شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۲ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۶۲

  • مرگ معلم بزرگ سینما

    دنیای اقتصاد: بسیاری از سینماگران بزرگ جهان از دور یا نزدیک شاگرد دیوید بوردول بوده‌اند، معلم بزرگ سینمای معاصر که با انتشار کتاب‌های بسیاری توانست کلاس‌های مهم درس سینما را در سراسر جهان برپا کند و شاگردان بسیاری را پیرامون خویش بپرورد. او و همسرش کریستین تامسن برخی از مهم‌ترین تالیفات سینمایی جهان را منتشر کرده‌اند که در سه چهار دهه اخیر پای ثابت کلاس‌های دانشگاهی سینما بوده‌‌اند.
  • صفر تا صد «ساعت صفر»

    دنیای اقتصاد: رضا رشیدپور، مجری باسابقه، از جزئیات برنامه گفت‌وگو‌محور «ساعت صفر» خبر داد و یادآور شد که قرار است این برنامه به‌زودی در یکی از پلتفرم‌ها عرضه شود. او چندی پیش قرار بود به تلویزیون برگردد اما به دلیل حاشیه‌هایی که به وجود آمد انصراف داد و ترجیح داد کار جدیدش را در شبکه خانگی دنبال کند.
  • گلریزان هنر ایران در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «گلریزان هنر ایران» با آثار جمعی از هنرمندان فقید و پیشکسوت ساعت ۱۰ پنج‌شنبه ۱۷ اسفند در خانه هنرمندان ایران افتتاح می‌شود. در این نمایشگاه آثار هنرمندانی همچون محمد احصایی، پروانه اعتمادی، نصرالله افجه‌ای، غلامحسین امیرخانی، ناصر اویسی، فریدون آو، بهمن بروجنی، نیما پتگر، ژازه تباتبایی، صادق تبریزی، علی ترقی‌جاه، پرویز تناولی، ابراهیم جعفری، مهدی حسینی، رضا درخشانی، کامبیز درمبخش، گارنیک درهاکوپیان، ایران درودی، حسینعلی ذابحی، جعفر روحبخش و ایرج زند ارائه می‌شود. همچنین آثار حسین زنده‌رودی، همایون سلیمی، جلال شباهنگی، علی شیرازی، کوروش شیشه‌گران، علی‌اکبر صادقی، مسعود عربشاهی، منصور قندریز، پرویز کلانتری، مارکو گریگوریان، علی گلستانه، پری‌وش گنجی، فریده لاشایی، فرشید مثقالی، حسین محجوبی، سیراک ملکونیان، فرشید ملکی، نیکزاد نجومی و منوچهر نیازی در این رویداد به نمایش گذاشته می‌شود. علاقه‌مندان برای بازدید و خرید آثار نمایشگاه «گلریزان هنر ایران» می‌توانند از ۱۸ تا ۲۵اسفندماه، همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۲۰به گالری‌های خانه هنرمندان ایران به نشانی خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، ضلع جنوبی بوستان هنرمندان مراجعه کنند.
  • برپایی نشست «جنگ و صلح در اندیشه‌ جامی»

    دنیای اقتصاد: نشست نقد و بررسی «جنگ و صلح در اندیشه‌ عبدالرحمن جامی» امروز یکشنبه در شهر کتاب بهشتی برگزار می‌شود. در این نشست که بیست‌وچهارمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ جامی محسوب می‌شود، صلاح‌الدین جامی، دکترای زبان و ادبیات فارسی و استاد دانشگاه هرات، درباره‌ صلح و همزیستی در اندیشه و منش مولانا جامی؛ دکتر محمد داوود عرفان، دکترای اندیشه‌ سیاسی و استاد دانشگاه هریوا، درباره‌ جنگ و صلح در مکتب سیاسی هرات با تاکید بر منظومه فکری مولانا جامی؛ و دکتر علی‌اکبر امینی، استاد علوم سیاسی، درباره این شاعر صحبت خواهند کرد. علاقه‌مندان به حضور در نشست «جنگ و صلح در اندیشه‌ جامی» که با همکاری کمیته‌ صلح و ادبیات انجمن علمی مطالعات صلح ایران برگزار می‌شود، می‌توانند ساعت ۱۵به مرکز فرهنگی شهر کتاب به نشانی خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ سوم مراجعه کنند.
  • ابراهیم حقیقی: پول‌ها جای دیگری است

    دنیای‌اقتصاد: آیین پایانی بیستمین جشن تصویر سال به دبیری سیف‌الله صمدیان و با حضور جمعی از چهره‌های فرهنگ و هنر و مخاطبان در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد. ابراهیم حقیقی، گرافیست پیشکسوت، پس از دریافت تندیس بیستمین جشن تصویر سال با اشاره به عمر این جشنواره گفت: این ۲۰ سال را نباید با عمر آدم مقایسه کرد اما چاره‌ای نداریم. داشتم فکر می‌کردم که اگر آن را با سن سگ و گربه مقایسه کنیم، الان نباید زنده می‌ماند و اگر به مقایسه آن با سن لاک‌پشت و کلاغ بپردازیم نیز خیلی باید صبر کنیم تا ثمر دهد. بنابراین چاره‌ای نداریم که با سن خودمان مقایسه کنیم. چون این ما هستیم که این مراسم، جشنواره‌ها و بخش مهمی از زندگی را می‌سازیم. این ما هستیم که تفکر می‌کنیم و در میام تمام موجودات بلد هستیم حرف بزنیم.
  • خاموشی پائولو تاویانی در۹۲سالگی

    دنیای اقتصاد: پائولو تاویانی، فیلم‌ساز ایتالیایی که بسیاری از آثارش در تلویزیون ایران پخش شده است، در ۹۲سالگی درگذشت. پائولو در کنار برادرش ویتوریو (که سال ۲۰۱۸ در ۸۸سالگی درگذشت) فیلم‌های شاخص بسیاری درباره زندگی روستایی در منطقه ساردینیا ساختند. از جمله معروف‌ترین این فیلم‌ها «پدرسالار» است که در سال ۱۹۷۷ برنده نخل طلای کن شد. این دو برادر در سال ۲۰۱۲ هم توانستند برای فیلم «سزار باید بمیرد» برنده خرس طلایی برلین شوند. جیانو نازارو، مدیر هنری جشنواره ایتالیایی لوکارنو، در واکنش به درگذشت این فیلم‌ساز قدیمی بیانیه‌ای صادر کرد و گفت: داستان پائولو و ویتوریو تاویانی داستان سینمای ایتالیا پس از پایان جنگ جهانی دوم است. جشنواره فیلم لوکارنو در چندین نوبت از آثار آنها که لحظه‌ای مهم از مدرنیته سینمایی بود، قدردانی کرده است اما در دوره آینده جشنواره نیز مراسم ادای احترام به پائولو تاویانی را برگزار خواهیم کرد. برادران تاویانی در دهه ۱۹۶۰ میلادی کار خود را در عرصه سینمای موج نوی ایتالیا آغاز کردند. آخرین فیلم مشترک آنها «یک سوال خصوصی» در سال ۲۰۱۷ تولید شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر