شماره روزنامه ۶۱۷۴
|
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • تحلیل منتقد آمریکایی از نماینده ایران در اسکار

    نگاه دوباره به زندگی

    چندی پیش فیلم سینمایی «در آغوش درخت» ساخته بابک خواجه پاشا به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شد و واکنش‌های فراوانی را به وجود آورد. آکادمی اسکار پس از بررسی فیلم‌های ارسالی از سوی کشورهای مختلف در نهایت فهرست ۸۵ فیلم را به‌عنوان آثار واجد شرایط رقابت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی جوایز اسکار ۲۰۲۵ معرفی کرد. رای‌گیری مقدماتی اسکار ۲۰۲۵ از ۹ تا ۱۳ دسامبر برگزار می‌شود و هر سه فهرست نهایی شاخه بهترین فیلم بین‌المللی، انیمیشن و مستند در روز ۱۷ دسامبر (۲۷آذر) مشخص می‌شوند.
  • واکنش گوینده مطرح فیلم‌های مستند به تقلید صدایش

    داود نماینده، که دوبله مستندهای حیات‌وحش از آثار مشهور اوست، درباره تقلید صدایش در فضای مجازی گفت: با دیدن تقلیدهایی که از بنده حقیر می‌شود، یاد حکایتی از مرحوم منوچهر نوذری افتادم. یادم هست زمانی به ایشان گفتم جوانی به اسم مهران مدیری آمده و تقلید صدای شما را می‌کند که در مسابقه هفته اجرا می‌کنید، آقای نوذری گفت چه خوب تقلید نوذری می‌کند، خود نوذری که نمی‌شود.
  • بزرگداشت عبدالرضا اکبری در ارسباران

    آیین تجلیل و بزرگداشت عبدالرضا اکبری، بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون، عصر پنج‌شنبه ۲۲آذر به همت کانون ادبی زمستان در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. در این مراسم علاوه بر بزرگداشت و تجلیل از عبدالرضا اکبری به پاس چندین دهه فعالیت مستمر و اثربخش در حوزه سینما و تلویزیون، آیین رونمایی و جشن امضای کتاب «درخونگاه» آخرین اثر این هنرمند، برپا خواهد شد.
  • یک هشدار مهم در مراسم رونمایی آلبوم «آتش نهان»

    موسیقی ما فست‌فودی شده است

    مراسم رونمایی آلبوم «آتش نهان» به آهنگسازی بابک زرین و خوانندگی پرواز همای در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. در این برنامه پرواز همای گفت: خیلی خوشحالم که در کنار آثار موسیقی و آواز ایرانی یک کار متفاوت در کنار دوست عزیزم بابک زرین رقم زدم. در پاسخ به کسانی که می‌گویند شما وام‌دار موسیقی اصیل ایرانی باشید، باید بگویم که اعتقاد من این است که اگر من و دیگر دوستانم کار متفاوتی می‌کنیم برای این نیست که موسیقی ایرانی را رها می‌کنیم؛ بلکه این کار مانند این است که همیشه در مجالس لباس رسمی می‌پوشیم، ولی گاهی دوست داریم لباس اسپرت هم بپوشیم‌. حال این دست کارها همانند پوشیدن لباس اسپرت برای این است که یک بعد دیگر از خودمان را نشان دهیم وگرنه قلب ما با موسیقی ایرانی است.
  • پدر آموزش نوین ایران

    نیما یوشیج زمانی سروده بود: یاد بعضی نفرات/ روشنم می‌دارد: اعتصام یوسف/ حسن رشدیه/ قوتم می‌بخشد ره می‌اندازد/ و اجاق کهن سرد سرایم/ گرم می آید از گرمی عالی دمشان/ نام بعضی نفرات/ رزق روحم شده است/ وقت هر دلتنگی/ سویشان دارم دست / جراتم می‌بخشد/ روشنم می‌دارد.
  • رسیتال پیانونوازی فریدون ناصحی در تالار رودکی

    فریدون ناصحی، نوازنده پیشکسوت پیانو، جمعه ۲۳آذر آثاری از آهنگسازان موسیقی کلاسیک جهان را در تالار رودکی می‌نوازد. در این کنسرت، فریدون ناصحی به اجرای گلچینی از آثار موسیقی کلاسیک جهان چون شوبرت، بتهوون، مندلسون، شوپن، خاچاطوریان، فیلیپ گلس، فرانتس لیست، ژان سیبلیوس، سرگئی راخمانینف و آستور پیاتزولا خواهد پرداخت. فریدون ناصحی، متولد ۱۳۳۶، از شانزده‌سالگی همکاری خود را به‌عنوان نوازنده پیانو با تلویزیون ملی ایران آغاز کرد. او دو سال بعد، در سال ۱۳۵۴موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شد و برای ادامه تحصیل به آلمان سفر کرد. ناصحی پس از پایان تحصیلات موسیقیِ خود در رشته سولیستی پیانو از آکادمی موسیقی برلین و اجرای چندین رسیتال پیانو در آلمان و اتریش، به ایران بازگشت. او تاکنون علاوه‌بر رسیتال‌های مختلف، ده‌ها کنسرت با ارکسترهای ایرانی و خارجی اجرا کرده است. کنسرت رسیتال پیانو فریدون ناصحی از ساعت ۲۰ در تالار رودکی برگزار خواهد شد.
  • نمایشگاه خط برجسته با مناسبت زادروز الف. بامداد

    نمایشگاه آثار خط برجسته به مناسبت زادروز احمد شاملو (الف. بامداد) با عنوان «ابدیتی از تو» از جمعه ۲۳ آذر در خانه هنرمندان ایران برپا می‌شود. حسین قنواتی، نویسنده، شاعر، خوشنویس و روزنامه‌نگار، درباره این نمایشگاه نوشته است: «بیست و یکم آذر زادروز احمد شاملو است و من عاقبت در «روزگار عجیبی…» که «بُن‌بست کج و پیچ سرما» است، بهانه‌ای در سطر نخست پیدا کرده‌ام تا «آتش را به سوخت‌بار سرود و شعر فروزان…» و ایده سالیان «هر شاعر بزرگ، یک نمایشگاه» را با شکوه شعر شاملو بر پا کنم. از منظر منطق زمان و دشواری کار… آن هم کاری مفهومی در بازار هنر انحصاری دچار سانتیمانتالیسم در خدمت تزیین ویرانه، شاید بیهوده به نظر می‌رسید اما «ما را حضور ما کفایت بود…» شما را هم به ضیافت شعر و خط برجسته که تکنیک ابداعی من از سی سال پیش بوده، دعوت می‌کنیم به جمعه ۲۳ آذر - گالری تابستان خانه هنرمندان ایران به بهانه این مناسبت و آن معنا که؛ من عشقم را در سال بد یافتم. برخوردم با شاملو از دریچه شعر است؛ «فریادی و دیگر هیچ» شما هم دعوت‌اید!» این نمایشگاه تا جمعه ۳ دی ماه هر روز از ساعت ۱۳ تا ۲۰میزبان مخاطبان است.
  • اجرای نمایش‌نامه محاکمه حضرت مسیح در تئاتر شهر

    نمایش «اینک انسان» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا نعیمی از امروز چهارشنبه در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود. نمایش «اینک انسان» به شرح ساعات پایانی زندگی حضرت مسیح (ع) و محاکمه او در کاخ پیلاتوس می‌پردازد. در این اثر، عیسای ناصری به یکی از محاکمه‌کنندگان می‌گوید: «صداها… صداها برای من مهم‌اند، حتی وقتی به سکوت منتهی می‌شوند. من صدای مردگان رو به وضوح صدای زندگان می‌شنوم. می‌دونم باورش براتون سخته، اما من جریان خون در رگ برگ‌ها رو حس می‌کنم؛ هیچ‌چیز سخت‌تر و دردناک‌تر از غمی که در سنگ‌ها لانه کرده نیست!» میکائیل شهرستانی، عزالدین ‌توفیق، ستایش ‌رجایی‌نیا، مرتضی ‌نجفی، محمد ‌سپهری، و حسین ‌عارف بازیگران این اثر نمایشی هستند. علاقه‌مندان به تماشای «اینک انسان» می‌توانند هر روز ساعت ۱۸:۳۰ و روزهای پایان هفته ساعت ۲۰:۳۰ به سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر مراجعه کنند.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • معرفی چهار اثر خواندنی در روزهای عجیب؛

    راویان رنج سوریه

    این روزها نگاه جهان به سمت سوریه است، جایی که دولت بشار اسد سقوط کرده و هر لحظه تصاویر و خبرهای عجیبی از آن مخابره می‌شود. سوریه نویسندگان و شاعران بزرگی دارد که برخی از آنها سال‌هاست در تبعید به سر می‌برند و برخی داخل کشور هستند. نکته مهم این است که نویسندگان و شاعران سوری آثار تاثیرگذاری درباره زندگی مردمان این سرزمین روایت کرده‌اند و راویان رنج مردم بوده‌اند. از سلیم برکات، آدونیس و نزار قبانی گرفته تا سعدالله وانوس، حنا مینه و الفت ایدیلبی چهره‌هایی هستند که با آثارشان شهرت جهانی پیدا کرده و تعداد زیادی از این کتاب‌ها در ایران هم ترجمه شده و در دسترس قرار دارند و با‌این‌حال چند اثر در ایران بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. در اینجا سه رمان مهم و خواندنی درباره سوریه را معرفی کرده‌ایم.
  • حراج ۲۸میلیون دلاری کفش‌های جودی گارلند

    یک جفت کفش یاقوتی که جودی گارلند در فیلم کلاسیک «جادوگر شهر اُز» در سال ۱۹۳۹ پوشیده بود، به مبلغ ۲۸میلیون دلار چکش حراج خورد. گفته شده با محاسبه حق بیمه خریدار، قیمت این کفش به ۳۲.۵میلیون دلار می‌رسد. این درحالی است که برآورد ابتدایی برای فروش آنها ۳میلیون دلار بود. بیش از ۸۰۰ خریدار برای این کالا اقدام کردند.
  • نمایش نسخه ترمیم‌شده «نوسفراتو»

    نسخه ترمیم‌شده فیلم سینمایی «نوسفراتو»‌ به کارگردانی فریدریش ویلهلم مورنائو جمعه ۲۳ آذر در خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید. «نوسفراتو» در سال ۱۹۲۲ بر اساس رمان «دراکولا» اثر برام استوکر ساخته شد و ماکس شرک، گرتا شرودر، گئورگ اچ. اشنل، یان گوتوفت و لونی نست در این اثر کلاسیک بازی کردند.
  • یادداشتی از فریدون جیرانی

    خانه‌نشین شدن سینمای اجتماعی

  • انتشار اثر مشترک دولت‌آبادی و لطفی پس از دو دهه

    خوانش بخش‌هایی از رمان کلیدر، با صدای محمود دولت‌آبادی به همراهی نوای ساز محمدرضا لطفی از یکشنبه ۲۵ آذر در سایت فیدیبو منتشر می‌شود.این پروژه در سال‌های پایانی دهه ۹۰ میلادی و در دوران مهاجرت محمود دولت‌آبادی به اروپا شکل گرفت. در دیداری با پیشنهاد ناشر آلمانی کلیدر، ایده‌ای مطرح شد که بخشی از این رمان با صدای نویسنده و همراهی موسیقی محمدرضا لطفی ضبط شود. در فضایی دوستانه و در استودیوی خانگی در زوریخ، این اثر طی دو روز ضبط شد و در مجموع شش ساعت خوانش و نواختن در کنار یکدیگر شکل گرفت. اما پس از بازگشت دولت‌آبادی به ایران، نسخه اصلی این ضبط به دلیل ناپدید شدن صاحب استودیو از دست رفت. با وجود این، محمدرضا لطفی، به رسم همیشگی خود، بخش‌هایی از این همکاری را با دستگاه جیبی شخصی‌اش ضبط کرده بود. این نسخه بعدها توسط سیاوش دولت‌آبادی، فرزند محمود دولت‌آبادی، بازسازی شد و پس از بیش از دو دهه، اکنون آماده انتشار است.
  • نمایش «گیله پیرمرد» در سینماحقیقت

    مستند «گیله پیرمرد» به کارگردانی علی رستگار و تهیه‌کنندگی میلاد باقری جمعه ۲۳ آذر در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش درمی‌آید.این فیلم به شخصیت و زندگی اردشیر کاظمی، بازیگر سینما و تلویزیون، می‌پردازد و در آن علی مصفا، مهران مدیری، سروش صحت، علیرضا خمسه، شهلا اعتدالی، همایون اسعدیان، امیرشهاب رضویان، کوروش افشارپناه، ناصر زراعتی، بهاره رهنما و کیانوش عیاری درباره شخصیت این هنرپیشه صحبت می‌کنند.مستند «گیله پیرمرد» با حضور جمعی از هنرمندان، عوامل فیلم و مخاطبان ساعت ۲۱ در سالن ۴ پردیس سینمایی چارسو به نمایش در خواهد آمد.
  • اجرای ارکستر ملی برای کودکان با همکاری صابر ابر

    ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان کنسرتی را تحت عنوان «بر چهره، لبخند» به روایت صابر ابر سه‌شنبه و چهارشنبه ۲۷ و ۲۸ آذر ویژه کودکان و نوجوانان در تالار وحدت روی صحنه می‌برد.در این برنامه قطعاتی از آثار ثمین باغچه‌بان، بهرام دهقانیار و محمود منتظم صدیقی توسط ارکستر موسیقی ملی ایران با همراهی گروه کر بزرگسال و کودکان اجرا خواهد شد.علاقه‌مندان به تماشای کنسرت «بر چهره، لبخند» که با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود، می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • مراسم زادروز کارگردان فقید در موزه سینما برگزار شد

    میراث ماندگار مهرجویی

    مراسم زادروز زنده‌یاد داریوش مهرجویی، کارگردان فقید سینمای ایران، در موزه سینما برگزار شد. در این برنامه دومین پادکست رادیو موزه سینما توسط مژگان اصغری و رضا آفتابی اجرا شد و فرازهایی از زندگی شخصی و حرفه‌ای مهرجویی در حوزه هنر، ادبیات و فلسفه مورد بررسی قرار گرفت. در بخش بعدی مراسم مهرداد غفارزاده، نویسنده و فیلم‌ساز، با علیرضا زرین‌دست، فیلم‌بردار پیشکسوت سینمای ایران، درباره تجربه همکاری و همچنین ویژگی‌های سینمای داریوش مهرجویی به گفت‌وگو نشست. علیرضا زرین‌دست گفت: داریوش مهرجویی دارای نگاهی بسیار گسترده بود و این موضوع تنها محدود به یک زاویه نبود، چراکه او ابعاد مختلف زندگی را رصد کرده و آن را در آثار خود منعکس می‌کرد. به خاطر دارم زمانی که او فیلم‌نامه «پری» را در اختیار من قرار داد، نکاتی را در آن کشف کردم و به مهرجویی اعلام کردم که این نکات می‌تواند به شکل برجسته‌تری وارد جهان فیلم شود. او با این ایده موافقت کرد و به من گفت برای انجام ایده‌های مطرح شده نیاز دارد تا در حدود پانزده روز آغاز فیلم‌برداری «پری» با تاخیر همراه شود. او افزود: زمانی که این فیلم ساخته شد، نسبت به آنچه در فیلم‌نامه وجود داشت با اثر بهتری مواجه شدیم. در فیلم‌سازی روند به این صورت است که در ابتدا باید یک فیلم را هدایت کرد و در ادامه شرایط به‌گونه‌ای تغییر می‌کند که فیلم هدایت شما را بر عهده می‌گیرد.
  • کنسرت موسیقی کارتون‌های خاطره‌انگیز

    دنیای اقتصاد: کنسرت ارکستر «نوای آفتاب» با اجرای قطعاتی از موسیقی انیمیشن‌های معروف و فیلم‌های دهه شصت به صحنه می‌رود. در این اجرا قطعات فیلم‌ها و انیمیشن‌های «مدرسه موش‌ها»، «فوتبالیست‌ها»، «کارآگاه گجت»، «آنشرلی»، «بابالنگ‌دراز»، «شجاع‌دل»، «پوآرو»، «پاندای کونگ‌فو کار»،‌ «پسر شجاع»، «علاءالدین»، «لیست شیدلر»، «پری دریایی»، «مدرسه والت»، «دیو و دلبر»، «باز مدرسه‌ام دیر شد»، «زیر گنبد کبود؛ آقای حکایتی»، «کلاه قرمزی»، «شرک»، «بچه‌های آلپ» و... نواخته می‌شود. همچنین قطعاتی از فیلم‌های «اشک‌ها و لبخندها»، «گل یخ»، «ماسک زورو» و... در این برنامه اجرا خواهد شد. عوامل ارکستر داریوش حجازی کنسرت مایستر، جابر ماجدی مدیر ارکستر، تنظیم‌کننده قطعات محمدرضا آقایی و محمدصادق فرزانه و امین سالمی بوده و تهیه‌کنندگان اجرا امین سالمی و محمدرضا آقایی هستند.این کنسرت پنج‌شنبه ۲۹ آذر در دو سانس ۱۸ و ۲۱:۳۰ در برج میلاد اجرا می‌شود.
  • «تفتان زرد» یاشار کمال در کتاب‌فروشی‌ها

    دنیای اقتصاد: مجموعه داستان «تفتان زرد» نوشته یاشار کمال، نویسنده مشهور ترکیه، با ترجمه عارف جمشیدی منتشر شد. یاشار کمال با نوشتن بیش از سی رمان، معروف‌ترین نویسنده ترکیه در جهان است و بسیاری از آثار او از جمله رمان «اینجه ممد» به بیش از چهل زبان دنیا ترجمه شده و همه‌جا با استقبال منتقدان ادبی و علاقه‌مندان به ادبیات مواجه شده‌اند. کمال یکی از مخالفان جدی رفتار حکومت ترکیه با کردهای این کشور بود و بارها به خاطر نوشته‌ها و سخنرانی‌هایش دستگیر و زندانی شد. او اولین نویسنده ترکیه بود که نامزد جایزه نوبل ادبی شده و چندین جایزه ادبی ترکیه و کشورهای دیگر از جمله آلمان را به خود اختصاص داد. «تفتان زرد» جزو اولین آثار نویسنده است که ۱۲داستان را در بر می‌گیرد.داستان‌ها در اقلیم فلات آناتولی و در میانه قرن بیستم می‌گذرد و نویسنده، با قلمی ساده اما موثر به روایت ناگفته‌های آناتولی می‌پردازد. «در جاده»، «شلوار سفید»، «جارو»، «بز»، «خنجر»، «سرکیسوفِ اصل»، «خودنویس‌ها»، «مارمولک سبز»، «شکارچی»، «دزد»، «تفتان زرد» و «پدر من» داستان‌های این مجموعه هستند. «تفتان زرد» در ۱۰۶ صفحه با قیمت ۱۰۰ هزار تومان توسط نشر رایبد راهی بازار کتاب شده است.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • منتقدان به خانه قدیمی خود رفتند

    بازگشت آرامش به دهخدا

    منتقدان مدیریت موسسه دهخدا در دولت گذشته به خانه قدیمی خود بازگشتند. این خبر اواسط هفته گذشته منتشر شد اما به دلیل تعطیلات خیلی به آن توجه نشد. با‌این‌حال می‌توان این خبر را یکی از مهم‌ترین اتفاق‌های فرهنگی کشور بعد از روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان به حساب آورد ، چون این موسسه دو سال پیش روزهای پر‌تب‌وتابی را از سر گذراند و برخی چهره‌های سرشناس از این مجموعه کناره‌گیری و همکاری‌شان را قطع کردند.
  • «مرگ یک باور» روی صحنه تماشاخانه آبی

    «مرگ یک باور» به نویسندگی و کارگردانی مهدی ‌اصغریان از فردا دوشنبه در تماشاخانه صحنه آبی روی صحنه می‌رود. در خلاصه داستان آمده است: «جک لوکاس نویسنده‌ای افسرده و ناکام که هرگز نوشته‌هایش چاپ نشده در حال نوشتن کتابی است که تحت تاثیر افکار خویش و اتفاقات درون داستان کتابش، گمان می‌کند همسرش جولیا در حال خیانت به اوست. این شک و بدگمانی بیمارگونه تا جایی پیش می‌رود...» در این نمایش علی فرجی، مهدی اصغریان، هلیا جولایی مقدم، محمدحسین شفیعی، یاسمن کاظمی، فرزانه محمدی، متین محمدزاده، علی مرادی، فاطمه غلامعلی‌پور و حامد تاراجیان ایفای نقش می‌کنند. علاقه‌مندان تا ۴ دی فرصت دارند برای دیدن این نمایش هر روز ساعت ۲۰:۱۵ به تماشاخانه صحنه آبی به نشانی خیابان ولیعصر بالاتر از چهارراه طالقانی، بعد از کوچه ریاض، پلاک ۱۵۹۵ مراجعه کنند.
  • «روایتی چندلایه» در گالری باشگاه میزان

    نمایشگاه گروهی مجسمه «روایتی چندلایه» به کیوریتوری نفیسه ذاکری در گالری باشگاه میزان برپاست. در استیتمنت کارنمای «روایتی چند لایه» آمده است: «انسان مفهومی عمیق و پیچیده است؛ متنی چندلایه که در هر خوانش، معنایی تازه می‌آفریند. او بی‌وطن است و به زمان مشخصی تعلق ندارد، در فضایی شناور زیست می‌کند، جایی که هویت‌ها سیال و مرزها ناپایدارند. این نمایشگاه سفری است به لایه‌های درونی انسان، تاملی در او به‌عنوان موجودی بی‌قرار، بیگانه و تنها با خویشتن و روایتی است از یک خاطره، ردپایی از تجربه‌ زیسته، دردی مشترک، سایه‌ای از یک آرزو یا پژواکی از سکوت که هیچ‌گاه تمام نمی‌شود. همان‌گونه که در «هزارتوی بورخس» انسان میان راهروهایی بی‌انتها سرگردان است، این مجسمه‌ها نیز ما را به درون خویش می‌کشانند؛ جایی که هر تصویر، شکلی از پرسش است، نه پاسخ.» علاقه‌مندان تا ۲۶ آذر فرصت دارند در روزهای یکشنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۱۲ تا ۲۰ و جمعه‌ها از ساعت ۱۶تا ۲۱ از این نمایشگاه در گالری باشگاه میزان به نشانی کریمخان، خیابان حسینی، کوچه دوازدهم، پلاک سیزده، طبقه ۳ بازدید کنند.
  • هشدار بازیگر مطرح به مدیریت ذائقه مخاطبان

    تیم رابینز، بازیگر نام‌آشنای هالیوود، نسبت به تاثیرات الگوریتم‌های پخش محتوای نتفلیکس بر صنعت سینما هشدار داد و گفت اگر فیلم‌هایی که از این غول استریم پخش می‌شوند، آینده سینما را شکل دهند، این صنعت با دردسر بزرگی روبه‌رو خواهد شد.رابینز ابراز نگرانی کرد که این الگوریتم‌ها به جای ترویج تنوع و اصالت در آثار سینمایی، تنها مخاطبان را به سمت فیلم‌هایی مشابه سوق می‌دهند. الگوریتم نتفلیکس، سیستم هوش مصنوعی و تحلیل داده‌هایی است که این کمپانی استریمر برای پیشنهاددادن فیلم‌ها و سریال‌ها به کاربران استفاده می‌کند. این الگوریتم‌ها با توجه به تاریخچه تماشای هر کاربر، سلیقه‌ شخصی او را شناسایی کرده و پیشنهادهایی را بر اساس آن ارائه می‌دهد.
  • انتشار کتاب صوتی «به یاد کاتالونیا»

    کتاب صوتی با همکاری موسسه رادیو گوشه و با صدای اشکان عقیلی‌پور منتشر شد.کتاب «به یاد کاتالونیا» که نوشته جرج ارول است و سال‌ها پیش با ترجمه عزت‌الله فولادوند از سوی انتشارات خوارزمی به چاپ رسیده، یک اثر غیرداستانی است که تجربه‌های شخصی نویسنده از حضور در جنگ داخلی اسپانیا را بازگو می‌کند. این کتاب نخستین بار در سال ۱۹۳۸منتشر شد و به عنوان یکی از صادقانه‌ترین و تاثیرگذارترین آثار درباره جنگ و ایدئولوژی‌های سیاسی شناخته می‌شود.
  • پخش مستندی درباره احمد سمیعی گیلانی در سینما حقیقت

    مستند «سبز بن‌دار» به کارگردانی منوچهر مشیری درباره احمد سمیعی گیلانی، پدر علم ویراستاری، در بخش نمایش ویژه هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» روی پرده می‌رود. استاد احمد سمیعی گیلانی زندگی پرفراز و نشیب و جذابی داشته، در سال‌های جوانی جذب فعالیت‌های سیاسی شده و پس از کودتای ۲۸ مرداد، به بلوک شرق می‌رود اما پس از مدتی، سرخورده از آرمان‌های وعده‌داده‌شده به ایران برمی‌گردد و زندگی خود را وقف ادبیات می‌کند.
  • نکوداشت ۹۷ سالگی فتح‌الله مجتبایی در فرهنگستان

    آیین رونمایی از کتاب‌های «صحبت آن مونس جان» و «النحو الهندی و النحو العربی» همراه با نکوداشت نود و هفتمین زادروز استاد فتح‌الله مجتبایی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، فردا دوشنبه در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار می‌شود.
  • برگزاری کنسرت پیانوآواز در تالار وحدت

    علیرضا قرائی‌منش با برگزاری کنسرت پیانو آواز، شامگاه چهارشنبه بیست و یکم آذر در تالار وحدت روی صحنه می‌رود. در این کنسرت بهرنگ معتمدی، نوازنده ویولنسل، پرمخاطب‌ترین قطعات این خواننده را با او همراهی خواهد کرد. بهت قول می‌دم، یه حالی دارم، چقدر سرده، دختر بهار، اینجا هوا بارونیه، نیستی ببینی و ستاره جون از قطعاتی هستند که برای این اجرا در نظر گرفته شده‌اند. قرائی‌منش این قطعات را روی اشعاری از سروش رادمهر، مهدیه عرب، حامد صوفی‌پور، عرفان سلیمی، روزبه بمانی، علیرضا صمدی و پوریا ربیعی آهنگسازی و تنظیم کرده است. علاقه‌مندان به کنسرت پیانو آواز علیرضا قرائی‌منش می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
  • محمدرضا اصلانی در گفت‌وگو با تاریخ شفاهی موزه سینما:

    سینمای مستند امنیت ندارد

    موزه سینما در ادامه انتشار سلسله نشست‌های تاریخ شفاهی خود هم‌زمان با زادروز محمدرضا اصلانی، پژوهشگر و مستندساز پیشکسوت، بخش‌هایی از گفت‌وگوی این هنرمند را منتشر کرد. او در این مصاحبه گفت متاسفانه سینمای مستند هنوز از نظر سیاسی، اجتماعی، اقتصادی امنیت ندارد. به همین دلیل شکل درستی پیدا نمی‌کند و اگر نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد درواقع اراده شخصی فیلم‌سازهاست.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • ‌ ایندی وایر و انجمن منتقدان نیویورک بهترین‌های سال را معرفی کردند

    پیشتازان سینما در ۲۰۲۴

    نشریه ایندی وایر و انجمن منتقدان نیویورک در فاصله چند هفته مانده به پایان سال میلادی، به معرفی برترین فیلم‌های سال پرداخته‌اند. همیشه در اواخر سال میلادی نشریات سینمایی و نهادهای صنفی فهرست‌های برگزیده خود را منتشر می‌کنند و این معیاری است برای بررسی وضعیت جهانی سینما. اکنون در آخرین هفته‌های سال ۲۰۲۴ دو لیست مهم در حالی منتشر شده که فیلم منتخب ایندی وایر، «پسران نیکل»، در فهرست انجمن منتقدان نیز در دو بخش مورد توجه قرار گرفته است اما فیلم منتخب انجمن منتقدان نیویورک ««بروتالیست» در لیست ایندی وایر در رتبه ۲۵قرار گرفته است.
  • ویژه‌برنامه موزه سینما برای مهرجویی

    امروز شنبه همزمان با زادروز زنده‌یاد داریوش مهرجویی، ویژه‌برنامه این هنرمند فقید سینما با موضوع «مهرجویی؛ سینماگری فیلسوف» در موزه سینما برگزار می‌شود. این برنامه همراه با اجرای پادکستی از زندگی و فعالیت‌های هنری این هنرمند فقید همراه خواهد بود که توسط شهراد بانکی و مژگان اصغری اجرا خواهد شد. بعد از اجرای پادکست علیرضا زرین‌دست، فیلم‌بردار پیشکسوت سینما، و مهرداد غفارزاده ،کارگردان سینما، درباره سینمای مهرجویی صحبت خواهند کرد.
  • هشدار نیکلاس کیج درباره عبور هالیوود ‌از خطوط قرمز

    نیکلاس کیج، بازیگر مطرح، با تاکید بر اهمیت نقش انسان‌ها در عرصه بازیگری، به جوانانی که در این عرصه فعال هستند هشدار داد که در برابر فشار استودیوهای هالیوودی برای استفاده از هوش مصنوعی مقاومت کنند. این بازیگر آمریکایی به ظهور فناوری‌های جدید اشاره کرد و افزود: «تا همین اواخر، لازم نبود با این فناوری‌ها رقابت کنیم، اما بازیگران جوان امروز با چالشی به نام بدل دیجیتال مواجه‌ هستند. این فناوری تلاش می‌کند کنترل اجرای شما را به دست بگیرد.» بر اساس توافقی که میان اتحادیه بازیگران آمریکا، موسوم به «سگ-افترا»، و استودیوهای هالیوود به دست آمده، استفاده از بدل دیجیتال که توسط هوش مصنوعی و با مشارکت فیزیکی بازیگران ساخته می‌شود تنها در پروژه‌های خاص امکان‌پذیر است.