شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۷ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۲۷

  • همت تاریخی سینمای ایران

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌وهنر: بالاخره سینمای ایران همتی شد. دو ماه مانده به پایان سال گیشه سینماها از مرز هزار میلیارد تومان گذشت تا میانگین فروش ماهانه به ۱۰۰میلیارد و فروش روزانه به بیش از ۳.۳ میلیارد تومان برسد. رقم‌هایی که تا پیش از کرونا رویای دوردست سینمای ایران بود و در دوران کرونا غیرممکن به نظر می‌رسید. چنان‌که موسسه سینماشهر گزارش داده است، از ابتدای فروردین سال ۱۴۰۲ تا ۲۴ دی‌ماه، فروش سینمای ایران بیش از هزار میلیارد تومان بوده است. همچنین تاکنون بیش از ۲۳میلیون و ۴۷۲هزار نفر در ۶۵۰هزار سانس به تماشای فیلم‌ها در سینماها نشسته‌اند. در این رقم، سهم فروش گیشه سینماها بیش از ۴۹۱میلیارد تومان با بیش از ۱۲میلیون نفر و سهم سامانه‌های فروش آنلاین از فروش سینما تاکنون بیش از ۵۰۸میلیارد تومان با بیش از ۱۱میلیون نفر مخاطب است.
  • برای کار هنری باید پوست کلفت داشت

    دنیای اقتصاد: بهمن فرمان‌آرا، کارگردان پیشکسوت سینما، در جشن امضای کتاب زندگی‌اش با عنوان «هفتادوپنج سال اول به روایت بهمن فرمان‌آرا» که به کوشش محسن آزرم به چاپ رسیده، گفت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که حرف حمایت از هنر و هنرمند بسیار است؛ اما واقعا همه‌اش جز حرف چیزی نیست. ورود به عرصه ساخت فیلم، نشر شعر، چاپ کتاب یا هر هنر دیگری، یعنی ورود به دنیایی پرچاله که ممکن است در آن بیفتیم و دیگر از آن بیرون نیاییم.
  • خیلی دیر می‌خندیم

    دنیای اقتصاد: لوریک میناسیان اگر زنده بود امروز تولد ۸۰ سالگی‌اش را جشن می‌گرفت. او از آن دسته بازیگرانی بود که نقش‌های به‌ظاهر کوچک را با بازی دوست‌داشتنی‌اش خاطره‌انگیز می‌کرد و به همین دلیل توانسته بود در دل کارگردان‌های مطرحی چون واروژ کریم‌مسیحی، ابراهیم حاتمی‌کیا، کیانوش عیاری، رسول صدرعاملی، بهمن فرمان‌آرا،‌ داریوش فرهنگ و همایون اسعدیان راه یابد و در فیلم‌های آنها ایفای نقش کند. اگرچه او در فیلم‌ها و سریال‌های زیادی بازی کرده با‌این‌حال مردم او را بیشتر با مجموعه «کارآگاه شمسی و دستیارش مادام» به کارگردانی مرضیه برومند به یاد می‌آورند.
  • رونمایی از کتاب «خسرو سینایی» در گالری هو

    ایسنا: در سالروز تولد ۸۳سالگی سینماگر فقید جمعه ۲۹ دی کتاب «خسرو سینایی» به روایت ناصر فکوهی در گالری هو رونمایی خواهد شد. پونه ندایی، مدیر نشر امرود و گالری «هو» که پیش‌تر مجموعه شعرهای «ترانه شاپرک‌های سپید»، «اتاق صورتی» و «گفت‌گو با فیلم‌سازان بزرگ جهان» را با ترجمه خسرو سینایی چاپ کرده است، درباره این مراسم توضیح داد: با توجه به انتشار این سه کتاب و نیز بنا بر ارتباط فرهنگی با خانواده مرحوم سینایی تصمیم گرفتیم این جشن تولد را در محل گالری «هو» برگزار کنیم. این ساختمان برای آقای خسرو سینایی نوستالژیک بود و کتاب‌هایشان در همین ساختمان منتشر شده بود.
  • بازی خاویر باردم در فصل دوم «هیولا»

    دنیای اقتصاد: خاویر باردم و کلویی سوینی در فصل دوم سریال «هیولا» جلوی دوربین می روند. این دو در کنار کوپر کاک و نیکلاس الکساندر چاوز که قبلا برای این سریال انتخاب شده بودند، نقش‌آفرینی خواهند کرد. عنوان فصل دوم این سریال «هیولاها: داستان لایل و اریک منندز» است و امسال در نتفلیکس پخش خواهد شد. در خلاصه داستان این مجموعه آمده است: «اریک و لایل منندز دو برادر هستند که سال ۱۹۹۶ والدین خود خوزه و ماری لوییس را به قتل رسانده‌اند. حال که این دو به قتل برای به دست آوردن ارث متهم شده‌اند، ادعا می‌کنند توسط پدر و مادرشان آزار می دیدند.» باردم و سوینی نقش والدین این دو را ایفا می‌کنند. فصل اول این سریال که ماجرای قاتل زنجیره‌ای جفری دامر را روایت می‌کرد با اقبال خوبی روبه‌رو شده بود.
  • بدرقه کریم مجتهدی به خانه ابدی

    دنیای اقتصاد: مراسم تشییع پیکر کریم مجتهدی، استاد پیشکسوت فلسفه و نویسنده آثار فلسفی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی صبح دیروز بدون انجام سخنرانی و با خواندن زیارت عاشورا برگزار شد تا در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شود. علی لاریجانی، آیت‌الله سیدمحمد قائم‌مقامی، غلامعلی حداد عادل، بیژن شکرریز، علیرضا بهشتی و... از حاضران در این مراسم بودند. کریم مجتهدی متولد دهم شهریور ۱۳۰۹ در تبریز بود که دوشنبه گذشته در ۹۳سالگی از دنیا رفت. «فلسفه نقادی کانت»، «فلسفه در قرون وسطی»، «فلسفه تاریخ»، «دکارت و فلسفه او»، «پدیدارشناسی روح بر حسب نظر هگل»، «دونس اسکوتوس و کانت به روایت هایدگر»، «سیدجمال‌الدین اسدآبادی و تفکر جدید»، «فلسفه و تجدد»، «نگاهی به فلسفه‌های جدید و معاصر در جهان غرب» و... از جمله آثار منتشرشده این متفکر ایرانی هستند.
  • نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «ستایشگر زندگی، عشق و زیبایی» شامل آثار نقاشی، طراحی و چاپِ بهرام دبیری، هنرمند مطرح و نوگرا، جمعه ۲۹ دی در گالری سهراب رونمایی می‌شود. دبیری در آثارش در این نمایشگاه با تاکید بر ساده‌سازی فرم‌ها و بهره‌گیری از خطوط، به نمایش فیگورهای انسانی به‌خصوص زنان، جانوران و نمادهایی برگرفته از داستان‌های اساطیری پرداخته است. در نمایشگاه «ستایشگر زندگی، عشق و زیبایی» ۱۰ سیلک اسکرین از دوره‌های مختلف نمایش داده می‌شود که تیراژ هر یک ۳۰ عدد است. همچنین علاوه بر چند نقاشی روی بوم بزرگ، ۱۷ اثر طراحی و ۷ اثر کار روی مقوا در این نمایشگاه عرضه خواهد شد. مراسم افتتاح این نمایشگاه جمعه ساعت ۱۶ تا ۲۰ خواهد بود و علاقه‌مندان برای بازدید از آثار بهرام دبیری تا ۱۵ بهمن فرصت دارند همه‌روز به جز یکشنبه‌ها از ۱۱ صبح تا ۸ شب و جمعه‌ها از ۴ عصر تا ۸شب به گالری سهراب به نشانی خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، شماره ۱۴۲ مراجعه کنند.
  • آلبوم جدید همایون شجریان با پورناظری‌ها

    دنیای اقتصاد: سهراب پورناظری با انتشار عکسی سه‌نفره از خود، همایون شجریان و کیخسرو پورناظری از انتشار آلبومی جدید خبر داد. این هنرمند در صفحه‌ مجازی‌اش نوشت: «هنردوستان گرامی، سرانجام پس از مدت‌ها کار مداوم، آلبوم گروه تنبور شمس، به آهنگسازی جناب پدر و خوانندگی همایون شجریان عزیز روی اشعاری از حضرت مولانا و حافظ آماده‌ انتشار شده است. برای آیین رونمایی این اثر برنامه‌ای در نظر گرفته شده که در روزهای پیش رو به آگاهی شما نازنینان خواهیم رساند.» همایون شجریان پیش از این چند همکاری مشترک با پورناظری‌ها‌ داشته که می‌توان به آلبوم‌های «نه فرشته‌ام نه شیطان» به آهنگسازی تهمورس پورناظری، «آرایش غلیظ»، «خداوندان اسرار»، «رگ خواب» و «ایران من» به آهنگسازی سهراب پورناظری اشاره کرد. گروه «شمس» در سال ۱۳۵۹ توسط کیخسرو پورناظری تاسیس شد. این گروه تاکنون با خوانندگانی همچون شهرام ناظری، همایون شجریان، بیژن کامکار، حمیدرضا نوربخش، علیرضا قربانی و نوازندگانی همچون سید‌خلیل عالی‌نژاد، گل‌نظر عزیزی و علی‌اکبر مرادی همکاری کرده است.
  • اکران آنلاین «در جست‌وجوی فریده»

    دنیای اقتصاد: فیلم مستند «در جست‌وجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی در بخش «سینما آنلاین» پلتفرم فیلم‌نت برای نخستین‌بار اکران آنلاین می‌شود. در خلاصه داستان مستند «در جست‌وجوی فریده» آمده است: «کودکی ۴۰ سال پیش در ۶ماهگی در حرم امام رضا (ع) در مشهد رها می‌شود و بعد از انتقال به شیرخوارگاه، توسط زوجی هلندی به فرزندی گرفته ‌شده و به هلند برده می‌شود. او که در طول این ۴۰ سال به ‌خاطر ترس از سفر به ایران و عدم تمایل خانواده‌اش، به محل تولد بازنگشته، جست‌وجویی را برای پیدا کردن خانواده واقعی‌اش آغاز می‌کند و برای اولین بار به ایران سفر می‌کند تا زادگاهش را ببیند و با سه خانواده که مدعی‌اند ممکن است خانواده واقعی او باشند، ملاقات کند.» این فیلم که به عنوان نماینده ایران به اسکار ۲۰۲۰ معرفی شده بود، از یکشنبه اول بهمن ساعت ۱۸ اکران آنلاین خود را آغاز خواهد کرد. «در جست‌وجوی فریده» برنده‌ تندیس بهترین فیلم مستند از جشن خانه‌ سینما، برنده‌ چهار جایزه از جشنواره سینماحقیقت و برنده‌ تندیس بهترین فیلم مستند از جشن حافظ بوده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر