شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۰ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۳۰

  • دخل سیما از انتخابات

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌وهنر: درآمد صداوسیما از تبلیغات، همیشه موضوع جذابی برای رسانه‌ها و البته مخاطبان تلویزیون است. تا پیش از این تعرفه تبلیغات تجاری و درآمدهای نجومی حاصل از آن، باب طبع تحلیلگران بود اما از امسال تعرفه‌ها و درآمدهای رسانه ملی از تبلیغات سیاسی هم چاشنی کار شده است تا ماشین‌حساب‌ها دوباره به‌کار بیفتند و کارشناسان و رسانه‌ها و حتی شهروندان عادی هم رقم‌های میلیاردی را کنار هم بگذارند و جمع بزنند و دخل‌و‌خرج سازمان صداوسیما را تا ریال آخر حساب کنند. علی‌الاصول درآمد صداوسیما از محل ردیف بودجه دولتی، فروش تبلیغات تجاری و برنامه‌های مشارکتی و حالا هم تبلیغات سیاسی محاسبه می‌شود که البته در این میان تنها بودجه رسمی دولتی است که عدد و رقم مشخصی دارد. باقی درآمدها معمولا با تخمین‌های رسانه‌ها حساب می‌شود. مثلا بر اساس تخمین‌های رسانه‌ای مختلف و عجیب‌وغریب، تا پایان امسال، چیزی در میان ۱۶ تا ۷۰هزار میلیارد تومان درآمد صدا‌و‌سیما خواهد بود. اختلاف عجیب‌وغریب در این برآوردها، به‌خوبی نشان‌دهنده نامشخص بودن درآمدها و رقم‌های دقیق است. دریافتی رسمی این سازمان از محل بودجه سالانه، ۷۹۳۸میلیارد تومان است اما بقیه درآمدها چطور؟
  • نمایش ۶ مستند خارجی در طرح «اکران حقیقت»

    دنیای اقتصاد: با ادامه طرح «اکران حقیقت» از امروز یکشنبه نمایش مستندهای بخش بین‌الملل هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» شروع می‌شود. در قالب این طرح امروز یکشنبه مستندهای «ارتعاشاتی از غزه» از رحاب نزال، «مادر دانا، مولود گنج» ساخته سوینچ یشیلتاش و «نخ طلایی» اثر نیشتا جین در سالن حقیقت مرکز گسترش روی پرده می‌روند. همچنین فردا دوشنبه مستندهای «سفر، آینده عشایر قزاق» ساخته کازیو ایسوبه، «در دست ساخت» از مارکوس تویوو و «آر ۲۱ نامی مستعار برای همبستگی» اثر مهند یعقوبی نمایش داده خواهند شد. دوست‌داران سینمای مستند می‌توانند ساعت ۱۶ به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به نشانی میدان شهید قندی، شماره ۱۵ مراجعه کنند. ورود به این جلسات نمایش آزاد است.
  • نمایش رایگان «خانه دوست کجاست» در موزه هنرهای معاصر

    دنیای اقتصاد: فیلم «خانه دوست کجاست؟» به کارگردانی عباس کیارستمی امروز یکشنبه در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درمی‌آید. داستان فیلم «خانه دوست کجاست؟» درباره یک بچه‌مدرسه‌ای است که متوجه می‌شود دفتر دوستش را به اشتباه برداشته ‌است؛ بنابراین از خانه بیرون می‌رود تا خانه او را پیدا کند و دفتر را به او پس دهد، اما راهی دشوار و دراز در پیش است و فرصتی اندک. پسربچه که در روستای کناری زندگی می‌کند به بهانه خرید نان از خانه خارج می‌شود و تا غروب آن روز به دنبال خانه دوستش می‌گردد اما.... علاقه‌مندان برای شرکت در نشست نمایش این فیلم می‌توانند ساعت ۱۵ به موزه‌های معاصر به نشانی خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله، موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند. ورود برای علاقه‌مندان رایگان و آزاد است.
  • اجرای «نخودی» با صداپیشگی هنرمندان سرشناس

    دنیای اقتصاد: نمایش عروسکی «نخودی» به نویسندگی و کارگردانی علی برنون از امروز یکشنبه در برج آزادی تهران روی صحنه می‌رود. نمایش عروسکی کمدی موزیکال «نخودی» برگرفته از داستان‌های کهن آذربایجان به زبان فارسی توسط گروه نمایش بین‌المللی «میکا» تهیه و تولید شده و داستان‌های فولکلور آذربایجان را به اجرا درمی‌آورد. این نمایش به مدت یک ماه در برج آزادی تهران روی صحنه خواهد بود. در این نمایش هنرمندانی چون داریوش کاردان، اردشیر منظم، تورج نصر، ابراهیم شفیعی، آشا محرابی، شوکت حجت، همت مومیوند و شهراد بانکی به صداپیشگی مشغولند. علاقه‌مندان به دیدن نمایش «نخودی» می‌توانند از اول بهمن در تایم‌های شیفت مدارس با هماهنگی قبلی از این اجرا در سالن اصلی برج آزادی دیدن کنند.
  • بازتاب مصائب بشری در عکس‌های هفته

    دنیای اقتصاد: نشریه «گاردین»‌ در گزارشی تصویری با عنوان «عکس‌های هفتگی» به مرور مهم‌ترین اخبار مختلف جهان پرداخته است. این مجموعه در حالی منتشر شده که ادامه جنگ در غزه و زلزله در ژاپن از پررنگ‌ترین موضوعات تصاویر اخیر عکاسان خبری بوده‌اند. از جمله این عکس‌ها می‌توان به تصویر یک فلسطینی آواره اشاره کرد که در خانه ویران‌شده‌ای که در آن پناه گرفته است با یکی از فرزندانش صحبت می‌کند. این فلسطینی گفت که او و چهار فرزندش از ۱۱ اکتبر که خانه‌اش مورد حمله قرار گرفت و همسرش به شهادت رسید، در حال حرکت بودند و در مکان‌های مختلف اقامت داشتند. همچنین عکس دیگر به تصویری که پس از زلزله روز سال نو در ژاپن گرفته شده اختصاص دارد. در این عکس اعضای نیروی دفاع شخصی ژاپنی دیده می‌شوند که در جریان عملیات جست‌وجو تلاش می‌کنند تا ببینند آیا هنوز کسی در خانه‌های ویران‌شده گیر کرده است یا خیر. یکی دیگر از تصاویر به کشور صربستان مربوط می‌شود. در این تصویر گاوهایی دیده می‌شوند که در یک جزیره‌ که رودخانه آن طغیان کرده است روی یک کرجی ایستاده‌اند. گاوها و اسب‌ها پس از روزها گرفتار شدن، سرانجام تخلیه شدند.
  • استاد امیرخانی: امنیت بدون اندیشه ممکن نیست

    دنیای اقتصاد: استاد غلامحسین امیرخانی در اختتامیه هفتمین دوسالانه خوش‌نویسی که در قزوین برگزار شد گفت: ما امروز در ایران هنری چندین هزار ساله داریم که امانت الهی است. این امانت الهی یعنی خاطرجمعی یک ملت که جان‌های زیادی از آن حفاظت کرده و صیقل داده و حتی اگر توان داشته اندکی به آن اضافه کرده است.
  • بهرام بیضایی: فرصت‌های باخته را آوار آیندگان نکنیم

    ایسنا: آیین پایانی دهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران با معرفی برگزیدگان، بزرگداشت بهرام بیضایی و یادی از شهلا لاهیجی برگزار شد. در این مراسم، محمد رحمانیان، نویسنده و کارگردان، پیام بهرام بیضایی را به مناسبت بزرگداشتش خواند. بیضایی در بخشی از پیام خود از شهلا لاهیجی یاد کرده که به مدت ۳۵ سال ناشر ثابت آثارش بوده است. در متن بیضایی آمده است: «به هر نمایش‌نامه‌نویسی و کانون نمایش‌نامه‌نویسان ایران دُرود! نگفته‌های دیروز، اندکی گفته شده و بسیاری مانده و حرف‌های فردا دیگر است.
  • روایت زندگی شاعرانه در «موهبت غریب وال بودن»

    دنیای اقتصاد: ششمین مجموعه‌ شعر جواد گنجعلی شاعر خراسانی با عنوان «موهبت غریب وال بودن» منتشر شد. این کتاب ادامه منطقیِ خط سیر شعر جواد گنجعلی است که در این سال‌ها با تلاش و تمرین‌های پیوسته توانسته صدای خاص خودش را در شعر امروز ایران به تثبیت برساند. گنجعلی پس از انتشار نخستین کتاب شعرش با نام «چهارم شخص مفرد» که مجموعه‌غزلی متفاوت و نوگرا و مدرن بود و از غزل‌های موسوم به جریان دهه هفتاد به حساب می‌آمد، ناگهان تغییر مسیر داد و با چرخشی عجیب به‌ سپید‌نویسی رو آورد و با زبان کهن خراسانی حرکت کرد و با انتشار «پرچم سپید متاسف»، «صدای محزون موزیک در هدفون»، «بی‌تفاوتی در نور زرد» و... نامش را در دهه ۸۰ به تثبیت رساند.
  • جنجال در پی استفاده نویسنده ژاپنی از هوش مصنوعی

    برنده جایزه ادبی ژاپن اعتراف کرد برای نوشتن کتابش از هوش مصنوعی استفاده کرده و موجب شکل‌گیری یک‌ جنجال پیرامون این ‌کتاب شد. ری کودان که به‌تازگی جایزه معتبر آکوتاگاوا را دریافت کرده و بلافاصله اعلام کرد که از «چت جی‌پی‌تی» برای نوشتن حدود ۵درصد از رمان خود استفاده کرده است. ری کودان ۳۳‌ساله این ‌هفته جایزه معتبر آکوتاگاوا را برای رمان علمی تخیلی «برج همدردی توکیو» دریافت‌کرد. این رمان درباره برج بلند یک زندان و دربرگیرنده مطالبی پیرامون هوش مصنوعی است. طبق گزارش‌ها، داوران رمان کودان را «تقریبا بی‌نقص» خواندند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر