شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۱ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۹۱

  • پایان عصر هنر انسانی؟

    دنیای اقتصاد: کمتر از دو سال ‌از عرضه نخستین ابزارهای عمومی هوش‌مصنوعی همچون چت‌‌‌‌‌جی‌‌‌‌‌پی‌‌‌‌‌تی، بارد و... می‌گذرد اما در همین مدت کوتاه، تعداد بسیار زیادی اثر هنری به کمک این پدیده شگفت‌‌‌‌‌انگیز تولیدشده و در دسترس همگان قرار گرفته‌است؛ از رمان‌‌‌‌‌های نوشته‌شده توسط هوش‌مصنوعی تا تیزرها و پوسترها و حتی قطعات موسیقی. نمونه بسیار اولیه از آن روزانه در شبکه‌‌‌‌‌های اجتماعی فارسی‌زبان نیز تولید می‌شود و هر روز در اینستاگرام در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.
  • ابتلای ترانه علیدوستی به بیماری ناشناخته

    دنیای اقتصاد: مادر ترانه علیدوستی، بازیگر سینما و تلویزیون، از ابتلای فرزندش به بیماری ناشناخته خبر داد و از مردم خواست برای ترانه دعا کنند. نادره حکیم‌الهی گفت که حال ترانه خوب نبوده اما در روزهای اخیر بهتر شده است. او گفت منشأ بیماری هنوز شناسایی نشده است. آن‌طور که از گفته‌‌های مادر علیدوستی استنباط شده گویا این بازیگر در بیمارستان بستری است. ترانه علیدوستی مدت‌ها پیش در صفحه توئیترش از ابتلایش به بیماری «کلاستروفوبیا» خبر داد و گفته بود به خاطر این بیماری به‌ندرت می‌تواند سوار مترو یا اتوبوس شود. تنگناهراسی یا کلاستروفوبیا به ترس از گیر کردن در یک مکان تنگ و راه گریز نداشتن در محیط‌های بسته گفته می‌شود. ‌بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۵ تا ۷درصد از مردم جهان دچار تنگناهراسی هستند ولی تنها درصد کمی از آنها از درمان برخوردار شده‌اند. درباره اینکه ترانه علیدوستی به خاطر همین بیماری بستری شده یا نه، هنوز توضیحی داده نشده است.
  • نمایشگاهی از پیشکسوت مکتب «سقاخانه»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه انفرادی محمود زنده‌رودی از نسل هنرمندان مکتب سقاخانه با نام «زنده» در گالری شیرین میزبان اهالی هنر است. این هنرمند در سال ۱۹۷۸ به کشور فرانسه مهاجرت کرد و عمده فعالیتش خارج از ایران بوده است. آثار این نقاش شامل خاطرات، یادبودها و ارزش‌های فرهنگی است که با تکنیک کلاژ و اکرلیک انجام می‌دهد. ترکیب‌بندی فضای کاری این آثار نیز فضای سقاخانه‌ای است. اصولا فضای کاری محمود زنده‌رودی مدرن است و با توجه به اینکه سال‌ها در ایران نبوده است اما ریشه ایرانی در آثار وی کاملا مشهود است و از ترکیب‌بندی و رنگ‌بندی که اصالت ایرانی دارد در آثارش بسیار استفاده می‌کند. کلمات و حروف مانند فرم‌هایی رنگین و حجیم در آثار محمود زنده‌رودی بر بسترهای مختلف به نقاشی‌خط بدل شده‌اند. زنده‌رودی سال‌ها بعد از برادرش حسین زنده‌رودی که از بنیانگذاران مکتب سقاخانه و پیشگامان شیوه نقاشیخط در ایران است وارد این حرفه شد؛ اما راهی دیگر را با تاثیر از او پیش گرفت. علاقه‌مندان تا ۱۸اردیبهشت فرصت دارند از نمایشگاه «زنده» که در گالری شیرین به نشانی خیابان کریمخان‌زند، خیابان سنایی، کوچه‌ سیزدهم، پلاک ۵ برپاست، دیدن کنند.
  • رونمایی از آلبوم مرقع استاد یدالله کابلی

    دنیای‌اقتصاد: همزمان با برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» از مجموعه «دولت قرآن» که شامل مرقعات دیده‌نشده از آثار خوش‌نویسی یدالله کابلی با موضوع آیات قرآن است، در فرهنگسرای نیاوران رونمایی شد. این مجموعه که تجربه‌ای از خط شکسته در ارائه شکل هنری قرآن مجید است، ۱۵ اثر در ابعاد و اندازه یکسان را شامل می‌شود که در ماه رمضان ۱۳۷۶ تحریر شده و از منحصربه‌فردترین مجموعه‌هایی است که در حوزه آثار قرآنی نوشته شده است.
  • کنسرت دوقلوهای آواز در روز اصفهان

    دنیای‌اقتصاد: گروه موسیقی آوا به خوانندگی برادران سعیدی در اصفهان روی صحنه می‌رود. محمد و علی سعیدی به دوقلوهای آواز مشهور هستند که در سال‌۱۳۶۰ در اصفهان به دنیا آمدند و با خواندن در مراسم‌‌‌‌‌‌‌های مذهبی و به‌ویژه تعزیه خوانی فعالیت‌های خود را شروع کردند و با حضور در کلاس‌های فضل‌‌‌‌‌‌‌الله شاهزمانی از شاگردان جلال تاج‌اصفهانی و مهدی یاوری ردیف‌‌‌‌‌‌‌های آوازی را آموختند. آنها سپس همکاری خود را با گروه موسیقی دلنوازان به سرپرستی و آهنگسازی امیر اسلامی آغاز و کنسرت‌‌‌‌‌‌‌هایی در اصفهان و تهران به نفع کودکان مبتلا به تالاسمی اجراکردند. دوقلوهای آواز دوره نفس‌گیری و تکنیک آواز را نزد استاد محمدعلی کیانی‌نژاد گذراندند و همچنین از آموزش‌های محمدتقی سعیدی بهره بردند. این دو هنرمند در سال‌های اخیر کنسرت‌های زیادی در ایران و خارج از کشور برگزار کردند و سابقه همکاری با علی رهبری چهره بین‌المللی موسیقی را هم در کارنامه دارند. کنسرت برادران سعیدی قرار است روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه به مناسبت هفته اصفهان و به همت دفتر موسیقی سازمان فرهنگی‌تفریحی شهرداری اصفهان در هنرسرای خورشید برگزار شود.
  • «مرد دو پیکر» روی آنتن شبکه نمایش

    دنیای‌اقتصاد: فیلم سینمایی «مرد دو پیکر» ساخته آنگ لی امروز از شبکه نمایش پخش می‌شود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «هنری بروگن یک مامور حرفه‌ای و یک قاتل ۵۱ساله است که پس از انجام ۷۲امین کار خود، آماده ترک کار و بازنشستگی است. اما برنامه مطابق میل هنری پیش نمی‌رود و او متوجه می‌شود که هدف نابودی قرار گرفته است. کسی که برای نابودی وی آمده، یک نسخه جوان‌شده و تکامل‌یافته از خودش است که می‌تواند تمامی حرکات و قدم‌های او را پیش‌بینی کند و قرار است جایگزین او در آینده شود اما...» ویل اسمیت، بندیکت وونگ، کلایو اوئن و ماری الیزابت وینستد از بازیگران این فیلم هستند. علاقه‌مندان به آثار علمی‌تخیلی و پرماجرا می‌توانند فیلم «مرد دو پیکر» را ساعت ۲۳ از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • چیدمان «سازه‌های نامرئی» در گالری والی

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «سازه‌های نامرئی» شامل آثار و چیدمان لی‌لی عامری در گالری والی برپاست. در این نمایشگاه مجموعه‌ای از ۲۰۰حجم (حشره) که در ابعاد کوچک با سرنگ و سیم مفتول خلق شده‌اند، به نمایش درآمده‌اند. نور در این چیدمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با نورپردازی، سایه‌های این سازه‌ها روی دیوار جان گرفته‌اند و کل مجموعه در قالب یک چیدمان در معرض دید مخاطبان قرار گرفته، به نحوی که سایه‌ها از خود سازه‌ها اهمیت بیشتری دارند. لی‌لی عامری در استیتمنت این نمایشگاه نوشته است: «سروصدای درون به حشره می‌ماند، به پشه. حشرات به وجود یورش می‌آورند؛ اگر به حشرات درونتان نرسید و نگاهشان نکنید، مزرعه روحتان را می‌جوند و محصول ذهنتان را از بین می‌برند. اما سایه‌ها، دنیایی مبهم، اما واقعی‌تر از واقعیت می‌سازند. سایه‌ها انعطاف‌پذیرند و به‌آسانی در هم می‌شوند و تیزی‌های دنیای واقعیت را رام می‌سازند. دنیای درون هم دنیای سایه‌هاست؛ به دنیای درون که می‌نگریم، سایه‌ها تیزی‌ها را می‌پوشانند تا زخم‌های روح را نبینیم.» علاقه‌مندان برای دیدن نمایشگاه «سازه‌های نامرئی» تا ۱۴ اردیبهشت فرصت دارند به گالری والی در میدان ونک، خیابان خدامی، پلاک ۷۲ مراجعه کنند.
  • نمایش مستند «مرمت آثار باستانی» در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: در ادامه نمایش‌های ویژه فیلم‌های مستند در موزه سینما تحت عنوان «شب‌های مستند»، فیلم «مرمت آثار باستانی» ساخته زنده‌یاد حمید سهیلی در سالن فردوس موزه سینما به نمایش در‌می‌آید. در نشست شب‌های مستند که روز سه شنبه چهارم اردیبهشت ساعت ۱۷ برگزار می‌شود، پژمان مظاهری‌پور، مستندساز، درباره این اثر صحبت خواهد کرد.
  • اجرای «سه‌خواهر» چرم‌شیر در تالار مولوی

    دنیای اقتصاد: نمایش «سه‌خواهر» از آثار محمد چرم‌شیر به کارگردانی نگین ضیایی در تالار مولوی روی صحنه است. «سه‌خواهر» با دست‌مایه قرار دادن مساله آرمان‌شهر و ناامیدی موجود در جامعه، با بازخوانی نمایش‌نامه معروف چخوف، روایتی تازه از زندگی خواهران پروزوروف را برای مخاطبان به نمایش می‌گذارد. در خلاصه داستان این اثر که در مدت ۷۵ دقیقه به نمایش درمی‌آید، آمده است: اتاق پذیرایی خانه پروزوروف‌ها. اتاقی بزرگ با مبلمانی مختصر. نیم‌روز است. در بیرون، آفتاب همه‌چیز را درخشان کرده است. خواهران پروزوروف اینجا هستند... سپیده ضیایی، شادی ضیایی، فاطمه کاظمی و مهشید کاظمی بازیگرانی هستند که در نمایش «سه‌خواهر» به ایفای نقش پرداخته‌اند. علاقه‌مندان برای تماشای «سه‌خواهر» تا ۲۰ اردیبهشت فرصت دارند هر شب (به غیر از شنبه‌ها) ساعت ۲۰:۳۰ به سالن اصلی تالار مولوی مراجعه کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر