شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۸۴

  • گارد سینماگران مقابل اسرائیل

    دنیای اقتصاد: جنگ غزه و کشتار بی‌رحمانه مردم این نوار باریک، هر روز ابعاد تازه‌‌‌ای پیدا می‌کند. در بیش از چهارماه اخیر بسیاری از هنرمندان جهان تلاش کرده‌‌‌اند به شکل‌‌‌های مختلف اعتراض خود را نسبت به این نسل‌کشی اعلام کنند؛ برخی با تحریم رویدادهای بین‌المللی، برخی با سخنرانی، برخی با امضای تومار و... . اخیرا نیز جمعی از مهم‌ترین چهره‌‌‌های سینمایی جهان یک حراجی با هدف کمک‌‌‌رسانی بهداشتی و درمانی به مردم غزه برگزار کردند. در این حراجی که با نام «سینما برای غزه» معروف شده است، هنرمندان سینما یادگاری‌‌‌های ارزشمند خود را حراج و درآمد حاصله را برای کمک به غزه جمع‌‌‌آوری می‌کنند.
  • اجرای نمایش «چراغ گاز» پس از درگذشت کارگردان

    دنیای اقتصاد: نمایش «چراغ گاز» با وجود درگذشت ثمین اکبری، کارگردان نمایش، در عمارت ارغوان روی صحنه رفت. سعید مهدیان، دستیار کارگردان و از بازیگران نمایش «چراغ گاز»، گفت: با درگذشت ثمین اکبری کل اعضای گروه حدود دو هفته در شوک بودیم ولی تصمیم گرفتیم مسیری را که ثمین خیلی دوست داشت و با آن خیلی ذوق می‌کرد، ادامه دهیم. گروهی دست به دست هم دادیم تا کار را ادامه دهیم. من به عنوان دستیار، دیگر اعضای گروه و حتی دوستان ثمین اکبری تمام تلاش خود را کردیم تا نمایش «چراغ گاز» به سرانجام برسد. در خلاصه نمایش «چراغ گاز» چنین آمده است: «جولیا شخصیت اصلی نمایش پدر مقروضی دارد که وی به یکی از پولدارترین آدم‌های شهر قول ازدواج با دخترش را می‌دهد. فرناندو آدم پولدار و متشخصی به نظر می‌آید ولی به‌مرور مشخص می‌شود که فرناندو با بازی‌های روانی قصد دارد جولیا را تحت کنترل خود بگیرد و ...» نمایش «چراغ گاز» تا ۷اردیبهشت هر روز ساعت ۱۹:۱۰ در عمارت ارغوان روی صحنه است.
  • مجموعه «قطب شمال» در شبکه نمایش خانگی

    دنیای اقتصاد: قسمت اول سریال «قطب شمال» به کارگردانی امین محمودی یکتا از صبح جمعه ۷اردیبهشت در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود. در خلاصه داستان این درام پرماجرا آمده: همایون و ارغوان در آستانه ازدواج، قربانی خیانتی هولناک می‌شوند. همایون پشت دیوارهای زندان برای انتقام از سامان لحظه‌شماری می‌کند که مرگ از راه می‌رسد... آرشام یکتا متولد می‌شود و دختری به نام صحرا کنارش قرار می‌گیرد تا مسیر انتقام از خائنین برای آرشام هموار شود. فرزاد فرزین، آناهیتا درگاهی و امیرحسین فتحی با هنرمندی نازنین بیاتی، فرزاد حسنی، عباس جمشیدی‌فر، شهرام قائدی، نگار فروزنده، شهروز دل‌افکار در کنار فرهاد آئیش، امیر دژاکام و بهادر زمانی از جمله چهره‌هایی هستند که در «قطب شمال» نقش‌آفرینی کرده‌اند. سریال «قطب شمال» با اقتباس از رمان برجسته کنت مونت کریستو اثر الکساندر دوما هر هفته در پلتفرم فیلیمو به نمایش درخواهد آمد.
  • اجرای نمایش «نیست نیست، کلوچه نیست» برای کودکان

    دنیای اقتصاد: نمایش «نیست نیست، کلوچه نیست» به کارگردانی پویا شش‌پری در قالب طرح حمایت از نمایشگران جوان و نمایشگران کانون در مرکز تئاتر و تئاتر عروسکی کانون اجرا می‌شود. در خلاصه نمایش «نیست نیست، کلوچه نیست» آمده است: صبح یک روز شاد در جنگل، میمون کوچولو سبدی را پیدا می‌کند اما موجود داخل سبد برای او غریبه ‌است و حالا میمون کوچولو برای پیدا کردن صاحب سبد تلاش می‌کند و در این مسیر با شخصیت‌های مختلفی چون جوجه کلاغ‌ها، زی‌زی زرافه، قورباغه‌ها، فی‌فیل خان، و روبی روباهه روبه‌رو می‌شود و با مشکلات مختلفی دست‌وپنجه نرم می‌کند اما در آخر شیر خان می‌گوید... این نمایش که برگرفته از کتاب «یک موجود خیلی عجیب» نوشته روندا آرمیتج از انتشارات کانون است، هر روز به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۸:۳۰ ماه‌های فروردین و اردیبهشت در سالن بوستان مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روی صحنه می‌رود.
  • بزرگداشت بیتا فرهی و داریوش مهرجویی در پاریس

    دنیای اقتصاد: هم‌زمان با پایان هفتاد و ششمین دوره جشنواره کن، مراسمی در بزرگداشت بیتا فرهی و به یادبود داریوش مهرجویی، شنبه ۵خرداد (۲۵مه) از ساعت ۴ تا ۷ شب با نمایش فیلم «هامون» با زیرنویس فرانسوی در سینما بالزاک پاریس برگزار خواهد شد. مراسم یادبود و پخش سخنرانی از ساعت ۱۶الی ۱۷ برگزار می‌شود و در ادامه راس ساعت ۱۷فیلم سینمایی «هامون» ساخته زنده‌یاد داریوش مهرجویی و با بازی زنده‌یادان بیتا فرهی و خسرو شکیبایی با زیرنویس فرانسوی به نمایش درخواهد آمد. بیتا فرهی ۴ آذر ماه سال گذشته به دلیل عوارض ریوی و قلبی در ۶۵سالگی از دنیا رفت. همچنین داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی‌فر مهرماه ۱۴۰۲ در منزل شخصی‌شان به قتل رسیدند. ورود به این برنامه رایگان است اما با رزرو بلیت انجام می‌شود.
  • کشف نقاشی‌های شگفت‌انگیز در پمپی

    دنیای اقتصاد: باستان‌شناسان با کاوش در ویرانه‌های شهر باستانی «پمپی»‌ مجموعه‌ای از نقاشی‌های دیواری خیره‌کننده را کشف کردند. در این اکتشاف در میان ویرانه‌های پمپی یک اتاق ضیافت مملو از نقاشی‌های دیواری سالم یافت شده که شخصیت‌های الهام‌گرفته از جنگ «تروا» را به تصویر می‌کشد. باستان‌شناسان آن را به عنوان یکی از شگفت‌انگیزترین اکتشافاتی توصیف کرده‌اند که تاکنون در این محوطه باستان‌شناسی در جنوب ایتالیا به نتیجه رسیده است. «ان‌بی‌سی»‌ نوشت این اتاق به دلیل رنگ دیوارهای آن به نام «اتاق سیاه»‌ شناخته می‌شود و دیوارهای آن با نقاشی‌هایی تزئین شده است که اساطیر یونانی را به تصویر می‌کشد. از جمله این نقاشی‌ها به صحنه‌ای از نخستین ملاقات «هلن» با «پاریس» شاهزاده «تروا»‌ می‌توان اشاره کرد. بر اساس افسانه یونانی، فرار این زوج باعث جنگ تروا در سده ۱۲ پیش از میلاد شد.
  • فرهاد فخرالدینی سراغ عطار رفت

    دنیای اقتصاد: فرهاد فخرالدینی از اتمام نگارش آخرین اثر خود تحت عنوان «منظومه سیمرغ» همزمان با ۲۵ فروردین که در تقویم ایران روز ملی عطار است، خبر داد. او گفت: «اوایل سال ۱۴۰۰ نگارش این مجموعه را با توجه به اینکه من همواره با دیرینه‌ خود یک همبستگی و همفکری‌ای داشته و دارم و همیشه نسبت به ادبیات کهن ارادت ویژه‌ای در خود می‌بینم آغاز کردم. عطار نیشابوری در ادبیات ما چهره‌ای شناخته‌شده و شاعر بسیار شیرین‌سخن و دلنشینی است و منطق‌الطیر بی‌شک بهترین اثر عطار است. تصمیم گرفتیم که در یک روند زمان‌بر، چکیده‌ای از اشعار را انتخاب و کار نگارش موسیقی را آغاز کنیم.»
  • زندگی یک فوتبالیست ناسازگار روی آنتن شبکه نمایش

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «من زلاتان هستم» به کارگردانی ینس شوگرن از شبکه نمایش پخش می‌شود. در خلاصه داستان این فیلم با بازی گرانیت روشیتی، دومینیک اندرسون باجرکتاتی و سدومیر گلیسوویچ آمده است: زلاتان ابراهیموویچ نوجوان متولد سوئد به همراه خواهر و برادر خود نزد مادرشان زندگی می‌کند. پدر و مادر از هم جدا شده‌اند ولی هر دو تلاش می‌کنند زندگی و مدرسه بچه‌ها را پیگیری کنند.
  • نمایشگاه عکاسی «تهران نگاتیو» در نگارخانه شفق

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی عکاسی «تهران نگاتیو» در نگارخانه شفق فرهنگسرای خانواده برپاست. این نمایشگاه آثاری از ۱۳ عکاس و ۳۰ عکس را در بر می‌گیرد و در آن هنرمندان در سبک‌هایی نظیر معماری، شهری، مستند اجتماعی و... با تکنیک‌های مختلف تهران را به تصویر کشیده‌اند. نمایشگاه «تهران نگاتیو» تا ۳۰ فروردین‌ماه همه‌روزه از ساعت ۹ تا ۱۹ و ۳۱ فروردین‌ماه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در معرض دید علاقه‌مندان به هنر عکاسی و حوزه‌های معماری و مستند اجتماعی است و علاقه‌مندان برای بازدید از آن می‌توانند به نگارخانه شفق به نشانی خیابان سیدجمال‌الدین اسدآبادی (یوسف‌آباد)، خیابان بیست و یکم، بوستان شفق، فرهنگسرای خانواده مراجعه کنند.
  • واکاوی اهمیت تشکل‌های اقتصادی در یک کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «جامعه‌شناسی تشکل‌های اقتصادی» با عنوان فرعی «برهم‌کنش نهادها، تشکل‌های اقتصادی و توسعه» نوشته شراره کامرانی منتشر شد. دکتر شراره کامرانی جامعه‌شناس توسعه و اقتصاد است و در این کتاب ضمن واکاوی مفاهیم توسعه، نهادها و تشکل و تشکل‌گرایی، دلایل اثرگذاری نازل تشکل‌های اقتصادی را از منظر تحلیل نهادی تحلیل کرده است. تشکل‌های اقتصادی علاوه بر ایجاد و تعمیق همگرایی و انسجام اجتماعی مردم را در تعیین سرنوشت اقتصادی جامعه سهیم می‌کنند.
  • انتشاریک ترجمه جدید از «دکتر ژیواگو»

    دنیای اقتصاد: رمان «دکتر ژیواگو» نوشته باریس پاسترناک با ترجمه پروانه فخام‌زاده منتشر شد. «دکتر ژیواگو» یکی از آثار مهم و تاثیرگذار دوران خفقان کمونیستی در شوروی است که در نهایت با دخالت‌های سازمان‌های آمریکایی و چهره‌هایی از کشورهای غربی، به خارج از روسیه منتقل و منتشر شد. کتاب، سال ۱۹۵۷ توسط یک ‌ناشر ایتالیایی منتشر شد و سپس ترجمه‌های دیگرش در کشورهای مختلف به چاپ رسیدند. در نتیجه پاسترناک نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات و سپس برنده این جایزه شد اما به ‌دلیل فشارهای حزب کمونیست، از دریافت جایزه انصراف داد. در نهایت سال ۱۹۸۸ بود که نسخه روسی «دکتر ژیواگو» در روسیه عرضه شد. براساس این رمان، در سال ۱۹۶۵ میلادی فیلمی به کارگردانی دیویدلین با بازی عمر شریف و جولی کریستی ساخته شد که در زمره شاهکار‌های سینمایی محسوب می‌شود. در ماه‌های اخیر ترجمه‌های دیگری از این کتاب هم در بازار منتشر شده است. رمان «دکتر ژیواگو» در ۷۲۲ صفحه و به قیمت ۷۵۰هزار تومان از سوی نشر نو روانه بازار کتاب شده است. پیش از این علی‌اصغر خبره‌زاده این رمان را از فرانسه به فارسی ترجمه کرده بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر