شماره روزنامه ۶۱۰۴
|

  • جای خالی بزرگان

    دنیای اقتصاد: آخرین روز هفته پاسداشت فرهنگی سینما که به مناسبت روز ملی سینما تدارک دیده شده بود، به نکوداشت سینماگران شهیر و فقید داریوش مهرجویی و کیومرث پوراحمد اختصاص داشت که مرگ تلخ آنها برای بسیاری از اهل سینما و دوستدارانشان فراموش‌نشدنی است. اجرای این برنامه را پژمان بازغی بر عهده داشت. او با اشاره به این موضوع که شیوع کرونا و شرایط اجتماعی کشور در چند سال گذشته مانع از برگزاری جشن خانه سینما از سال ۹۸ تاکنون شد، گفت که برنامه‌های پاسداشت روز سینما در مدت یک هفته به همت خانه سینما برگزار شد و ابراز امیدواری کرد که در سال آینده جشن هم برگزار شود. نکته مهم این برنامه جای خالی بسیاری از هنرمندان بود که توسط حاضران مطرح شد. پژمان بازغی هم در همین رابطه گفت تهران دیگر خریدار ندارد و در شهرستان‌ها مشتاقان بیشتری هستند. من چون خودم از شهرستان آمدم می‌دانم که قدر هفته‌های فرهنگی را می‌دانند.
  • همکاری مجدد کولمن دومینگو با اسپیلبرگ

    دنیای اقتصاد: استیون اسپیلبرگ برای فیلم بعدی خود با کولمن دومینگو، بازیگر نامزد اسکار، در حال مذاکره است. فهرست بازیگران فیلم جدید اسپیلبرگ تاکنون شامل امیلی بلانت، کالین فرث و ایو هیوسون می‌شود. این فیلم بر مبنای داستانی از اسپیلبرگ ساخته می‌شود و دیوید کوپ، همکار قدیمی این فیلم‌ساز، فیلم‌نامه را نوشته است. یونیورسال ۱۵مه ۲۰۲۶ را برای اکران این فیلم تعیین کرده تا آن را در محدوده تابستانی که اسپیلبرگ عملا دهه‌ها پیش با فیلم‌هایی مانند «آرواره‌ها» و «مهاجمان کشتی گم‌شده» درخشیده بود، به نمایش درآورد. دومینگو پاییز گذشته با نقش‌آفرینی تحسین‌برانگیزش در فیلم «راستین» از نتفلیکس درخشید و نامزدی اسکار، بفتا و انجمن بازیگران را کسب کرد. وی تابستان امسال هم نقدهای مشابهی برای اجرای دراماتیک خود در «بخوان بخوان» دریافت کرده و از همین حالا به عنوان یکی از مدعیان اسکار امسال مطرح است. این بازیگر ۵۴ساله در «لینکلن» اسپیلبرگ در سال ۲۰۱۲ هم با وی همکاری کرده بود.
  • خمسه: کار سفارشی، نوستالژی به وجود نمی‌آورد

    علیرضا خمسه، بازیگر پیشکسوت آثار کمدی، معتقد است: کمدی راستین، کمدی‌ای است که به مسائل اجتماعی و مسائل مختلف، نگاه نقادانه و منتقدانه دارد. اگر جامعه‌ای به کمدین خود اجازه ندهد نگاه نقادانه و منتقدانه به مسائل داشته باشد کمدی به‌سمت ابتذال می‌رود. او در گفت‌وگو با تسنیم تاکید کرد: کمدی سالم کمدی متفکرانه است، کمدی‌ای که در آن تفکر باشد هرکسی نمی‌پسندد. کمدی متفکرانه به مخاطبش تفکر را انتقال می‌دهد؛ به مخاطبش یاد می‌دهد در مورد مسائلش فکر کند و راه‌حل پیدا کند. اگر این فضا از کمدین گرفته شود، کمدی به جایی می‌رود که نه‌تنها مخاطب را نمی‌خنداند و سر ذوق نمی‌آورد بلکه به او آسیب هم می‌زند. خمسه گفت: اگر کمدی‌نویس، کمدین و طنزپرداز اجازه پیدا نکنند که بروند به‌سمتی که خودشان دوست دارند سفارشی کار می‌کنند. سفارشی کار کردن باعث می‌شود نوستالژی ایجاد نشود. ما باید به نویسندگانمان اجازه بدهیم در دایره‌های دیگر که تا به حال وارد آنها نشده‌اند، وارد شوند، راه‌حل اینجاست.
  • ساخت مجری هوش مصنوعی ایرانی به شکل نیما کرمی

    دنیای اقتصاد: نیما کرمی، مجری معروف، از رونمایی اولین مجری هوش مصنوعی ایران خبر داد. این مجری شناخته‌شده تلویزیون که این روزها دبیر کانون مجریان دیداری و شنیداری است، توضیح داد: قرار است اولین مجری هوش مصنوعی ایران رونمایی شود. مجری هوش مصنوعی مجری‌ای است که به‌شکل من ایجاد می‌شود و با اطلاعات واردشده، می‌تواند اجرا کند. وی افزود: البته ساخت مجری هوش مصنوعی می‌تواند خطرناک باشد از این‌رو در این امر باید هدایتگری ایجاد کنیم تا از لحاظ برندینگ به کسی ضربه نخورد. ساخت مجری هوش‌ مصنوعی در دنیا بی‌سابقه نیست و در چند سال اخیر رسانه‌های مختلف از آنها بهره گرفته‌اند. نخستین مجری از این نوع متعلق به کشور چین بود و هم‌اکنون بسیاری از شبکه‌های تلویزیونی در سراسر دنیا از مجری‌های ساخته‌شده توسط هوش مصنوعی برای ارائه اخبار استفاده می‌کنند.
  • سازندگان «مست عشق» از بازتاب‌ها گفتند

    دنیای اقتصاد: فیلم «مست عشق» پاییز امسال در سینماهای ترکیه روی پرده می‌رود؛ به همین بهانه حسن فتحی، کارگردان این اثر و فرهاد توحیدی، نویسنده آن در نشستی که در فرهنگسرای ارسباران برپا شد، درباره بازتاب‌ها و دلایل ساخت این فیلم سخن گفتند.
  • شب جغرافیای شاهنامه در خانه اندیشمندان علوم انسانی

    دنیای اقتصاد: شب جغرافیای شاهنامه، یکشنبه اول مهر به همت مجله بخارا در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود. در این مراسم مهدی سیدی فرخد، محمد‌جعفر یاحقی، ماندانا تیشه‌یار، سجاد آیدنلو، زاگرس زند، یامان حکمت تقی‌آبادی و علی دهباشی به ایراد سخنرانی می‌پردازند. همچنین پیام‌های تصویری از جلال خالقی مطلق و محمود امیدسالار پخش خواهد شد. علاقه‌مندان برای حضور در شب جغرافیای شاهنامه می‌توانند ساعت ۱۷ به سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان شهید نجات‌اللهی (ویلا)، نبش خیابان ورشو مراجعه کنند.
  • اجرای نمایش فولکلور بانوان در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: گروه بانوان آیلان موسیقی فولکلور آذربایجانی، سونای (قصه عاشقانه ماه و خورشید) را جمعه ۳۰ شهریور در تالار وحدت روایت می‌کنند. در توضیح این نمایش آمده است: «سونای (سون آی) به‌معنای ماه آخر است که مخصوصا در مورد آخرین ماه بدر کامل تابستان گفته می‌شود که با این مهتاب، زمان آیین‌ ‌شایین‌لیق یعنی آسودگی شروع می‌شود.
  • صداپیشگی بیژن بنفشه‌خواه در نمایش «رها»

    دنیای اقتصاد: نمایش «رها» (فلیبگ) به کارگردانی محمدکیان اسماعیلی و بازی پریزاد سیف از مهرماه در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب به صحنه می‌رود. نمایش «رها» (فلیبگ) نوشته فیبی والر بریج با ترجمه محمدکیان اسماعیلی روایت زنی است که سال‌ها در پی عشق و دوستی است. هرچند دست به هرچه می‌زند نابودی در پی دارد. زنی که در اوج اشتیاقش به بودن، آنچه می‌یابد نبودن است. در این اثر نمایشی، پریزاد سیف علاوه بر ایفای نقش، تنظیم متن برای اجرا را هم بر عهده داشته است. بیژن بنفشه‌خواه نیز صداپیشه نمایش «رها» (فلیبگ) و نورالدین حیدری ماهر مجری طرح این اثر نمایشی است. این نمایش از ۱۱ مهر تا ۱۱ آبان هر شب ساعت ۱۹ در باغ کتاب میزبان مخاطبان بالای ۱۲ سال خواهد بود.
  • نقاشی ‌های منطق‌الطیر در نمایشگاه بین‌المللی تهران

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «سیرنگ» شامل آثار نقاشی‌ مونا همایی با الهام از داستان‌های «منطق‌الطیر» از امروز چهارشنبه در نمایشگاه بین‌المللی تهران برپاست. در بیانیه این نمایشگاه به قلم محمدعلی دهقان آمده است: «مجموعه «سیرنگ» با الهام از داستان «منطق‌الطیر» عطار نیشابوری و بازتاب تجربه‌های شخصی هنرمند از مسیر پرفرازونشیب زندگی‌اش شکل گرفته است. این مجموعه شامل ۳۰ اثر با تکنیک ترکیب مواد است و با الهام از نام و هویت بصری این هلدینگ، پرندگانی با فرم‌های ساده و روان و پالت رنگی محدود به آبی و نارنجی را به تصویر می‌کشد که نمایانگر مراحل مختلف یک سفر، پویایی و پیوستگی در راه رسیدن به کمال‌ است. هنرمند با خطوط مینیمال فضایی خلق کرده که مخاطب را در فضایی پرازدحام و متفاوت به تفکر دعوت می‌کند. خلاقیت و نوآوری این مجموعه، حاصل هم‌اندیشی مونا همایی و مجموعه گویه است که مسوولیت هنربانی این پروژه را به عهده دارد. این‌بار، هنر در فضایی متفاوت و غیرمعمول به نمایش گذاشته شده است، نصب این آثار در فضایی صنعتی و نمایشگاهی از پیوند دادن هنر و صنعت پرده برمی‌دارد تا روح و جان تازه‌ای به مجموعه و محیط اطراف آن بدمد.» نمایشگاه «سیرنگ» در غرفه سیرنگ در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران، سالن ۴۰، غرفه ۲۲، هر روز از ساعت ۸ تا ۱۶میزبان علاقه‌مندان است.
  • انتشار کتابی درباره سهراب شهید ثالث

    دنیای اقتصاد: کتاب «نوستالژیِ جای دیگر» با عنوان فرعی «سهراب شهید ثالث: گفته‌ها، نامه‌ها، یادداشت‌ها» به کوشش رضا حائری منتشر شد. این کتاب علاوه بر گفته‌ها، یادداشت‌ها و نامه‌های سهراب شهیدثالث، مقالاتی از نشریات آلمانی‌زبان و مطالبی از همکاران این فیلم‌ساز شهیر را شامل می‌شود. همچنین این اثر حاوی گفت‌وگوهای نویسنده کتاب با دوستان و نزدیکان شهید ثالث از زمان اقامت تا درگذشتش در آمریکاست. در توضیح کتاب «نوستالژیِ جای دیگر» آمده است: «شاید بد نباشد که این کتاب را «فیلم مستند» مکتوب در نظر بگیرید، فیلمی که سازنده‌ آن می‌خواسته تا هرچه را در مسیر جست‌وجو از هنرمندی رادیکال و سازش‌ناپذیر و با شخصیتی بسیار پیچیده یافته، بدین شیوه تا حدی مستقل از هم و بی‌طرفانه و بدون دخالت و دستکاری در اختیار مخاطب بگذارد. شاید بدین‌گونه تصویر معترض، گاه متناقض، ناسازگار و در عینِ حال پر از شفقت و انسان‌دوستیِ شهیدثالث وفادارانه‌تر به مخاطب و علاقه‌مندان آثارش منتقل شود.» کتاب «نوستالژیِ جای دیگر» در ۴۲۴ صفحه و به قیمت ۷۵۰هزار تومان از سوی نشر گمان راهی بازار کتاب شده است.
  • احترام هنرمندان کشور را حفظ کنید

    دنیای اقتصاد: آیین رونمایی از اولین کتاب تاریخ شفاهی موزه سینما، پلتفرم تخصصی موزه، اپلیکیشن تقویم جامع سینمای ایران و اولین سالن ایمرسیو مدیای این مجموعه برگزار شد و به همین بهانه هنرمندان سرشناس سینما دور هم جمع شدند و از چالش‌های سینما حرف زدند. در این مراسم علی نصیریان، بازیگر پیشکسوت سینما، گفت: می‌خواهم از اتفاقی که در دهه ۴۰ در حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر رخ داد، صحبت کنم. در زمینه سینما در آن دهه حرکت‌های خیلی خوبی شروع شد و ما در آن زمان سینما داشتیم اما سینما مناسب فرهنگ ایران نبود و این نوع سینما با آدم‌هایی مانند فرخ غفاری، مسعود کیمیایی و زنده‌یاد مهرجویی شروع شد. این افراد با فرهنگ غرب و فرهنگ ایران به‌خوبی آشنا بودند و آثار جذابی ساختند.
  • دغدغه همایون اسعدیان درباره قطع رابطه حسی با مخاطب

    دنیای اقتصاد: همایون اسعدیان، فیلم‌ساز باسابقه، معتقد است در بسیاری از فیلم‌هایمان ارتباط عاطفی‌مان با مخاطب قطع شده است؛ چه زمانی که می‌خواهیم درام ایجاد کنیم و چه زمانی که می‌خواهیم مخاطب را بخندانیم و چه حتی زمانی که می‌خواهیم به نام فیلم جنگی، موقعیت اکشن ایجاد کنیم، نمی‌توانیم. این ارتباط حسی را در سینما گم کرده‌ایم.
  • فیلم‌های ترسناک در صدر باکس‌آفیس

    دنیای اقتصاد: فیلم فانتزی ترسناک «بیتل‌جوس بیتل‌جوس» به کارگردانی تیم برتون در فروش آخر هفته صدرنشین جدول باکس آفیس شد و فیلم «بد به دل راه نده» به کارگردانی جیمز واتکینز در ردیف دوم قرار گرفت.فیلم «بیتل‌جوس بیتل‌جوس» از کمپانی برادران وارنر با فروش بیش از ۵۱میلیون دلار از باکس‌آفیس جهانی، داستان سه نسل از خانواده دیتز را بازگو می‌کند که پس از یک مصیبت غیرمنتظره خانوادگی به خانه بازمی‌گردند. زمانی که دختر سرکش لیدیا دروازه‌ای اسرارآمیز به سوی زندگی پس از مرگ کشف می‌کند، زندگی لیدیا دگرگون می‌شود.فیلم «بد به دل راه نده» از کمپانی یونیورسال پیکچرز با فروش داخلی ۱۱.۵میلیون دلار و فروش بین‌المللی ۹.۳ میلیون دلار به فروش جهانی ۲۰.۸میلیون دلار دست یافت و ردیف دوم جدول باکس‌آفیس را به خود اختصاص داد.در این فیلم ترسناک تعطیلات رویایی یک زوج به همراه دخترشان به کابوس بدل می‌شود.
  • نشستی برای بزرگداشت دو شاعر

    دنیای اقتصاد: نشست «یدالله رویایی؛ پدر شعر حجم و حبیب ساهر؛ پدر شعر نوی ترکی» امروز سه‌شنبه به مناسبت روز شعر و ادب فارسی در فرهنگسرای ملل برگزار می‌شود.
  • موفقیت اثر اقتباسی از رمان استفن کینگ در تورنتو

    دنیای اقتصاد: فیلم «زندگی چاک» به کارگردانی مایک فلانگان توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره تورنتو را به خود اختصاص دهد.این فیلم که با بازی تام هیدلستون بر اساس رمان کوتاهی با همین نام نوشته استفن کینگ ساخته شده است، داستان غیرمعمول زندگی یک حسابدار را روایت می‌کند که فیلم‌نامه آن توسط مایک فلانگان نوشته شده است. چیووتل اجیوفور و کارن گیلیان از دیگر بازیگران این فیلم هستند. پس از «زندگی چاک»، فیلم‌ «امیلیا پرز»به کارگردانی ژاک اودیار که برای اولین بار در جشنواره فیلم کن امسال رونمایی شد، در رتبه دوم فیلم‌های منتخب از نگاه تماشاگران جشنواره تورنتو قرار گرفت؛ در‌حالی‌که فیلم «آنورا» ساخته شین بیکر، برنده نخل طلای کن، در رتبه سوم قرار گرفت.چهل و نهمین جشنواره فیلم تورنتو از تاریخ ۵ تا ۱۵ سپتامبر (۱۵ تا ۲۵ شهریور) در کانادا برگزار شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر