شماره روزنامه ۶۰۴۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۲۳ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۶۰۲۳

  • تکرار یک پروژه ضد ایرانی

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و هنر: هالیوود بار دیگر سراغ پروژه ضد ایرانی «۳۰۰» رفته و قصد دارد آن را در قالب یک سریال جلوی دوربین ببرد. جزئیات دقیق داستان هنوز در دست بررسی است؛ اما گفته می‌شود که به نوعی ادامه فیلم «۳۰۰» است که در سال۲۰۰۶ ساخته شد و واکنش‌های فراوانی را در دنیا به وجود آورد. کارگردانی نسخه سینمایی این اثر را زک اسنایدر برعهده داشت که اکنون در حال مذاکره است تا سریال هم با هدایت او جلوی دوربین برود. فیلم «۳۰۰» با اقتباس و الهام از یک رمان مصور به همین نام به نویسندگی فرانک میلر و لین وارلی ساخته شد و داستانش از این قرار است که در آن لئونیداس پادشاه اسپارت، نیروی کوچکی از سربازان نخبه را علیه ارتش بسیار بزرگ‌تر خشایارشاه اول رهبری می‌کند. جرارد باتلر در نقش لئونیداس و رودریگو سانتورو در نقش خشایارشاه بازی کردند و لنا هدی، دیوید ونهام، دومینیک وست، وینسنت ریگان، تام ویزدام و مایکل فاسبندر از دیگر بازیگران این فیلم بودند.
  • ورود هوش مصنوعی به پروژه «فرزند صبح»

    دنیای‌اقتصاد: ۲۰سال پیش بود که ساخت پروژه سینمایی «فرزند صبح» به کارگردانی بهروز افخمی کلید خورد. فیلمی که طبق گزارش‌های رسانه‌ای در آن زمان نزدیک به ۲میلیارد تومان هزینه شده و البته گویا هنوز هم در گیرودار ادیت و اصلاح است. به همین روال، نزدیک به دو دهه است که هر سال وقتی به نیمه‌های خرداد و مناسبت ارتحال امام خمینی(ره) نزدیک می‌شویم، خبرهایی درباره این فیلم که داستانش روایتگر زندگی دوران کودکی ایشان است، در رسانه‌ها منتشر می‌شود. فیلمی دیده نشده اما بسیار پرحاشیه از یک فیلمساز خبرساز!
  • آدم‌ها فراموشکار هستند

    دنیای اقتصاد: اسماعیل شنگله، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون از جمله هنرمندانی است که قربانی بیماری کرونا شد؛ هنرمندی که اگر زنده بود امروز ۸۸سالگی‌اش را جشن می‌گرفت. او بازیگر بی‌حاشیه و با اخلاقی بود که با وجود گزیده‌کاری همچنان در خاطره‌ها مانده است. هرچند خود بر این باور بود فراموشکاری جزئی از خصوصیت آدم‌هاست؛ خصوصیتی که به دلیل آن بسیاری خود را گم می‌کنند. او در مصاحبه‌ای گفته بود: «به نظر من آدم‌ها فراموشکار هستند. بعضی وقت‌ها ما یادمان می‌رود کی بودیم و از کجا شروع کردیم. من وقتی وارد گروه شاهین سرکیسیان شدم، کرایه اتوبوس یک قران بود. مدرسه‌ام که تعطیل می‌شد از سه‌راه امین‌حضور تا خیابان تخت جمشید سابق، طالقانی، پیاده می‌آمدم. پول نداشتم سوار اتوبوس شوم. به عشق تئاتر به باشگاه شرکت نفت می‌آمدم و در اتاقی که داده بودند تمرین تئاتر می‌کردیم و شب ساعت۱۰ همین مسیر را تا خانه‌مان که در کوچه آبشور (آبشار) بود پیاده ‌برمی‌گشتم.»
  • آلبوم محسن شریفیان در میان آثار برگزیده جهان

    دنیای‌اقتصاد: آلبوم موسیقی «لوکا» اثر محسن شریفیان به‌عنوان یکی از ۱۰ آلبوم برگزیده در بخش بگ‌پایپ (نی‌انبان) جهان، توسط مجله سانگ لاینز در ماه مه۲۰۲۴ انتخاب و معرفی شد. مجله «سانگ‌لاینز» (Songlines) یک مجله موسیقایی با گستره فعالیت در موسیقی جهان است که در بریتانیا به‌صورت الکترونیک و فیزیکی منتشر می‌شود. معرفی آثار موسیقی در گونه‌های مختلف از دیرباز تا موسیقی‌های جدید، انتخاب بهترین آلبوم‌های موسیقی دنیا، معرفی هنرمندان این عرصه و اعطای جایزه سال از اهم فعالیت‌های این نشریه است. آلبوم دیوی اسپیلان ایرلندی نوازنده بگ پایپ و برنده جایزه گرمی، نیز در میان برگزیدگان مجله «سانگ‌لاینز» است. کریس ویلسی ژورنالیست این مجله، محسن شریفیان و آلبوم «لوکا» را چنین توصیف می‌کند: «شریفیان، نوازنده چند‌سازو آهنگساز متولد استان بوشهر در جنوب ایران، از مهم‌ترین هنرمندان آن کشور در حفظ و ترویج موسیقی و رقص محلی سنتی است. نی‌انبان او نقش برجسته‌ای را در این مجموعه فوق‌العاده بازی می‌کند؛ جایی که ریتم‌های کوبه‌ای، زیرملودی‌های مست‌کننده فضای خیال انگیزی را می‌سازند.»
  • خلق امید و ناامیدی از دل جامعه

    دنیای‌اقتصاد: فریدون جیرانی، کارگردان سینما در نشست «بررسی سینمای اجتماعی» گفت: سینمای اجتماعی شکل‌گرفته توسط دهه آخر نسل پنجم، از دل یک شکاف شکل گرفته و همان باعث رشد سینمای اجتماعی ما شده است. باید توجه داشت که سینمای اجتماعی زاییده تحولات اجتماعی و سیاسی جامعه است. در میان پنج نسلی که در سینمای ایران حاضر بوده‌اند از ۱۳۲۷ تا به امروز، همگی این نسل‌ها از دل تحولات با تفاهم و گفت‌وگو در دل نیروهای سیاسی این جامعه، بیرون آمده‌اند.
  • موفقیت «هیس» ایرانی در جشنواره تئاتر روسیه

    دنیای‌اقتصاد: نمایش «هیس» به کارگردانی اسماعیل شفیعی موفق شد ۳جایزه از بیست‌وهشتمین فستیوال بین‌المللی تئاتر «روسکایا کلاسیکا» مسکو را از آن خود کند. این نمایش چند ملیتی که به‌عنوان کاری از گروه تئاتر «چایکا» از ایران در این فستیوال حضور داشت، جوایز بهترین کارگردانی، بهترین بازی دونفره (دوئت) و دیپلم افتخار این رویداد هنری را از آن خود کرد. بر همین اساس جایزه بهترین کارگردانی به اسماعیل شفیعی، عضو هیات علمی دانشگاه هنر و جایزه‌ بهترین بازی دونفره (دوئت) به مینا امامی و فرزانه میدانی و دیپلم افتخار پیوست فرهنگ شرق و روسیه به این گروه تعلق گرفت. این نمایش چند ملیتی که در آن بازیگرانی از ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه شرکت دارند، سال گذشته در فستیوال آرلکین روسیه نیز برنده جایزه ویژه هیات داوران شد. بیست‌وهشتمین فستیوال بین‌المللی تئاتر روسکایا کلاسیکا از ۲۱ تا ۲۹مه (یکم تا نهم خرداد ماه) در روسیه برگزار شد.
  • اکران آنلاین فیلم‌تئاتر «قصه‌های در گوشی»

    دنیای اقتصاد: اکران فیلم‌تئاتر «قصه‌های درگوشی» به نویسندگی امیررضا کوهستانی، تهیه‌کنندگی علی‌اصغر ترکیان و با کارگردانی حسین حیدری‌پور آغاز شد. ایمان دبیری و مرجان آقانوری بازیگران این نمایش هستند که پیش از این در خرداد و تیر۱۴۰۲ در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «توی زندگی خیلی چیزها واسه‌تون عقده شده و به خاطر همینم دارین عقده‌هاتون رو سر بقیه خالی می‌کنین...» علاقه‌مندان دیدن این فیلم‌تئاتر می‌توانند آن را از سایت تیوال مشاهده کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر