شماره روزنامه ۶۰۳۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۰۸ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۶۰۰۸

  • در کشاکش زندگی و سینما

    دنیای اقتصاد: کیانوش عیاری یکی از سینماگران مهم ایران به حساب می آید و حالا در سالروز ۷۳سالگی اش در موزه سینما قسمتی به نام او راه‌اندازی و گنجینه جوایزش به تماشا گذاشته شده است. او در این مراسم خبر داد که پزشکان گفته‌اند دیگر فیلم نسازد اما توصیه‌ها را نادیده گرفته و از میان سینما و زندگی، اولی را انتخاب کرده است. نسل‌های مختلفی از سینماگران در این مراسم حضور داشتند تا تولد این سینماگر مهم را جشن بگیرند. نکته عجیب این است که در این سال ها کیانوش عیاری بیشتر با فیلم‌ها و سریال‌های منتشرنشده‌اش شناخته می‌شود چون تعداد زیادی از آثارش بنا به دلایل مختلفی هرگز رنگ نمایش را ندیده‌اند.
  • تمجید میشائل هانکه از کیارستمی

    دنیای اقتصاد: عباس کیارستمی با گذشت چند سال از درگذشتشش همچنان تحسین‌کنندگان زیادی دارد؛ از جمله این تحسین‌کنندگان می‌توان به میشائل هانکه، کارگردان برجسته آلمانی، اشاره کرد. او آن‌چنان احترامی برای کیارستمی قائل است که وقتی از او خواسته شد نگاهی به چشم‌انداز سینمای معاصر بیندازد و نام کسی را که کارش را بیش از همه تمجید می‌کند به زبان بیاورد، تنها یک پاسخ داشت: عباس کیارستمی.
  • پایان یوروویژن با حاشیه‌های سیاسی

    دنیای اقتصاد: شصت و هشتمین دوره مسابقه آواز یوروویژن در مالمو سوئد برگزار شد و هنرمندی از سوئیس جایزه آن را از آن خود کرد. اما این دوره از مسابقات بدون حاشیه نبود؛ تظاهراتی که از اوایل هفته پیش آغاز شده بود تا عصر روز فینال در مالمو ادامه یافت و هزاران نفر خارج از محل برگزاری جمع شدند تا به شرکت رژیم صهیونیستی در این مسابقه به دلیل اقدامات جنایت‌آمیز اسرائیل در غزه اعتراض کنند. این اعتراض‌ها در پاسخ به فراخوان نهادهای جامعه مدنی سوئد انجام شد که خواستار حذف نماینده رژیم صهیونیستی از یوروویژن بودند. تظاهرکنندگان با بنرهایی با شعارهای «کودکان در غزه کشته می‌شوند»، «نسل‌کشی را متوقف کنید» و «فلسطین برای همیشه» در این تظاهرات شرکت کردند.
  • مبارزه شیرازی‌ها با مغول‌ها روی صحنه

    دنیای اقتصاد: سهراب پورناظری که در سال ۱۴۰۱ کنسرت‌نمایش «سیصد» را با داستانی درباره کتاب‌سوزی نیشابور و نجات شاهنامه‌ها روی صحنه برده بود، این بار این رویداد را با داستانی تازه اجرا می‌کند. کنسرت نمایش سیصد، این بار با داستانی به نام «گات» نوشته محمد رحمانیان شکل گرفته است. داستان «گات» درباره مبارزه و مقاومت مردم شیراز در مقابل لشکر مغول است. مردم شیراز در این مبارزه در مقابل ویران کردن تخت جمشید و تصرف جام جم توسط لشکر مغول و ممنوع شدن زبان فارسی در ایران می‌ایستند. کنسرت‌نمایش «سیصد» با داستان «گات» از خرداد امسال در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد روی صحنه خواهد رفت.
  • نمایش رایگان نسخه ترمیم‌شده «فردوسی» در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: موزه سینما همزمان با روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و با همکاری فیلمخانه ملی ایران فردا سه‌شنبه بخش‌هایی از یکی از مهم‌ترین آثار تاریخ سینمای ایران به نام «فردوسی» را نمایش می‌دهد. فیلم سینمایی «فردوسی» ساخته عبدالحسین سپنتا به تهیه‌کنندگی اردشیر ایرانی محصول سال ۱۳۱۳ است که در حدود ۲۰ دقیقه از این فیلم برای علاقه‌مندان سینما نمایش داده خواهد شد. عبدالحسین سپنتا پس از ساختن فیلم «دختر لُر» فیلم «فردوسی» را در سال ۱۳۱۳ کلید زد و بدین ترتیب فیلم «فردوسی» ششمین فیلم تاریخ سینمای ایران لقب گرفت. پس از نمایش این فیلم، دکتر فریبا شکوهی، عضو هیات علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سخنرانی می‌کند و دکتر هومن شبیری نیز شاهنامه خواهد خواند. نمایش این فیلم برای علاقه‌مندان به سینما و این شاعر نامدار ایرانی آزاد و رایگان است و مخاطبان برای دیدن آن می‌توانند ساعت ۱۵ به سالن فردوس موزه سینما مراجعه کنند.
  • انتشار رمان جنجالیِ نویسنده فلسطینی

    «نکته جزئی» شاخص‌ترین اثر عدنیه شبلی، نویسنده برجسته فلسطینی، با ترجمه سارا مصطفی‌پور منتشر شد. در معرفی این کتاب آمده است: این رمان در سال ۲۰۱۷ به عربی منتشر و در سال ۲۰۲۰ به انگلیسی ترجمه شد و به مرحله نهایی جایزه کتاب ملی در بخش ترجمه و جایزه بین‌المللی بوکر راه یافت و توانست جایزه لیت‌بروم برای ترجمه آلمانی را از آن خود کند.
  • نشست پژوهشی ردیف ابوالحسن صبا در ارسباران

    دنیای اقتصاد: نشست پژوهشی موسیقی دستگاهی ایرانی با موضوع بررسی ردیف استاد ابوالحسن صبا، فردا سه‌شنبه با مشارکت مکتب صبا و با حضور جمعی از هنرمندان و چهره‌های موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. در این نشست سخنرانی هنرمندان موسیقی و چندین اجرای موسیقی مرتبط با این ردیف انجام خواهد شد. بابک خضرایی، عادل حسینجانی و مهدی نور‌محمدی از جمله سخنرانان این نشست هستند و همچنین طینوش بهرامی، آریا تاری و رضا سمندی به اجرای موسیقی در ردیف استاد صبا خواهند پرداخت. حضور در این برنامه برای عموم آزاد و رایگان است و علاقه‌مندان برای شرکت در آن می‌توانند ساعت ۱۸ به فرهنگسرای ارسباران به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
  • «زنبور» روی صحنه تالار مولوی

    دنیای اقتصاد: نمایش «زنبور» به کارگردانی محمد مطهری‌پور و بهزاد آقاجانی در تالار مولوی به روی صحنه می‌رود. در خلاصه‌ داستان این نمایش به نویسندگی بهزاد آقاجانی آمده است: «مرد کفترباز چهل‌ساله‌ای که در بافت قدیمی یک محله در پایین‌شهر زندگی می‌کند. سال‌هاست از فوت اهالی خانه‌پدری می‌گذرد و شهرداری قصد دارد خانه قدیمی آن را خراب کند. اما او یک‌تنه ایستاده و می‌خواهد از این اتفاق جلوگیری کند و...» محمد مطهری‌پور بازیگر این نمایش است. نمایش «زنبور» پیش از این در شهرهای مشهد، نیشابور و شیراز و همچنین در فستیوال کوچه به روی صحنه رفته است و با استقبال مخاطبان روبه‌رو شده است. علاقه‌مندان برای تماشای نمایش «زنبور» که از فردا سه‌شنبه افتتاح می‌شود، می‌توانند هر شب ساعت ۱۹ به سالن کوچک تئاتر مولوی مراجعه کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر