شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۰۰

  • «پرونده باز» مرد خاطره‌ساز در «ویلای ساحلی»

    دنیای اقتصاد: امروز سالروز تولد کیومرث پوراحمد است؛ کارگردانی که بهار امسال در عین ناباوری همه را غافلگیر کرد و نقطه پایانی بر صفحات پربار زندگی‌اش گذاشت. او رفته اما آثارش به یادگار مانده و نامش را جاودان کرده است. او به عنوان کارگردانی تاثیرگذار شناخته می‌شود اما این روزها فیلم «ویلای ساحلی» ساخته کیانوش عیاری با بازی او روی پرده سینماها رفته است.
  • بهترین‌های سینما در ۲۰۲۳ به انتخاب منتقدان جهان

    دنیای اقتصاد: نشریه ایندی وایر بر اساس نظرسنجی از ۱۵۸ منتقد و روزنامه‌نگار از سراسر جهان، اقدام به معرفی برترین‌های سال سینما کرد و فیلم «قاتلان ماه کامل» ساخته مارتین اسکورسیزی را در رتبه نخست این نظرسنجی قرار داد. از ۱۵۸ منتقد، ۹۴ نفر، حدود ۵۹درصد، فیلم «قاتلان ماه کامل» را در بین فیلم‌های منتخب سال خود داشته و ۲۵درصد از رای‌دهندگان هم ساخته اسکورسیزی را بهترین فیلم سال انتخاب کردند. فیلم «اوپنهایمر» در جایگاه دومین فیلم برتر منتقدان قرار گرفته و ۶۹ رای‌دهنده این فیلم را در بین انتخاب‌های خود داشته و ۱۷ نفر نیز آن را بهترین فیلم سال انتخاب کرده‌اند. کریستوفر نولان دومین کارگردان سال و کیلین مورفی نیز چهارمین بازیگر برتر سال نام گرفتند. فیلم «بیچارگان» جایگاه سوم فیلم‌های برتر را از آن خود کرد و اما استون برای بازی در این فیلم بهترین بازیگر سال شناخته شده و البته خود یورگوس لانتیموس هم چهارمین کارگردان برتر سال شد.
  • بزرگداشت جعفر والی در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: مراسم بزرگداشت «جعفر والی» در هشتمین سالگرد درگذشت او در موزه سینما برگزار خواهد شد. در این مراسم فیلم مستند «یک حضور» ساخته مجتبی سعادت با نگاهی به زندگی زنده‌یاد جعفر والی نمایش داده خواهد شد و همچنین تعدادی از هنرمندان درباره این هنرمند فقید سخنرانی خواهند کرد. والی در سال ۱۳۱۲ در تهران چشم به جهان گشود و از دهه ۱۳۳۰ به‌طور حرفه‌ای کار نمایش را آغاز کرد.
  • کارگردان باربی رئیس هیات داوران کن شد

    گرتا گرویگ به عنوان دومین زن در تاریخ جشنواره کن، ریاست هیات داوران این رویداد مهم جهانی را بر عهده خواهد داشت. گرتا گرویگ سال رکوردشکنی را در سینما تجربه کرد و توانست به نخستین کارگردان زن جهان تبدیل شود که با فیلم «باربی» به فروشی فراتر از یک‌میلیارد در گیشه جهانی دست ‌یابد. گرویگ قرار است در ماه مه سال آینده بار دیگر رکورد تازه‌ای را ایجاد کند، زمانی که او اولین کارگردان زن آمریکایی خواهد بود که نقش رئیس هیات داوران را در هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن بر عهده می‌گیرد.
  • افتتاح سه نمایشگاه تجسمی در تهران

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه‌های «گلستانم آرزوست»، «سه.یک» و «از آن روز که رفتی» روز گذشته در تهران افتتاح شدند. نمایشگاه آثار گیزلا وارگا سینایی با عنوان «گلستانم آرزوست» سیری در گل و مرغ را به تصویر می‌کشد. این نمایشگاه قرار است تا پنج‌شنبه ۳۰ آذر از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری هو برقرار باشد. گالری هو در مکانی جدید و پس از مدتی توقف فعالیت به خاطر جابه‌جایی با آثار این هنرمند بازگشایی شده است. مکان جدید این گالری در کریمخان، ویلا، خسرو، پلاک ۲۹، طبقه همکف واقع شده است. گالری هو یکشنبه تا پنج‌شنبه میزبان علاقه‌مندان تماشای این نمایشگاه است.
  • آن سه دقیقه تلخ!

    دنیای اقتصاد: انتشار مصاحبه‌ای از اصغر سمسارزاده که از شبکه نمایش خانگی منتشر ‌شد، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی را تحت‌تاثر قرار داد و به واکنش واداشت. او در این برنامه می‌گوید: «خانه ندارم و اجاره‌نشین هستم، هر چه درمی‌آورم باید برای اجاره‌خانه پرداخت کنم.» او ‌می‌افزاید: «بله من هنوز هم تئاتر کار ‌می‌کنم و فیلم هم پیشنهاد شود بازی ‌می‌کنم.» او در پاسخ به این پرسش علی میرمیرانی، مجری برنامه، که «خودتان را بازنشسته ‌نمی‌کنید؟» این جواب تلخ را ‌می‌دهد: «نه آقا من اگر خودم را بازنشسته کنم از گرسنگی ‌می‌میرم.» او بعد به آن اشاره ‌می‌کند که بیمه ندارد و در جریان یک کلاهبرداری آنچه برای حق بیمه به خانه سینما پرداخت کرده‌، نیست‌و‌نابود شده است. اصغر سمسارزاده تاکید ‌می‌کند که ۴۲ سال است که در رادیو برنامه اجرا ‌می‌کند و دریافتی او فقط ۲میلیون تومان در ماه است و این تنها حقوق ثابت اوست.
  • نخستین برنامه زنده شبکه نسیم در شب یلدا

    ایرنا: «نسیمی‌شو» نخستین برنامه زنده شبکه نسیم که از شب یلدا پخش خود را آغاز خواهد کرد، روزهای پنج‌شنبه‌ و جمعه‌ هر هفته در ساعت ۱۹:۳۰ با شعار «حتی به یه لبخند» به مدت ۵۰ دقیقه روی آنتن شبکه نسیم می‌رود. این برنامه به معرفی برنامه‌های شبکه نسیم و تصاویر دیده‌نشده از این برنامه‌ها می‌پردازد و ضمن دعوت از عوامل برنامه‌ها، بخشی را به گفت‌وگو با آنها اختصاص می‌دهد. در بخش دیگر این برنامه با عنوان پشت صحنه، اتفاقات پشت صحنه برنامه‌ها جلوی دوربین «نسیمی‌شو» می‌آید. همچنین در بخش «آدم‌های اون ور آب» با اجرای پدرام ابدان با هنرمندان خارجی به وسیله هوش ‌مصنوعی گفت‌وگو صورت می‌گیرد. «پادرمیونی» عنوان بخش دیگر این برنامه است که در آن عوامل برنامه به همراه هنرمندان به سراغ افرادی می‌روند که با هم کدورت دارند تا میان آنها آشتی صورت دهند. همچنین این برنامه بخشی را به استندآپ کمدی اختصاص داده است که در آن هانا ستوهی و محمدحسین توسلی، افراد برگزیده خنداننده‌شو، به اجرا می‌پردازند.
  • نمایش «دُشمنِ خدا» به تئاتر شهر رسید

    دنیای اقتصاد: نمایش «دُشمنِ خدا» به نویسندگی عمادالدین رجبلو و کارگردانی مجید عراقی از ۲۸ آذر در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود. علی غریب، مجید عراقی، سیده‌اسوه صادقی، امیرمحمد درویش و حامد فعال در این اثر نمایشی ایفای نقش می‌کنند. نمایش «دشمن خدا» در دو اپیزود «دبستان دخترانه» و «پادگان نظامی» روی صحنه خواهد رفت. اپیزود اول این نمایش، روایت دعوای دو دختر کوچک بر سر برگه انشا در دفتر ناظم دبستان دخترانه است و اپیزود دوم نیز دعوای دو سرباز در دفتر فرمانده پادگان را به نمایش می‌گذارد؛ اینجاست که ما باید قضاوت کنیم که چه کسی دروغ می‌گوید؟ این نمایش، از ۲۸ آذر ساعت ۲۰:۱۵ و مدت‌زمان ۵۰دقیقه روی صحنه می‌رود. در دو، سه سال اخیر استقبال از تئاترها در سالن‌های دولتی و خصوصی بیشتر شده و رشد قابل‌توجهی داشته است. شماری از تئاترها با استفاده از بازیگران سینما به فروش میلیاردی رسیده‌اند و سالن‌های دولتی نیز توانسته‌اند در برخی موارد فروش‌های چند صدمیلیونی را تجربه کنند.
  • «آهو» در خانه هنرمندان ایران

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «آهو» دوشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۷در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید. پس از نمایش فیلم نیز نشست نقد و بررسی با حضور امیر قادری منتقد سینما و هوشنگ گلمکانی کارگردان برگزار می‌شود. «آهو» که به قلم سپیده آرمان و هوشنگ گلمکانی نوشته شده است، حکایت انزوای خودخواسته دختری است که آرزوهایش را بربادرفته می‌بیند اما هنوز امید خود را از دست نداده است. رضا کیانیان، علی مصفا، حامد کمیلی، سهیلا رضوی، رضا یزدانی و سپیده آرمان از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند. «آهو» نخستین فیلم به کارگردانی هوشنگ گلمکانی است و اگرچه فروش قابل‌توجهی نداشته اما نقدهای نسبتا مثبتی از منتقدان سینما دریافت کرده است. هوشنگ گلمکانی روزنامه‌نگاری است که ماهنامه سینمایی «فیلم» را از همان سال‌های اول پیروزی انقلاب همراه با عباس یاری و مسعود مهرابی منتشر کرد. او هم‌اینک مجله «فیلم امروز» را منتشر می‌کند و به نظر می‌رسد که از این پس به صورت تمام‌وقت وارد عرصه فیلم‌سازی خواهد شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر