شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۶ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۸۶

  • رشد شدید کتاب‌خوانی در آسیا

    دنیای اقتصاد-شایان ربیعی: احتمالا کمتر پیش آمده که از حجم و معادلات بازار کتاب جهان آمار یا خبری شنیده باشید، بازاری که به‌تنهایی بیش از یک‌سوم از ارزش کل بازار نشر جهان را به خود اختصاص داده و با‌این‌حال چندان مورد توجه رسانه‌ها نبوده است. البته بدیهی است که جمعیت بالای کشورهای پرشمار این قاره کهن علت اصلی بالا بودن ارزش بازار کتاب آن است، اما نکته مهم، روند روبه‌رشد این بازار در سال‌های اخیر است. رشد درآمدها از سال ۲۰۱۷، یعنی دو سال پیش از آغاز پاندمی کرونا، شتاب بیشتری به خود گرفته است و طبق پیش‌یبنی‌ها این رشد در سال‌های آینده هم ادامه خواهد داشت.سایت مشهور ایستــــاتیستا گزارش داده سهم ۳۰درصدی آسیا از بازار کتاب جهان در سال ۲۰۲۴تا سال ۲۰۲۹ به آستانه ۴۰درصد خواهد رسید.
  • رابطه جوجه‌گردان طلایی غول‌پیکر و خودکشی

    دنیای اقتصاد: سازه «وِسِل» که در محله هادسن یاردز واقع در نیویورک ساخته شده است، در سال‌های اخیر شاهد چندین مورد خودکشی بوده و قرار است اواخر امسال با تمهیدات ایمنی جدید بازگشایی شود. این سازه ۴۵متری توسط توماس هترویک طراحی و با بودجه ۲۶۰میلیون دلاری ساخته شده است و بازدیدکنندگان آن می‌توانند از طبقات مختلف آن بالا بروند.
  • اعلام برندگان انجمن نویسندگان آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: مراسم سالانه جوایز انجمن نویسندگان آمریکا (WGA) امسال به شکلی غیرمعمول و به دلیل اعتصابات سال گذشته این انجمن با چند ماه تاخیر و پس از جوایز اسکار برگزار شد و در نهایت جایزه بهترین فیلم‌نامه اصلی به فیلم «جاماندگان» نوشته دیوید همینگسون رسید و «داستان آمریکایی» نوشته کورد جفرسون نیز جایزه بهترین فیلم‌نامه اقتباسی را به خانه برد. فیلم «آناتومی یک سقوط» به نویسندگی و کارگردانی ژوستین تریه که برنده جایزه اسکار بهترین فیلم‌نامه اصلی اسکار ۲۰۲۴ شد، حائز شرایط رقابت در جوایز انجمن نویسندگان نبود. در بخش تلویزیونی نیز سریال «خرس» برنده جایزه بهترین فیلم‌نامه سریال‌های کمدی شد، در‌حالی‌که سریال «وراثت» به عنوان بهترین نویسندگی برای سریال‌های درام انتخاب شد. «آخرین بازمانده» برنده جایزه بهترین نویسندگی برای سریال جدید شد و جایزه بهترین فیلم‌نامه مینی‌سریال‌ها به سریال «مشاجره» رسید.
  • «انگشتر اسرارآمیز» روی صحنه تالار هنر

    دنیای‌اقتصاد: نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی از دوم اردیبهشت‌ماه در تالار هنر روی صحنه می‌رود. نمایش «انگشتر اسرارآمیز» که توسط آتسا شاملو بر اساس «دوازده ماه سال» ساموئل مارشاک نوشته شده، روایتگر زندگی شاهزاده‌ای است که شب تولد او مصادف با یلداست و شاهزاده اعلام می‌کند هر کس یک سبد گل پامچال بهاری برایش بیاورد، او هم در ازای آن یک سبد سکه طلا به عنوان جایزه خواهد داد. بهار دخترک داستان هم به اصرار خانوم‌جون و یدونه به جنگل می‌رود تا گل پامچال بهاری پیدا کند، وگرنه حق برگشت به خانه را نخواهد داشت و در ادامه اتفاق‌های اسرارآمیزی برای او رخ می‌دهد. در اجرای این نمایش که برای کودکان و نوجوانان تدارک دیده شده، بازیگران و بازی‌دهندگان عروسک چون ناصر احمدی‌فر، عاطفه بحرالعلوم طباطبایی، مریم خاکسار تهرانی، محسن قصری، مینا مقامی‌زاده و شراره یوسفی همکاری می‌کنند. نمایش «انگشتر اسرارآمیز» هر شب ساعت ۱۹:۴۵ در تالار هنر روی صحنه می‌رود.
  • رونمایی از شعر ضد جنگ مارگارت اتوود در ونیز

    دنیای‌اقتصاد: مارگارت اتوود، شاعر کانادایی، یک شعر اعتراضی جدید درباره تاثیر جنگ سروده که امروز سه‌شنبه در بی‌ینال ونیز از آن رونمایی می‌شود. این شعر که به‌تازگی سروده شده در کنار بیش از ۲۰۰ اثر، ازجمله هنر نقاشانی چون فرانسیسکو گویا و اتو دیکس، در نمایشگاهی که برای تاکید بر بی‌فایده بودن درگیری‌های انسانی طراحی شده است، نمایش داده شود. براساس گزارش گاردین، در این بی‌ینال آثار انتخاب‌شده زنجیره‌ای از درگیری را از طریق هنر از قرن ۱۷ تا به امروز دنبال می‌کنند که نشان می‌دهد هنرمندان چگونه در ارتباط با وحشت راه‌هایی برای بیان پیدا کرده‌اند.
  • بازی داستین هافمن ۸۷ ساله در فیلمی جدید

    دنیای اقتصاد: تولید فیلم جدید پیتر گرینوی که هنوز عنوان مشخصی ندارد، در شهر لوکا در ایتالیا آغاز شد و برندگان اسکار، داستین هافمن و هلن هانت، به این پروژه پیوستند. این پروژه اولین فیلم گرینوی پس از «سرگئی ایزنشتاین» در سال ٢٠١٥است و از دیگر بازیگران آن می‌توان به سوفیا بوتلا، جیاکومو جیانیوتی، جونو دیویس و لورا مورانته اشاره کرد.
  • اکران «قوی‌دل» در سینماها

    دنیای‌اقتصاد: مراسم رونمایی و نمایش ویژه فیلم مستند «قوی‌دل» عصر امروز سه‌شنبه با حضور عوامل فیلم در پردیس سینمایی چارسو برگزار می‌‌شود و از چهارشنبه در سینماهای منتخب گروه هنر و تجربه در تهران و شهرستان‌ها به نمایش درخواهد آمد. مستند «قوی‌دل» با تلفیق روایتی جدی و طنز، به بهانه بازخوانی یکی از پرونده‌های جنجالی قضایی کشور به بحث عدالتخواهی و ضرورت نظارت همگانی در سطح جامعه می پردازد. «قوی‌دل» در جشنواره مستند «سینماحقیقت» موفق به کسب جایزه ویژه هیات داوران، جایزه ویژه شهید آوینی، جایزه ویژه تماشاگران، جایزه دبیر جشنواره به شخصیت مستند شد و در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر تندیس بلورین بهترین فیلم مستند بلند را دریافت کرد.
  • به این نتیجه رسیدم کار خودم را بکنم

    ایسنا: محمد شمس لنگرودی که بعد از سال‌ها شعر و شاعری، وارد فضای بازیگری سینما شد، حالا در یک پروژه موسیقایی نمایشی مشغول بازی است تا در این زمینه نیز به کسب تجربه بپردازد. او البته در جوانی دوره آموزش تئاتر دیده ولی جهان ادبیات، بیشتر او را درگیر خود کرده بود و این‌چنین شد که نام «شمس لنگرودی» با شعر گره خورده است. اما ازآنجاکه همواره به دنبال تجربه‌های تازه است، فعالیت خود را به شعر محدود نکرد بلکه به نگارش رمان، مقاله‌نویسی، پژوهش و تحقیق و بعدتر به بازیگری در سینما روی آورد تا اینکه چند سال پیش برای اولین بار در نقشی کوتاه روی صحنه تئاتر رفت. حالا هم با بازی در پروژه موسیقایی نمایشی «و تو هم برنگشتی» به کارگردانی مهیار علیزاده اولین تجربه حرفه‌ای خود را روی صحنه تئاتر سپری می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر