شماره روزنامه ۶۲۰۰
|

رونمایی از عکس‌های خاص در یک مکان تاریخی؛

اوایل مهرماه رسول جعفریان، فعال فرهنگی، در توییتی از شناسایی تعدادی کتاب با مُهر کتابخانه آیت‌الله طالقانی در بازار کتاب‌های دست‌دوم خبر داد. سپس طاهره طالقانی، دختر آیت‌الله طالقانی، نوشت که مدت‌هاست بر در خانه پدری‌اش قفل زده‌اند و خطاب به شهرداری گفت که باید در قبال تخریب خانه و به غارت رفتن…

در رویداد مهم سینمای جهان چه گذشت؟

دنیای اقتصاد: هشتاد و دومین دوره جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن گلوب در حالی برگزار شد که پایان غافلگر کننده ای داشت و برخی فیلم ها که انتظار می رفت جوایز این رویداد مهم را درو کنند دست خالی به خانه هایشان برگشتند. دو فیلم «امیلیا پرز» و «بروتالیست» جایزه بهترین فیلم موزیکال - کمدی و درام را از…

    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • فیلم‌های حاضر در جشنواره فیلم معرفی شدند

    پوست‌اندازی فجر ۴۳

    سرانجام فیلم‌های حاضر در بخش مسابقه چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر معرفی شدند و مشخص شد که تقریبا اکثر فیلم‌سازان سرشناس در این رویداد غایب هستند. این موضوع از یک بابت می‌تواند ضعف جشنواره به حساب بیاید و از طرفی این قابلیت را دارد که به نقطه قوت تبدیل شود. حضور فیلم‌سازان سرشناس همواره به جذابیت‌های این رویداد اضافه کرده و طیف وسیعی از علاقه‌مندان را به جشنواره کشانده اما در سال‌های اخیر ضعف‌های فنی و محتوایی آثار برخی فیلم‌سازان پیشکسوت هم با اعتراض شدید مردم و منتقدان روبه‌رو شده و هم فضایی را به‌وجود آورد که دور از شأن و منزلت سینماگران قدیمی بوده است.
  • اجرای ارکستر مینوسپهر در نیاوران

    گروه موسیقی «ارکستر مینوسپهر»، قطعات نوستالژیک ایرانی و خارجی را امروز شنبه در فرهنگسرای نیاوران اجرا می‌کند.
  • انتخاب نامزدهای اسکار عقب افتاد

    آتش به خرمن سینمای هالیوود

    آتش‌‌‌سوزی‌‌‌های گسترده‌‌‌ای که از اواخر ژانویه، لس‌آنجلس را درنوردیده، علاوه بر خسارات جانی و مالی فراوان، تاثیرات قابل‌توجهی بر صنعت سینمای این شهر و مراسم اسکار داشته است. در همین راستا، به‌دلیل گستردگی آتش‌‌‌سوزی‌‌‌ها و تخلیه برخی مناطق، آکادمی علوم و هنرهای سینمایی تصمیم گرفت تا مهلت رای‌‌‌دهی برای انتخاب نامزدهای اسکار را تمدید کند.
  • انتشار کتابی برای تحول‌آفرینی در سازمان‌ها

    کتاب «راهنمای تغییر تحول‌آفرین» نوشده نیملان نادسالینگام با ترجمه فرشید عبدی منتشر شد. «راهنمای تغییر تحول‌آفرین» برای آن دسته از مخاطبانی است که تحول‌آفرینی را در سازمان‌های بزرگ یا کوچک مدیریت یا رهبری می‌کنند.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • رونمایی از عکس‌های خاص در یک مکان تاریخی؛

    درهای خانه طالقانی باز شد

    اوایل مهرماه رسول جعفریان، فعال فرهنگی، در توییتی از شناسایی تعدادی کتاب با مُهر کتابخانه آیت‌الله طالقانی در بازار کتاب‌های دست‌دوم خبر داد. سپس طاهره طالقانی، دختر آیت‌الله طالقانی، نوشت که مدت‌هاست بر در خانه پدری‌اش قفل زده‌اند و خطاب به شهرداری گفت که باید در قبال تخریب خانه و به غارت رفتن کتاب‌ها جوابگو باشند و اگر نمی‌توانند مسوولیت قبول کنند خانواده حفاظت از میراث را بر عهده می‌گیرند.
  • نمایش مستندی با شرکت غول‌های سینما

    در هشتاد و هشتمین نشست از سلسله نشست‌های «مستندات یکشنبه» خانه هنرمندان، یکشنبه ۲۳ دی فیلم مستند «حمله به برگمان» ساخته جین مگنسون و هاینک پالاس به نمایش درمی‌آید.
  • موفقیت یک فیلم ایرانی در کانادا

    فیلم کوتاه «تو را من چشم در راهم» به کارگردانی پژهان ضیائیان نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم درام در جشنواره Couch Film در کانادا شده است. این چهارمین حضور پژهان ضیائیان با این فیلم در جشنواره‌های بین‌المللی است و او پیش‌تر در فستیوال‌های UTV Standalone Film در آمریکا، Alibag در هندوستان و Goa Short Film در هندوستان حضور داشته است. این فیلم در تلاش است تفاوت‌های دو نسل را بررسی و تاثیر روحیه شهادت‌طلبی را در زندگی بازگو نماید و به‌نوعی ادای احترام به عموی کارگردان (شهید پژهان ضیائیان) است. به گفته ضیائیان، اولین اکران بین‌المللی این فیلم، در تورتنو کاناداست و پخش بین‌المللی آن توسط کمپانیSeven Skies صورت می‌پذیرد. جشنواره بین‌المللی Couch Film در حال برگزاری ششمین دوره خود است.
  • نمایش آثار هنرمندان سرشناس در گالری کیمن

    همزمان با برپایی نمایشگاه «شکافید این جواهر را و بیرون جست اندیشه»، نشست تخصصی این نمایشگاه امروز پنج‌شنبه ۲۰دی‌ماه در گالری کیمن برگزار می‌شود. روح‌الله شمسی‌زاده کیوریتور نمایشگاه «شکافید این جواهر را و بیرون جست اندیشه» گفت: این نمایشگاه دربرگیرنده آثاری از ۳۶ هنرمند مطرح کشور است و بیش از ۶۰ اثر مجسمه، نقاشی و آثار هنری کاربردی در آن به نمایش درآمده است.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • ماجرای پخش پیام تهدیدآمیز از آنتن شبکه دو چه بود؟

    تلویزیون دست‌به‌دامن اینستاگرام

    افت شدید مخاطب، سازمان عریض‌وطویل صداوسیما را در وضعیت عجیبی قرار داده است. تلویزیون که روزگاری می‌توانست میلیون‌ها مخاطب را پای سریال‌هایش میخکوب کند، حالا برای تبلیغ مجموعه‌های جدیدش به تبلیغات محیطی روآورده و عکس و شرح سریال‌ها را در بیلبوردهای بزرگراه‌ها و خیابان‌ها به اکران درمی‌آورد تا این‌طور بتواند توجه مردم را جلب کند. شگرد دیگری که برنامه‌ساز‌های این رسانه در ماه‌های اخیر در پیش گرفته‌اند، باز‌نشر بخش‌هایی از تولیداتشان در شبکه‌های مجازی است و همین موضوع دستمایه شکل‌گیری سریالی حاشیه‌های رنگارنگ شده است.
  • بزرگداشت جلال شباهنگی در باغ‌موزه هنر

    دنیای اقتصاد: به مناسبت نودمین سالگرد تولد استاد جلال شباهنگی، یکی از چهره‌های برجسته هنر معاصر ایران، جمعه ۲۱ دی‌ماه آیین بزرگداشتی در باغ موزه هنر ایرانی برپاست.
  • کتاب راهنمای قاطعیت به بازار آمد

    دنیای اقتصاد: «راهنمای قاطعیت و ابراز وجود» نوشته ماکس اِی اگرت با ترجمه فرشید عبدی منتشر شد.کتاب «راهنمای قاطعیت و ابراز وجود» مجموعه‌ای از ابزار و تکنیک‌ها برای افرادی است که می‌خواهند دستور کار مخصوص به خود را داشته باشند و در‌عین‌حال کنترل زندگی خود را در دست داشته باشند.
  • اجرای نمایشی درباره اولین خبرنگار زن ایرانی

    دنیای اقتصاد: نمایش «مزین السلطنه» به نویسندگی مهران رنج‌بر و با کارگردانی حمیدرضا ملاحسینی از امروز در تماشاخانه هما روی صحنه می‌رود.
  • «ساعت جادویی» روی پرده سینماها

    دنیای اقتصاد: فیلم پویانمایی «ساعت جادویی» به کارگردانی محمدعلی بصیری‌نیک از امروز چهارشنبه در سینماها به نمایش درمی‌آید. این انیمیشن که برای مخاطب کودکان و نوجوانان ساخته شده، داستان پسربچه‌ای به نام عماد را روایت می‌کند که شاگرد اول مدرسه شده و پدربزرگش به او یک ساعت جایزه می‌دهد؛ ساعتی که با آن می‌توان به زمان گذشته سفر کرد.
  • شوخی مبهم ویل اسمیت و بازار داغ گمانه‌زنی‌ها

    دنیای اقتصاد: ویل اسمیت با پستی مرموز در اینستاگرام، بار دیگر دنیای سینما را به حدس و گمان واداشته است؛ این بار اما نه با یک نقش جدید، بلکه با یک «اگر» بزرگ: اگر ویل اسمیت نقش نئو را در ماتریکس بازی می‌کرد، چه می‌شد؟
  • خاطره‌بازی مانی رهنما در نیاوران

    دنیای اقتصاد: کنسرت «یه پیانو، یه گل سرخ» جدیدترین اجرای زنده مانی رهنما یکشنبه۳۰ دی در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه می‌رود.
  • مرور آثار رخشان بنی‌اعتماد در پلتفرم عمارت روبرو

    دنیای اقتصاد: در ادامه برگزاری سلسله برنامه‌های«چشم در چشم» در پلتفرم عمارت روبرو، سومین دور این برنامه‌ها در ۶ روز آثاری از رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان سینما، را بررسی خواهد کرد.
  • نمایشگاه گروهی «در بسط» در آرتیبیشن

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی آثار نقاشی با عنوان «در بسط» به کیوریتوری احسان صفری در روز جمعه ۲۱ دی در گالری آرتیبیشن به نمایش درمی‌آید. این نمایشگاه با نگاهی به موقعیت‌های گذرا در زندگی کنونی با ارائه‌ آثاری از ابوحمید اسدی، ابوسعید اسدی، فاطمه بوجار و مجید کامرانی برگزار می‌شود.
  • نمایشگاه آثار آرش تنهایی در گالری ثالث

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه آثار آرش تنهایی، گرافیست و نقاش، با عنوان «پیوستگی پنهان»، در گالری ثالث برگزار می‌شود. در بیانیه این نمایشگاه به قلم سعید باباوند آمده است: «تداوم سکوت و اندوه و تبدیل وضع به وضع این دو، جوهر نمایشگاه پیوستگی پنهان هستند. سکوت انبوهی که سفیدی گسترده کاغذ است و هنرمند می‌کوشد با خطوط ممتد، دل سکوت را بشکافد، اما از این میان، اندوه به چهره زن رخ می‌نماید.
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در پردیس سینما گالری ملت

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه انفرادی خوشنویسی فاتح عزت‌پور با عنوان «پنجاه سال عاشقی» از جمعه ۲۱ دی در پردیس سینما گالری ملت برپاست.علاقه‌مندان به هنر خوشنویسی در این نمایشگاه با مجموعه‌ای از آثار نستعلیق با اشعاری از شاعران کرد و فارسی‌زبان‌ مواجه خواهند شد.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • در رویداد مهم سینمای جهان چه گذشت؟

    فاتحان بزرگ گلدن‌گلوب

    هشتاد و دومین دوره جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن‌گلوب دیروز در حالی برگزار شد که پایان غافلگیر‌کننده‌ای داشت و برخی فیلم‌ها که انتظار می‌رفت جوایز این رویداد مهم را درو کنند دست‌خالی به خانه‌هایشان برگشتند.
  • شب موسیقی ارامنه در ارسباران

    دنیای اقتصاد: شب موسیقی ارامنه از سلسله «شب‌های با ترانه» به مناسبت آغاز سال ۲۰۲۵ میلادی امروز سه‌شنبه در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.
  • آغاز اکران آنلاین «قیف» در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «قیف» به کارگردانی محسن امیریوسفی که فیلم‌نامه آن را به طور مشترک با رضا عطاران نوشته است، از امروز سه‌شنبه اکران آنلاین خود را در شبکه نمایش خانگی شروع می‌کند.
  • انتشار نت‌های رِنگ‌های ایرانی به همت زمان خیری

    دنیای اقتصاد: زمان خیری، از نوازندگان شناخته‌شده عرصه نی‌نوازی، به‌تازگی مجموعه پژوهشی مشتمل بر بازسازی و آوانگاری «بیست و هشت رنگ برای نی» را به همت نشر ماهور پیش روی مخاطبان قرار داد.
  • نقاشی بچه‌های ایرانی از جاده ابریشم

    دنیای اقتصاد: ۱۳ کودک و نوجوان ایرانی موفق به دریافت دیپلم افتخار از مسابقه‌ بین‌المللی نقاشی کشور چین در سال ۲۰۲۳ شدند.
  • مراسم یادبود ژاله علو در خانه هنرمندان برگزار شد

