی آغاز شده است و پژوهشگرانی از سوئیس، فرانسه و ایتالیا مقالات خود را ارائه می کنند.
حسن پور تصریح کرد: این همایش که پیش از این در کرمان، تهران و همدان برگزار شده با محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست کند، تجارب و حفاظت از معماری دست کند و با شعار «تابآوری در برابر مخاطرات، تغییر اقلیمی و بلایا» در حال برگزاری است و کتاب مجموعه مقالات آن منتشر خواهد شد.