شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۵ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۶۱۰۵

  • راویان راستین زمانه

    دنیای اقتصاد: فردا ۳۰ شهریور است و مصادف با تولد یک شاعر بزرگ و مرگ یک موزیسین برجسته. شاید این هم از عجایب روزگار باشد که سالروز تولد و مرگ دو چهره مهم فرهنگ ایران درست در آخرین روزهای تابستان اتفاق بیفتد. فریدون مشیری متولد سال ۱۳۰۵ بود و فردا ۹۸سالگی تولد این شاعر است. پرویز مشکاتیان هم سال ۱۳۸۸ فوت کرد و حالا درست ۱۵ سال از مرگش گذشته است.
  • ساخت پردیس سینمایی «امین تارخ» در زادگاه هنرمند

    دنیای اقتصاد: هم‌زمان با دومین سالگرد درگذشت هنرمند فقید تئاتر، سینما و تلویزیون، امین تارخ، پردیس سینمایی «امین تارخ» در شهر شیراز افتتاح می‌شود. این پردیس سینمایی دارای ۵ سالن سینما و یک سالن تئاتر است و در مجموع ۸۶۳ صندلی دارد.
  • ابراز شگفتی هادی منتظری از نوازندگی جوانان

    دنیای اقتصاد: هادی منتظری، نوازنده پیشکسوت کمانچه که به عنوان داور در جشنواره ملی موسیقی جوان حضور دارد، از مهارت نوازندگان در این جشواره ابراز خوشحالی کرد و این موضوع را امیدوارکننده دانست.
  • موفقیت فیلم کوتاه ایرانی در جشنواره بین‌المللی فیلم

    دنیای اقتصاد: فیلم کوتاه رکین‌دل «Rekindle» به نویسندگی و کارگردانی عطا مجابی موفق به کسب جایزه نخست در رویداد بین‌المللی رویداد بین‌المللی«FILM۷DAYS» شد. این فیلم کوتاه که با همکاری هنرمندانی از سه کشور ایران، روسیه و آمریکا و به زبان روسی و به‌طور کامل در شهر کازان روسیه فیلم‌برداری شده، اثری نئونوآر است و درحال‌حاضر برای حضور در جشنواره‌های بین‌المللی آماده پخش است. فیلم کوتاه «رکین‌دل» با همکاری مشترک تهیه‌کنندگانی از ایران و روسیه تولید شده و در رقابت با آثار متنوع دیگر، موفق به کسب جایزه نخست این رویداد شد که این جایزه در مراسم افتتاحیه بیستمین جشنواره بین‌المللی کازان به این اثر سینمایی اهدا شد. در این فیلم کوتاه بازیگران روسی چون رامیل وازیف و گولچاچاک گارایوا نفش‌آفرینی کرده‌اند. «FILM۷DAYS» یک رویداد بین‌المللی است که هر سال در ماه سپتامبر در شهر کازان روسیه با حضور ١٠گروه فیلم‌سازی از کشور‌های مختلف برگزار می‌شود و فیلم‌سازان برای ساخت اثر نهایی ٧ روز متوالی فرصت دارند تا تولید و پس‌تولید فیلم خود را در کازان روسیه به انجام برسانند.
  • موفقیت کودکان ایرانی در مسابقه نقاشی کاناگاوای ژاپن

    دنیای اقتصاد: کودکان ایرانی در بیست‌ودومین مسابقه بین‌المللی دوسالانه نقاشی کودکان کاناگاوای کشور ژاپن در سال ۲۰۲۳ به موفقیت دست پیدا کردند. در این مسابقه که با موضوع «آزاد» برگزار شد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ارسال ۳۴۶ اثر در این مسابقه شرکت کرد و ۲۰ عضو مراکز فرهنگی و هنری کانون از سراسر کشور موفق به کسب جایزه از این دوره از مسابقات شدند.
  • کامرون درباره فاجعه هیروشیما فیلم می‌سازد

    دنیای اقتصاد: جیمز کامرون، کارگردان فیلم معروف «تایتانیک»، امتیاز رمان چارلز پلگرینو با نام «ارواح هیروشیما» را خریداری کرده تا از روی آن فیلم بسازد.
  • اقتباس تلویزیونی از رمان معروف جان اشتاین‌بک

    اقتباسی تلویزیونی از رمان «شرق بهشت» نوشته جان‌اشتاین‌بک ساخته می‌شود. کریستوفر ابوت، بازیگر آمریکایی نامزد جایزه گلدن‌گلوب، در حال مذاکره برای پیوستن به اقتباسی تلویزیونی از این رمان است. پیش‌تر حضور فلورنس پیو، بازیگر انگلیسی آثاری نظیر اوپنهایمر، تلماسه: بخش دو و زنان کوچک که نامزدی جایزه اسکار را در کارنامه خود دارد، در نقش اصلی این سریال که برای نتفلیکس ساخته می‌شود، قطعی شده بود.
  • هشدار بازیگر معروف درباره زوال سینمای هنری

    دنیای اقتصاد: برایان کاکس، ستاره سریال «وراثت»، در مصاحبه‌ای سینما را «در وضعیت بسیار بدی» دانست که در «حال فروپاشی است» و انگشت اتهام را به سوی آثار صرفا سرگرم‌کننده کمپانی‌های بزرگی چون مارول و دی‌سی نشانه گرفت. این بازیگر اسکاتلندی که خود با بازی در نقش یک دانشمند نظامی در جریان داستان فیلم «ایکس ۲: مردان متحد» شخصیت «ولورین» را خلق کرده است، حالا فیلم «ددپول و ولورین» از مارول را که به‌تازگی موفق به شکستن رکورد «جوکر» شده و به پرفروش‌ترین فیلم تاریخ با رده سنی بزرگسال تبدیل شده، به عنوان نمونه‌ای برای نابودی سینما می‌داند. به نظر کاکس با وجود اینکه فیلم‌های ابرقهرمانی مانند «ددپول و ولورین» در گیشه بسیار خوب می‌فروشند، اما به مرور زمان، ایفای نقش در این گونه فیلم‌ها به دلیل اکران بیش از حد فیلم‌های کمیک، امری سطحی به نظر می‌رسد. این بازیگر تاکید کرد: وقتی می‌دانید که چه کارهایی از هیو جکمن و رایان رینولدز بر‌می‌آید ولی انتخاب آنها این است که به سمت فیلم‌هایی بروند که گیشه خوبی دارند، افسوس می‌خورید.
  • کشف حقایق جدید درباره «شب پرستاره» ون‌گوگ

    دنیای اقتصاد: مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد ون‌گوگ درک شهودی از جهان طبیعی داشته است و در نقاشی نمادین خود، «شب پرستاره»، فیزیک حقیقی دنیای واقعی را در پشت حرکت ابر و هوا در آسمان به تصویر کشیده است. این نقاشی که در ماه ژوئن سال ۱۸۸۹ کشیده شده است، بیش از یک قرن است که با آسمان آبی در حال چرخش، ماه زرد، ستارگانش و انفجاری از رنگ‌ها و اشکال، میلیون‌ها نفر را مجذوب خود کرده است. هر ستاره در این نقاشی افسانه‌ای در موج‌هایی از رنگ زرد محصور شده است که شبیه به انعکاس‌های نورمانندی روی آب هستند که می‌درخشند. ضربات قلم‌موی این هنرمند توهم حرکت آسمان را ایجاد می‌کند. اکنون، دانشمندان نقاشی ون‌گوگ را تجزیه و تحلیل کرده‌اند تا آنچه را «تلاطم پنهان» در نقاشی او از آسمان می‌نامند، کشف کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر