شماره روزنامه ۶۰۴۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۲۸ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۶۰۲۸

  • بهار میلیاردی تئاتر

    دنیای اقتصاد: بازار تئاتر در یک دهه اخیر رونق نسبی را تجربه کرده است. حمایت‌های دولتی از سال ۱۳۹۲به این سو و حضور بازیگران سینما و برخی از چهره‌های مطرح ورزشی در نمایش‌های روی صحنه موجب شد که استقبال مخاطبان از نمایش‌های روی صحنه نیز افزایش پیدا کند و گیشه‌های تئاتر رقم‌های میلیاردی را تجربه کنند.
  • چگونگی بازگشت مختاباد به صحنه بعد از ۶ سال

    عبدالحسین مختاباد که شنبه‌شب پس از سال‌ها دوری از صحنه به همراه ارکستر ملی در تالار وحدت روی صحنه رفت، درباره ماجرای بازگشت خود به صحنه اجرای موسیقی پس از ۶ سال توضیحاتی ارائه داد. عبدالحسین مختاباد گفت: بعد از حدود ۶ سال به صورت رسمی روی صحنه رفتم؛ چراکه از روزی که آقای رحیمیان به عنوان رهبر ارکستر ملی فعالیت خود را آغاز کرد من با ایشان در ارتباط بودم و در ذهن داشتم که کاری را با ارکستر ملی اجرا کنم. سپس با آقای اللهیاری نشستی داشتیم و در خصوص این همکاری صحبت کردیم. پس از آن قطعات را انتخاب کردیم و امروز این همکاری به ثمر نشست.
  • ساخت فیلمی با هزاران پایان به کمک هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: یک فیلم‌ساز می‌خواهد از یک اثر شگفت‌انگیز پرده‌برداری کند؛ فیلمی که با هر بار نمایش خود را بازنویسی می‌کند. این فیلم در واقع بعد از هر نمایش پایانی جدید خواهد داشت. گری هاستویت، کارگردان این مستند، برای ساخت این فیلم از فناوری پیشرفته‌ای استفاده می‌کند که می‌تواند تجربیات مشاهده منحصر‌به‌فردی ایجاد کند. در حال حاضر، فیلم‌ها و مستندها بیشتر در قالب سنتی و ثابت ساخته می‌شوند که بیشتر یک روایت ثابت ارائه می‌کنند. اکنون با استفاده از این فناوری، بینندگان هر بار که فیلمی را تماشا می‌کنند، در معرض نمایش تازه‌ای قرار می‌گیرند. این امر، صنعت نمایش و سرگرمی را بسیار متمایز و منحصر‌به‌فرد می‌کند.
  • نخستین کارت‌پستال‌ جهان کِی چاپ شد؟

    دنیای اقتصاد: شب کارت‌پستال‌های تاریخی ایران به همت مجله بخارا و پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار شد. مهرداد اسکویی در این برنامه به پیشینه چاپ و نشر کارت‌پستال تصویری در جهان و ایران پرداخت و گفت: همراه شدن با داستان پیدایش کارت‌پستال‌های مصور آن‌گونه که بر همه جزئیاتش آگاه شویم، کاری ناممکن است، اما بررسی نسخه‌هایی که از دوران اولیه رواج آن باقی مانده است ما را با تحول بزرگی در حوزه فرهنگی، اجتماعی و به دنبال آن اقتصادی روبه‌رو می‌سازد. این مستندساز با اشاره به پیشینه چاپ و نشر کارت‌پستال مصور در جهان، اظهار کرد: آن‌گونه که از شواهد بر می‌آید، قدیمی‌ترین کارت‌پستال مصور جهان یک نسخه با طراحی و رنگ‌آمیزی دستی است که در سال ۱۸۴۰از آمریکا به لندن برای یک نمایش‌نامه‌نویس و رمان‌نویس به نام «تئودورک» ارسال شده است، با‌این‌حال نخستین کارت‌پستال‌های تصویری از سوی ارتش چاپ شد و در خدمت آن قرار گرفت تا حس وطن‌دوستی را به غلیان آورد.
  • نشست «آیین آواز» با حضور سیدرضا طباطبایی

    دنیای اقتصاد: چهل و هفتمین نشست تخصصی‌آموزشی «آیین آواز» با حضور سیدرضا طباطبایی، خواننده پیشکسوت، فردا سه‌شنبه در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.در این نشست سیدرضا طباطبایی درباره آواز مکتب اصفهان و آواز آئینی سخنرانی و نمونه‌هایی را اجرا می‌کند. همچنین سعید مجیدی و سینا درخشان در خصوص آواز سیدرضا طباطبایی به سخنرانی می‌پردازند. ساز و آواز رضا سمندریان (تار) و علیرضا جعفرزاده (آواز) و مهدی بختیاری (سه‌تار) و مجتبی عسگری (آواز)، اجرای گروه «سرو» با هنرمندی سیدرضا طباطبایی (آواز)، صادق مهدوی (تار)، حمیدرضا برزویی (سنتور) و سعید جلالین (تنبک) و اجرای گروه آذرگاه به سرپرستی و خوانندگی مجید آبرون، مسعود آذین (تار)، علی مبشری (عود)، مشکات نصیری (کمانچه) و فرهاد احمدی (دایره) بخش‌های موسیقایی این برنامه را تشکیل می‌دهند.حضور در این برنامه برای عموم آزاد و رایگان است و علاقه‌مندان می‌توانند ساعت ۱۸ به فرهنگسرای ارسباران به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
  • «دنیای خیالی موموکو» روی آنتن شبکه نمایش

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «دنیای خیالی موموکو» به کارگردانی شوئیچی اوکیتا امروز از شبکه نمایش پخش می‌شود.در خلاصه داستان این فیلم ژاپنی که محصول سال ۲۰۲۰ است آمده: موموکو زنی کهنسال است که پس از ازدواج فرزندان و مرگ همسرش، مجبور شده به‌تنهایی زندگی کند. او جهان خود را با کتاب‌ها و داستان‌ها پر کرده و به همین دلیل پس از مدتی، خیالاتی شده و سه مرد جوان که قهرمان کتاب‌هایی هستند که او خوانده، در دنیای او ظاهر شده‌اند و همیشه در کنار او هستند و موموکو قسمتی از داستان زندگی‌اش را برای آنها تعریف می‌کند. یو آئو، مونتاکا آئوکی و ماساهیرو هیگاشید از بازیگران این فیلم هستند. علاقه‌مندان به فیلم‌های خانوادگی و ماجراجویانه می‌توانند ساعت ۱۷ «دنیای خیالی موموکو» را از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • بازگشت ابوالفضل پورعرب به صحنه پس از ۲۱ سال

    دنیای اقتصاد: ابوالفضل پورعرب با نمایش‌نامه‌ای از شکسپیر به صحنه نمایش بازمی‌گردد. او که آخرین بار نمایش «خسیس» نوشته مولیر را در تالار وحدت روی صحنه برده بود، حالا بعد از ۲۱ سال قصد دارد نمایش‌نامه «اتللو» اثر جاودانه ویلیام شکسپیر را در همین تالار اجرا کند. به گفته علیرضا تقی‌پور، تهیه‌کننده این اثر نمایشی، قرار است نمایش «اتللو» شهریورماه امسال به مدت ۴۰ شب در تالار وحدت روی صحنه برود. ابوالفضل پورعرب متولد ۱۳۴۰ از بازیگرانی است که در سال‌های اخیر به دلیل بیماری کم‌کار بوده. او با بازی در فیلم‌های عروس (۱۳۶۹)، نرگس (۱۳۷۰) و مردی شبیه باران (۱۳۷۵) نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم فجر شد که برای مردی شبیه باران موفق به دریافت سیمرغ بلورین شد. پورعرب برای نقش‌آفرینی در فیلم «عروس» برنده جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره بین‌المللی فیلم پیونگ‌یانگ شد. ابوالفضل پورعرب به دلیل تومور خوش خیم ۳۰ دی‌ماه ۱۳۸۹ در بیمارستان بهمن تهران بستری شد و تحت درمان قرار گرفت.
  • روایتی از زن سرخ‌پوش میدان فردوسی در نیاوران

    دنیای اقتصاد: نمایش «میدان یاقوت» به کارگردانی و نویسندگی بهاره رهنما و تهیه‌کنندگی فرهاد قائمیان در فضای باغ فرهنگسرای نیاوران روی صحنه است. ایوب آقاخانی به عنوان مشاور هنری و بهاره رهنما و محمدرضا آزادفرد نیز به عنوان بازیگر در این اثر نمایشی حضور دارند. در این اثر که توسط موسسه فرهنگی‌هنری «باران‌سا» و با همکاری فرهنگسرای نیاوران تهیه شده است، بازیگرانی مانند الناز تهامی، سعید اردشیری، سهیلا مفیدی و جمعی از هنرجویان موسسه «باران‌سا» به ایفای نقش می‌پردازند. موسیقی این اثر نیز به صورت زنده و به خوانندگی علیرضا شفا و آراز احمدی است که توسط نوازندگان حرفه‌ای اجرا می‌شود. نمایش «میدان یاقوت»، واگویه‌های عاشقانه «یاقوت» است با مردی که هرگز دیده‌ نشد. زنی که سالیان سال در میدان فردوسی چشم به راه مردی ماند و حالا پس از گذشت سال‌ها قرار است همراه یاقوت، زن سرخ‌پوش میدان فردوسی، حکایت نیامدن آن مرد را با اجرای زنده ترانه‌های نوستالژیک و عاشقانه دهه پنجاه ایران بشنویم. نمایش «میدان یاقوت» از ساعت ۱۹ در فضای باغ فرهنگسرای نیاوران اجرا می‌شود.
  • وقایعِ یک دوره مهم شوروی در« فرزندان من»

    دنیای اقتصاد: «فرزندان من» دومین رمان گوزل یاخینا، نویسنده روس، با ترجمه زینب یونسی منتشر شد. داستانِ «فرزندان من» در شورویِ سال‌های ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ میلادی می‌گذرد. قهرمان رمان، یاکوب باخ معلمی آلمانی‌تبار، در یکی از روستاهای سواحل ولگاست که زندگی‌اش با نظمی یکنواخت و ساده جریان دارد تا اینکه روزی نامه‌ای از آن‌سوی رودخانه‌ وُلگا به دستش می‌رسد. از او خواسته شده تا به کلارای جوان، آلمانی درس بدهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر