شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۴ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۳۴

  • نخستین پیش‌بینی‌ها از برندگان اسکار ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و هنر: نبرد پیش‌بینی‌ها درباره برندگان اسکار ۲۰۲۴ اوج گرفته است. کمپانی‌های فیلم‌ساز به روال هر سال تلاش می‌کنند پیش‌بینی‌هایی را که به نفعشان است،‌ بیشتر برجسته ‌کنند. مثلا کمپانی «یونیور سال پیکچرز» فهرست‌هایی را تبلیغ می‎‌کند که فیلم «اوپنهایمر» را شانس اصلی اسکار می‌دانند و کمپانی «پارامونت پیکچرز» فهرست‌هایی که «قاتلان ماه کامل» را در پیش‌بینی‌ها بالاتر نشانده‌اند. به هر روی، به نظر می‌رسد بیشتر فهرست‌هایی که تاکنون از برندگان احتمالی منتشر شده، رنگ و بوی تبلیغاتی دارد.
  • مرگ روزنامه‌نگار نوگرا

    دنیای اقتصاد: ایرج جمشیدی، روزنامه‌نگار اقتصادی با‌سابقه، روز پنج‌شنبه پس از چند ماه مبارزه با بیماری در ۷۴سالگی درگذشت. او با نام اصلی رحمت‌الله جمشیدی لاریجانی در دهه ۱۳۷۰ ابتدا دبیر سرویس اقتصادی روزنامه «ابرار» بود و سپس روزنامه «ابرار اقتصادی»‌ را به طور مجزا منتشر کرد. راه‌اندازی روزنامه‌های اخبار اقتصاد و آسیا هم بخشی از کارنامه فرهنگی او را شکل می دهند. او در سال‌های پیش از انقلاب از اعضای گروه ۱۲نفره «مطالعات مارکسیستی» بود که مهر‌ماه سال ۱۳۵۲ تلاش ‌کردند با گروگان‌گیری رضا پهلوی، آزادی زندانیان سیاسی را تضمین کنند اما طرح گروگان‎گیری شکست خورد و جمشیدی ابتدا به اعدام و سپس به ۱۰ سال زندان محکوم شد. از این گروه خسرو گلسرخی و کرامت‌الله دانشیان اعدام شدند.
  • داستان تغییر زیبایی‌شناسی نقاشی با یک تابلو

    ایسنا: نزدیک به ۱۰۰ سال قبل از اینکه لئوناردو داوینچی نقاشی مشهور «مونالیزا»‌ را خلق کند، یک نقاش دیگر استانداردهایی را برای پرتره‌های رنگ روغن واقع‌گرایانه تعیین می‌کرد. «یان ون ایک» که در سال ۱۳۹۰ میلادی در بلژیک کنونی به دنیا آمد، یکی از نقاشان چیره‌دست قدیمی نقاشی با رنگ روغن بود و از این سبک برای خلق تابلوهای نقاشی با جزئیات بسیار دقیق استفاده می‌کرد. مهم‌ترین اثر ون ایک تابلوی نقاشی «پرتره آرنولفینی» است که نمادی از رنسانس شمالی محسوب می‌شود و بسیاری از ایده‌آل‌های زیبایی‌شناسی و نوآوری‌ها در نحوه نقاشی کردن آن دوره زمانی را در بر می‌گیرد. با‌این‌حال صرف نظر از پالت رنگی غنی آن، نکته‌های قابل‌توجه بیشتری درباره این نقاشی وجود دارد.
  • انتشار کتاب جدید درباره شاعر بزرگ قرن ۲۰

    دنیای اقتصاد: کتاب «گشتالتِ دو خطابه سلان» نوشته مازیار چابک منتشر شد. این نویسنده و مترجم یک دوره سلان‌پژوهی را شروع کرده و پیش‌تر نیز کتاب‌های «من کیستم و تو کیستی؟‌» شرحی بر مجموعه شعر «بلور تنفس» پاول سلان و کتاب «درباره اشعار پاول سلان» از او منتشر شده است.
  • خاموشی مترجم گزیده‌کار در ۸۰سالگی

    دنیای اقتصاد: مریم بیات، مترجم گزیده‌کار، در ۸۰سالگی از دنیا رفت. او از زنان مترجمی بود که فعالیت‌هایش را چند دهه پیش آغاز کرد و همیشه دور از هیاهو و جنجال به ترجمه مشغول بود. کتاب‌های «زنی از مصر» نوشته جهان سادات، «پائولا» نوشته ایزابل آلنده، «خاطرات یک گیشا» نوشته آرتور گلدن، «مثل آب برای شکلات» نوشته لائورا اسکیول، «کوزت» نوشته لارا کالپاکیان، «اسکارلت» از الکساندرا ریپلی، «یک پیام از مجو گوریه» نوشته وین وایبل، «به یاد یک پرنسس» از کنیزه مراد، «زندگی در جذبه‌ عشق» از سوفی برنهام و «دایره کامل» از دانیل استیل از ترجمه‌های منتشرشده این مترجم هستند. البته در میان این آثار، کتاب «خاطرات یک گیشا» اثر محبوب‌تری است و به صورت مداوم تجدید چاپ می‌شود. این کتاب داستان زندگی یک زن گیشا در ژاپن است که سرنوشتش را روایت می‌کند. سرنوشتی سخت و عجیب برای زنی ژاپنی با چشمانی آبی.
  • اکران مستند «اجاره‌نشینی» در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: مستند «اجاره‌نشینی» ساخته ابراهیم مختاری و کیوان کیانی در موزه سینما نمایش داده می‌شود. این فیلم در موزه سینما تحت عنوان «شب‌های مستند» با مشارکت انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمایی روی پرده می‌رود. این مستند درباره تنگنای چند اجاره‌نشین تهرانی که به علت ثابت ‌ماندن درآمد و افزایش اجاره‌بها دچار بحران شده‌اند، است و پیامدهای اجرای سختگیرانه قانون «موجر و مستاجر» را در شرایط بحرانی در دهه ۶۰ گزارش می‌کند. این برنامه روز سه‌شنبه ۱۰ بهمن ساعت ۱۷ برگزار می‌شود و ابراهیم مختاری و کیوان کیانی سازندگان این اثر درباره فیلم صحبت خواهند کرد. ورود به این برنامه برای عموم آزاد و رایگان است. اکران فیلم‌های مستند و کوتاه در چند سال اخیر با استقبال گسترده سینمادوستان در ایران مواجه شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر