شماره روزنامه ۶۱۹۲
|

چهره‌ای جاودانه از وحشت در مورد فناوری؛

دنیای اقتصاد: بررسی سیر تحول گودزیلا یک تحلیل سینمایی نیست، بلکه منعکس‌کننده دغدغه‌های سیاسی-اجتماعی ژاپن و جهان است. طرز روایت گودزیلا آن را به چهره‌ای جاودانه از ترس‌های انسان در مورد فناوری، طبیعت و بقا تبدیل کرده است.

ژاله علو در ۹۷سالگی درگذشت؛

دنیای اقتصاد: ژاله علو، هنرمند باسابقه تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون، امروز در ۹۷سالگی درگذشت. او اگرچه نقش‌های بسیاری را بازی کرد اما بیشتر با صدای جادویی‌اش شناخته می‌شد؛ صدایی که حتی در آخرین سال‌های زندگی‌اش می‌توانست همچنان مخاطبان بسیاری را میخکوب کند.

    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • «چگونه قایق بسازیم» با نقبی به زندگی ریاضیدان ایرانی منتشر شد

    طلوع مریم در یک رمان جدید

    رمان «چگونه قایق بسازیم»، نوشته الین فینی، شاعر و نویسنده سرشناس ایرلندی، با الهام از زندگی مریم میرزاخانی، دانشمند فقید ایرانی، منتشر شد. این کتاب درباره پسر سیزده‌ساله‌ای به نام جیمی است که رویای ساختن یک ماشین را در سر می‌پروراند. ماجراجویی او با زندگی معلمانش، «تس» و «تدگ»، در هم آمیخته است که با هر کدام مناقشاتی خاص دارد. در این میان نویسنده مریم میرزاخانی را وارد رمان می‌کند و در قالب یک کاراکتر مجازی به او جان می‌بخشد.
  • مستندساز مطرح به تیم تولید فیلم «از زمین صفر» پیوست

    حمایت تمام‌قد مایکل مور از مردم غزه

    مایکل مور، فیلم‌سازی که با آثار جنجالی و تاثیرگذار خود شناخته می‌شود، بار دیگر با حمایت از فیلمی مستقل و جسورانه، نشان داد که همچنان یکی از فعال‌ترین و تاثیرگذارترین صداهای سینمای مستند است. مور با پیوستن به تیم تولید فیلم مستند «از زمین صفر»، که روایتی تکان‌دهنده از زندگی مردم فلسطین در غزه است، حمایت خود را از هنرمندانی اعلام کرد که با وجود شرایط دشوار، به روایت حقیقت و مبارزه برای عدالت ادامه می‌دهند.
  • اجرای «انگاره‌های فیروزه‌ای» در تالار وحدت

    کنسرت ارکستر «آوام» به رهبری سینا خیرآبادی یکشنبه ۱۶دی با عنوان «انگاره‌های فیروزه‌ای» در تالار وحدت برگزار می‌شود.
  • روایت «آرزو آزادی» از زندگی با مجسمه‌‌ها

    باغ‌موزه هنر ایرانی از فردا پنج‌شنبه پذیرای نمایشگاهی انفرادی از مجسمه‌های آرزو آزادی است. در این نمایشگاه ۱۰۰ مجسمه از این هنرمند معاصر به نمایش گذاشته خواهد شد و همزمان با افتتاحیه نمایشگاه، ساعت ۱۷ جلسه نقد و بررسی آثار با حضور هنرمندانی همچون عباس مجیدی، جعفر نجیبی، اکبر نیکان‌پور، کامبیز برنجی و مهناز پسیخانی برگزار خواهد شد. در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «اینجا هیچ‌چیز آن‌گونه که به نظر می‌رسد نیست!
  • خاموشی ستاره «جنگ ستارگان» در ۷۷سالگی

    آنگوس مک‌اینز، بازیگر کانادایی که با نقش‌آفرینی به‌یاد‌ماندنی‌اش در نقش گلد لیدر در مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان، دل میلیون‌ها طرفدار را به دست آورده بود، در ۷۷سالگی درگذشت.
  • «استخراج طلا» روی آنتن شبکه تهران

    سریال «استخراج طلا» از امروز چهارشنبه از شبکه تهران پخش می‌شود. داستان این سریال چینی که در سال ۲۰۲۲در ۱۰قسمت ۴۵دقیقه‌ای ساخته شده، حکایت چن بائو جین، جوان بیست‌ساله‌ای را روایت می‌کند که به گونگما، زمین‌های پر از معادن طلا، می‌رود تا برادر گم‌شده‌اش را که سال‌ها قبل به آنجا رفته و ناپدید شده است پیدا کند. اما در آنجا با مشکلات زیادی باید دست‌وپنجه نرم کند. علاقه‌مندان به دیدن مجموعه‌هایی در ژانر ماجراجویی و معمایی می‌توانند «استخراج طلا» را هر شب ساعت ۲۳ از شبکه تهران تماشا کنند. تکرار این سریال ساعت ۱۱صبح و ۱۹ خواهد بود.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • ۶۰ بازیگر برتر قرن ۲۱ به انتخاب ایندیپندنت معرفی شدند

    جای خالی ستاره‌ها

    روزنامه ایندیپندنت فهرست ۶۰بازیگر برتر قرن ۲۱ را منتشر کرده و حاشیه‌های بسیاری را به وجود آورده است. البته نکته مهم این است که این فهرست براساس عملکرد بازیگران در فیلم‌هایی بررسی شده که پس از سال ۲۰۰۰ اکران شده‌اند. فیلیپ سیمور هافمن، بازیگر فقید آمریکایی، در صدر این فهرست قرار گرفته است. منتقدان می‌گویند هافمن بی‌شک یکی از بزرگان سینما به حساب می‌آید، اما سوال مهم این است آیا او از دنیل دی-لوئیس نیز بهتر بوده است؟
  • عکس‌های مهم سال به انتخاب سی‌ان‌ان

    در سال ۲۰۲۴ آتشفشان‌ها فعال شدند، آتش‌سوزی‌های بسیار در نقاط مختلف جهان شکل گرفتند و بازی‌های المپیک هم در پاریس برگزار شد. این سالِ پر از اتفاق و حادثه به پایان رسید و اکنون می‌توانیم از نگاه لنز عکاسان خبری این سال میلادی را مرور کنیم. اینجا عکس‌هایی را می‌بینید که از میان عکس‌های منتخب خبرگزاری سی‌ان‌ان برای سال ۲۰۲۴ انتخاب شده‌اند.
  • نگرانی کارگردان «تل‌ماسه» از رشد هولناک تکنولوژی

    دنی ویلنوو، کارگردان مجموعه فیلم‌های «تل‌ماسه» که در زمان ساخت این آثار اجازه استفاده از تلفن همراه به عوامل فیلم‌ها را نداده است، گفت که به دلیل رشد غیرقابل‌توقف تکنولوژی، انسان‌ها در حال دورافتادن از یکدیگر هستند. در مصاحبه مفصلی که ویلنوو با لس‌آنجلس تایمز انجام داده است، این فیلم‌ساز ۵۷ساله توضیح داد که چرا بازیگران و عوامل پروژه‌هایش دستگاه‌های تلفن همراه خود را به محل تصویربرداری نمی‌آورند.
  • بیگانه! ... کجاست خانواده؟

    سید مجدالدین میرفخرایی مشهور به گلچین گیلانی از آن دسته شاعرانی است که تنها با یک شعر به شهرت رسیده‌اند. معروف‌ترین شعرش یعنی «باز باران با ترانه» را اوایل جنگ جهانی دوم و زمانی که در غربت به سر می‌برد، به یاد دوران کودکی‌اش سرود و ۳۰سال بعد این اثر به کتاب‌های درسی راه پیدا کرد و پس از آن در خاطر چند نسل به یادگار ماند.
  • «داشبوردهای مدیریتی» روی پیشخوان کتاب‌فروشی‌ها

    کتاب «داشبوردهای مدیریتی» با عنوان فرعی «ابزار حرفه‌ای برای مدیران سازمان» نوشته دکتر رحمان عابدین‌زاده نیاسر منتشر شد. امروزه شرکت‌ها با حجم زیادی از اطلاعات روبه‌رو هستند؛ مساله مهم، تصمیم‌گیری‌های صحیح و بموقع در خصوص پیشرفت سازمان و تحقق اهداف سازمانی است.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • چه کسی به منصور یاقوتی لقب «چخوف ایران» داد؟

    خداحافظی با راوی رنج ها

    منصور یاقوتی، نویسنده برجسته و پیشکسوت کرمانشاهی، پس از تحمل یک دوره بیماری عصر شنبه در ۷۶سالگی درگذشت و دیروز در کرمانشاه به خاک سپرده شد. این نویسنده که آثارش اغلب ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم مردم کرمانشاه و زاگرس نشینان داشت، با زبانی ساده و شیوا، و با به تصویر کشیدن زندگی روزمره مردم این خطه و بیان دغدغه‌های آنها توانست جایگاه شایسته‌ای در ادبیات داستانی برای خود فراهم کند. از جمله آثار شاخص یاقوتی می‌توان به مجموعه داستان‌های کوتاه «آواز کوه»، «داستان‌های آهودره» و رمان‌های «دهقانان» و «حماسه بابک خرمدین» اشاره کرد. یاقوتی متولد پنجم اسفندماه ۱۳۲۷ در روستای کیوه‌نان شهرستان سنقر استان کرمانشاه بود، پس از مهاجرت به کرمانشاه، تحصیلات خود را در این شهر به پایان رساند و به دلیل علاقه‌ وافر به ادبیات، به خلق آثاری ماندگار پرداخت.
  • دعوت رخشان بنی‌اعتماد به دیدن یک فیلم اجتماعی

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «علت مرگ: نامعلوم» به نویسندگی و کارگردانی علی زرنگار هم‌اکنون در سینماها در حال اکران است. رخشان بنی‌اعتماد، نویسنده و کارگردان سینمای ایران که با آثارش با موضوعات اجتماعی شهرت دارد، پس از تماشای این فیلم در یادداشتی دیدن آن را به دیگران نیز توصیه کرده است.
  • «دختران کارخانه» پشت ویترین کتاب‌فروشی‌ها

    دنیای اقتصاد: کتاب «دختران کارخانه» با عنوان فرعی «از روستا به شهر در چین در حال دگرگونی» نوشته لزلی تی چانگ با ترجمه سهراب خلیلی شورینی و مرتضی خلیلی شورینی روانه بازار کتاب شد. لزلی تی چانگ، مولف این‌کتاب، نویسنده و پژوهشگر چینی‌آمریکایی است که به خاطر تحلیل‌هایش از جامعه چین شناخته می‌شود. او در دانشگاه‌های معتبر تحصیل کرده و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته ادبیات از دانشگاه کلمبیاست. چانگ به نوشتن کتاب‌هایی می‌پردازد که به زندگی روزمره و چالش‌های اجتماعی و اقتصادی مردم چین، به‌ویژه زنان کارخانه‌ها می‌پردازند.
  • نمایش آثار پیکاسو و رامبرانت در نگارخانه لاله

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه دهمین سالانه تبادل چاپ دستی، با حضور بیش از ۳۰۰ اثر داخلی و بین‌المللی و با هدف معرفی و گسترش فعالیت هنرمندان در حیطه چاپ دستی در نگارخانه لاله برپاست. در این دوره از سالانه تبادل چاپ دستی، علاوه بر آثار هنرمندان شرکت‌کننده در بخش تبادل، آثاری از هنرمندان معروف و شناخته‌شده و موثر دوران معاصر ایران و جهان که در اختیار برخی مجموعه‌داران کشورمان بود نیز به نمایش درآمده است.
  • اجرای نمایش «اژدهای باغ ترنج» برای کودکان

    دنیای اقتصاد: نمایش «اژدهای باغ ترنج» به کارگردانی مریم اکبری برای کودکان و نوجوانان بالای ۵ سال از یکشنبه ۱۶دی در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری به روی صحنه می‌رود. این نمایش با استفاده از موسیقی و شعر به ‌دنبال ایجاد فضای آموزشی برای کودکان است تا در زندگی و در مواجهه با مشکلات پیش‌آمده بتوانند مقابله و ایستادگی داشته باشند.
  • انتقاد بازیگر نقش چرچیل از شیوه انتخاب اسکار

    فارس: برایان کاکس، بازیگر مشهور سریال «وراثت»، مدعی شد بازی او در نقش «چرچیل»، سیاستمدار انگلیسی، از نقش‌آفرینی گری اولدمن در همین نقش، که جایزه بهترین بازیگر مرد اسکار را برای او به همراه داشت، بهتر بوده است. این بازیگر ٧٨ساله گفت: «اسکار چیزی جز یک توهم نیست. اکثر آثاری که در این مراسم مورد قضاوت قرار می‌گیرند، فیلم‌هایی هستند که در فصل جوایز، اکران می‌شوند. این باعث می‌شود بسیاری از آثار شایسته که خارج از این بازه به روی پرده سینماها می‌روند، نادیده گرفته شوند.»
  • واکنش ابراهیم حقیقی به انتقادات از پوستر جشنواره فیلم فجر

    تغییرات نادرست توسط گروهی دیگر انجام شده است

    پوستر جشنواره فیلم فجر در روزهای اخیر رونمایی شد و انتقادهای بسیاری را به وجود آورد. این پوستر با عکسی از عزیز ساعتی و طراحی از ابراهیم حقیقی یادآور فیلم «مادر» ساخته زنده‌یاد علی حاتمی است اما گفته شده برای طراحی آن از هوش مصنوعی بهره گرفته‌اند. شیوه اجرا، و فقدان المان‌های ملی و سینمایی مهم‌ترین نقدهای مطرح‌شده درباره این پوستر بوده است. همچنین منتقدان گفته‌اند در تمام این سال‌ها تلاش شده پوسترهای جشنواره فیلم فجر به تناسب شرایط روز و پدیده‌ها و وقایع مختلف طراحی شوند و هر کدام از این آثار یادآور اتفاقی خاص هستند؛ با این همه تقریبا در اغلب این پوسترها المان‌هایی مشابه از جمله «سیمرغ» معروف جشنواره، همچنین «نقوش اسلیمیِ ایرانی» و رنگ «آبی» به ‌کار رفته است.
  • اکران و نقد فیلم «عکس» در فرهنگسرای اندیشه

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «عکس» (Photograph) به کارگردانی ریتش باترا امروز دوشنبه در فرهنگسرای اندیشه، پس از نمایش نقد و بررسی می‌شود. فیلم «عکس» همانند اولین فیلم این فیلم‌ساز هندی با نام The Lunchbox در مورد شخصیت‌های تنهایی است که در شهری بسیار شلوغ راه خود را می‌روند. دو شخصیت اصلی زیاد با هم یا خانواده و دوستانشان حرف نمی‌زنند بلکه می‌شنوند، فکر می‌کنند و گاهی نیز لبخند می‌زنند. این فیلم پس از نمایش، با حضور پیمان شوقی و محسن سلیمانی فاخر، از نویسندگان و منتقدان سینما، نقد و بررسی خواهد شد. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست که حضور در آن برای عموم آزاد و رایگان است، می‌توانند ساعت ۱۷به فرهنگسرای اندیشه به نشانی خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، بوستان شهید منفرد نیاکی، فرهنگسرای اندیشه مراجعه کنند.
  • نمایشگاه «شاهنامه‌نگاری» در ارسباران

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی «شاهنامه‌نگاری» با نمایش آثار نقاشی جمعی از هنرمندان کودک و بزرگسال در نگارخانه‌های شماره دو و سه فرهنگسرای ارسباران برپاست.این نمایشگاه شامل مجموعه تابلو‌هایی است که هنرجویان کودک و بزرگسال نقش‌خانه ققنوس به سرپرستی نازیلا سمیعی با ایده و الهام از داستان‌های شاهنامه خلق کرده‌اند. در این پروژه کودکان و بزرگسالان با شناخت ریتم‌های ایرانی خود قصه و اینکه نویسنده چه کسی بوده با موضوع قصه آشنا شده و فضایی برای گسترش خیال‌پردازی فراهم می‌شود و با حس‌های موجود در قصه آشنا و استنباط آنان برای خلق شخصیت‌های افسانه‌ای با آموختن تکنیک‌های متفاوت نقاشی و آموختن صبوری کردن برای کار روی بوم به کار‌ها غنای بصری داده شده است.
  • ویژه‌برنامه هنرمندان ارمنی در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: همزمان با آغاز سال نوی میلادی فردا سه‌شنبه پادکست حضوری با موضوع «بزرگان مسیحی در قاب سینما» در موزه سینما برگزار می‌شود. در این پادکست از هنرمندانی همچون ساموئل خاچیکیان، واروژ کریم مسیحی، ماهایا پطروسیان و تعداد دیگری از هنرمندان ارمنی عرصه هنرهای نمایشی یاد خواهد شد. در این برنامه که با حضور ژرژ پطروسی، گوینده و بازیگر پیشکسوت، و ادوین خاچیکیان، کارگردان سینما، برگزار می‌شود، به نقش و خدمات هنرمندان ارامنه در رشد و ارتقای سینمای ایران پرداخته خواهد شد.اجرای نشست را مهرداد غفارزاده، کارگردان سینما، و اجرای پادکست را شهراد بانکی و مژگان اصغری بر عهده خواهند داشت.علاقه‌مندان برای شرکت در این برنامه که حضور در آن برای عموم آزاد است، می‌توانند ساعت ۱۷ به سالن فردوس موزه سینما مراجعه کنند.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • نظرسنجی ایسپا درباره برنامه‌های تلویزیونی شب یلدا؛

    ۲۹.۵ درصد مردم برنامه یلدا صداوسیما را دیدند

    مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) یک طرح نظرسنجی با موضوع ‌میزان مشاهده «ویژه برنامه‌های شب یلدای صدا و سیما» انجام داده است. ‌
  • مستند «ضدقهرمان» از فردا اکران می‌شود

    کسی درباره خلخالی حرف نمی‌زند

    سرانجام فیلم مستند و جنجالی «ضدقهرمان» به کارگردانی عارف افشار به اکران درمی‌آید تا بعد چند دهه روایتی تصویری از زندگی و فعالیت‌های سیاسی صادق خلخالی، نخستین حاکم شرع دادگاه انقلاب پس از سال ۱۳۵۷، در دسترس عموم قرار بگیرد. قرار بود این اثر سال گذشته در سینما حقیقت روی پرده برود اما به گفته کارگردان از چند جای مختلف مخالفت کردند و حتی بعد از انجام اصلاحیه گفتند به هیچ وجه نباید اکران شود.
  • رضا درستکار: عقب‌ماندگی فرهنگی بدتر از تهاجم فرهنگی است

    دنیای اقتصاد: رضا درستکار، منتقد سینما، بر این باور است که رسانه‌ها مرجعیت خود را از دست نداده‌اند، بلکه صداوسیماست که مرجعیتش را از دست داده است، مردم تشنه دانستن هستند و اگر یک شبکه سریع پا می‌گیرد به‌خاطر توانمندی خودش نیست، به خاطر ناتوانی صداوسیماست. این نویسنده و منتقد در گفت‌وگو با خبرآنلاین توضیح داد: «یک شیوه‌ای که در این سال‌ها خیلی رواج پیدا کرده، این است که مدیران با مردم لج می‌کنند، مثلا اگر نقدی وارد می‌شود که چرا برنامه‌های شب یلدای شما ضعیف‌تر از رسانه‌های فارسی‌زبان غیرایرانی است، به جای اینکه یک راهکار برای آن پیدا کنند، برای سال بعد دکور بدتر و مجری بدتری را انتخاب می‌کنند.»
  • نمایشگاه «بلندی‌های صفر» در گالری استخر

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی آثار نقاشی با عنوان «بلندی‌های صفر» در گالری استخر از زیرمجموعه‌ای آرتیبیشن برپاست. در بخشی از استیتمنت این نمایشگاه که با نگاهی به طبیعت و با آثاری از محمد علی نیکورأی، سارا سهیلی‌فر، نگار صمدی‌کیا، سیامک پاینده، افق حسینی، اعظم قزل و ساحل تولایی برپاست، آمده: «طبیعت مامن بیرون و درون هر فرد است. اکنون که طبیعت بیرون از ما عاری از رنگ‌های مورد انتظار و غرق در طوسی‌های شهرمان شده است، تنها می‌توان به دورنماهای رنگین ذهن‌ پناه برد. آنجا که حتی چشم‌اندازها در گذر از ذهن و دست‌، طوری دیگر و آن‌طوری که آزاد هستند، خلق می‌شوند. در مجموعه‌ پیش رو با عنوان «بلندی‌های صفر» منظره، گاهی تپه‌های پاستلی و بدوی اما شاد و طنازانه‌ای است، گاهی کوهی یخی در میان آب یا زمینی سیاه است که هر یک از ما را به دورنماهای روح و روان هنرمند یا همان پناهگاه‌های شخصی‌شان می‌برد.» علاقه‌مندان به بازدید از نمایشگاه «بلندی‌های صفر» تا ۲۱ دی فرصت دارند هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۱ در گالری استخر به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از پل رومی،کوچه رضایی، پلاک ۶، ایوان ربط مراجعه کنند.
  • آثار خوشنویسی یدالله کابلی در «شرح شوق»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «شرح شوق» با ۹۴ اثر خط شکسته نستعلیق از یدالله کابلی خوانساری و دو تن از شاگردان او، محمد حیدری و علی‌اکبر رضوانی، در موزه خط و کتابت میرعماد در مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد برپاست. در بخشی از یادداشت روح‌الله دلخانی، خوشنویس و مدرس دانشگاه، درباره این نمایشگاه با عنوان «تجلی خط شکسته معاصر در ادای دین به میراث هنر دیرین ایران» آمده است: «نمایشگاه خوشنویسی شکسته معاصر با عنوان «شرح شوق» تجلی‌گاهی است برای پاسداشت هنر اصیل ایرانی و تکریم استادانی که با خلق آثار برجسته پلی میان سنت و نوآوری ساخته‌اند. این رویداد فرصتی بی‌بدیل برای تامل در جایگاه هنر خوشنویسی به‌ویژه خط شکسته در فرهنگ ایرانی فراهم می‌آورد. آثار این نمایشگاه شاهدی بر قدرت بیانی خط شکسته (معاصر) در انتقال مفاهیمی هستند که فراتر از زبان و کلمات قرار می‌گیرند. هر قطعه حامل پیامی عمیق است که با ترکیب فرم رنگ و محتوا، ارتباطی ماندگار با مخاطب برقرار می‌کند. این ویژگی خط شکسته معاصر را نه‌تنها یک هنر بصری بلکه زبانی جهانی برای بیان زیبایی و معنا ساخته است.» چهره‌های فرهنگی همچون محمدرضا شفیعی کدکنی، حسین محجوبی و احمد مسجدجامعی در مراسم افتتاح این نمایشگاه که جمعه ۷ دی برگزار شد حضور داشتند.
  • داستان عشق یک روستایی به ادبیات در «استونر»

    دنیای اقتصاد: رمان «استونر» نوشته جان ویلیامز با ترجمه مرجان محمدی منتشر شد. این رمان که اولین‌بار در سال ۱۹۶۵در آمریکا به چاپ رسید، زندگی ویلیام استونر استاد زبان انگلیسی را روایت می‌کند. استونر مردی روستایی و بی‌ادعاست که برای تحصیل در رشته‌ کشاورزی به دانشگاه میسوری می‌رود اما عاشق ادبیات می‌شود. این انتخاب زندگی او را تغییر می‌دهد و او را وادار می‌کند تا با وجود مخالفت خانواده‌اش رشته‌ زبان انگلیسی را ادامه دهد. او آدمی بسیار معمولی است اما همین معمولی بودن از نقاط قوت داستان است. این رمان برای نمایش ظریفش از یک زندگی معمولی و مضامین عمیق آن تحسین شده است. منتقدان بر این باورند نکته‌ای که رمان «استونر» را قابل‌توجه می‌کند، طرح داستان آن نیست، بلکه مراقبه‌ تکان‌دهنده‌اش در مورد وضعیت انسانی است. این رمان مضامین انزوا، اشتیاق، شکست و پشتکار را حکایت می‌کند. استونر تا سال ۲۰۰۰ چندان دیده نشد اما پس از آن منتقدان و نویسندگان این شاهکار را کشف و دوباره به دنیا معرفی کردند. رمان «استونر» در ۳۰۴ صفحه و به قیمت ۲۹۹هزار تومان از سوی انتشارات آموت روانه بازار کتاب شده است.
  • فصل دوم «بازی مرکب» در نمایش خانگی

    دنیای اقتصاد: فصل دوم مجموعه «بازی مرکب» همزمان با پخش جهانی در شبکه نمایش خانگی منتشر شد. فصل دوم این سریال پرطرفدار ۲۶دسامبر (۶ دی‌ماه) از نتفلیکس به نمایش درآمد. این فصل که شامل هفت قسمت است، بار دیگر مخاطبان را به دنیای تاریک و چالش‌برانگیز انسانیت می‌برد. در این فصل، موضوعاتی همچون نابرابری‌های اجتماعی، تصمیمات سخت برای بقا و جست‌وجوی رستگاری، با عمقی بیشتر مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در فصل اول «بازی مرکب»، داستان بازیکن ۴۵۶، سونگ گی‌هون روایت شد؛ کسی که از بازی‌ها جان سالم به در برد و جایزه نقدی عظیمی به دست آورد، اما چیزی بسیار مهم‌تر، یعنی انسانیت خود، را از دست داد. این بار او با ماموریتی جدید بازمی‌گردد و قرار است رودرروی کسانی که این بازی را خلق کرده‌اند، قرار بگیرد. هم‌اکنون پلتفرم‌های فیلیمو، فیلم‌نت و نماوا به پخش فصل جدید این سریال با زیرنویس فارسی اقدام کرده‌اند و انتشار این مجموعه با دوبله فارسی نیز به‌زودی انجام خواهد شد.
  • خاطرات ژاله آموزگار شنیدنی شد

    دنیای اقتصاد: زندگینامه خاطرات ژاله آموزگار، در استودیو ۶ معاونت صدا، در پنج قسمت ۲۰دقیقه‌ای ضبط شد.این روایت رادیویی برای پخش از برنامه «کتاب شبِ» رادیو تهران از روز شنبه ۱۵دی‌ماه تا چهارشنبه ۱۹دی‌ماه در کنداکتور پخش قرار گرفته است. ژاله آموزگار یگانه متولد ۱۳۱۸ در خوی، پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی است. او که دکتری زبان‌های باستانی را از دانشگاه سوربن دریافت کرده، سابقه بیش از ۳۰ سال تدریس در دانشگاه تهران را در کارنامه خود دارد. عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دریافت نشان لژیون دونور از دولت فرانسه، عضویت در هیات تحریریه چندین مجله معتبر ایران‌شناسی و تالیف ده‌ها کتاب و مقاله از دیگر افتخارات و تلاش‌های او در زمینه فرهنگ است. روایت رادیویی زندگینامه و خاطرات این چهره ماندگارِ دانشگاهی که بر اساس منابع گوناگون و نوشته‌ها و مصاحبه‌های او تنظیم شده، در روزهای یادشده در ساعت ۲۲:۳۵ از رادیو تهران پخش خواهد شد.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • مخاطبان از ۵ پروژه بزرگ استقبال نکردند

    شکست‌خوردگان سینما در ۲۰۲۴

    سال ۲۰۲۴ در حالی به ایستگاه پایانی رسید که سینمای جهان فرازونشیب‌های فراوانی را پشت سر گذاشت. امسال فیلم‌‌هایی در گیشه موفق شدند که شاید بسیاری از آنها تصور نمی‌کردند فروش قابل‌توجهی داشته باشند و بتوانند این اندازه مورد توجه قرار بگیرند. در مقابل نیز آثاری شکست خوردند که باز هم تصور نمی‌شد این اتفاق برای آنها بیفتد.