براساس تازهترین دادههای منتشرشده از سوی اداره پول سنگاپور (MAS)، تورم اصلی این کشور در ماه مارس به ۰.۵ درصد کاهش یافته که نسبت به رقم ۰.۶ درصدی ماه فوریه، افت بیشتری را نشان میدهد. این رقم که برای ششمین ماه پیاپی روند نزولی داشته، اکنون به پایینترین سطح خود از مارس ۲۰۲۱ رسیده است.
اگرچه ایران تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد، اما همچنان بهعنوان یکی از بنیانگذاران، عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است. اوپک که شامل کشورهایی مانند عربستان، قطر، عراق، ایران، امارات و نیجریه است، اهداف تولید نفت هر کشور عضو را برای تثبیت قیمت جهانی نفت تعیین میکند.
به باور ناظران، عادی سازی روابط ایران و عربستان با میانجیگری چین توانسته بسیاری از معادلات خاورمیانه را تحت شعاع قرار داده و موجب شود تا همصدایی نسبی دو بازیگر نه تنها تعاملات سیاسی، بلکه فعل و انفعالهای اقتصادی و نظامی سایر بازیگران منطقه را متاثر سازد.
چندین شرکت فعال در حوزه غذا و نوشیدنی عربستان سعودی در حال آمادهسازی برای عرضه عمومی اولیه سهام (IPO) هستند. این اقدام در حالی صورت میگیرد که اقتصاد پادشاهی با چالش چشمانداز طولانیمدت کاهش قیمت نفت و نیز رفتار محتاطانه مصرفکنندگان مواجه است.
گرچه تغییرات اقلیمی تهدیدهایی برای همه کشورها دارد، اما برای برخی نیز فرصتهایی به همراه آورده است. کانادا و روسیه هر دو با خطراتی مانند بلایای طبیعی و آسیب به زیرساختها در نتیجه ذوب شدن یخهای دائمی روبهرو هستند، اما در عین حال اقلیمهای معتدلتر، رشد جمعیت و افزایش فعالیتهای اقتصادی را نیز تجربه خواهند کرد.
با گرم شدن کره زمین و تغییرات مرتبط با آن، مناطق جدیدی برای سکونت، کشاورزی و دسترسی به منابع طبیعی و مسیرهای حمل و نقل دریایی به وجود میآید. این تغییرات فرصتهایی را برای برخی کشورها مانند کانادا، روسیه و کشورهای شمالی ایجاد میکند، در حالی که برخی دیگر از جمله ایالات متحده و چین با مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه خواهند شد.
کانادا و روسیه بهزودی خود را در مسیرهای اصلی حملونقل دریایی بینالمللی خواهند دید. ذوب شدن یخهای قطب شمال در حال باز کردن راههای جدید دریایی است و با ادامه گرمایش زمین، این مسیرها بیش از پیش قابل استفاده خواهند شد.
جودت یلماز، معاون رئیس جمهور اعلام کرد که ترکیه در مواجهه با جنگهای تجاری و نوسانات اقتصادی جهانی، به جای پیروی از سیاستهای "اتواپیلوت"، قصد دارد اقتصاد خود را بهطور فعال و پویا مدیریت کند.
در حالی که دولت دوم ترامپ در حال مذاکره با ایران بر سر نیل به توافقی با خطوط کلی مشابه توافق پیشین است، نگاه عربستان بهکلی تغییر کرده است. وزارت خارجه این کشور اخیراً بیانیهای صادر کرده و ابراز امیدواری نموده که این گفتوگوها -با میانجیگری کشور همسایه، عمان- موجب «تقویت صلح در منطقه و جهان» خواهد شد.
دولت تایلند فرآیند انتخاب فرماندار جدید بانک مرکزی این کشور را کلید زده و بدین ترتیب شمارش معکوس برای پایان دوره پنجساله ستهاپوت سوتیوارتناروپوت آغاز شده است. ستهاپوت که در سپتامبر سال جاری از سمت خود کنار خواهد رفت، یکی از مدافعان سرسخت استقلال سیاست پولی در تایلند بود و در طول دوران پرچالش خود، بارها با دولت بر سر مسائل اقتصادی، بهویژه نرخ بهره و سیاستهای پوپولیستی، اختلاف نظر داشت.
به باور ناظران، انتقال انرژی مسیری یک خطی نیست بلکه چند وجهی است که در قاب آن باید هزینهها را لحاظ کرده و به سایر بازیگران بالاخص بازیگران جهان جنوب فرصت داد تا این این فرایند مشارکتی فعال داشته باشند.
طبیعتا در مرحله گذار انرژی مقوله مالی و سرمایهگذاری بیش از هر زمان دیگری برجسته میشود، از همین رو شمال جهانی باید به یاری جنوب آمده و شرکتهای خصوصی همصدا با مراکز دولتی فارغ از رقابتها همگرا شوند.
در سالهای اخیر، تعدادی از ابتکارات عمده برای پیشبرد انتقال انرژی شکل گرفتهاند؛ از جمله قانون کاهش تورم در ایالات متحده و توافق سبز در اروپا تا توافقنامه کاپ ۲۸ دوبی که خواستار "انتقال از سوختهای فسیلی به روشی عادلانه و منصفانه" شد.
تازهترین دادههای اقتصادی نشان میدهد اقتصاد مالزی در سه ماه نخست سال ۲۰۲۵ با سرعتی کمتر از حد انتظار رشد است؛ موضوعی که خطر را برای سیاستگذاران این کشور در برابر چالشهای تجاری جهانی به صدا درآورده است.
تغییرات اقلیمی نهتنها جغرافیای انسانی، که موازنه قدرت را نیز متحول خواهد کرد. دولتها برای بقا در جهانی گرمتر، به سمت سرزمینهایی هجوم خواهند برد که روزگاری متروکه یا غیرقابل بهرهبرداری بودند.
از حمله روسیه به اوکراین گرفته تا تمایل آشکار دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، برای تصاحب گرینلند، بار دیگر تصرف اراضی در عرصه بینالمللی مطرح شده است.
گرینلند نمونهای بارز از چگونگی تحریک رقابت جهانی بر سر زمین بهواسطه تغییرات اقلیمی است. ترامپ نخستین بار در آستانه مراسم تحلیفش ، احتمال الحاق این قلمرو دانمارکی به ایالات متحده را مطرح کرد و در هفتههای بعد، بار دیگر این خواسته را تکرار کرد و حتی احتمال استفاده از زور برای تحقق آن را منتفی ندانست.
تهران- ایرنا- ستاد نیروی هوایی کره جنوبی در بیانیهای از امضای توافقنامه همکاری دفاعی با امارات متحده عربی در زمینه جنگنده KF-۲۱ و سامانه دفاع هوایی چئونگ اونگ خبر داد.
با اوجگیری تنشهای ژئوپلیتیک و تجاری، سلطه چین بر دو حوزه استخراج و فرآوری فلزات نادر به این معناست که این فلزات بهنوعی به یک سلاح برای استفاده علیه رقبا تبدیل شدهاند.
در پی سقوط بازار نفت و نگرانیهای فزاینده نسبت به چشمانداز تقاضای جهانی، عراق قصد دارد قیمت پایه نفت خام در بودجه سال ۲۰۲۵ خود را کاهش دهد. این کشور که دومین تولیدکننده بزرگ در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به شمار میرود، با فشارهای مالی ناشی از افت قیمت نفت و توقف صادرات در برخی مناطق روبهرو است.
طبق گفته یک منبع در تهران، وزیر خارجه عمان پیشنهاد کرد که مسقط همچنان «بهترین گزینه» است و توضیح داد که ویتکاف به دلیل حضور جی دی ونس، معاون رئیسجمهور در رم برای رویدادی دیگر، امکان دیدار در ایتالیا را ندارد. در نهایت، دولت ترامپ با برگزاری دور دیگری از گفتوگو در عمان موافقت کرد؛ چرا که انتقال مذاکرات به کشور اروپایی دیگر میتوانست با دشواریهایی همراه باشد.
در حالی که قرار بود دور دوم رایزنیهای ایران و آمریکا، در رم، پایتخت ایتالیا برگزار شود، به ناگهان تهران اعلام کرد که خواهان تداوم رایزنیها در مسقط است