    پاسداشت ۷۷ سال کار با عشق و صداقت

    دنیای اقتصاد: مراسم یادبود ژاله علو، هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما، رادیو و دوبله، با حضور جمعی از هنرمندان و دوستداران هنر در خانه هنرمندان برگزار شد. محسن حسن‌زاده، کارگردان و بازیگر که اجرای برنامه را بر عهده داشت، در ابتدای مراسم و با پخش صدای ژاله علو، از حضار داخل سالن خواست هنرمند فقید را تشویق کنند که حضار چند دقیقه برای علو دست زدند.
  • «تنبل پا زردآلو» روی صحنه تالار هنر

    دنیای اقتصاد: نمایش «تنبل پا زردآلو» به نویسندگی اردشیر صالح‌پور با کارگردانی علی یداللهی در تالار هنر روی صحنه است. این نمایش که در قالب یک قصه جذاب و سرگرم‌کننده برای کودکان طراحی شده، با استفاده از عناصری از نمایش‌های سنتی، به روایت داستانی مفرح و آموزشی می‌پردازد.
  • استفاده از استخوان حیوانات در نمایشگاه «مازادها»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه هنر معاصر با عنوان «مازادها» (۱- استخوان) از مجموعه آثار کریم‌اله‌خانی پنج‌شنبه ۲۰دی در خانه هنرمندان ایران برپا می‌شود. در توضیح این نمایشگاه آمده است: «این پروژه، پیگردی است به منظور ایجاد پیوند میان ادبیات و باقی‌مانده لاشه حیوانات پراکنده در محیط. هنرمند معاصر استخوان‌ها را ابژه اثر کرده، با نشان‌گذاری مکانی، مخاطب را دعوت به حضور در فضایی نامتعارف برای مشاهده اثر هنری می‌کند تا ضمن تامل در مازاد به‌جامانده از این رنج غیرضرور، شاهد تعامل اثر با محیط باشد.»
  • اکران «برکه خاموش» در هنروتجربه

    دنیای اقتصاد: فیلم بلند داستانی «برکه خاموش» (ریکوئیتو) به نویسندگی و کارگردانی بهادر زمانی در گروه «هنروتجربه» روی پرده رفت. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «در پیچ و تاب آرزوها، دختری به نام برکه، زمانی به خود می‌آید که تمام زندگی‌اش را خلاصه در موسیقی و نوازندگی می‌بیند. او که در خانواده‌ای از‌هم‌پاشیده، دوران نوجوانی خود را تلف کرده است، حال با پیدا کردن هدفی بزرگ، راسخ و استوار، آرزویش را دنبال می‌کند، غافل از اینکه همیشه بر سر راه انسان‌های هدفمند، چالش‌های بی‌شمار پدیدار می‌شود.» در این فیلم فرانه کریمیان‌فر، مریم بوبانی، جواد یحیوی، یاور احمدی‌فر و امیر زمستانی ایفای نقش کرده‌اند.
  • اکران «برکه خاموش» در هنروتجربه

    دنیای اقتصاد: فیلم بلند داستانی «برکه خاموش» (ریکوئیتو) به نویسندگی و کارگردانی بهادر زمانی در گروه «هنروتجربه» روی پرده رفت. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «در پیچ و تاب آرزوها، دختری به نام برکه، زمانی به خود می‌آید که تمام زندگی‌اش را خلاصه در موسیقی و نوازندگی می‌بیند. او که در خانواده‌ای از‌هم‌پاشیده، دوران نوجوانی خود را تلف کرده است، حال با پیدا کردن هدفی بزرگ، راسخ و استوار، آرزویش را دنبال می‌کند، غافل از اینکه همیشه بر سر راه انسان‌های هدفمند، چالش‌های بی‌شمار پدیدار می‌شود.» در این فیلم فرانه کریمیان‌فر، مریم بوبانی، جواد یحیوی، یاور احمدی‌فر و امیر زمستانی ایفای نقش کرده‌اند.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • در رویداد مهم سینمای جهان چه گذشت؟

    فاتحان بزرگ گلدن گلوب

    دنیای اقتصاد: هشتاد و دومین دوره جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن گلوب در حالی برگزار شد که پایان غافلگر کننده ای داشت و برخی فیلم ها که انتظار می رفت جوایز این رویداد مهم را درو کنند دست خالی به خانه هایشان برگشتند. دو فیلم «امیلیا پرز» و «بروتالیست» جایزه بهترین فیلم موزیکال - کمدی و درام را از آن خود کردند و پیشتاز این رویداد لقب گرفتند.