شماره روزنامه ۶۰۴۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۶ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۶۰۱۶

  • ترکش‌های AI بر صنعت انیمیشن

    دنیای اقتصاد: کمتر از یک هفته از گزارش «دنیای اقتصاد» درباره تکلیف ناممکن برنامه هفتم توسعه برای تولید ۷۳۰۰ ساعت انیمیشن گذشته و حالا خبرها از تعدیل نیروی گسترده در بزرگ‌ترین کمپانی انیمیشن‌سازی جهان به گوش می‌رسد. استودیوی پیکسار که اوایل سال ۲۰۰۶میلادی رسما با دیزنی ادغام شد، تصمیم گرفته به‌زودی ۱۴درصد از کارمندانش را اخراج کند. این درحالی است که سال پیش نیز دیزنی-پیکسار در دو نوبت ۸ و ۱۰درصد از کارکنانش را تعدیل کرده بود. افزون بر این در دوران کرونا نیز همین کمپانی تعدادی از نیروهای انسانی‌اش را اخراج کرده بود. فعالیت استودیوی عظیم پیکسار از این پس با تنها ۱۱۲۵ نفر ادامه پیدا خواهد کرد. اما اخراج بیش از ۳۰۰ نفر در کمتر از دو سال چه دلیلی دارد؟
  • حمایت کیت بلانشت از مردم فلسطین با لباس ویژه

    مهر: پیامی که کیت بلانشت با حضور خود روی فرش قرمز کن آورد، روشن و واضح بود. وی با لباسی روی فرش قرمز ظاهر شد که ابتدا شبیه یک لباس مشکی ساده به نظر می‌رسید. اما وقتی بلانشت حرکت کرد، پشت لباس که سفید به نظر می‌رسید، دیده شد و او دامن پشت لباسش را کمی بلند کرد تا نشان دهد دارای آستری سبز است که روی فرش قرمزی که پس زمینه این رنگ‌ها بود، کاملا تداعی‌کننده پرچم فلسطین شد و این امر تداعی شد که بلانشت برای ادای احترام به پرچم فلسطین این رنگ‌ها را انتخاب کرده است.
  • «مافیای قجری» روی صحنه عمارت ارغوان

    دنیای اقتصاد: نمایش «مافیای قجری» به کارگردانی فاطیما جودکی از دوشنبه ۷ خرداد در عمارت ارغوان روی صحنه می‌رود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: بازی از آنجا آغاز می‌شود که مافیای قجری تصمیم خود را عملی کرده و شهر در تب‌وتاب است. سادگی شهر! ... هر کدام در پی حذف دیگری ... یا یک طرف یا بی‌طرف. برنده‌ بازی کیست؟ اولین بازی مافیا و شهروند به زبان تئاتری در دوران قاجار...!» مجتبی طباطبایی، مهران باقری، فهیمه معین، نغمه آقازاده، رضا شفایی، مرضیه گل‌محمدی، محمدحسن هاشمی، علی کاظم‌پور، محمدرضا نصیری، زهرا شجاعی و فاطیما جودکی در این اثر نمایشی به ایفای نقش می‌پردازند. نادر خسروی دراماتورژ و مشاور کارگردان این اثر نمایشی است. نمایش «مافیای قجری» به نویسندگی نیکو جودکی هرشب ساعت ۲۱:۱۵ در سالن شماره ۱ عمارت ارغوان به نشانی خیابان نوفل لوشاتو، بعد از چهار‌راه رازی، بن‌بست زیبا، روی صحنه می‌رود.
  • اهدای بوکر بین‌المللی به نویسنده آلمانی

    دنیای اقتصاد: «کایروس» نوشته جنی ارپنبک، ترجمه‌شده از آلمانی توسط مایکل هافمن، به عنوان برنده جایزه بوکر بین‌المللی ۲۰۲۴ انتخاب شد. به این ترتیب ارپنبک به نخستین نویسنده آلمانی و هافمن به نخستین مترجم مرد برنده این جایزه ادبی تبدیل شدند. جایزه ۵۰هزار پوندی بوکر بین‌المللی به طور مساوی بین این نویسنده و مترجم تقسیم خواهد شد. «کایروس» روایتگر رابطه‌ای است که در جریان فروپاشی آلمان شرقی شکل گرفته است. «کایروس» چهارمین رمان ارپنبک به شمار می‌رود. دومین رمان او که با عنوان «پایان روزها» منتشر شد در سال ۲۰۱۵ به عنوان برنده جایزه «داستان خارجی مستقل» انتخاب شد. «برو، رفت، رفته است» که به عنوان سومین رمان او منتشر شد نیز در سال ۲۰۱۸ به فهرست نامزدهای اولیه بوکر بین‌المللی راه یافت. ارپنبک و هافمن در جریان مراسمی که در «تیت مدرن» واقع در لندن برگزار شد به عنوان برگزیدگان امسال معرفی شدند.
  • اصغر فرهادی داور جشنواره ترایبکا شد

    دنیای اقتصاد: هیات داوران جشنواره ترایبکا ۲۰۲۴ با ترکیبی از چهره‌های مشهور معرفی شدند. امسال، دیوید او. راسل، سلما بلر، اصغر فرهادی، کیم کاترال و فرانچسکا اسکورسیزی از جمله چهره‌هایی هستند که در بخش‌های مختلف از جمله فیلم، بازی و داستان‌سرایی صوتی به انتخاب برندگان شرکت‌کنندگان ترایبکا می‌پردازند. فیلم‌ها، پروژه‌ها، فیلم‌سازان، داستان‌نویسان و بازیگران برنده هر بخش در مراسم ویژه جشنواره ترایبکا در ۱۳ ژوئن اعلام می‌شوند.
  • درگذشت سازنده پیشکسوت سازهای ایرانی

    دنیای اقتصاد: فرمان مرادی، سازنده پیشکسوت و برجسته سازهای ایرانی، درگذشت. این هنرمند که زاده پنجم خرداد ۱۳۲۶ در کرمانشاه بود، علاوه بر ساخت و مرمت سازهای مختلف، دستی در نوازندگی سازهای مختلف از جمله‌ سه‌تار، تار و تنبور داشت. او فعالیت هنری خود را در سال ۱۳۴۹ و در مرکز حفظ و اشاعه‌ موسیقی سنتی آغاز کرد. بعدها سرپرست و مدرس کارگاه سازسازی این مرکز شد. مرادی در ساخت تنبور نیز از راهنمایی‌‌های علمی استاد الهی، نوازنده‌ تنبور، بهره گرفت. او چندین نوع سه‌‌تار، تنبور، کمانچه و تار طبق الگوی اساتید گذشته‌ این سازها یا به صورت ابتکاری می‌‌ساخت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر