شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۵ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۳۵

  • بازار۲ هزار میلیارد تومانی هنر در سال ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد: نه، سهراب نتوانست رکورد ۲۱ میلیاردی خودش را بشکند. در‌حالی‌که تصور می‌شد قیمت تنه درخت‌های این شاعر معاصر بتواند از مرز ۲۲میلیارد تومان هم عبور کند، خریداران روی قیمت ۲۰میلیاردی چکش زدند و رکورد تیرماه گذشته سهراب همچنان با ۲۱میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان در جایگاه اول گران‌ترین آثار هنری بازار ایران باقی ماند. در نوزدهمین دوره حراج تهران که شامگاه جمعه در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد، ۸۹ اثر در معرض فروش قرار گرفت و ۸۲ اثر چکش خورد و البته با رقم دقیق ۲۴۱میلیارد و ۷۲۰میلیون تومان رکوردی جدید در بازار هنر تجسمی ایران ثبت شد. اگر به این عدد سهم حراج‌گذار را هم اضافه کنیم، رکورد نهایی به ۲۶۵میلیارد و ۸۹۲میلیون تومان هم می‌رسد.
  • تجلیل از فیلم‌های مستقل در جشنواره فیلم ساندنس

    دنیای اقتصاد: جشنواره فیلم ساندنس ۲۰۲۴ با اهدای جوایز به برندگان این دوره از بهترین‌ها تجلیل کرد.در چهلمین دوره این جشنواره، جایزه بزرگ هیات داوران در بخش رقابتی سینمای داستانی آمریکا به «در تابستان‌ها» اثر الساندرا لاکورازا سامودیو تعلق گرفت. این فیلم در مورد دختری است که در بازدید سالانه از خانه پدری‌اش در نیومکزیکو، پدر آشفته اما دوست‌داشتنی‌اش را بازمی‌یابد. در بخش مستند آمریکایی هم «جنگ پرسلاین» برای تصویر کردن هنرمندانی که در اوکراین به سرباز بدل شده‌اند، با جایزه اصلی این بخش تجلیل شد.
  • ناگفته‌های الیکا عبدالرزاقی از قهوه تلخ

    خبرآنلاین: الیکا عبدالرزاقی که حضور پررنگی در سریال شبکه نمایش خانگی «قهوه تلخ» به کارگردانی مهران مدیری داشت، درباره علت تعطیلی ناگهانی این سریال گفت: «من اولین بار تعطیل شدن کارمان را از زبان راننده تاکسی شنیدم که من را نشناخته بود. سوار آژانس بودم و داشتم برمی‌گشتم به خانه که از راننده تاکسی شنیدم که کارمان تعطیل شده است. بعد به سحر جعفری جوزانی گفتم و کلی خندیدیم که مردم چه شایعاتی می‌گویند. شاید باورتان نشود از پس‌فردایش کارمان تعطیل شد. کسی به ما توضیحی نداد و مدت‌ها بود که حقوق نگرفته بودیم، اما همان زمان طبق شایعات به ما گفتند که چون پول به دستشان نرسیده نمی‌توانند ادامه‌اش را بسازند با اینکه فیلم‌نامه و بخش پایانی هم آماده بود.
  • انتقاد دو مقام وزارت ارشاد از نام برنامه گلزار

    دنیای اقتصاد: همزمان با اجرای برنامه «پانتولیگ» از شبکه سه سیما، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقاداتی نسبت به نام غیرفارسی این برنامه مطرح کردند. یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این باره گفت: «پانتولیگ» نام برنامه‌ای است که قرار است از تلویزیون پخش شود. انتخاب نام بیگانه برای یک برنامه تلویزیونی خلاف قانون ممنوعیت به‌کارگیری اسامی بیگانه است. مهدی سموعی، مدیر روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هم در واکنش به ساخت این برنامه، امید جلوداریان، خبرنگاری که به «مامور دفاع از زبان فارسی» مشهور است، را خطاب قرار داد و نوشت: جلوداریان کجایی که زبان فارسی در رسانه فارسی (رسانه ملی) از دست رفت. نام‌گذاری این برنامه در حالی است که عبارت «پانتومیم» معادل فارسی دارد.
  • انتشار کتابی دیگر از عبدالرحمان عمادی

    دنیای اقتصاد: اثر جدیدی از عبدالرحمان عمادی، پژوهشگر و نویسنده فقید، با عنوان «کتاب:از زبان واژه‌ها و نامواژه‌ها» منتشر شد. در توضیح این اثر آمده است: «کتاب» که در این نوشته، از آن به عنوان رهاورد فرشته تیر، دبیر فلک و نوشتار یاد شده، چون سندی از فرهنگ یک کشور و ملت، درختی است با ساقه‌ها و شاخه‌ها و بال‌ها و برگ‌ها و میوه‌های کشیده به‌هرسو.
  • چوب حراج بر شاهکار گمشده یک قرن

    دنیای اقتصاد: خانه حراج وین اعلام کرد نقاشی پرتره با عنوان «فرئولین لیزر» که یکی از آخرین آثار گوستاو کلیمت است به تازگی و پس از حدود ۱۰۰ سال ناپدید بودن در مجموعه خصوصی یک شهروند اتریشی پیدا شده و پیش‌بینی می‌شود تا ۵۴ میلیون دلار به فروش برسد.
  • نیاز نیست همدیگر را دوست داشته باشیم

    دنیای اقتصاد: هفتصد و بیست و ششمین شب از شب‌های بخارا به مناسبت اکران مستند «کیارستمی مشغول کار است» ساخته سیف‌الله صمدیان برگزار شد. در این مراسم محمود کلاری، فیلم‌بردار سرشناس سینمای ایران، درباره دوست و همکار قدیمی خود حرف زد.
  • رونمایی از «علی مسیو» در چارسو

    مراسم رونمایی مستند «علی مسیو» (از شخصیت‌های صدر مشروطه)به کارگردانی مسعود میر امروز یکشنبه در پردیس چارسو برگزار می‌شود. در خلاصه داستان این مستند آمده است: «مردم شهر در انتظار آزادی بودند و کشور در حسرت آبادی. فرمان که امضا شد دیکتاتور کودکانه گریست و هزینه اتمام دلگیری‌اش شد حصر و حبس. جماعت به شهر محبوس شدند و محتاج گندم و حاکمان ضیافت آهن و آه به راه انداختند و مشعوف سرکوب. دوباره مردی برخاست تا تاریخ شرمنده آیندگان نماند. او شد رهبر مرکز غیبی و این آغاز گمنامی او بود که تا امروز به درازا کشیده است…». بعد از آیین رونمایی این مستند تاریخی که از محصولات مرکز گسترش سینمای مستند تجربی و پویانمایی است، اکران آنلاین «علی مسیو» در گروه «هنر و تجربه» و در پلتفرم هاشور آغاز می‌شود. پس از نمایش فیلم، نشست نقد و بررسی آن با حضور کارگردان اثر و علیرضا محمودی، فیلم‌نامه‌نویس و منتقد سینما، برپا خواهد شد. علاقه‌مندان به تماشای این مستند می‌توانند ساعت ۱۸ به سالن شماره ۲ پردیس چارسو مراجعه کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر