شماره روزنامه ۶۱۵۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۵۳ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۶۱۵۳

  • روز سرد کتاب

    مراسم کتابگردی سال ۱۴۰۳ با حضور جمعی از اهالی کتاب و نشر و هم‌زمان با نخستین روز از هفته کتاب برگزار شد. این آیین در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به صورت گسترده برگزار می‌شد و از برنامه‌های ثابت و گسترده هفته کتاب بود، اما در دولت قبل استقبال چندانی از این طرح نشد. در این برنامه چهره‌های فرهنگی بسیاری حضور داشتند اما مردم خیلی از آن استقبال نکردند. شاید دلیل این اتفاق تبلیغات کم و همیچنین افزایش قیمت کتاب باشد.سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این روز به اسلامشهر رفت و با کتاب‌فروشان این شهر دیدار کرد.
  • آشنایی با هشت عادت پنهان ثروتمندان در یک کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «ثروتی که با پول نمی‌توان خرید» با عنوان فرعی «هشت عادت پنهان ثروتمندان» نوشته رابین شارما با ترجمه دکتر علی سلامی منتشر شد. تعریف نویسنده در این کتاب از ثروت، به‌عنوان چیزی فراتر از موفقیت مالی و به مثابه یک تغییر نگرش عمیق و تامل‌برانگیز در زندگی است. او مخاطب را به‌سوی درک ارزش‌های معنوی و عاطفی سوق می‌دهد، جایی که موفقیت واقعی نه در دارایی‌های مادی، بلکه در کیفیت روابط و معنای زندگی نهفته است.
  • «نوستالژی» هنرمندان معاصر در گالری «کوین»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه آثار نقاشی هنرمندان معاصر با عنوان «نوستالژی» در گالری «کوین» برپاست. در بیانیه نمایشگاه نقاشی «نوستالژی» آمده است: «خاطرات فراموش‌نشدنی هستند، لحظاتی که در گذر زمان شاید محو شوند اما در عمق قلب ما جایگاهی جاودانه می‌یابند. هر لبخند، هر نگاه و هر صدایی که شاید تنها لحظه‌ای کوتاه دوام داشته، اکنون به تجربه‌ای بی‌نظیر و ماندگار تبدیل شده است. این نمایشگاه، سفری است به دنیای خاطرات، دنیایی که هنرمندان با اشتیاق و شور در آثار خود جاودانه کرده‌اند. آثاری که نه‌تنها به یادآوری لحظات شیرین کمک می‌کنند، بلکه پلی هستند میان گذشته و حال، تا آنچه در دل‌ها زنده مانده است، همیشه و برای همگان زنده بماند.» پرنیان انصاری، نگین تحصیلی، ملیکا توسلی‌خواه، سارا خسروی، آرشین زرگران، صدف سلامی، مونا شیوا، شادی علیمی و ژیلا مصلحی هنرمندانی هستند که آثارشان در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است. این نمایشگاه تا ۲ آذر هر روز به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۲تا ۱۹ و جمعه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری «کوین» به نشانی زعفرانیه (مقدس اردبیلی)، خیابان پسیان، کوچه سینایی، پلاک ۲۴ میزبان علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی است.
  • جدال منتقدان پیش از حماسه گلادیاتورها

    دنیای اقتصاد: فیلم حماسی «گلادیاتور ۲» پس از دو دهه انتظار، به زودی روی پرده سینماها می‌رود. این دنباله که توسط ریدلی اسکات کارگردانی شده، با استقبال نسبی منتقدان روبه‌رو شده اما نظرات منفی نیز در مورد آن مطرح شده است. نتایج اولیه نقدها نشان می‌دهد که «گلادیاتور۲» توانسته نظر منتقدان را جلب کند. این فیلم اکشن حماسی که دهه‌ها پس از موفقیت قسمت اول ساخته شده، در سایت‌های معتبر مانند راتن تومیتوز و متاکریتیک امتیازهای قابل قبولی کسب کرده است. دیوید روونی از «هالیوود ریپورتر» معتقد است که «گلادیاتور ۲» اگرچه کمی تکراری است اما به خوبی انتظارات طرفداران را برآورده می‌کند. او به صحنه‌های اکشن، طراحی‌های تاریخی دقیق و توطئه‌های سیاسی مطرح‌شده در فیلم اشاره کرده است.
  • برپایی «شب مهرداد بهار» در خانه اندیشمندان

    دنیای اقتصاد: به مناسبت سی‌امین سال درگذشت مهرداد بهار، هفتصد و هشتاد و دومین شب از شب‌های بخارا فردا یکشنبه به یادبود این نویسنده و اسطوره شناس در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود. در این مراسم ابتدا ابوالقاسم اسماعیل‌پور به بررسی زندگی و آثار مهرداد بهار خواهند پرداخت، سپس فیلم مستند «درباره مهرداد بهار» به کارگردانی پیام مستوفی به نمایش درمی‌آید. در این فیلم مروری خواهد شد بر زندگی مهرداد بهار از تولد تا مرگ. پیام مستوفی در ساخت این فیلم موفق شده فیلم‌های آرشیوی شایان توجهی از سخنرانی‌ها و گفتارهای مهرداد بهار به دست آورد و با ۲۱نفر از مهم‌ترین نویسندگان و اسطوره‌شناسان ایران درباره زندگی و آثار مهرداد بهار گفت‌وگو کند. علاقه‌مندان برای حضور در این مراسم می‌توانند ساعت ۱۷ به تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان استاد نجات‌اللهی (ویلا)، چهارراه ورشو مراجعه کنند.
  • سفر به ناشناخته‌های دنیای درون در نمایشگاه «لا‌ به لا»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه نقاشی «لا به لا» با آثاری از نفیسه عمران در گالری ویستا برپاست. در توضیح این نمایشگاه که دربرگیرنده تابلوهای رنگ روغن روی بوم این هنرمند است، آمده:«آثار این مجموعه، تلاشی برای به تصویر کشیدن دنیایی است که در مرز میان واقعیت و خیال قرار دارد؛ جایی که پیکره‌های انسانی با حالات متفاوت، در فضایی پر از انرژی و رنگ، به نمایش درآمده‌اند. این نقاشی‌ها به‌واسطه رنگ‌های شدید و مناظر غیرزمینی، احساسات و تجربه‌های درونی‌ هنرمند را بازتاب می‌دهند و تماشاگر را به سفری درونی و ناشناخته دعوت می‌کنند و او را به کشف و بازاندیشی در مفاهیم جاودانه هستی نیز فرا می‌خوانند.» نمایشگاه «لابه‌لا» تا ۵ آذر هر روز جز شنبه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در گالری ویستا به نشانی خیابان مطهری، خیابان میرعماد، کوچه دوازدهم، پلاک ۱۱ برپاست.
  • هویت ایرانی در این رویدادها باید حفظ شود

    دنیای اقتصاد: آیین اختتامیه دومین جایزه ملی روح‌الله خالقی همزمان با پنجاه و نهمین سالگرد درگذشت استاد خالقی در برج آزادی برگزار شد.در این مراسم پیام تصویری حسین علیزاده، آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده پیشکسوت تار و سه‌تار، پخش شد. علیزاده در این پیام گفت: نام روح‌الله خالقی در موسیقی ایران، نام جاودانه‌ای است و خیلی از بزرگان موسیقی درباره خالقی صحبت کرده‌اند.
  • تورم قیمت موز در بازار هنر!

    دنیای اقتصاد: سال گذشته یک موز ساده که با نوار چسب به دیوار نصب شده بود، به یکی از پربحث‌ترین آثار هنری معاصر تبدیل شد. این اثر که به نام «کمدین» توسط هنرمند ایتالیایی، مائوریزیو کاتلان، خلق شده بود در آن زمان به قیمت باور نکردنی ۱۲۰هزار دلار فروخته شد. اما از آن عجیب‌تر اینکه هفته گذشته خانه حراج «ساتبیز» اعلام کرد یکی از سه نسخه این اثر دوباره به فروش می‌رسد، اما این بار با برآوردی بین ۱میلیون تا ۱.۵میلیون دلار! طی این حراج برنده مزایده برای پول خود یک رول چسب و یک موز دریافت خواهد کرد. همچنین یک گواهی اصالت و دستورالعمل‌های رسمی برای نصب اثر از سوی حراج به او داده می‌شود تا به این ترتیب او بین یک‌میلیون تا یک و نیم میلیون دلار بابتش پرداخت کند.
  • بازگشت روز کتاب‌گردی به پاییز

    دنیای اقتصاد: وضعیت بازار کتاب مثل خیلی چیزهای دیگر در این ماه‌ها و سال‌ها با چالش‌های زیادی روبه‌روست. افزایش هزینه‌های انتشار کتاب از یک سو و از سوی دیگر کوچک شدن سفره معیشت مردم، بازار نشر را به شدت تحت‌تاثیر قرار داده است. طیف وسیعی از کتاب‌خوانان که عمدتا از قشر متوسط جامعه هستند دیگر مثل سابق توانایی خرید ندارند و برای اینکه کتاب را در سبد مصرفی خود حفظ کنند به استفاده از اپلیکیشن‌ها و خریدهای گزینشی رو آورده ‌اند.
  • مجسمه‌های ایرج زند در «حضور مداوم»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «حضور مداوم» با نمایشی از مجسمه‌های آهنی زنده‌یاد ایرج زند، هنرمند نقاش و مجسمه‌ساز ایرانی، از فردا جمعه در بنیاد ایرج زند افتتاح می شود. ایرج کریم‌خان زند، نقاش و مجسمه‌ساز ایرانی متولد سال ۱۳۲۹ پس از اتمام تحصیلات هنرستان وارد دانشکده هنرهای زیبای پاریس (بوزار) شد و و پس از گذراندن دوره‌ فرسک و ویترای در شهر آوینیون فرانسه به فعالیت های هنری پرداخت. او در سال ۱۳۶۳ به ایران بازگشت و تا زمان مرگ در بیش از ۱۵۰ نمایشگاه گروهی و انفرادی در ایران، فرانسه، آلمان، کویت و پرتغال شرکت کرد.
  • فروش اثر یک‌میلیون‌دلاری روبات نقاش

    دنیای اقتصاد: پرتره‌ای از آلن تورینگ، ریاضی‌دان و دانشمند که توسط «آی‌دا» روبات هوش مصنوعی کشیده شده، به قیمت ۱.۰۸میلیون دلار فروخته شد. این اثر را باید گران‌ترین و ارزشمندترین اثر هنری دانست که توسط یک روبات انسان‌نما خلق شده است. فروش این اثر سوالات جدیدی را در رابطه با بازار فروش و نقش هوش مصنوعی در هنر مطرح کرده است. در ابتدا تصور نمی‌شد این اثر مورد توجه قرار بگیرد و این در حالی است که قیمت فروش از تخمین پیش از حراج که معادل ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار دلار تعیین شده بود، فراتر رفته است. این پرتره حین حراج در ساتبی، ۲۷ پیشنهاد خرید داشته و در نهایت به یک مشتری گمنام فروخته شده است. «آی‌دا» صرفا یک روبات نیست؛ چرا که پیش از خلق اثر هنری درباره سوژه‌هایش با سازنده یا سازندگانش درباره آنها بحث و تبادل می‌کند. پس از ساخت و تاییدهای کارشناسی سازندگان از «آی‌دا» می‌خواهند خودش موضوعی را برای خلق و ارائه پیشنهاد دهد که او آلن تورینگ را به عنوان شخص کلیدی در تاریخ هوش مصنوعی سوژه قرار می‌دهد.
  • اهدای جایزه بوکر ۲۰۲۴ به رمانی شاعرانه

    دنیای اقتصاد: رمان «اوربیتال» نوشته سامانتا هاروی، نویسنده بریتانیایی، موفق شد در رقابت امسال جایزه معتبر بوکر را از آن خود کند. این رمان که روایتی فشرده و تاثیرگذار از زندگی شش فضانورد در ایستگاه فضایی بین‌المللی است، در مراسمی که در لندن برگزار شد، به عنوان بهترین اثر داستانی انگلیسی‌زبان سال ۲۰۲۴ انتخاب شد. هاروی با نگاهی شاعرانه و دقیق به زمین از فراز آسمان، در این رمان کوتاه ، به بررسی مسائل جهانی ازجمله تغییرات آب و هوایی و اهمیت وحدت بشر پرداخته است. او با خلق فضایی وهم‌آلود و زیبا، خواننده را به سفری تامل‌برانگیز در فضا و زمان می‌برد.
  • «سمت تاریک خرس» روی صحنه تئاتر شهرزاد

    دنیای اقتصاد: نمایش «سمت تاریک خرس» به نویسندگی و کارگردانی پویا امینی در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است. این نمایش به تهیه‌کنندگی علی شاهانی، داستان نهضت آزادی‌بخش پنج صبح است و در خلاصه این اثر آمده است: انجمنی که از بازماندگان انفال و بمباران شیمیایی حلبچه تشکیل‌شده‌اند در شورای مرکزی دچار فروپاشی شده‌اند. یکی از سران پیشمرگه لو رفته و خیانتی در میان است. اکنون ظهور کلاغ خسته و اسطوره‌ خرس است که گره را باز می‌کند. سیروس همتی، الهه شه‌پرست، سوگند صدیقی و پویا امینی بازیگران این اثر نمایشی هستند. نمایش «سمت تاریک خرس» که دومین تجربه پویا امینی در کارگردانی تئاتر محسوب می‌شود هر شب ساعت ۱۹:۴۵ در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.
  • تلفیق اندیشه‌های چند شاعر در یک نمایشگاه

    دنیای اقتصاد: نمایشگاهی از آثار نقاشی‌خط و مجسمه‌سازی جلیل خلیلی از فردا جمعه در گالری آرت پرشیا برپاست. این هنرمند در این نمایشگاه تلاش کرده است اندیشه‌های شاعرانی چون حافظ، خیام و فریدون مشیری را با هنرهای تجسمی تلفیق کند. خلیلی در این نمایشگاه با بهره‌گیری از تکنیک‌های متنوعی همچون نقاشی‌خط، نقش برجسته، و مجسمه‌سازی، آثاری خلق کرده است که در آنها تعامل میان ادبیات کلاسیک و هنر مدرن به تصویر کشیده شده است. او در آثار خود به موضوعاتی چون عرفان، طبیعت و مسائل اجتماعی پرداخته و سعی کرده است تا مخاطب را به تفکر و تامل درباره این موضوعات وا ‌دارد. علاقه‌مندان به بازدید از نمایشگاه آثار جلیل خلیلی می‌توانند به گالری آرت پرشیا واقع در پاسداران، خیابان ناطق نوری، روبروی دشتستان ۵ مراجعه کنند.
  • تجلیل از مرتضی عقیلی با تندیس حافظ

    دنیای اقتصاد: در بیست و سومین دوره برگزاری رویداد سینمایی و تلویزیونی دنیای تصویر از یک عمر فعالیت هنری مرتضی عقیلی، تجلیل و تندیس حافظ (علی معلم) به این هنرمند پیشکسوت تعلق می‌گیرد. مرتضی عقیلی، بازیگر، کارگردان و نویسنده سینما و تلویزیون، از سال ۱۳۴۱ فعالیت هنری خود را با بازی در تئاتر آغاز کرد. او تاکنون در حدود صد فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخته، سه فیلم‌نامه را به نگارش درآورده و چهار فیلم سینمایی را کارگردانی کرده است. عقیلی از سال ۱۳۵۹ به بعد در هیچ فیلمی در ایران بازی نکرد اما در بهمن ۱۴۰۰ پس از چهار دهه زندگی در خارج به ایران بازگشت و در تئاتر «فلزات چکش‌خوار» به تهیه کنندگی پرویز پرستویی و کارگردانی آرش سنجابی بار دیگر به صحنه آمد. بیست و سومین دوره‌ رویداد سینمایی و تلویزیونی دنیای تصویر (تندیس حافظ)، شنبه سوم آذرماه برگزار می‌شود.
  • سه فصل جدید سریال «پوآرو» در راه است

    دنیای اقتصاد: سه فصل ۱۱، ۱۲ و ۱۳ سریال «پوآرو» با گویندگی ۶۳هنرمند صداپیشه گفتار فیلم در واحد دوبلاژ اداره‌کل تامین و رسانه بین‌الملل سیما دوبله شده و بناست از شبکه تماشا روی آنتن برود. در هر قسمت این سریال مانند فصل‌های گذشته یک داستان جدید جنایی روایت می‌شود که شخصیت محوری و اصلی حل آن هرکول پوآرو است و او با موفقیت به کشف معمای جرم‌ها می‌پردازد.
  • بازگشت بانوان به «جوکر»

    برنا: فصل چهارم «جوکر» میزبان تعدادی از بانوان هنرمند خواهد بود. بنا بر اعلام احسان علیخانی به عنوان کارگردان و تهیه‌کننده رئالیتی‌شوی «جوکر: طبقه بیست ویکم» قرار است خانم‌ها نیز پای ثابت این مسابقه باشند و اگر یک فصل با حضور آقایان برگزار می‌شود، فصل بعدی میزبان خانم‌ها باشد. در فصل دوم این سری از «جوکر» علیخانی میزبان بازیگران طنازی چون ژاله صامتی، الیکا عبدالرزاقی، ناهید مسلمی، سوسن پرور، نرگس محمدی، متین ستوده، گیتی قاسمی و رویا میرعلمی بود. حال با اتمام فصل سوم که با حضور آقایان اجرا شد، اسامی مهمانان فصل چهارم نیز اعلام شده است. در فصل بعدی احسان علیخانی میزبان نعیمه نظام‌دوست، بهنوش بختیاری، سحر ولدبیگی، حدیث میرامینی، مهسا طهماسبی، مریم سعادت، گلوریا هاردی و فاطمه هاشمی است. اولین قسمت این فصل چهارشنبه هفتم آذر ماه به صورت اختصاصی از فیلیمو پخش خواهد شد.
  • روزگار ناخوش با‌معرفت‌ها

    دنیای اقتصاد: شب بازیگران بدلکار سینمای ایران با عنوان «آدم‌های بامعرفت سینمای ایران» در خانه سینما برگزار شد و هنرمندانی که سال‌ها نادیده گرفته شدند مورد تقدیر قرار گرفتند. کامران ملکی که اجرای برنامه را برعهده داشت گفت باعث افتخار من است که مجری برنامه‌ای باشم که آدم‌های بامعرفت سینمای ایران در آن جمع هستند، افرادی که به‌درستی خاک صحنه را خورده‌اند. علی دهکردی، مدیرعامل خانه سینما، نیز در این مراسم گفت: در دهه‌های گذشته که فعالیت صنفی داشتم، همیشه عبارتی را می‌شنیدم که خیلی خوشایندم نبود و آن هم عبارت «صنف ضعیف» بود در‌حالی‌که ما در سینما صنف ضعیف نداریم و نباید این موضوع را در ذهن وارد کنیم که اعضای ضعیف خانه سینما هستیم.
  • رونمایی از سومین دفتر اشعار منتشر نشده نیما

    دنیای اقتصاد: هفتمین سخنرانی ماهانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی دوشنبه ۲۸آبان به کتاب «از غریب من» (دفتر سوم از اشعار منتشرنشده نیما یوشیج) اختصاص دارد. در این نشست مهدی علیایی مقدم، پژوهشگر ارشد فرهنگستان زبان و ادب فارسی که پژوهش در دست‌نوشته‌های نیما یوشیج را برعهده داشته، درباره این کتاب سخنرانی خواهد کرد.
  • برپایی نمایشگاه عکس برای کمک به پروژه توران میرهادی

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «تمامِ ناتمام» با عکس‌های حمید نبوی، معمار و عکاس، از فردا پنج‌شنبه در خانه‌ هنرمندان ایران برپا خواهد شد. نمایشگاه این مجموعه که منتخبی از عکس‌های حمید نبوی از اصفهان دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ است در آستانه روز اصفهان برگزار خواهد شد و درآمد حاصل از فروش آثار به یاد توران میرهادی به فرهنگنامه‌ کودکان و نوجوانان اختصاص پیدا خواهد کرد.
  • حراج کلیه‌ توسط کارگردان سینما به دلیل بی‌پولی

    دنیای اقتصاد: وحید وکیلی فر، فیلم‌ساز مستقل سینمای ایران، در صفحه اینستاگرامش پستی منتشر کرد و نوشت: «اینجانب وحید وکیلی فر فیلم‌ساز مستقل، چهل‌و‌سه‌ساله، گروه خون B منفی، به دلیل وضعیت معیشتی تصمیم گرفته‌ام یکی از کلیه‌های خود را بفروشم. لطفا قیمت پیشنهادی خود را به آدرس ایمیل زیر ارسال کنید.» وکیلی‌فر یکی از فیلم‌سازان پیشرو و مستقل سینمای ایران محسوب می‌شود که بیش از ۱۵ سال از ساخت اولین فیلم او می‌گذرد.
  • تعلیق پروژه جدید وودی آلن به دلایل اقتصادی

    دنیای اقتصاد: تولید فیلم جدید وودی آلن، کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس مشهور آمریکایی، به دلیل پیدانکردن سرمایه‌گذار و کمبود منابع مالی لغو شد. این کارگردان ۸۹ ساله که چهار بار جایزه اسکار را تصاحب کرده است، در ابتدای سال جاری اعلام کرده بود که احتمالا به‌زودی تصویربرداری پروژه جدیدش را در ایتالیا آغاز خواهد کرد. آلن گفته بود «یکی از بهترین ایده‌ها» برای ساخت فیلمی جدید را در ذهن دارد و منتظر تامین بودجه مناسب برای شروع پروژه است. اما درحالی‌که به پایان سال نزدیک می‌شویم، شنیده‌ها حاکی از تعلیق این پروژه به دلیل فقدان «بودجه کافی» است.
  • انتقال اثر معروف هنرمند ایتالیایی به موزه زمان

    دنیای اقتصاد: کره پومودورو، اثر شاخص آرنالدو پومودورو هنرمند مطرح ایتالیایی که قدمتی ۶۰ ساله دارد، توسط متخصصان و کارشناسان گروه موزه‌های دفینه از پارک ارم تهران به موزه زمان منتقل شد. این جابه‌جایی به منظور حفظ و حراست از این اثر کم‌نظیر صورت گرفته و برنامه‌ریزی‌های لازم برای مرمت و نگهداری این کره توسط متخصصان انجام شده است.
  • آیا «خر لنگ» به مقصد می‌رسد؟

    دنیای اقتصاد: کیانوش عیاری برای ساختن فیلم جدیدش با عنوان «خر لنگ» دنبال سرمایه‌گذارمی‌گردد. این کارگردان در گفت‌وگو با ایرنا گفت: پروژه سینمایی «خرِ لَنگ» تاریخی و مربوط به زمان محمدعلی شاه و مظفرالدین شاه است؛ زمانی که اولین چاه نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان فوران کرد.او افزود: همه بازیگران این کار باید بدون استثنا متعلق به مسجدسلیمان و حوالی آن یعنی قوم بختیاری باشند و در خوزستان فیلم‌برداری می‌شود. به‌خاطر مخارج کار، برخی صحنه‌ها هم در تهران فیلم‌برداری خواهد شد.
  • تخفیف کتاب های کانون به مناسبت هفته کتاب

    دنیای اقتصاد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت هفته کتاب بیش از هزار عنوان از کتاب‌های سامانه اینترنتی دیجی‌کانون را با تخفیف عرضه می‌کند. این هزار عنوان کتاب از امروز چهاشنبه تا ۳۰ آبان با تخفیف‌های ۱۰ تا ۱۵درصدی در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. این کتاب‌ها براساس رده‌بندی سنی مناسب همچون نوباوه (بالای ۴ سال)، نوخوان (بالای ۷ سال)، نونگاه (بالای ۹ سال)، نونهال (بالای ۱۲سال) و نوجوان (بالای ۱۵ سال) عرضه می‌شود. آثار تولیدِی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ۱۵درصد تخفیف و کتاب‌های سایر ناشران با تخفیف ۱۰درصدی به همراه ارسال رایگان، به فروش خواهد رسید. علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سامانه اینترنتی دیجی‌کانون به نشانی https://digikanoon.ir و بهره‌مندی از این فروش ویژه، کتاب‌های مورد نظر خود را خریداری کنند.
  • پایان «ماموریت غیرممکن» تام کروز

    دنیای اقتصاد: پارامونت پیکچرز سرانجام اولین تریلر و پوستر رسمی فیلم اکشن جاسوسی پرطرفدار «ماموریت غیرممکن ۸» را منتشر کرد. این فیلم که با عنوان جدید «ماموریت غیرممکن: محاسبه نهایی» اکران خواهد شد، طرفداران را برای آخرین ماموریت نفس‌گیر ایتن هانت، با بازی تام کروز، آماده می‌کند و به نظر می‌رسد این هنرپیشه در قسمت‌های آینده آن دیگر بازی نکند. در این تریلر، شاهد صحنه‌های اکشن خیره‌کننده و ماجراجویی‌های هیجان‌انگیز ایتن هانت و تیمش هستیم. همچنین، اولین پوستر رسمی فیلم تصویری نمادین از تام کروز در نقش این مامور مخفی را به نمایش می‌گذارد.
  • کتابخوانی و نمایش عروسکی در کوشک احمدشاهی

    دنیای اقتصاد: به مناسبت روز و هفته کتاب و کتابخوانی، برنامه خوانش کتاب «گیلگمش» به همراه نمایش عروسکی با اجرای الهه حریریان به همراه چمدان عروسک‌ها، امروز چهارشنبه در موزه کوشک احمدشاهیِ کاخ نیاوران برگزار می‌شود. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۵۱ در مجموعه «اساطیر برای نوجوانان» کتاب «گیلگمش» افسانه‌ای از آشور کهن را با روایت هانیبال الخاص و تصویرگری منوچهر صفرزاده منتشر کرد. این کتاب که بنا به اطلاعات کتاب‌شناسی آن از متن پی‌یر گریمال از این شاهکار ادبیات اساطیری آشوری روایت شده، بازنویسی از پهلوان‌نامه گیلگمش پادشاه افسانه‌ای آشور است. علاقه‌مندان برای حضور در این برنامه می‌توانند ساعت ۱۱ به کوشک احمدشاهی در کاخ نیاوران مراجعه کنند. در ایران، ۲۴ آبان ماه، روز کتاب و کتابخوانی و آغاز هفته کتاب و کتابخوانی نام‌گذاری شده است.
  • اجرای نمایش «شاپرک خورشید» در تالار هنر

    دنیای اقتصاد: نمایش «شاپرک خورشید» به کارگردانی علی برجی برای کودکان و نوجوانان در تالار هنر روی صحنه است. در خلاصه این نمایش آمده است: «شاپرک کوچکی از ترس حمله کلاغ‌ها به کلبه تاریکی پناه می‌برد و در تارهای عنکبوت اسیر می‌شود؛ شاپرک کوچولو به یاد قصه زندگی شاپرک خورشید می‌افتد که مثل او اسیر تارهای عنکبوت بدجنس شده بود ... .» مبینا فتحعلی، مهدی محبی، شکیبا کیا، غزاله میرویسی، امیرحسین تدین، مصطفی غیاثی و آرش سروری از بازیگران این نمایش هستند. علاقه‌مندان برای تماشای این نمایش می‌توانند هر روز ساعت ۱۷:۳۰ به تالار هنر به نشانی میدان هفت تیر، خیابان شهید مفتح خیابان ورزنده مراجعه کنند.
  • سقوط جنون‌آمیز جوکر

    دنیای اقتصاد: فیلم «جوکر: جنون مشترک» با رساندن فروش جهانی خود به ۲۰۰میلیون دلار، تاکنون فقط توانسته هزینه ساخت خود را به دست بیاورد. «جوکر: جنون مشترک» به کارگردانی تاد فیلیپس با وجود انتظارات بالا از آن، عملکرد بسیار ضعیفی در گیشه داشته است؛ تا آنجا که در هفته اول اکران خود در آمریکا تنها به فروشی نزدیک به ۳۸میلیون دلار دست یافت و در هفته دوم، فروش آن بیش از ۸۰درصد کاهش داشت. در فروش جهانی نیز توفیق چندانی به دست نیاورد و با وجود هزینه تولید بسیار بالای ۲۰۰میلیون دلاری (بدون احتساب هزینه‌های بازاریابی)، به حدود ۲۰۵میلیون دلار محدود شد.
  • قربانی جنگ همسایه‌ها

    دنیای اقتصاد: دعوای ارمنستان و آذربایجان بر اسکار تاثیر گذاشت و فیلم مستند «سرزمین شیرین من» ساخته سارن هایرابتیان، مستندساز ارمنی-اردنی ساکن در آمریکا، که به عنوان نماینده اردن در بخش بین‌الملل به آکادمی معرفی شده بود از رقابت کنار گذاشته شد. بعد از معرفی این فیلم، آذربایجان از اردن خواست آن را از اسکار کنار بگذارد و حالا اردن هم این موضوع را پذیرفته است. حذف این فیلم در حالی اعلام شده که هالیوود ریپورتر و ددلاین این تصمیم را حاصل فشار سیاسی طرف آذربایجانی بر اردن می‌دانند.
  • شنیدن داستان‌های شاهنامه از زبان باغبان

    دنیای اقتصاد: نام اسطوره‌شناسی در کشورمان با نام مهرداد بهار گره خورده است، تا آنجا که از او به نام پدر اسطوره‌شناسی ایران یاد می‌شود؛ پژوهشگری تاثیرگذار که توانست نام خود را از سایه بلند پدرش، ملک‌الشعرا بیرون بکشد و با اتکا به دانش خویش در دنیای فرهنگ و ادب بدرخشد. ملک مهرداد بهار ۱۰ مهر ۱۳۰۸ به دنیا آمد؛ او که پنجمین فرزند محمدتقی بهار محسوب می‌شد، تحصیلات آغازین خود را در دبستان جمشید جم و دوره دبیرستان را در دبیرستان‌های فیروز بهرام و البرز به پایان رساند اما نه این مدارس شوق افسانه واسطوره را در او برانگیختند و نه با کمال تعجب، پدر فرزانه‌اش.
  • رونمایی از کتاب زندگی‌نامه بیتا فرهی

    دنیای اقتصاد: همزمان با نخستین سالگرد درگذشت بیتا فرهی، بازیگر سینما، کتاب زندگینامه او با عکس‌هایی نادیده و تعدادی شعر رونمایی می‌شود. بیتا فرهی که فعالیت بازیگری خود را با فیلم «هامون» داریوش مهرجویی آغاز کرده بود، چهارم آذرماه سال گذشته بر اثر عوارض بیماری قلبی و ریوی از دنیا رفت. فیلم‌های کیمیا، خون بازی، بانو و اعتراض از جمله آثاری هستند که او در آنها به ایفای نقش پرداخت.
  • ماجرای لغو یک کنسرت در قم

    دنیای اقتصاد: ماجرای لغو کنسرت‌ها در شهرستان‌ها دوباره به یک موضوع داغ تبدیل شده است. چند روز پیش کنسرت محسن ابراهیم زاده در گچساران و یاسوج لغو شد و واکنش‌هایی را برانگیخت. دو روز پیش نیز دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر قم از جلوگیری برگزاری یک کنسرت خبر داد و گفت مجموعه‌ای تفریحی درصدد برگزاری کنسرت در شهر مقدس قم و آن هم در آستانه ایام فاطمیه بود که این اجرا با ورود بموقع عزیزان دادستانی، لغو شد.
  • «کارناوال» رامبد جوان در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: رئالیتی شوی «کارناوال» اثری از رامبد جوان در شبکه نمایش خانگی عرضه و پخش می‌شود. در‌حال‌حاضر مراحل پیش‌تولید این برنامه ۲۴قسمتی در جریان است. این رئالیتی‌شو با پروداکشنی عظیم ساخته می‌شود و فیلم‌نت قصد دارد آن را به عنوان برنامه ویژه عید پخش کند. «کارناوال» اولین رئالیتی‌شوی رامبد جوان در شبکه نمایش خانگی است که پیش از این برنامه پربیننده «خندوانه» را در شبکه نسیم کارگردانی و اجرا می‌کرد. کارگردانی و اجرای رئالیتی‌شو‌ی کارناوال بر عهده رامبد جوان است و تهیه‌کنندگی آن را محمد شریفی بر عهده دارد. در این برنامه هنرمندان مختلفی به عنوان مهمان حضور خواهند داشت ولی تا کنونی نامی از آنها به میان نیامده است.
  • تخفیف ۲۵ درصدی به مناسبت هفته کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب‌فروشی‌های عضو سامانه بازار کتاب در هفته کتاب به صورت حضوری و مجازی به فروش کتاب با تخفیف اقدام خواهند کرد. در این طرح هر ایرانی تا سقف یک میلیون تومان خرید، یارانه ۲۵ درصدی می‌گیرد و در بخش مجازی آن مانند خرید در طول سال، ارسال کتاب (هزینه پستی) رایگان است. کتاب‌فروشان برای مشارکت در فروش حضوری می‌توانند پس از ورود به سامانه بازار کتاب به نشانی v.bazarketab.ir از طریق منوی «طرح‌های فروش» در بسته «فروش حضوری هفته کتاب» ثبت نام کنند. افرادی که در سال جاری یارانه خود را در خرید از بازار کتاب مصرف کرده باشند، به مناسبت هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران باز هم مشمول دریافت یارانه خواهند شد و می‌توانند از اعتبار تخصیص‌یافته جدید استفاده کنند. سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از فردا چهارشنبه تا ۳۰ آبان برگزار می‌شود.
  • تئاتر پانته‌آ بهرام در دبی

    فرارو: پانته‌آ بهرام بازیگر مشهور سینما و تئاتر در دبی روی صحنه می‌رود. او با بیان اینکه مهاجرت نکرده اما اجازه فعالیت در ایران ندارد نوشت: درود بر همه شما، ناگزیر بودم به گفتن و روشن‌سازی چیزهایی برای شما دوستانی که دنبالم می‌کنید. این اجرا در شهر دوبی خواهد بود و سپس سفری به چند کشور دیگر خواهد داشت بعد از آن به ایران بازمی‌گردم. من مهاجرت نکردم و تنها کشورم و مکان زندگی‌ام ایرانم خواهد بود و از آنجا که اجازه فعالیت در زادبومم را ندارم این یگانه راه من است.
  • برپایی یادمان رامشگر موسیقی نواحی

    دنیای اقتصاد: یادمان عیسی قلی‌پور (بخشی)، از بزرگان موسیقی کرمانج خراسان که اردیبهشت امسال درگذشت، چهارشنبه ۲۳ آبان در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار می‌شود. در این برنامه مستندی به کارگردانی علی عابدی در حدود ۳۵ دقیقه از زندگی عیسی قلی‌پور پخش خواهد شد. همچنین، دکتر حمیدرضا اردلان، پژوهشگر عرصه موسیقی نواحی، درباره او به ایراد سخن می‌پردازد. اجرای موسیقی شامل دوتارنوازی مرتضی گودرزی و همچنین فرزند مرحوم قلی‌پور از دیگر بخش‌های این مراسم خواهد بود. یادمان عیسی قلی‌پور با عنوان «شبِ بخشی» به همت انجمن موسیقی ایران ساعت ۱۸ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود و ورود برای علاقه‌مندان آزاد است.
  • سراب ۱۵۰میلیون دلاری عربستان در سینما

    سه سال از فیلم‌برداری پروژه ۱۵۰میلیون‌دلاری عربستان با مشارکت چهره‌های هالیوودی با عنوان «جنگجوی صحرا» می‌گذرد، در‌حالی‌که آینده‌ این فیلم هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. «جنگجوی صحرا» در سال ۲۰۲۱به‌عنوان تبلیغی برای صنعت نوپای فیلم‌سازی عربستان سعودی رونمایی شد که با بازی آنتونی مک‌کی، بازیگر فیلم «کاپیتان آمریکا» و بن کینگزلی، بازیگر برنده جایزه اسکار همراه است. این فیلم تاریخی حماسی با بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری توسط غول رسانه‌ای ریاض، یعنی گروه «MBC»، راه‌اندازی شد تا چشم‌اندازی از عربستان قدیم را به جهان نشان دهد و الهام‌بخش نسل جدیدی از داستان‌نویسان عرب باشد و هالیوودی‌ها را ترغیب کند تا برای ساختن فیلم به ماسه‌های طلایی خلیج فارس بیایند.
  • سایه ترامپ بر بازار کتاب

    دنیای اقتصاد: پیش‌ترها بازارهای هنری دنیا خیلی تابع اتفاق‌های سیاسی نبودند اما حالا اوضاع فرق کرده و کوچک‌ترین تحرک بر بازارهای هنری هم تاثیر می‌گذارد. البته در این میان ترامپ را باید یک استثنا دانست. هنرمندان همیشه در یک دهه گذشته نسبت به رفتارهایش واکنش نشان داده‌اند و حتی زمانی که دوران ریاست‌جمهوری‌اش به پایان رسید و از کاخ سفید دور بود باز هم گفتار و رفتارش میان هنرمندان موج به وجود می‌آورد. حالا او به کاخ سفید برمی‌گردد و در همین مدت‌زمان کوتاهی که از انتخابات آمریکا گذشته هنرمندان دنیا نسبت به انتخاب او گارد گرفته اند، اما انتخاب او به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا بر بازار کتاب تاثیر گذاشته است. البته در سال‌های گذشته علاقه‌مندان کتاب در نقاط مختلف جهان به خواندن کتاب‌های مرتبط با حکومت‌های توتالیتر به شدت روی خوش نشان داده‌اند. به عنوان مثال آثاری که از دوران تسلط نازی‌ها و کمونیست‌های شوروی روایت می‌کنند مدام بازنشر می‌شوند و مورد توجه قرار می‌گیرند.
  • دیدار با شمس لنگرودی در بوک‌لند

    دنیای اقتصاد: نشست دیدار با شمس لنگرودی، شاعر، پژوهشگر و نویسنده، در کتاب‌فروشی بوک‌لند شعبه مارکیز برگزار می‌شود. این رویداد به مناسبت انتشار کتاب «آنها که به خانه‌ من آمدند» برگزار خواهد شد، که پس از سال‌ها و به تصمیمِ نویسنده، با پایانی متفاوت منتشر شده است. این رمان پیش‌تر در سال ۱۳۹۴ در نشر افق منتشر شد اما در سال ۱۴۰۱ نویسنده تصمیم گرفت پایانی دیگر برای این داستان رقم بزند.
  • حراج کفش‌های پرماجرای «جادوگر شهر اُز»

    دنیای اقتصاد: کفش‌های یاقوتی به‌یادماندنی جودی گارلند از فیلم «جادوگر شهر اُز» به‌زودی توسط حراجی «هریتیج» به قیمت بیش از ۸۰۰هزار دلار به حراج گذاشته می‌شود. کفش‌های یاقوتی نمادین جودی گارلند از فیلم کلاسیک «جادوگر شهر اُز» در سال ۲۰۰۵از موزه این بازیگر در مینه سوتا به سرقت رفت اما پس از سال‌ها جست‌وجو و ماجرایی پرپیچ‌و‌خم، بالاخره در سال ۲۰۱۸توسط اف‌بی‌آی پیدا شد و سارق این کفش‌ها که با توجه به بیمه یک میلیون دلاری آنها گمان می‌کرد در ساخت آنها از یاقوت‌های واقعی استفاده شده است، درنهایت در دادگاه محکوم شد. این کفش‌ها که اولین بار در سال ۱۹۳۹ در فیلم «جادوگر شهر اُز» به نمایش درآمدند، توسط مایکل شاو در سال ۱۹۷۰ خریداری شده و سپس به موزه اهدا شده بودند. فیلم «جادوگر شهر اُز» یکی از محبوب‌ترین و ماندگارترین فیلم‌های تاریخ سینماست و این کفش‌ها به‌عنوان یکی از نمادین‌ترین اشیای مرتبط با این فیلم شناخته می‌شوند. این کفش‌ها به زودی در ۷ دسامبر (۱۷آذر) توسط حراجی «هریتیج» به قیمت پایه ۸۱۲هزار دلار به حراج گذاشته خواهند شد.
  • ساخت مستند از زندگی ذبیح‌الله منصوری

    دنیای اقتصاد: مستند «ذبیح‌الله منصوری» به کارگردانی حنیف شهپرراد ساخته می‌شود. تصویربرداری این مستند که درباره ذبیح‌الله منصوری، نویسنده و مترجم پرکار و سرشناس ایرانی، است، مدتی است در تهران شروع شده و تا دو ماه دیگر ادامه دارد. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، این فیلم بهار سال ۱۴۰۴آماده نمایش می‌شود.رضا تیموری تصویربردار این پروژه است و آریان عطارپور تهیه‌کنندگی را در این پروژه برعهده دارد.
  • ادای دین قطب‌الدین صادقی به نمایش تخت‌حوضی

    دنیای اقتصاد: قطب‌الدین صادقی نمایش «سفرنامه آبجی مظفر» را برای اجرا در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر آماده اجرا می‌کند. این هنرمند درباره تازه‌ترین فعالیت‌های خود به ایسنا گفت: این نمایش‌نامه را بر اساس آخرین گروه‌ بنگاه شادمانی که در خانه‌های مردم نمایش تخت‌حوضی اجرا می‌کردند، نوشته‌ام و درواقع ادای دینی است به ژانر کمیک ایرانی.
  • انتشار گزیده‌ای از «هزار و یک شب» به انتخاب دولت‌آبادی

    دنیای اقتصاد: گزیده‌ای از داستان هزار و یک شب به تصحیح و انتخاب محمود دولت آبادی با عنوان «آورده‌اند که ...» به زودی منتشر می‌شود. هزار و یک شب (الف لیله و لیله) داستانی به نقل از پادشاهی، با عنوان شهریار و روایتگر آن شهرزاد است. اکثر ماجراهای آن در بغداد و ایران باستان می‌گذرد و بعضی از داستان‌های آن را از ریشه ایرانی و برگردانی از «هزارافسان» دانسته‌اند. این اثر طی قرن‌های متمادی توسط نویسندگان، مترجمان و محققان مختلف در سراسر آسیای غربی، مرکزی، جنوبی و شمال آفریقا گردآوری شده است. ریشه برخی از داستان‌ها به ادبیات باستانی و قرون وسطایی عربی، سانسکریت، ایرانی و بین‌النهرین بازمی‌گردد. قرار است گزیده داستان‌های هزار و یک شب تا شب یلدای امسال از سوی انتشارات وزن دنیا به دست مخاطبان برسد.
  • نیما نمی‌خواست کار مهمی داشته باشد

    دنیای اقتصاد: نیما یوشیج معمار شعر نو در ایران است. تاثیر او فقط محدود به شعر نو نبود و خیلی چیزها بعد از او در ایران تحت‌تاثیر انقلاب ادبی‌اش قرار گرفتند. درباره نیما حرف‌های بسیاری گفته شده اما یکی از مهم‌ترین منابع مرور خاطرات کسانی است که با او در ارتباط بوده‌اند.دکتر پرویز ناتل خانلری، ادیب و استاد دانشگاه، نسبتی فامیلی با نیما یوشیج داشت. با اینکه بعدها این دو از نظر ادبی با اختلاف‌نظرهای جدی مواجه شدند اما خانلری هیچ‌گاه ارادت خود و دینی که از پدر شعر نو به گردن داشت، فراموش نکرد. آنچه می‌خوانید نوشته‌ای از اوست درباره نیما.
  • تکریم صدای ممنوعه

    دنیای اقتصاد: سرانجام پس از سال‌ها جواد یساری، خواننده قدیمی، در یک مراسم رسمی حضور یافت و از او تجلیل شد. چند سال پیش نقل‌قولی از او به صورت گسترده در شبکه‌های مجازی منتشر شد که گفته بود ۴۰ سال اجازه فعالیت ندارم آیا بس نیست؟ او گفته بود اجازه بدهند کار کند و قول می دهد استاندارد کارش را بالا ببرد. جواد یساری حالا در یک مراسم رسمی همان حرف‌ها را تکرار کرد.
  • مسافری در غربت محض

    دنیای اقتصاد: پنجمین نشست پروژه «هم‌نوا» با عنوان «شب ناصر فرهنگ‌فر» به مناسبت هفتاد و هفتمین زادروز این استاد فقید تمبک‌نوازی در کافه‌کتاب کاف برگزار شد. مرتضی اعیان، نوازنده باسابقه تمبک، در این مراسم ضمن برشمردن ویژگی های اخلاقی و هنری زنده‌یاد ناصر فرهنگ‌فر، با بیان خاطره‌ای گفت: یک روز شنیدم ناصر در اتاقی تکنیک پلنگ ساده را تمرین می کند. نزد او رفتم و پرسیدم چرا اینها را تمرین می‌کنی. گفت می‌خواهم ببینم نتیجه‌اش چه می شود. او هیچ ترسی نداشت از اینکه بگوید کاری که انجام می دهد، قرار است چه نتیجه ای بدهد. فرهنگ‌فر کارش را جدی پیگیری می کرد و پشتکارش حرفی برای گفتن داشت.
  • پری صابری خورشید بود

    دنیای اقتصاد: آیین یادبود زنده‌یاد پری صابری، نمایش‌نامه‌نویس، مترجم و کارگردان نوگرای تئاتر ایران، با حضور جمعی از استادان، هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر جمعه ۱۸آبان در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی برگزار شد. ژاله آموزگار، پژوهشگر پیشکسوت حوزه فرهنگ و زبان‌های باستانی، در این مراسم گفت: پری صابری خورشیدی بود که بر عرصه هنر ایران تابید. کارهای او مخاطبان زیادی را به سالن‌های نمایش کشاند و با الهام از گنجینه‌های ادبی ایران خالق آثار ماندگاری شد. کارهای او نماینده‌ای شدند از فرهنگ اصیل ایرانی که در خارج از کشور نیز موفقیت‌های زیادی کسب کردند.
  • بررسی آثار دیوید هاکنی در موزه هنرهای معاصر

    دنیای اقتصاد: یازدهمین هم‌اندیشی «یک اثر یک نشست» موزه هنرهای معاصر فردا دوشنبه به نمایش مجموعه هالیوود از «دیوید هاکنی» اختصاص دارد. در این نشست حمیدرضا افشار، مدرس سینما، پژوهشگر و بازیگر، و داود بنی‌اردلان به عنوان دبیر جلسه به سخنرانی خواهند پرداخت.
  • چرا صدای سوسک و حشره شنیده نمی‌شود

    دنیای اقتصاد: بسیاری از منتقدان فیلم «گاو» ساخته داریوش مهرجویی را نقطه‌عطفی در تاریخ سینمای ایران می‌دانند؛ فیلمی که بر اساس داستانی از غلامحسین ساعدی خلق شده و از زمان ساخت تا کنون علاوه بر جوایز جهانی، نظرهای اقشار مختلف را به خود جلب کرده است. اخیرا محمد‌حسین دانایی، خواهر‌زاده جلال آل‌احمد، نامه‌ای رسمی از این کارگردان فقید خطاب به مهرداد پهلبد، وزیر فرهنگ و هنر کشور بین سال‌های ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۷، را بازنشر کرده که حاوی نکات شایان توجهی است. یک بخش جالب نامه گفته‌های مستخدم اداره درباره این فیلم است که نظر تحسین‌آمیز مهرجویی را در پی داشت.
  • الیور استون ساخت فیلم ترور ترامپ را تکذیب کرد

    دنیای اقتصاد: الیور استون ادعای جان پیترز، تهیه‌کننده آمریکایی و حامی دونالد ترامپ، در خصوص نقش داشتن این کارگردان برجسته در ساخت فیلمی درباره ترور رئیس‌جمهور آمریکا را تکذیب کرد. این تهیه‌کننده در مصاحبه‌ای با هالیوود ریپورتر ادعاهای عجیب زیادی مطرح کرده؛ از جمله اینکه جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، دستور ترور ترامپ را در تجمعی در ماه ژوئیه صادر کرده است. پیترز در این مصاحبه ادعا کرد ممکن است چون با همکاری استون در حال کار روی فیلمی با این موضوع است، مورد خشم قرار بگیرد.
  • جورج کلونی مقصر اصلی شکست دموکرات‌ها

    انتخابات آمریکا تمام شد و واکنش‌ها به انتخاب ترامپ همچنان ادامه دارد. در این روزها موافقان و مخالفان ترامپ رودروی هم قرار گرفتند؛ اما اتفاق عجیبی افتاد و حامیان هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به نقش یک چهره مشهور در انتخابات اشاره کردند. از یک طرف هواداران حزب دموکرات که به‌شدت ناامید شده‌اند، دیواری کوتاه‌تر از دیوار جورج کلونی، بازیگر مشهور هالیوود پیدا نکردند و او را مقصر ناکامی شکست نامزد خود می‌دانند و از طرفی دیگر طرفداران حزب جمهوری‌خواه از این بازیگر مشهور با نیش و کنایه تشکر می‌کنند.
  • از کرخه تا راین نماد شد

    دنياي‌اقتصاد: موزه سینما در ادامه انتشار سلسله نشست‌‌‌های تاریخ شفاهی خود همزمان با زادروز علی دهکردی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون بخش‌هایی از گفت‌وگوی این هنرمند را منتشر کرده است. دهکردی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون گفت: نام کامل من علی اسماعیل‌‌‌پور دهکردی است. تقریبا تمام همشهری‌‌‌های من و اهالی قدیمی شهرکرد پسوند دهکردی را که نام زادگاه آنها بوده است، همراه نام خانوادگی خود دارند.
  • سه‌گانه جدید «جنگ ستارگان» در راه است

    دنیای‌اقتصاد: شرکت لوکاس‌فیلم، خالق دنیای افسانه‌ای جنگ ستارگان، در حال آماده‌سازی برای ساخت یک سه‌گانه جدید از این مجموعه محبوب است. سایمون کینبرگ، تهیه‌کننده شناخته‌شده‌ فیلم‌های مردان ایکس، وظیفه‌ نوشتن و کارگردانی این سه‌گانه را بر عهده خواهد داشت. پس از موفقیت سه‌گانه‌ دنباله (قسمت‌های ۷، ۸ و ۹)، لوکاس‌فیلم تصمیم گرفته است با شخصیت‌های جدید و داستانی تازه، فصل جدیدی از جنگ ستارگان را آغاز کند. با این حال، این فیلم‌ها همچنان ریشه در داستان اصلی جورج لوکاس خواهند داشت؛ مجموعه‌ای که از سال۱۹۷۷ با فیلم «یک امید جدید» آغاز شد. سایمون کینبرگ، کارگردان جدید این سه‌گانه، پیش از این با فیلم‌های موفق مردان ایکس شناخته شده است.
  • حمایت تارانتینو از فیلم‌های ویدئویی بروس ویلیس

    دنياي‌اقتصاد: کوئنتین تارانتینو، کارگردان سرشناس هالیوود، از فیلم‌های مستقل ویدئویی که بروس ویلیس در سال‌های اخیر در آنها ایفای نقش کرده است، دفاع کرد. تارانتینو در پادکست خود اعتراف کرد که از تماشای این فیلم‌ها بسیار لذت برده و تحت تاثیر بازیگری ویلیس قرار گرفته است. بروس ویلیس، ستاره اکشن هالیوود پیش از ابتلا به بیماری زوال عقل، در تعداد زیادی از فیلم‌های کم‌هزینه و مستقل ویدئویی بازی کرد که اغلب با انتقادهای تند منتقدان روبه‌رو شدند.
  • بهره‌برداری از سومین استودیوی جهان در زمینه تکنولوژی جدید

    دنياي اقتصاد: سید‌محمود رضوی، تهیه‌کننده سریال موسی‌(ع) در متنی از فناوری جدید این سریال سخن گفت. به گفته او، فناوری به‌کار گرفته‌شده در این سریال از نظر زمان، بودجه و تکنولوژی تولید سریال و فیلم را متحول خواهد کرد. رضوی توضیح داد نزدیک به دو سال از طرح ایده‌ تغییر فناوری تولید سریال موسی‌کلیم‌الله (ع) از روش سنتی به VirtualProduction می‌گذرد، تغییری که نیازمند جسارت و ریسک‌پذیری ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان این مجموعه بود؛ اما با تمام ریسک‌پذیری و جسارت ایشان، باز هم تحقق آن فقط یک رویا بود.
  • کارگاه ابوالفضل جلیلی در موزه سینما

    دنیای‌اقتصاد: موزه سینما کارگاه انتقال تجربه «کارگردانی و بازیگری در سینما» را چهارشنبه ۲۳آبان با حضور ابوالفضل جلیلی، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تدوینگر برگزار می‌کند. ابوالفضل جلیلی که ساخت فیلم‌هایی همچون مسیر معکوس، گل یا پوچ، ابجد، دلبران، قصه‌های کیش، دان، یک داستان واقعی، دت یعنی دختر، رقص خاک، گال، بهار، میلاد، بهار و... را در کارنامه خود دارد، در طول سال‌ها فعالیت در سینما جوایزی همچون قرقاول طلایی جشنواره فیلم کرالا، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فیلم رم، جایزه بهترین فیلم جشنواره المللی فیلم دوربان، جایزه امیل گمت جشنواره بین‌المللی فیلم سینمای آسیا وزول، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره بین المللی سنتا باربارا، جایزه بالون طلایی جشنواره سه قاره، برنده پلنگ نقره‌ای جشنواره بین‌المللی فیلم لوکارنو، جایزه اوسلای طلایی، جایزه جشنواره فیلم ونیز و... را به‌دست آورده است. کارگاه این کارگردان ساعت۱۵ با موضوع «انتقال تجربه کارگردانی و بازیگری در سینما» برگزار می‌شود و علاقه‌مندان برای حضور در آن می‌توانند به آدرس clubmuseum.ir/workshops مراجعه کنند.
  • نمایشگاه نقاشی «تن‌ها، درخت» در گالری سهراب

    دنیای‌اقتصاد: نمایشگاه نقاشی کوروش قاضی‌مراد با عنوان «تن‌ها، درخت» در گالری سهراب برپاست. در این نمایشگاه که شانزدهمین نمایشگاه انفرادی قاضی‌مراد محسوب می‌شود ۹نقاشی با تکنیک میکس مدیا روی بوم‌های در معرض دید قرار گرفته است. قاضی‌مراد در استیتمنت این نمایشگاه نوشته است: «درخت و تن، هر دو رمز و راز بقایند، تجسمی از چرخه‌ ازلی تولد، رشد و فرجام. در هر تپش و در هر لرزش، آوایی از جاودانگی به زبان طبیعت نهفته است. این دو، پیوندی ژرف با کائنات دارند و نمایانگر این حقیقتند که حیات نه در لحظه‌ای گذرا که در چرخه‌ای ابدی و پیوسته تداوم می‌یابد.» این هنرمند که به‌عنوان مبدع خط «سریر» نیز شناخته شده است، از اعضای هیات‌مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران به‌شمار می‌رود. خط سریر بهمن۱۳۹۳ برای اولین‌بار از طریق برپایی نمایشگاهی در نگارخانه استاد مرتضی ممیز خانه هنرمندان ایران رونمایی شده است. نمایشگاه «تن‌ها، درخت» تا ۵آذر در گالری سهراب به نشانی خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، شماره۱۴۲ برپاست.
  • اجرای نغمه‌های معروف خراسانی در نیاوران

    دنیای اقتصاد: کنسرت گروه موسیقی «طنین ترنم» امروز شنبه ۱۹آبان در سالن فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود. در این کنسرت، نغمه‌های معروف خراسانی با آواز ابراهیم تیموری، رهبری و تهیه‌کنندگی مجید آبیاری و آهنگ‌سازی و تنظیم مهدی اسدی برای علاقه‌مندان به موسیقی محلی اجرا خواهد شد. نیما ضربی، نوازنده سازهای کوبه‌ای، مهدی اسدی (دوتار)، عمران ربانی (رباب) و محمد صیادی (کمانچه)، اعضای این گروه موسیقی را تشکیل می‌دهند. همچنین نگار آقایی، کارگردان هنری و یوسف بهبودی نیز مدیر تولید این کنسرت هستند. علاقه‌مندان برای تماشای کنسرت موسیقی «طنین ترنم» می‌توانند ساعت۲۰ به سالن خلیج‌فارس فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.
  • تماشای رایگان «چه سرسبز بود دره من» در موزه معاصر

    دنياي اقتصاد: فیلم «چه سرسبز بود دره من» به کارگردانی جان فورد فردا یکشنبه در سالن سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درمی‌‌‌آید. داستان فیلم در اوایل قرن بیستم می‌‌‌گذرد و هیو مورگان (مک‌‌‌داول)، پسرکی ۱۲ ساله، همراه با خانواده‌‌‌اش در دهکده‌‌‌ای معدنی در دره‌‌‌ای سبز و زیبا زندگی می‌‌‌کند. آرامش و خوشبختی خانواده آرام‌‌‌آرام با شدت‌‌‌گرفتن طمع و زورگویی‌‌‌های صاحبان معادن از بین می‌‌‌رود. پدر خانواده، چهار برادر بزرگ‌تر او را از پیوستن به اعتصاب کارگران منع می‌‌‌کند، آنان نیز چاره‌‌‌ای جز مهاجرت نمی‌‌‌بینند. فیلم‌نامه این فیلم توسط فیلیپ دان نوشته شده و از رمانی به همین نام از ریچارد له‌وین اقتباس شده است. والتر پیجن، مارین اوهارا، دانلد کریسپ، آنالی و رادی مک‌‌‌داول از بازیگران این فیلم هستند. علاقه‌‌‌مندان برای دیدن این فیلم می‌توانند ساعت۱۵ به خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله، موزه هنرهای معاصر تهران، سالن سینماتک مراجعه کنند. ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
  • نمایش فیلم تئاتر «وانیا» در خانه هنرمندان ایران

    دنیای‌اقتصاد: سی‌ویکمین برنامه از سلسله‌جلسات نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص دنیا در خانه هنرمندان، چهارشنبه ۲۳آبان به نمایش فیلم تئاتر «وانیا» اختصاص دارد. فیلم تئاتر «وانیا» (۲۰۲۴) به کارگردانی سم یِیتس و نویسندگی آنتون چخوف و سایمون استیونز داستان مزرعه‌ای دورافتاده در روسیه را روایت می‌کند و روی گروهی از شخصیت‌ها متمرکز است که در این مزرعه زندگی می‌کنند.
  • جداسازی دوباره جشنواره فیلم فجر به ملی و جهانی

    دنیای‌اقتصاد: طبق اعلام روابط عمومی سازمان سینمایی، رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی با صدور حکمی منوچهر شاهسواری را به‌عنوان دبیر چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر منصوب کرد. بر این اساس همچنین با تفکیک بخش بین‌المللی از ملی، برگزاری مستقل آن به زمان مورد توافق با اتحادیه بین‌المللی انجمن تهیه فیلم موکول شده است.
  • آغاز امداد‌رسانی شبکه خانگی به سیما

    دنیای اقتصاد: تلویزیون یکی از عجیب‌ترین دوران خود را سپری می‌کند و بارها درباره همین موضوع گزارش منتشر کرده‌ایم. کوچ ستاره‌های برنامه‌سازی از این رسانه به شبکه خانگی یک چالش بزرگ را به وجود آورد و تلویزیون قافیه را به رقیب تازه‌از‌راه‌رسیده‌اش باخت. در سال‌های اخیر مردم دیگر چندان تمایلی به تماشای برنامه‌های تلویزیون ندارند اما به تولیدات شبکه خانگی روی خوش نشان می‌دهند. دست خالی تلویزیون برای جذب مخاطب و استقبال مردم از شبکه خانگی باعث شد تا مدیران صداوسیما به این موضوع فکر کنند که به شبکه خانگی پناه ببرند و آثار پلتفرم‌ها را از تلویزیون پخش کنند.
  • هشدار به رئیس‌جمهور

    دنیای اقتصاد: زمستان سال گذشته بود که خبری درباره حضور والری گرگیف و علی رهبری، دو رهبر مشهور ارکستر، برای اجرا با ارکستر سمفونیک جوانان ایران منتشر و در همان زمان گفته شد که تاریخ برگزاری کنسرت به‌زودی اعلام می‌شود. اما اکنون قریب به یک سال از انتشار این خبر می‌گذرد و گرگیف و رهبری هنوز کنسرتی در ایران برگزار نکرده‌اند. اما چرا این دو هنرمند به ایران نیامدند؟
  • تجلیل از جواد یساری در نشست موسیقی کوچه‌بازاری

    دنیای اقتصاد: نشست ویژه «موسیقی کوچه‌بازاری» در شانزدهمین همایش بزرگ شعر و موسیقی «کانون ادبی زمستان» جمعه ۱۸ آبان در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. در این برنامه با حضور کارشناسان شعر و موسیقی و همچنین هنرمندان نام آشنا، به پاس سال‌ها تلاش در عرصه موسیقی و اثبات وطن‌دوستی از جواد یساری تقدیر و تجلیل خواهد شد. جواد یساری یکی از خوانندگان محبوب و شناخته‌شده نوعی از موسیقی ایرانی است که به «کوچه‌بازاری» شهرت دارد. اگرچه این هنرمند در چهار دهه‌ اخیر کمتر در صحنه موسیقی فعال بوده است، اما همچنان آثار او در میان علاقه‌مندان طرفدار دارد. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست که شرکت در آن برای عموم آزاد و رایگان است می‌توانند ساعت ۱۵به فرهنگسرای ارسباران مراجعه کنند.
  • درخشش آهنگساز ایرانی در رقابت معتبر جهانی

    دنیای اقتصاد: قطعه موسیقی «ماده گاوهای وحشی» به آهنگسازی فرید حامدی برنده مدال نقره رقابت‌های بین‌المللی «لیت میوزیک» شد. لیت موزیک (Lit Music) یکی از معتبرترین و بزرگ‌ترین رقابت‌های موسیقی در سطح جهانی است که هر ساله در ایالات متحده برگزار می‌شود.
  • بررسی «چای نعنا» در فرهنگسرای اشراق

    دنیای اقتصاد: کتاب «چای نعنا» نوشته منصور ضابطیان در نخستین نشست از سلسله نشست‌های «سفرنامه‌خوانی» امروز پنج‌شنبه در فرهنگسرای اشراق روایت، نقد و بررسی می‌شود. کتاب «چای نعنا» روایت سفر نویسنده به مراکش در سال ۱۳۹۶ است. او در این سفر ۲۰ روزه از بیشتر قسمت‌های شمالی و مرکزی این کشور دیدن کرد.
  • گارد بسته مقابل هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: در ماه‌های اخیر، اخبار و مقالات بسیاری پیرامون ورود هوش مصنوعی به حوزه تولیدات فرهنگی منتشر شده است. از سینماگران و فیلم‌نامه‌نویسان تا نویسندگان و مترجمان آثار ادبی در مقابل هوش مصنوعی گارد گرفته‌اند. احساس خطر از بیکاری و کاهش درآمدها با استفاده از هوش مصنوعی سال گذشته یک اعتصاب بزرگ را در آمریکا شکل داد و سینماگران سرشناس این کشور را راهی خیابان‌ها کرد تا در این رابطه تظاهرات کنند. حالا اما از نقاط مختلف دنیا هر روز خبری در مخالفت با هوش مصنوعی منتشر می‌شود، اما مشخص است که این فناوری نوظهور در آینده‌ای نزدیک نقش بسیار پررنگی ایفا خواهد کرد. با‌این‌حال اخیرا خبری منتشر شده که حاکی از آن است که VBK بزرگ‌ترین ناشر هلند، به طور رسمی برنامه‌های آزمایشی خود برای استفاده از هوش مصنوعی در ترجمه داستان‌های تجاری را تایید کرده است. این ناشر قصد دارد با استفاده از هوش مصنوعی، تعداد محدودی از کتاب‌های خود را به زبان انگلیسی ترجمه کند.
  • «طبیعت بی‌جان» نقاشان مطرح در گالری کاما

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه آثار نقاشان برجسته معاصر با عنوان «طبیعت بی‌جان» جمعه ۱۸ آبان در گالری کاما افتتاح می‌شود.
  • پخش سریال «سوجان» در شبکه یک

    دنیای اقتصاد: مجموعه «سوجان» به کارگردانی حسین تبریزی از شنبه ۱۹ آبان از شبکه یک سیما پخش می‌شود.
  • تشییع پیکر استاد پیشکسوت خوشنویسی

    پیکر محمدحسین عطارچیان، هنرمند پیشکسوت خوشنویس که روزگذشته به دلیل عفونت ریه در بیمارستان درگذشت، امروز چهارشنبه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده می‌شود.
  • جایزه گنکور برای خالق «دهه سیاه»

    دنیای اقتصاد: کمال داود، نویسنده الجزایری-فرانسوی، با رمان «دهه سیاه» برنده جایزه معتبر گنکور ۲۰۲۴شد. این نویسنده که پیش از این با رمان تحسین‌شده «مرسو را چه کسی کشت» شناخته می‌شد، این بار با رمان تکان‌دهنده «دهه سیاه» موفق شد جایزه گنکور، معتبرترین جایزه ادبی فرانسه، را از آن خود کند؛ رمانی که روایتی دردناک از فروپاشی الجزایر در پایان قرن بیستم حکایت می‌کند و نگاهی عمیق به تاریخ و جامعه این کشور دارد. داود که علاوه بر نویسندگی، به عنوان روزنامه‌نگار و منتقد نیز فعالیت می‌کند، با آثارش همواره جنجال‌برانگیز بوده و تحلیل‌هایش از جامعه الجزایر و جهان عرب، واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است.
  • کتابی درباره هراس و امیدهای نسل زد

    دنیای اقتصاد: کتاب «نسل زد، نسل نگران» با عنوان فرعی «آینده نوجوانان در عصر شبکه‌های اجتماعی، از هراس تا امید» نوشته دکتر جاناتان هایت با ترجمه دکتر علی سلامی منتشر شد.
  • بانوی خاطره‌ساز کودکان

    دنیای اقتصاد: شکوه قاسم‌نیا، یکی از مهم‌ترین نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان، در سال‌های پس از انقلاب است که آثارش بر چند نسل تاثیر گذاشته است. این نویسنده اهل حضور در محافل فرهنگی نیست و ترجیح می‌دهد دور از هیاهو کارش را انجام بدهد. اما با اصرار برخی علاقه‌مندان آثار او متقاعد شد تا مراسم بزرگداشتش به همت علی دهباشی، مدیر مجله بخارا، در خانه علوم انسانی برگزار شود. این برنامه با استقبال مردم روبه‌رو شد و شکوه قاسم‌نیا با ابراز تاسف از نوع تربیت فرزندان نسل جدید از خانواده‌ها خواست تا بگذارند کودکان کودکی کنند. شب بخارا ویژه شکوه قاسم‌نیا با سخنرانی مجید راستی، نویسنده حوزه کودک و نوجوان، آغاز شد. او با بیان اینکه ادبیات خردسال را باید در آثار شکوه قاسم‌نیا جست‌وجو کرد، گفت او همیشه بدون سروصدا کارش را پیش برده و هیچ‌وقت ادعایی نداشته است.
  • بازی رضا بابک در نمایش سعید روستایی

    دنیای اقتصاد: رضا بابک، بازیگر تئاتر و تلویزیون، به‌ گروه بازیگران نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» به کارگردانی فضل‌اله عمرانی و تهیه‌کنندگی سعید روستایی پیوست.
  • حضور ایرج میرزا در یک رمان نوجوانانه

    دنیای اقتصاد: رمان نوجوان «تابوت سرگردان» نوشته حمیدرضا شاه‌آبادی راهی بازار کتاب شد. شخصیت اصلی داستان، محصل طب دارالفنون است که بنابه دلایلی از رفتن به جاده و سفر می‌ترسد اما در مواجهه با ایرج میرزا، شاعر مشهور آن روزگار، تصمیم می‌گیرد، به هر شکلی که شده، بر ترس خود غلبه کند و از تهران به تبریز برود. اما شرایط سفر به‌گونه‌ دیگری پیش می‌رود. درحالی‌که خودش از جاده می‌ترسد، باید جسدی را هم با خودش حمل کند و به تبریز ببرد.
  • بازگشت اپرای عروسکی مولوی به صحنه

    دنیای اقتصاد: اپرای عروسکی مولوی به نویسندگی، طراحی و کارگردانی بهروز غریب پور از ۲۲ آبان پس از پنج سال بار دیگر در تالار فردوسی روی صحنه می‌رود. این اپرا براساس اشعار مثنوی معنوی و کلیات شمس نوشته شده و موسیقی آن بر اساس موسیقی کلاسیک ایرانی، دستگاه‌ها و ردیف‌های آوازی با آهنگسازی بهزاد عبدی ساخته شده است. خوانندگانی چون محمد معتمدی و همایون شجریان روایت آوازین این اپرا را بر عهده دارند. ضبط موسیقی این اثر در اکراین انجام شده است و بیش از ۱۰۰ عروسک ریسمانی در آن به کار گرفته شده‌اند.
  • انتخاب کیانوش عیاری بین زندگی و سینما

    دنیای اقتصاد: کیانوش عیاری به دنبال گرفتن پروانه نمایش فیلم «سفره ایرانی» و اکران آن پس از دو دهه است. این کارگردان سینما در گفت‌وگو با ایسنا درباره فعالیت‌های این روزهایش و برنامه‌های نمایشی برخی آثارش در کارگاه‌ها و موسسه‌های آموزشی بیان کرد: فیلم «سفره ایرانی» را بعد از ۲۳ سال تمام کردم و در تدوین دوباره، حدود ۲۵ دقیقه از آن کم شده است. از آنجا که بنیاد سینمایی فارابی هم در فیلم مشارکت داشته، قصد داریم برای دریافت پروانه نمایش فیلم اقدام کنیم تا به اکران درآید.
  • دولتی‌ها نباید با موسیقیدان‌ها دربیفتند

    دنیای اقتصاد: فرهاد فخرالدینی، آهنگساز و رهبر ارکستر، قرار است با یک اجرای جدید پس از سال‌ها به صحنه بازگردد. این اتفاق در روزهای اخیر مورد توجه علاقه مندان موسیقی قرار گرفته است. فخرالدینی دیروز در نشست خبری منظومه سیمرغ (قاف) از دلایل دوری‌اش از صحنه در دهه اخیر حرف زد.
  • نمایشگاه عکس «زندگی در لحظه» در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: گالری محیطی خانه هنرمندان ایران مجموعه‌ای از عکس‌های مهدی آشنا را با عنوان «زندگی در لحظه» به نمایش می‌گذارد. این نمایشگاه که امروز سه‌شنبه ساعت ۱۶افتتاح می‌شود، دربرگیرنده تصاویری از پشت صحنه نمایش‌های مختلف در بازه زمانی ۱۳۷۸ تا امروز است که توسط مهدی آشنا ثبت شد‌ه‌اند.
  • رازهای ماندگاری گلپا

    دنیای اقتصاد: آیین یادمان نخستین سالگرد درگذشت اکبر گلپایگانی با حضور چشمگیر علاقه‌‌مندان استاد آواز ایرانی برگزار شد؛ به طوری که حتی کوچه‌های اطراف فرهنگسرای ارسباران هم سرشار از جمعیت بود. در ابتدای مراسم، آرش نصیری، منتقد موسیقی و مجری برنامه، متن قابل تاملی را خواند که در آن آمده بود: «چهل و پنج ساله بود که مجبور شد دیگر نخواند. درست چهل و پنج سال. سنی که سال‌های کمال یک آوازخوان است و او در این سن، همه‌ تجربیاتی را که یک خواننده باید از سر بگذراند، از سر گذرانده بود، اما مجبور بود دیگر نخواند.
  • کارآگاه علوی می‌توانست ادامه پیدا کند

    احمد نجفی بازیگر پرکار این روزهای تلویزیون است که با سریال‌های «تانک‌خورها» و «هشت‌پا» این روزها مهمان خانه‌هاست. «هشت‌پا» سریال پلیسی تلویزیونی به کارگردانی احمد معظمی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی تولید شده و «تانک‌خورها» سریالی با حال‌وهوای دفاع مقدس و روزهای جنگ تحمیلی است که به تهیه‌کنندگی ایرج محمدی و کارگردانی پرویز شیخ‌طادی روی آنتن شبکه سه می‌رود.
  • قصه زندگی موازی دو زن سوگوار

    دنیای اقتصاد: کتاب «رنج ندیدن تو» نوشته روسا مونترو با ترجمه علی‌اکبر فلاحی منتشر شد. روسا مونترو، نویسنده این‌کتاب، برنده جایزه ملی ادبیات اسپانیا است که یک ‌ناشر اسپانیایی از او خواست دفترچه خاطرات ماری کوری، دانشمند مشهور لهستانی، را مطالعه کرده و مقاله‌ای درباره‌اش بنویسد. ماری کوری در این‌دفترچه، خاطراتی را که از پس از مرگ همسرش تا یک ‌سال بعد رخ دادند، ثبت کرده بود. روسا مونترو با خواندن دفترچه خاطرات تحت تاثیر ماری کوری قرار گرفت و با او همدردی و همذات‌پنداری کرد. چون خودش نیز دچار مصیبت مرگ همسر و فقدانش بود. به این‌ترتیب ماجرای نوشتن «رنج ندیدن تو» شروع و به انتشار این‌کتاب ختم شد.
  • تصویر جامعه بدون عشق روی صحنه تئاتر

    دنیای اقتصاد: عباس اقسامی که این روزها مشغول تمرین و آماده‌سازی نمایش «رومئو و ژانت» است، می‌گوید این نمایش درباره جامعه‌ای است که عشق را برنمی‌تابد و آن را سرکوب می‌کند. این کارگردان تئاتر که از اواخر هفته جاری اجرای نمایش خود را در مجموعه تئاتر شهر آغاز می‌کند، درباره دوری چندساله‌اش از تئاتر گفت: دلیل دوری ما از تئاتر همین مشکلاتی است که در این حوزه وجود دارد، به ویژه شرایط اقتصادی خیلی سخت شده و اجازه نمی‌دهد حضور مستمری در تئاتر داشته باشیم. این اتفاق ناخوشایندی است که موجب فراموشی فعالان و هنرمندان تئاتر می‌شود. از سوی دیگر وقتی هنرمندی مدت‌ها از صحنه دور بماند، به‌تدریج کارش افت می‌کند و این اتفاق نامطلوبی برای تئاتر و هنرمندان آن است.
  • چرا کنسرت محسن ابراهیم‌زاده لغو شد؟

    دنیای اقتصاد: محسن ابراهیم‌زاده، خواننده، با انتشار ویدئویی از لغو کنسرتش در دو شهر یاسوج و گچساران به دلیل عدم تفکیک جنسیتی خبر داد و گفت با توجه به اخذ مجوزهای قانونی لازم برای برگزاری کنسرت و حمایت وزارت ارشاد، یک سری ارگان‌های غیرمسوول از برگزاری آن ممانعت کردند. او افزود با کارشکنی‌ها و فشارهایی که به مسوولان سالن برگزاری آوردند و بهانه‌تراشی‌هایی اعم از اینکه کنسرت باید با تفکیک جنسیتی برگزار شود، یا نورهای سالن در طول اجرا روشن بماند، اجرا را لغو کردند.
  • آسیب‌ رهاشدگی کودکان و نوجوانان از تئاتر

    عضو هیات داوران بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان معتقد است رهاشدگی یک نوجوان از آنچه فرهنگ و هنر و جزئی‌تر تئاتر می‌نامیم فرآیندی پرچالش و آسیب‌زننده است. مجید قناد تهیه‌کننده، کارگردان و عضو هیات داوران بخش خردسال بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، درباره نقش رویدادهای ملی نمایشی در توسعه نگاه کمی و کیفی هنرمندان به مقوله تئاتر نوجوان، گفت: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان از جمله رویدادهای نمایشی است که سالی یک بار میزبان مخاطبان تئاتر کودک و نوجوان می شود؛ رویدادی که اگر از دبیر جشنواره بپرسیم حتما موارد بیشتری از چالش‌های موجود پیش و هنگام برگزاری جشنواره را بیان خواهد کرد.
  • طنین تار ایرانی در جزایر سه‌گانه

    دنیای اقتصاد: چندی پیش کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس و اتحادیه اروپا بیانیه‌ای مشترک صادر کردند که براساس آن از ایران خواسته شده تا به «اشغال» جزایر سه‌گانه ایرانی یعنی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی پایان دهد. این موضوع در چند روز گذشته با واکنش های شدید کاربران شبکه های مجازی روبه‌رو شد و آنها با انتشار متن‌ها و تصویرهایی نسبت به این موضوع اعتراض کردند.
  • گلچین داستان‌های مدرس صادقی در یک کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «داســــتان‌ها» نوشــته جعفر مدرس صادقی به چاپ رسید. این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه این نویسنده مشهور است که پیش‌تر در چهار کتاب «دوازده داستان»، «قسمت دیگران و داستان‌های دیگر»، «کنار دریا، مرخصی و آزادی» و «آن‌طرف خیابان» و برخی مجلات و مطبوعات منتشر شده‌اند. مدرس صادقی در توضیح درباره داستان‌های این‌کتاب می‌گوید، قصه‌ها را از صافی ویرایش دوباره عبور داده و اصلاحات و تغییراتش برای یک‌دست‌کردن لحن و زبان انجام شده‌اند نه عوض‌کردن ترکیب و ساختار داستان‌ها. قسمت دیگران، موشک و مار و دریا، مسابقه، پدرها و پسرها، چرخ فلک، بچه‌ها بازی نمی‌کنند، باغ مشیر، صبح روز عید و ردیف آخر از عناوین داستان‌های این مجموعه است. جعفر مدرس صادقی متولد ۱۳۳۳ در اصفهان، داستان‌نویس و مصحح است. او علاوه‌بر چند عنوان رمان و مجموعه داستان، تصحیح چند متن ادبیات کلاسیک را در کارنامه خود دارد. کتاب «داستان‌ها» در ۵۷۶ صفحه و به قیمت ۷۸۰هزار تومان از سوی نشر مرکز روانه بازار کتاب شده است.
  • رمان جدید هاروکی موراکامی در کتابفروشی‌ها

    دنیای اقتصاد: رمان «شهر و دیوارهای نامطمئنش» نوشته هاروکی موراکامی با ترجمه امیر دیانتی منتشر شد. این اثر جدیدترین رمان نویسنده‌ شناخته‌شده‌ ژاپنی‌ است و هنوز ترجمه‌ انگلیسی این کتاب منتشر نشده و مترجم آن را از ژاپنی ترجمه کرده است.داستان این رمان یک ماجرای عاشقانه است درباره‌ جست‌وجو؛ قصیده‌ای است در بزرگ‌داشت کتاب‌ها و کتابخانه‌هایی که این گنجینه‌ها را در خود جای داده‌اند و تمثیلی ا‌ست برای این روزگار غریب. داستان در مرز خیال و واقعیت روایت می‌شود و میان شهر محصورشده، میان دیوارها و دنیایی که می‌شناسیم یا تصور می‌کنیم می‌شناسیم، رفت‌وبرگشت دارد.
  • رکوردشکنی صنعت انیمه ژاپن با درآمد ۲۲ میلیارد دلاری

    انجمن انیمیشن‌ ژاپن (AJA) اعلام کرده صنعت انیمه این کشور در سال ۲۰۲۳ به رکورد ۲۲ میلیارد دلاری دست یافته که بالاترین میزان در تاریخ بوده و ۱۴ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ داشته است. این گروه که از سال ۲۰۰۹ گزارش‌های سالانه صنعت انیمه را منتشر می‌کند، نتایج جدیدترین نظرسنجی خود را در بازار بین‌المللی فیلم توکیو کرد.
  • بازی پیمان معادی در یک فیلم جدید هالیوودی

    دنیای اقتصاد: پیمان معادی در فیلم جنایی «جنایت ۱۰۱» با بازیگرانی چون کریس همسورث، مارک رافالو، بری کیوگن و هلی بری مقابل دوربین می‌رود. جنیفر جیسون‌لی، نیک نولتی و تیت دونوان از دیگر بازیگران این تریلر جنایی خواهند بود که بارت لیتون کارگردانی و نگارش فیلم‌نامه آن را بر اساس رمان کوتاهی نوشته دان وینسلو بر عهده دارد. بنابر اعلام ورایتی، داستان این فیلم درباره یک سری دزدی‌های بزرگ جواهرات است که سال‌ها حل‌نشده باقی مانده‌اند. پلیس این سرقت‌ها را به کارتل‌های کلمبیایی نسبت داده است اما یک کارآگاه به نام لو لوبسنیک معتقد است که این کار تنها یک نفر است. هنوز مشخص نیست پیمان معادی در این فیلم چه نقشی را بر عهده دارد.
  • بازگشت فخرالدینی به صحنه موسیقی پس از ۱۰ سال

    دنیای اقتصاد: فرهاد فخرالدینی، آهنگساز و رهبر ارکستر،پس از یک دهه دوری از اجرای زنده، ۳۰ آبان‌ماه تازه‌ترین ساخته خود را بر اساس «منطق‌الطیر» در تالار وحدت رهبری می‌کند. فخرالدینی، سازنده موسیقی متن ماندگار سریال‌هایی چون ابوعلی‌سینا، امام علی(ع) و سربداران، در این اجرا یک ارکستر صدنفره شامل جمعی از برترین نوازندگان ایران را رهبری خواهد کرد. مهدی آقامحمدی،خواننده‌ تنور و علی تفرشی، خواننده‌ باریتون نیز در ترکیب ارکستر حضور دارند.در بخشی از رپرتوار این برنامه، کنسرتو ویولن اثر این هنرمند اجرا و توسط آرش امینی رهبری خواهد شد. امین غفاری به عنوان سولیست ویولن در این بخش از کنسرت هنرنمایی می‌کند. منظومه سیمرغ (قاف) به تهیه‌کنندگی حبیب صبور و همکاری ارکستر سمفونیک تهران از ۳۰آبان تا چهارم آ‌ذرماه در تالار وحدت تهران روی صحنه خواهد رفت.
  • نمایشگاه «خاکستری»در گالری استخر

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی نقاشی «خاکستری» با ۲۱ اثر از عاطفه مهرورز، محمدعلی نیکورای، سپیده مرشدی و ونوشه شکری در گالری استخر برپاست. در استیتمنت این نمایشگاه آمده: «در همنشینی پدیده‌ها همه چیز در عبور از مرز تضادها آغاز می‌شود. ترکیب سیاه و سفید همان درنوردیدن مرزهایی است که از همجواری دو ضد منتج به خاکستری شده است. اکنون رنگی که آن را خنثی می‌خوانیم، در نهایت بستری و یا بخشی از آغاز و شکل‌گیری یک اثر هنری به شمار می‌آید. آثار این نمایشگاه با وجود تفاوت در فرم و مضمون دارای فصلی مشترک از خاکستری‌ها هستند و در کنار هم قرار گرفته‌اند. گستره‌ طیف خاکستری‌ها که در این مجموعه اثرگذاری فراتر از رنگ‌ها دارند.» علاقه‌مندان به تماشای نمایشگاه «خاکستری» تا ۲۸ آبان فرصت دارند هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۱ به گالری استخر به نشانی شریعتی، بالاتر از پل رومی، کوچه رضایی، مجموعه‌ ایوان ربط مراجعه کنند
  • برپایی «شب ناصر فرهنگ‌فر» در کاف کتاب

    دنیای اقتصاد: دنیای اقتصاد: «شب ناصر فرهنگ‌فر»، استاد فقید تنبک نوازی ایران، در هفتاد و هفتمین سال تولد این هنرمند با حضور جمعی از چهره‌های موسیقی جمعه ۱۸آبان در مجموعه فرهنگی کاف کتاب برگزار خواهد شد. در این برنامه که پنجمین نشست مجله‌ تصویری هم‌نوا محسوب می‌شود، جمعی از هنرمندان و پژوهشگران، ازجمله مرتضی اعیان، نوازنده‌ پیشکسوت تنبک و میرعلیرضا میرعلی‌نقی، پژوهشگر موسیقی ایرانی به سخنرانی می‌پردازند.
  • نمایش انیمیشن «کوکو» در فرهنگسرای اندیشه

    دنیای اقتصاد: انیمیشن سینمایی «کوکو» (Coco) به کارگردانی لی آنکریچ از محصولات کمپانی پیکسار فردا دوشنبه در فرهنگسرای اندیشه به نمایش می‌آید و سپس نقد و بررسی خواهد شد.
  • اکران آنلاین «خورشید آن ماه» در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «خورشید آن ماه» به کارگردانی ستاره اسکندری از چهارشنبه ۱۶ آبان به‌ صورت اختصاصی در پلتفرم فیلیمو اکران آنلاین می‌شود. داستان این فیلم بر محور زندگی زنی می‌چرخد که درگیر پیچیدگی‌های روابط انسانی، عشق‌های سرکوب‌شده و انتظارات جامعه است. در این میان، موسیقی اصیل بلوچی و زیبایی‌های طبیعی جنوب، به عمق داستان افزوده است. در «خورشید آن ماه» که نخستین فیلم به زبان بلوچی در سینمای ایران است و ساخت موسیقی آن بر عهده حسین علیزاده بوده است، نازنین فراهانی، پژمان بازغی، امیرحسین هاشمی و بنفشه صمدی به ایفای نقش پرداختند. اسحاق بلوچ نسب و برکت برجان، از نوازندگان برجسته بلوچی، نیز در این فیلم حضور دارند.
  • فرمان ساخت «پوریای ولی» از اینستاگرام

    دنیای اقتصاد: چند روز پیش مسعود جعفری جوزانی، نویسنده و کارگردان سرشناس سینما، در یک مصاحبه اعلام کرد که تلویزیون تمایلی به ساخت سریال «پوریای ولی» ندارد و پروژه اش ۲۰ سال معطل مانده است.او گفته بود که فیلم‌نامه این سریال بیش از دو دهه در تلویزیون مانده وبا اینکه رئیس صداوسیما هم به شدت دنبالش بوده که این سریال ساخته شود اما هیچ اتفاقی نیفتاده است. جعفری جوزانی با کنایه گفته بود اراده تولید این سریال لزوما به اقتصاد وابسته نیست، بلکه به تحمیل سیاست‌های برخی افرادی بستگی دارد که هنر را هدایت می‌کنند.
  • هوش مصنوعی، شاعر افتضاحی است

    دنیای اقتصاد: مارگارت اتوود، نویسنده مشهور کانادایی، در حال نگارش خاطراتش است. او که به تازگی جایزه ادبیات هانس کریستین اندرسن را دریافت کرده، در مصاحبه‌ای با رویترز گفت به دلیل سن بالا، نگرانی‌ای از پیشرفت هوش مصنوعی ندارد و همچنان از نوشتن لذت می‌برد. اتوود که از سال ۱۹۶۱ به عنوان شاعر فعالیت خود را آغاز کرده، تاکنون بیش از ۶۰ کتاب منتشر کرده است. او می‌گوید: «نوشتن برای من سخت نیست. از تعداد کتاب‌هایی که نوشته‌ام می‌توانید این را حدس بزنید. من از نوشتن لذت می‌برم.»
  • پاسخ به مشکلات اکبرعبدی درباره حقوق بازنشستگی

    دنیای اقتصاد: اکبر عبدی، بازیگر سینما و تلویزیون، به‌تازگی با انتشار ویدئویی از کم بودن حقوقِ بازنشستگی خود گلایه کرد.این کمدین برجسته در این ویدئو گفت: «با حقوق نزدیک ۷ میلیون تومان (۶ و خورده‌ای) بازنشسته شدم؛ مردن از این بهتر است. آدم بازنشسته، خرجش بیشتر است. دخترم می‌رود از بیمه هزینه درمانم را دریافت کند، می‌گویند آقای عبدی که نیاز ندارد.»
  • چگونگی «رابطه پزشک و بیمار» کتاب شد

    دنیای اقتصاد: کتاب «رابطه پزشک و بیمار» به انتخاب، ترجمه و تدوین دکتر قربان بهزادیان‌نژاد منتشر شد.
  • اجماع جهانی برای مبارزه با شیوه‌های نوین سرقت ادبی

    دنیای اقتصاد: ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر از از ناشران و نویسندگان و فعالان فرهنگی سراسر جهان، یک طومار و بیانیه آنلاین را امضا کرده‌اند که استفاده غیرمجاز از آثار خلاقانه برای آموزش هوش مصنوعی مولد را محکوم می‌کند. کازوئو ایشی‌گورو رمان‌نویس، کیت مک‌کینون بازیگر برنامه زنده تلویزیونی کمدی «پخش زنده شنبه‌شب» و میزبان آتی جوایز کتاب ملی و تام یورک موسیقی‌دان ازجمله امضاکنندگان این طومار هستند.
  • نامگذاری سالن‌ باغ کتاب به نام مرتضی احمدی

    دنیای اقتصاد: همزمان با صدمین سالروز تولد مرتضی احمدی، بازیگر فقید سینما، یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام این هنرمند که روایتگر فرهنگ اصیل شهر تهران بود، نامگذاری شد. او گام‌های اولیه را از پیش‌پرده خوانی و سپس تئاتر برداشت، در سال ۱۳۲۶ دوبلور فیلم‌های خارجی شد و سر از رادیو و تلویزیون هم در آورد. فعالیت احمدی در تئاتر، رادیو، تلویزیون، آواز بیات تهران و ... ادامه داشت تا اینکه دوبله برخی شخصیت‌ها از جمله روباه مکار در کارتون «پینوکیو» را برعهده گرفت.
  • نمایش مستند «جشن سده» در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: مستند «جشن سده» ساخته زنده‌یاد منوچهر عسگری نسب دوشنبه ۱۴آبان در موزه سینما به نمایش درمی‌آید و سپس نقد و بررسی خواهد شد.
  • تاویل دوباره‌ یک رویا در گالری نگر

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه علی اتحاد، هنرمند چندرسانه‌ای، با عنوان «تاویل دوباره‌ یک رویا» در گالری نگر برپاست.
  • خبر خوش برای دوستداران مرد عنکبوتی

    دنیای اقتصاد: تام هالند، ستاره بریتانیایی، با فیلم چهارم «مرد عنکبوتی» به کارگردانی دستین دنیل کرتون به سینماها بازمی‌گردد. این فیلم که هنوز نام رسمی ندارد، اواخر ژوئیه ۲۰۲۶ اکران خواهد شد.
  • «خانه روشنا» روی آنتن شبکه ۲

    دنیای اقتصاد: مجموعه تلویزیونی «خانه روشنا» به کارگردانی مهدی زنگنه از امروز شنبه از شبکه دو سیما پخش می‌شود.
  • هجویه‌ای علیه جهان مدرن

    دنیای اقتصاد: سینمای ایران همچنان در تسخیر کمدی‌هاست و مردم ترجیح می‌دهند برای تماشای آثاری که در این ژانر ساخته شده‌اند پول خرج کنند و به سینما بروند.
  • «اکتینگ» اکبر زنجان‌پور روی صحنه

    دنیای اقتصاد: نمایش «اکتینگ» نوشته زویه دورنژه با کارگردانی اکبر زنجان‌پور دوشنبه ۱۴ آبان‌ در تماشاخانه ایران‌شهر روی صحنه می‌رود.
  • یک فرصت جدید برای شنیدن موسیقی

    پخش زنده و مستمر آهنگ‌های روز و قطعات خاطره‌انگیز، یکی از آیتم‌های سرگرم‌کننده برای علاقه‌مندان به موسیقی است که حالا امکان دسترسی به آن در یک سایت ایرانی فراهم آمده است.
  • تلفیق نقش فرش و نگارگری در نمایشگاه «نامیرا»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «نامیرا» شامل تکه‌دوزی‌های تصویری فرش دستبافت ایرانی به هنرمندی سیدمحسن موسوی سیرت از فردا جمعه در گالری ایده برپا می‌شود.
  • لطفا همان کوکاکولای قدیمی !

    رامبد جوان، مجری و کارگردان، در حاشیه یک کنسرت گفته جناب خان به تلویزیون برمی‌گردد، اما بدون من. این یک خبر جدید نیست اما چون رامبد جوان مطرحش کرده از دیروز به صورت گسترده در فضای مجازی منتشر شده است.
  • مسعود فروتن: سینمای تجاری بازیگران را به رقص آورده است

    دنیای اقتصاد: مسعود فروتن، بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون، با انتقاد از وضعیت سینمای تجاری در این دوران گفت این سینما چیزی نیست که با آن بزرگ شدم و از آن یاد گرفتم.
  • بزرگداشت شکوه قاسم‌نیا در خانه اندیشمندان علوم انسانی

    دنیای اقتصاد: بزرگداشت شکوه قاسم‌نیا، شاعر و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، برگزار می‌شود.
  • شکل‌گیری جبهه هزار نفری نویسندگان علیه اسرائیل

    دنیای اقتصاد: در اقدامی کم‌سابقه، بیش از هزار نویسنده برجسته از سراسر جهان با امضای بیانیه‌ای مشترک، همکاری با موسسات فرهنگی رژیم صهیونیستی را تحریم کردند.
  • جلوه هنر معاصر ایران در نمایشگاه مسکو

    دنیای اقتصاد: آثار هنر معاصر ایران در نمایشگاه بین‌المللی هنر «Cosmoscow ۲۰۲۴» در مسکو به نمایش درآمده است.
  • یادمان اولین سالروز درگذشت مرد حنجره طلایی

    دنیای اقتصاد: یادمان اولین سالگرد استاد اکبر گلپایگانی، حنجره‌طلایی آواز ایران، فردا برگزار می شود.
  • آغاز اجرای «دایره گچی قفقازی»

    دنیای اقتصاد: نمایش «دایره گچی قفقازی» به کارگردانی امیر دژاکام از امروز چهارشنبه اجرای خود را در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر آغاز می‌کند.
  • «پایکوبی» در کنسرت ارکستر سمفونیک تهران

    دنیای اقتصاد: ارکستر سمفونیک تهران با رویکرد استفاده از تجارب رهبران مهمان در تازه‌ترین اجرای خود شامگاه سه‌شنبه ۱۵ آبان به رهبری مازیار یونسی در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.
  • مخالفت داونی جونیور با بازسازی مصنوعی شخصیتش

    دنیای اقتصاد: رابرت داونی جونیور، بازیگر مشهور هالیوود، اعلام کرد که اجازه نمی‌دهد از هوش مصنوعی برای ساختن نسخه دیجیتالی خودش استفاده شود.
  • کشف اثری جدید از شوپن

    دنیای اقتصاد: یک قطعه موسیقی جدید از فردریک شوپن، نوازنده‌ و آهنگساز لهستانی، پس از حدود ۲۰۰ سال از زمان خلق اثر، در کتابخانه و موزه مورگان در نیویورک کشف شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر