دنیای اقتصاد:
جهان در دهههای اخیر تحولات زیادی را از سر گذرانده و خلقوخوی آدمها نسبت به دهههای گذشته زمین تا آسمان تفاوت پیدا کرده است. دامنه این تغییرات پس از شیوع کرونا گستردهتر شد و آدمها دیگر هرگز به روال سابق زندگی در دوران قبل از کرونا بازنگشتهاند. در همین رابطه پژوهشهای بسیاری منتشر شده که چنین موضوعی را تایید کردهاند.
کارشناسان میگویند سلیقه مردم بعد از تجربههای مشترک جهانی معمولا تغییر میکند و برنامهسازان باید برای جلب رضایت مخاطبانشان پس از چنین رویدادهایی تلاش بیشتری کنند. حالا پیشبینیها درست از آب در آمده است.
دنیای اقتصاد:
دیوید لینچ، کارگردان صاحبسبک آمریکایی، پس از دههها سیگارکشیدن، از پیامدهای آن سخن گفت. او که به بیماری ریوی آمفیزم مبتلا شده، سیگار را آتشبازی با سلامت توصیف کرد و از سیگاریها خواست این عادت خطرناک را ترک کنند. لینچ که موفق به کسب جوایزی چون نخل طلای کن، شیر طلایی ونیز و یک اسکار افتخاری شده است، در مصاحبهای با مجله پیپل گفت: «سیگارکشیدن بخش مهمی از زندگی من بود.» او فاش کرد که از هشتسالگی شروع به سیگارکشیدن کرده و تنها از دو سال پیش موفق به ترک آن شده است.
دنیای اقتصاد:
نمایشگاهی از آثار غیرسینمایی سینماگرانِ ایران، پنجشنبه هشتم آذر در خانه هنرمندان ایران برپا میشود. این نمایشگاه با عنوان «چند تکه آینه» به کیوریتوری مهتا محدث در گالری تابستان به نمایش گذاشته خواهد شد. «چند تکه آینه» شامل آثاری از بازیگران، کارگردانان و فیلمبرداران سینماست؛ نامهایی که از دیرباز با هنر سینما پیوند خوردند و حالا قرار است خلق آثاری به غیر از سینما، مثل عکس، نقاشی، طراحی روی چوب و... را به نمایش بگذارند؛ از جمله هنرمندانی چون رضا کیانیان، مسعود کیمیایی و نیکی کریمی.
دنیای اقتصاد:
خاویر باردم، بازیگر مطرح، در سریال تلویزیونی «تنگه وحشت» که استیون اسپیلبرگ و مارتین اسکورسیزی تهیهکنندگی آن را برعهده دارند، بازی میکند. درباره داستان سریال گفته شده است: توفانی برای آماندا و استیو باودن وکلای خوشبخت در راه است، چون مکس کدی (با بازی باردم)، قاتلی بدنام از گذشته آنها، از زندان آزاد میشود.
دنیای اقتصاد:
آلبوم «آموختههای من» با خوانندگی محسن کرامتی، خواننده مطرح آواز، در قالب یک پروژه مفصل موسیقی منتشر شد. محسن کرامتی درباره این پروژه توضیح داده است: «مجموعه حاضر که حاصل سالها تلمذ صاحب این قلم در محضر استاد محمدرضا شجریان است، ارائهای در حد بضاعت من است. البته دوران فراگیری این ردیف را که تقریبا ۹ سال طول کشید میتوانم به دو دوره تقسیم کنم: دوره ای حدودا یک سال و نیمه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، از اردیبهشت ۱۳۵۶ تا حوالی تیر ۱۳۵۷ که طی آن آوازهای ابوعطا، دشتی و بیات ترک را درس گرفتم و دوره ای تقریبا شش ساله پس از انقلاب که با وقفهای چهارده ماهه از مهر ۱۳۵۸ آغاز شد. خود این دوره دوم را به دو بخش میتوانم تقسیم کنم: بخش اول آن مدت کوتاهی بود که در کانون چاووش تعلیم میگرفتم و تا زمستان همان سال ۱۳۵۸ ادامه دادمش و در این مدت آوازهای افشاری و کرد بیات را یاد گرفتم. بخش آخر دوران یادگیریام هم از زمستان ۱۳۵۸ تا اسفند ۱۳۶۵ تماما در منزل استاد شجریان بود.»
دنیای اقتصاد:
شهرام ناظری، خواننده مطرح، سهشنبهشب ۲۹ آبان به تماشای نمایش «هست و نیست» نشست. «هست و نیست» به کارگردانی علیرضا کنگرلو و نویسندگی احمد فیاض با بازی بهزاد کریمی و سحر خطیبی در کارگاه نمایش تئاتر شهر به صحنه رفته است. این نمایش روایتی شاعرانه از عشق، حسرت و کشمکشهای درونی است که تماشاگر را به دنیای پیچیده و احساسات عمیق شخصیتها میبرد. نمایش در تلاش است با پرداختن به رنجها و احساسات کاراکترها در بستر یک روایت عاشقانه، به هر کسی فرصتی برای یافتن بخشی از خود را دهد. در خلاصه داستان این نمایش که فضایی عاشقانه و شاعرانه دارد آمده است: «خیلی از ماها پر از حسرتیم . . . ساده براتون بگم: آن کسی که نیست، آن کسی را که هست از پا درمیآورد.»
دنیای اقتصاد:
نمایشگاه «نشان» بررسی پژوهشی و تاریخی نشانههای مطبوعات دوره قاجار در موزه گرافیک ایران برپاست. این نمایشگاه بر آن است تا گوشهای از تلاشهای طراحان گرافیک گمنام قاجار را با بهرهگیری از پژوهش محسن احتشامی پیرامون «لوگوهای مطبوعات دوره قاجار» که در کتابی به همین نام منتشر شده است، در معرض دید علاقهمندان قرار دهد. بیش از صد اثر به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه نمایانگر گسترهای از ظرفیتهای فراوان دبیرههای (خطهای) گوناگون فارسی در دسته «نشانههای نوشتاری» و نیز کارکرد تصاویر و نمادهای ملی، دینی و اسطورهای در بخش «نشانههای دیداری» است.
علاقهمندان به تماشای نمایشگاه «نشان» میتوانند همهروزه به جز روزهای جمعه و شنبه به موزه گرافیک ایران به نشانی بزرگراه بابایی، خیابان استخر، بلوار استقلال، خیابان شهیدان برادران قزوینی، محوطه شمالی پارک پلیس مراجعه کنند.
ماجرای انتساب اشعار جعلی به بزرگان این هفته سوژه پررنگی بود. چند روز پیش یک کارشناس ادبی در تلویزیون شعری ضعیف را به قیصر امینپور نسبت داد و واکنشهای فراوانی به وجود آورد و حتی خانواده شاعر هم از صداوسیما انتقاد کردند. دیروز نیز محسن احمدوندی، دکترای ادبیات و پژوهشگر، مطلبی منتشر کرد و نوشت رباعی «کم گوی و بهجز مصلحت خویش مگوی...» که در کتاب فارسی پایه نهم چاپ شده و به خواجهنصیرالدین طوسی منتسب شده جعلی است.
دنیای اقتصاد:
نمایش «جک و لوبیای سحرآمیز» به نویسندگی و کارگردانی احمد تیموری در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه است. در خلاصه این نمایش که برای کودکان اجرا میشود آمده است: جک برای فروش گاوش به بازار میرود و سه لوبیای سحرآمیز در ازای آن دریافت میکند و سرنوشت او را به بالای ابرها میکشاند، جایی که موجودات عجیب و غریبی زندگی میکنند، اما جک برای بازگشت به خانه، باید با آنها روبهرو شود تا اینکه… میترا شجاعی، ناصر احمدیفر و احمد تیموری از بازیگران این نمایش هستند.
علاقهمندان به تماشای این نمایش میتوانند روزهای پایانی هر هفته (چهارشنبه تا جمعه) ساعت ۱۷ به سالن خزر فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.
دنیای اقتصاد:
پخش «پانتولیگ» با اجرای محمدرضا گلزار در شبکه سه سیما آغاز شد. فصل دوم «پانتولیگ» مانند فصل قبل در حوزه مسابقه و سرگرمی بوده، اما تفاوتهایی با فصل اول دارد که این فصل به صورت لیگ برگزار میشود. پانتولیگ برنامهای در زمینه بازی پانتومیم و اطلاعات عمومی است. در فصل نخست که بهمنماه سال گذشته آغاز شده بود، در هر قسمت از برنامه دو گروه ۴نفری مقابل هم قرار میگرفتند تا هم چالشهای مرتبط با پانتومیم را از سر بگذرانند و هم به سوالات اطلاعات عمومی پاسخ دهند. عنوان شده است در فصل دوم «پانتولیگ» با اجرای محمدرضا گلزار یک سری مراحل متفاوت دیگر به برنامه اضافه شده است. برنامه «پانتولیگ» چهارشنبه، پنجشنبه و جمعهها ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه سه روی آنتن میرود.
دنیای اقتصاد:
رمان «تماما مدرنها» نوشته ژِروم مِزو با ترجمه اصغر نوری منتشر شد. رمان «تماما مدرنها» درباره ادبیات است. مزو درباره نویسندههای فرانسویزبان سوئیسی تحقیقات زیادی داشته و اینکتابش را براساس همینتحقیقات نوشته است. در اینداستان، ادبیات فرانکوفون که یکادبیات فرانسوی است اما در نقاط دیگری چون سوئیس مورد استفاده قرار میگیرد، دستمایه موضوع نوشتن قرار گرفته است. ژروم مزو متولد سال ۱۹۶۷ در سوئیس است. او در ناحیه وَلِه که فرانسویزبان است به دنیا آمده که مردمی کاتولیک دارد. «مردهها یا زندهها» اولین اثر داستانی این نویسنده است که سال ۱۹۹۹ منتشر شد.
او رمانهای دیگری ازجمله «سردرگمها»، «زمینهای خالی»، «زلزلهها» و «ساختن پسر» را در کارنامه دارد که همگی از نظر ساختار شبیه هم هستند؛ خاطرات و عکسها و تصاویری که ممکن است با هم اشتباه گرفته شوند و بدون پیرنگ، قطعات یکرمان را میسازند. در پایان کتاب «تماما مدرنها» گفتوگوی اصغر نوری با ژروم مزو درج شده که حاصل دو ملاقات اینمترجم با نویسنده اثر است. اینملاقاتها پاییز ۲۰۲۱ و بهار ۲۰۲۲در لوزان انجام شدهاند. «تماما مدرنها» در ۱۷۶ صفحه و به قیمت ۱۹۵هزار تومان از سوی نشر افق منتشر شده است.
دنیای اقتصاد:
بهتازگی رمانی با نام «جیمز» نوشته پرسیوال اورت به چاپ رسیده که هم در بازارهای جهانی از آن استقبال شده و هم نظر منتقدان و داوران جوایز معتبر ادبی را به خود جلب کرده است. ایده شکلگیری این کتاب بهشدت خاص و جالب است؛ اتفاقی که البته بیسابقه نیست و حتی در ایران هم پیشتر اتفاق افتاده و در یک مورد کار را به دادگاه هم کشانده است. یعنی نویسنده ایرانی از نویسنده دیگری به دلیل اقتباس از کتابش شکایت کرده و حاشیه بزرگی را به وجود آورده است.
سید مهدی شجاعی، نویسنده و مدیر انتشارات نیستان، در مراسم رونمایی کتاب «ماهی ماه» در فرهنگسرای رسانه، از برخی سیاستهای فرهنگی در زمینه فیلترینگ و ممیزی کتاب انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، سید مهدی شجاعی در این مراسم گفت: «متاسفانه یکی از هنرهای ما در این سالها این بوده که تا توانستیم از یک جامعه متدین و اسلامی با باورهای اعتقادی به نقطهای برسیم که تنها۱۰ درصد در دانشگاهها نماز بخوانند یا تیراژ کتاب را از متوسط ده هزار و بیست هزارتای اول انقلاب به ۲۰۰ نسخه برسانیم. این روش و منش مبتنی بر عوامل مختلف مثل ارعاب و تحمیق است اما نویسنده باید جایگاهش به گونهای باشد که اولا این حریت را داشته باشد که قلمش را نفروشد و ثانیا تابع حقیقت باشد. این حریت چیزی است که ما به آن نیاز داریم. البته که حریت هزینه دارد و نمیشود شما استقلال داشته باشید اما مثل بقیه بتوانید زندگی کنید.»
دنیای اقتصاد:
تصمیم برای برگزاری یک رویداد گلادیاتوری در کولوسئوم، یکی از نمادینترین بناهای تاریخی جهان، موجی از انتقادات را برانگیخته است. همزمان با اکران فیلم «گلادیاتور ۲» به کارگردانی ریدلی اسکات، شرکت Airbnb به همراه پارامونت پیکچرز، با هدف تبلیغ فیلم جدید خود، برنامهای برای برگزاری یک شب شبیهسازیشده از مبارزات گلادیاتوری در کولوسئوم تدارک دیدهاند. این رویداد که قرار است به صورت رایگان برگزار شود، فرصتی را برای بازدید از بخشهای کمترشناختهشده کولوسئوم فراهم میکند.
اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این رویداد، تاریخ را به یک نمایش سطحی تبدیل میکند و از ارزش واقعی این بنای تاریخی میکاهد و برگزاری چنین رویدادهایی میتواند به ساختار بنا آسیب برساند و دوام آن را به خطر بیندازد. همچنین منتقدان بر این باورند این رویداد با ارزشهای حفاظت از میراث فرهنگی در تضاد است و میتواند به عنوان یک نمونه از تجاریسازی بیرویه میراث فرهنگی تلقی شود.
دنیای اقتصاد:
نمایشگاه نقاشیهای عبدی اسبقی و مراسم رونمایی کتابی درباره زندگی و آثار این هنرمند، جمعه دوم آذر در گالری آرتیبیشن برگزار میشود. در توضیح این نمایشگاه آمده است: «به میدان کشیدن عناصر هویتی و زیبا در نهایت مهارت و جزئینگری در آثار عبدی اسبقی نه از باب تفنن، که یادآور دردناک از دست دادن، فقدان و خاراندن مداوم یک جای خالی است. آثار او با مخاطب همان کاری را میکند که خاطره با انسان. از این منظر هر اثر او نه یک مواجهه سرسری، که به نوعی واکاوی زخمی است. اسبقی همچون هر نقاش مولفی راوی دوران خود است. دورانی که پنهانکاری، ناپایداری، بیمعنایی و بیاخلاقی در پوسته و لفافی از تاریخ، ترس و کلمات، در حال اضمحلال، تکرار و تخریب است.»
علاقهمندان برای حضور در مراسم افتتاحیه این رویداد، میتوانند ساعت ۱۶ به گالری آرتیبیشن مراجعه کنند. این نمایشگاه تا ۱۴ آذر هر روز از ساعت ۱۱ تا ۲۰ و روزهای جمعه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ میزبان مخاطبان است.
دنیای اقتصاد:
فیلم سینمایی «علت مرگ: نامعلوم» به نویسندگی و کارگردانی علی زرنگار و تهیهکنندگی مجید برزگر که در چند سال اخیر اجازه اکران نداشت، در نهایت موفق به دریافت پروانه نمایش شد و به سرگروهی سینما هویزه از اواخر آذر امسال روی پرده سینماها خواهد رفت. در خلاصه داستان «علت مرگ: نامعلوم» آمده است: هفت مسافر پیش از طلوع آفتاب، شهداد را به مقصد کرمان ترک میکنند. میان راه اتفاقی آنها را از رفتن بازمیدارد … .این فیلم از سوی هیات انتخاب چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۴۰۰ با اخذ شش رای از هفت رای جزو سه فیلم برتر برای حضور در این دوره از جشنواره فیلم فجر انتخاب شد اما به دلیل عدم صدور پروانه نمایش از جشنواره کنار گذاشته شد. حضور در بخش استعداد جدید آسیایی بیست و پنجمین دوره جشنواره شانگهای چین و چهار نامزدی و کسب جایزه بهترین فیلمبرداری و حضور در بخش اصلی و رقابتی پنجاه و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم هوف آلمان، برخی از موفقیتهای جهانی این فیلم است.
دنیای اقتصاد:
بیژن جلالی شاعری است که در جامعه ایرانی چندان شناختهشده نیست اما بسیاری از شاعران معاصر در این سالها از کارهای او الگوبرداری کردهاند؛ هرچند هرگز به این موضوع اشاره ای نکرده باشند. جلالی یک شاعر خاص بود که به دنیا نگاه ویژهای داشت.خیلی ساده شعر میگفت و زندگی روزمره در میان کلماتش جاری بود. او متولد ۳۰ آبان ۱۳۰۶بود و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران گذراند. از سال ۱۳۵۲تا ۱۳۳۱ در رشته فیزیک دانشگاه تهران و چند سالی را در رشته علوم طبیعی دانشگاههای تولز و پاریس درس خواند. بااینحال علاقهاش به شعر و ادبیات باعث شد در رشته زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه تهران ثبتنام کند و در همین رشته هم لیسانس بگیرد.
دنیای اقتصاد:
نکوداشت علیاکبر صادقی، نقاش پیشکسوت، جمعه دوم آذر در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار میشود. علیاکبر صادقی، از نقاشان سبک سوررئال، متولد سال ۱۳۱۶ و از دانشآموختگان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. اساطیر و مضمونهای حماسی نقش پررنگی را در آثار این هنرمند ایفا میکند. تعدادی از آثار این هنرمند در موزههای دنیا و البته در موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری میشود. موزه هنرهای معاصر تهران در سال ۲۰۱۸ با اختصاص تمام فضای موزه به آثار و میراث هنری او، از مقام این هنرمند تجلیل کرد. به باور و بیان صادقی، آثار او آمیزهای از سوررئالیسم غربی توأم با عرفان و نوعی تخیل خاص شرقی است. علاقهمندان برای حضور در این مراسم میتوانند ساعت ۱۵ به انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به نشانی خیابان ولیعصر، پایینتر از میدان منیریه، خیابان سرلشگر بشیری، پلاک ۷۱ مراجعه کنند.
دنیای اقتصاد:
شب بخارا به مناسبت سی امین سالروز در گذشت مهرداد بهار، پژوهشگر و اسطوره شناس برجسته معاصر، در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. رشته اسطورهشناسی در ایران با نام مهرداد بهار گره خورده و از او به نام پدر اسطورهشناسی ایران یاد میشود. او چهره ای تاثیرگذار بود که که توانست نامش را از سایه بلند پدرش ملکالشعرا بهار بیرون بکشد و با اتکا به دانش خودش بدرخشد. مهرداد بهار ۱۰ مهر ۱۳۰۸ به دنیا آمد و ۲۲ آبان سال ۱۳۷۳ در ۶۵ سالگی درگذشت.
دنیای اقتصاد:
به مناسبت هفته کتاب، فردا چهارشنبه خانه سینما نشستی با موضوع بیوگرافی و آثار عزتالله انتظامی، بازیگر فقید سینما، برگزار میکند. در این نشست علاوه بر فرهاد توحیدی، نویسندگان کتابهای «آقای بازیگر»، «جادوی صحنه» و «شناختنامه عزتالله انتظامی» درباره آثار خود و تجربه ملاقات با این هنرمند سخن خواهند گفت.
«آقای بازیگر: زندگی و آثار عزتالله انتظامی» به قلم هوشنگ گلمکانی نوشته و توسط انتشارات روزنهکار و همچنین قطره منتشر شده است. «جادوی صحنه: زندگی تئاتری عزتالله انتظامی، به ضمیمه پیشپردهخوانی در ایران» پایاننامه تحصیلیای است که توسط اعظم کیانافراز نوشته و از سوی نشر افراز به چاپ رسیده است. همچنین«من عزتم، بچه سنگلج: شناختنامه عزتالله انتظامی» توسط غزاله سلطانی به رشته تحریر درآمده و نشر سخن آن را منتشر کرده است.
دنیای اقتصاد:
ربکا هال، بازیگر بریتانیایی، اخیرا از اظهارنظرهای قبلی خود مبنی بر محکوم کردن وودی آلن پشیمان شده است. او اعتقاد دارد که بازیگران نباید درگیر مسائل پیچیده قضایی شوند. هال در سال ۲۰۱۹ و در اوج جنبش «میتو»، به دنبال اتهامات آزار جنسی علیه آلن، از همکاری با او خودداری کرده بود. اما حالا او بیان میکند که آن زمان در شرایط احساسی پیچیدهای بوده و تحتتاثیر جو عمومی، موضعی تند اتخاذ کرده است.
دنیایاقتصاد:
هادی خانیکی، پژوهشگر و نظریهپرداز عرصه فرهنگ و علوم ارتباطات،گفت: کتاب در اصطلاح متعارفش در معرض دگرگونی قرار گرفته است، اما هنوز سیاستگذاریها، برنامهریزیها و نظارت در سطح رسمی ناظر به همان ۲۰۰تا ۳۰۰ نسخهای است که به صورت کاغذی منتشر میشود. اگر به دستفروشهای پیادهراه خیابان انقلاب اسلامی دقت کنید، خواهید دید که در بساط آنها همه نوع کتاب ممنوعه یا کتابهای در خارج منتشرشده، به خریداران ارائه میشوند، اما برای آن ۲۰۰تا ۳۰۰ نسخهای که در کتابفروشیها و مکانهای شناختهشده در معرض فروش قرار گرفتهاند، نویسنده و ناشر باید چه مسیر سختی را طی کنند.
دنیای اقتصاد:
بخشی از دستنوشتههای مجموعه «از غریب من؛ دفتری از اشعار منتشرنشدۀ نیما یوشیج» که کار بازخوانی و تصحیح آنها به پایان رسیده است بهزودی روانه بازار نشر خواهد شد. مجموعه دستنوشتههای نیما یوشیج در فرهنگستان زبان و ادب فارسی نگهداری میشود.
این اسناد را شراگیم یوشیج، فرزند نیما و به نمایندگی از وارثان نیما، در تاریخ بیست و سوم آبان ۱۳۷۳ به فرهنگستان واگذار کرده است.
همانطور که در عکسها پیداست نیما بسیاری از این اشعار را بر کاغذهای اداری یا هر چه به دستش آمده با شتاب نوشته، به نحوی که کار خواندن آنها گاه بسیار دشوار شده است.
دنیای اقتصاد:
امروز سالروز درگذشت منوچهر آتشی شاعر نامآشنای معاصر است. از او به عنوان یکی از مهمترین چهرههای شعر ایران پس از انقلاب نیما یاد میکنند. آتشی متولد سال ۱۳۱۰ در روستای دهرود بخش بوشکان در بوشهر بود و تحصیلات ابتدایی و دوره متوسطه را در بوشهر گذراند و برای گذراندن دوره دانشسرای مقدماتی به شیراز رفت. او در سال ۱۳۳۳ آموزگار شد و در شهر بوشهر و اطراف آن به تدریس پرداخت و در سال ۱۳۳۹ به دانشسرای عالی تهران وارد شد و در رشته زبان انگلیسی لیسانس گرفت و پس از آن در دبیرستانهای قزوین دبیر شد. او در پایان سالهای خدمتش بهعنوان ویراستار در انتشارات سازمان رادیو و تلویزیون مشغول کار شد و سرانجام در سال ۱۳۵۹ بازنشسته شد و به بوشهر بازگشت.
دنیای اقتصاد:
مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک و متا، این بار در قالب یک خواننده رپ ظاهر شد. او به همراه رپر معروف، تی-پین، کاور آهنگی خاطرهانگیز را بازسازی کرده تا به همسرش، پریسیلا چان، هدیهای خاص بدهد. این زوج مشهور با انتشار تصاویری صمیمانه از استودیو، نشان دادند که چقدر از این پروژه لذت بردهاند. زاکربرگ در پستی اینستاگرامی دلیل این همکاری جالب را عشق قدیمیاش به این آهنگ و همسرش عنوان کرد. او گفت: «وقتی برای اولین بار پریسیلا را دیدم، این آهنگ Get Low پخش میشد و حالا هر سال در سالگرد آشناییمان به آن گوش میدهیم.» این سورپرایز عاشقانه نه تنها طرفداران این زوج را شگفتزده کرده، بلکه توجه بسیاری را به این همکاری غیرمنتظره جلب کرده است. همکاری یک مدیرعامل بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا با یک ستاره رپ، نشان میدهد که حتی افراد موفق و مشغول هم به دنبال ایجاد لحظات خاص برای عزیزانشان هستند.
دنیای اقتصاد:
انیمیشن سینمایی «شنگول و منگول» ساخته کیانوش و فرزاد دالوند از فردا چهارشنبه در سینماهای سراسر کشور اکران میشود. فیلمنامه این انیمیشن با اقتباسی آزاد از داستان فولکلور «شنگول و منگول» به نویسندگی کیانوش دالوند با مشارکت نویسندگان آمریکایی و کانادایی نوشته شدهاست. این انیمیشن ماجرای سه بزغاله جوان را دنبال میکند که میخواهند صلح را در شهر حیوانات برقرار و حفظ کنند. انیمیشن سینمایی «شنگول و منگول» به جشنواره فیلم برلین راه یافته و برنده بهترین کارگردانی پویانمایی از سی و ششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان شده است. این اثر تاکنون در جشنوارههایی چون ساندنس، ورشو، کنیا، قاهره، گوا، شارجه و… شرکت کرده و توانسته سه جایزه بهترین انیمیشن، بهترین فیلمنامه و همچنین بهترین صداگذاری را از جشنواره فیلم کنیا و همچنین دیپلم افتخار بخش بینالملل فستیوال فیلم کودک ساندنس را به دست آورد.
دنیای اقتصاد:
تلویزیون در بحران عجیبی گیر کرده است. کارهای تولیدیاش دیده نمیشوند مگر به خاطر حاشیههایی که در شبکههای مجازی وایرال میشود. حذف چهرههای کاربلد از این رسانه در سالهای اخیر تاثیرش را گذاشته و تا جایی پیش رفته که افرادی فاقد صلاحیت در برنامهها بهعنوان کارشناس دعوت میشوند و جنجال میسازند. در روزهای اخیر انتشار ویدئویی از شعرخوانی یک کارشناس در برنامه «صبحانه ایرانی» و انتساب آن به قیصر امینپور واکنشهای منفی بسیاری را به وجود آورد.
دنیای اقتصاد:
انجمن قلم آمریکا در واکنش به تهدیدهای حقوقی دونالد ترامپ علیه رسانهها و ناشران، این اقدامات را تلاشی از سوی رئیسجمهور تازه انتخابشده آمریکا برای ایجاد خودسانسوری در میان خبرنگاران و ناشران توصیف کرد. این هشدار پس از آن مطرح شد که ترامپ با طرح شکایتی ۱۰میلیارد دلاری علیه نیویورکتایمز و انتشارات پنگوئن رندوم هاوس، آنها را به انتشار مطالب کذب و افتراآمیز متهم کرد. انجمن قلم آمریکا این اقدام را حملهای آشکار به آزادی رسانهها و نشر عنوان کرد.
دنیایاقتصاد:
نمایشگاه نقاشیهای کوروش قاضیمراد با عنوان «تنها با درخت» در گالری سهراب برپاست؛ نمایشگاهی که علاوه بر مخاطبان نظر منتقدان را نیز به خود جلب کرده است. از جمله صاحبنظران میتوان به لیلی گلستان، مترجم و گالریدار اشاره کرد که درباره این هنرمند گفته است: من سالهاست که کوروش قاضیمراد را میشناسم و کارهایش را دنبال میکنم هرگز فرصتی نشد که نمایشگاهی از آثار او در گالری گلستان برپا شود؛ اما من همواره به دیدن نمایشگاههای او رفتهام. قاضیمراد هنرمند حرفهای، باسواد و کاربلدی است و در یک کلام بخواهم اگر درباره او بگویم او آدم حسابی است و همواره با نظم و جدیت خاصی کارهایش را پی میگیرد.
دنیایاقتصاد:
فیلم سینمایی «تِلما» Thelma به کارگردانی جاش مارگولین، محصول سال۲۰۲۴ سوئیس و ایالات متحده، در باشگاه «سینما اندیشه» امروز دوشنبه در فرهنگسرای اندیشه، نمایش داده و نقد و بررسی میشود. داستان این فیلم درباره تلما، مادربزرگ سالخوردهای است که داراییاش را در یک کلاهبرداری از دست میدهد و حالا او با کمک یکی از دوستانش، قدم به سفری خطرناک میگذارد تا حقش را پس بگیرد. جون اسکویب، بازیگر ۹۳ساله نقش این مادربزرگ یکهتاز را در فیلم ایفا میکند. «تلما» دنیای سالمندان، روابط، پتانسیلها و خواستههای آنها را در دل داستانی مهیج، برای مخاطب معرفی بازنمایی میکند.
دنیایاقتصاد:
کتاب «حنجره زخمی جویبار» نوشته تقی پورنامداریان با نگاهی به ساحت معنایی شعرهای سهراب سپهری منتشر شد. نویسنده در این اثر کوشیده از زاویه دید جدیدی به شعرهای سپهری بنگرد. پورنامداریان در این کتاب درباره سهراب میگوید: او شاعری مردمی است، اما نه از آن جهت که مردم معاصر او از وضع سیاسی و اجتماعی و فقدان تساوی و آزادی رنج میبرند، بلکه از جهت انسانیتی که اگرچه از طریق صنعت و تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده است، اما روز به روز در گرفتاریها غرق، و در فقدان اخلاق و معنویت مستغرق شده است.
دنیایاقتصاد:
آلبوم جدید احسان خواجهامیری پس از ۶سال فاصله از انتشار آلبوم قبلی، با عنوان «این روزها» در تمام پلتفرمهای نشر موسیقی در دسترس علاقهمندان است. در این آلبوم که دهمین آلبوم این هنرمند محسوب میشود، علیرضا افکاری آهنگسازی آثار را بر عهده داشته و چهرههایی چون اهورا ایمان، هومن نامداری، امیربهادر دهقان، حسین غیاثی، میثم یوسفی، بامداد امینی، محمدسعید میرزایی و محمد رجبیان با احسان خواجه امیری همکاری کردهاند. بارون خیابونا رو میبنده، این روزها، چیزی نخواست، تماشایی، دیدنی نیست، تنها آمدم، میشه برگردی و مرهم، قطعات آلبوم «این روزها» را تشکیل میدهند.
دنیایاقتصاد:
نیکی کجکلاهی، کودک ۹ساله موفق به کسب جایزه از چهاردهمین مسابقه بینالمللی نقاشی محیط زیست کودکان کائو کشور ژاپن شد. در این مسابقه که با موضوع «بیایید محیط زیست خود را با هم پایدار کنیم!» برپا شد، بیش از ۱۵هزار و ۹۱۶اثر شرکت کردند که از این تعداد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ۱۴۲اثر حضور داشت. در این دوره کجکلاهی از شهر بهبهان و از اعضای مراکز فرهنگی و هنری کانون موفق به کسب جایزه دوستی اکو و دیپلم افتخار این دوره از مسابقه شد.
دنياياقتصاد:
جشنواره بینالمللی فیلم سه قاره نانت فرانسه میزبان نمایش فیلم «مسافر» از ساختههای عباس کیارستمی است. فیلم «مسافر» ساخته سال۱۳۵۳ یکی از آثار برجسته و ماندگار عباس کیارستمی و یکی از نمونههای شاخص سینمای موج نوی ایران است که با استفاده از عناصر واقعگرایی، نگاهی دقیق به مسائل اجتماعی، روانشناسی کودکان و فرهنگ جامعه دارد.
دنياياقتصاد:
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در قالب برنامه «یک کتاب یک فیلم»، فیلم رنگیشده «گاو» ساخته داریوش مهرجویی امروز دوشنبه در دانشگاه تهران به نمایش در میآید. گاو که در سال۱۳۴۸ به نمایش درآمد، دومین ساخته داریوش مهرجویی پس از فیلم الماس ۳۳، از آثار موج نوی سینمای ایران محسوب میشود و جزو نخستین فیلمهای ایرانی بود که در غرب و اروپا مورد توجه و تحسین قرار گرفت. داستان این فیلم که برگرفته از اپیزودی از کتاب «عزاداران بیل» نوشته غلامحسین ساعدی است، داستان مردی به نام مش حسن را روایت میکند که همه امید زندگیاش گاوی است که در طویله دارد و از وجود آن علاوه بر امرار معاش خانواده خود، افراد روستا را نیز بهرهمند میسازد. یک روز مش حسن به شهر میرود، اما گاو او به علت نامشخصی میمیرد...
دنياياقتصاد:
کنسرت گروه «وزیری» با آهنگسازی کیوان ساکت و خوانندگی وحید تاج دوشنبه ۵ آذر در تالار وحدت برگزار میشود. ساکت درباره این کنسرت توضیح داد: من مدتی در تهران کنسرت برگزار نکردم و این کنسرت آغاز کنسرتهای ما در تهران است. همچنین در شهرهای دیگر هم به اجرای برنامه میپردازیم که به زودی اطلاعات دقیق آن منتشر خواهد شد. او افزود: در این کنسرت نوازندگان سازهای قانون، فلوت، ویولا، تنبک، دف، کاخون، نی، کمانچه، تار باس، عود و... مرا همراهی میکنند. همچنین گروه «وزیری» دربرگیرنده ۱۵نوازنده است که سال گذشته همراه آنها کنسرتهای زیادی را در شهرستانها برگزار کردیم.
دنياياقتصاد:
نمایشگاه «چشم در چشم» در موزه هنرهای معاصر بهدلیل استقبال مردم تمدید شد. در روزهای گذشته صفهای طولانی در خیابان کارگر برای تهیه بلیت این نمایشگاه تشکیل شده بود که باعث شد این نمایشگاه تا یکشنبه ۴آذر ادامه یابد. در این نمایشگاه که با موضوع پرتره در هنر مدرن برپا شده، ۱۲۰اثر از هنرمندانی مانند فرانسیس بیکن، لوترک، پیکاسو، ونسان ونگوگ، اندی وارهول، جیاکومتی، جیمز انسوار، ادوارد مونه، جیمز داین، رابرت راشنبرگ، فرنان لژه، خوان میره، کمالالملک، بهمن محصص، مارکو گریگوریان، محمود جوادیپور، احمد اسفندیاری، ژازه تباتبایی، کامبیز درمبخش، غلامحسین نامی، مهدی سحابی، فرشید ملکی، کوروش گلناری و... در پنج گالری موزه به نمایش درآمده است. علاقهمندان میتوانند هر روز غیر از روزهای دوشنبه از ساعت ۹ تا ۱۸ برای دیدن این نمایشگاه از موزه هنرهای معاصر تهران بلیت تهیه کنند.
دنياياقتصاد:
نشست نقد و بررسی کتاب «روایت و روایتگری در سینما» نوشته وارن باکلند فردا سهشنبه در خانه سینما برگزار میشود. در این نشست نوید پورمحمدرضا مترجم کتاب، شادمهر راستین فیلمنامهنویس و محمد هاشمی مدرس سینما درباره این کتاب سخن خواهند گفت. در معرفی «روایت و روایتگری در سینما» آمده است: «وارن باکلند در این کتاب میگوید موفقیت یا شکست فیلمها به کارآیی و اثربخشی داستانگویی آنها وابسته است. او برای اثبات این نظریه، اجزای اصلی داستانگویی سینمایی را در میان چندین شیوه مختلف فیلمسازی شناسایی میکند و توضیح میدهد که این اجزا چطور، بهتنهایی یا در ترکیب با هم، در شکلگیری نقشه کلی فیلم نقش ایفا میکنند. به باور او، موفقیت فیلم به این بستگی دارد که فیلم چطور به یک ساختار روایی درست و دقیق شکل میدهد و چگونه این روایت را برای تماشاگران محدود و فاش میکند.»
علاقهمندان برای حضور در این نشست میتوانند ساعت۱۷ به آمفیتئاتر خانه سینما به نشانی خیابان بهار، خیابان سمنان، پلاک۲۹ مراجعه کنند.
دنیای اقتصاد:
فرامرز قریبیان امروز ۸۳ساله میشود. حضور قریبیان در عرصه هنر ایران به این دلیل مهم است که او در آثاری بازی کرده که در صنعت سینمای ایران تاریخساز به حساب میآیند. از «بیگانه بیا»، «گوزنها» و «رد پای گرگ» ساختههای مسعود کیمیایی تا «مرد بارانی» ابوالحسن داوودی، «شهر زیبا» و «رقص در غبار» ساختههای اصغر فرهادی، «خروج» ابراهیم حاتمیکیا و دهها فیلم خاطرهساز دیگر یک راه طولانی طی شده است. راهی که در مجموع شخصیت هنری و اجتماعی آدمی با نام فرامرز قریبیان را شکل میدهد. او سالها ستاره سینمای ایران بود و هنوز در ۸۳سالگی ستاره باقی مانده است؛ حتی اگر دیگر فیلم جدیدی بازی نکند.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، همزمان با آغاز هفته کتاب به کتابفروشیها سر زد و با اهالی نشر دیدار و گفتوگو کرد. او در بازدید غیررسمی از مجموعه شهر کتاب، در حاشیه کتاب «۱۹۸۴» نوشته جورج اورول نوشت: «قول میدهم با مردم صادق باشم و وعده دروغ ندهم.»این گفته بارها از زبان مسعود پزشکیان در دوران انتخابات و پس از آن مطرح شده است اما این بار آن را مکتوب کرده است.
دنیای اقتصاد:
آلبوم«آن روزها» با آهنگسازی بردیا صدرنوری و تنظیم امید نیکبین برای ارکستر در قالب یک اثر بدون کلام منتشر شد. آن روزها، یاد تو، آسمان، سوگ چامه، بر موج آرزوها، غروب ابدی، کوروش اسامی قطعاتی هستند که در این آلبوم اجرا شدهاند. علاوه بر بردیا صدرنوری، همایون رحیمیان، ارسلان کامکار، کریم قربانی، ناصر رحیمی و علیرضا دریایی از جمله نوازندگانی هستند که با این آلبوم همکاری کردهاند.
دنیای اقتصاد:
آکادمی اسکار رسما اعلام کرد که کونان اوبراین، کمدین و مجری سرشناس آمریکایی، وظیفه میزبانی نود و هفتمین دوره جوایز اسکار را بر عهده خواهد گرفت. این خبر که نخستین بار توسط ورایتی منتشر شد، با استقبال گسترده علاقهمندان به سینما روبرو شده است. اوبراین، که سابقه میزبانی برنامههای محبوب تلویزیونی و دریافت جوایز امی را در کارنامه خود دارد، با انتشار پیامی طنزآمیز در شبکههای اجتماعی، به این انتخاب واکنش نشان داد. او نوشت: «آمریکا خواسته و اکنون این اتفاق افتاده است. من میزبان مراسم اسکار هستم!»
دنیای اقتصاد:
پخش سریال «سرقت پول» که با عنوان «خانه کاغذی» هم شناخته میشود، در شبکه نسیم آغاز شد. این مجموعه به کارگردانی آلکس پینا یکی از محبوبترین و جنجالیترین آثار تلویزیونی سالهای اخیر است و در پنج فصل تدارک دیده شده است.
در خلاصه داستان آمده است: شخصی به نام «پروفسور» هشت نفر را برای سرقت از کارخانه چاپ اسکناس انتخاب میکند. برای اینکه امنیت کار آنها حفظ شود، به پیشنهاد پروفسور هر یک از اعضای گروه نامی مستعار انتخاب میکنند؛ سرقت نیز آنگونه که پروفسور پیش بینی کرده پیش نمیرود. البته این تنها ظاهر قضیه است و پروفسور نقشههای زیرکانهتری در سر دارد و...
آلوارو مورته، اورسولا کوربرو، ایتسیار ایتونیو، پدرو آلنسو، پاکو توس و آلبا فلورس از بازیگران این مجموعه هستند.
علاقهمندان به دیدن سریالهای پرماجرا میتوانند «سرقت پول» را هر شب ساعت ۱۹ از شبکه نسیم تماشا کنند. بازپخش این سریال ساعت ۲۴همان روز خواهد بود.
دنیای اقتصاد:
نمایش «دادگاه نخبگان روانی» به نویسندگی ماتئی ویسنییک و کارگردانی علیرضا ابراهیم خانی از یکشنبه ۴ آذر در مجموعه تئاتر محراب روی صحنه میرود.در خلاصه داستان این اثر با ترجمه ملیحه بهارلو آمده است: بعد از چهارسال نویسندهای به بیمارستان اختلالات روانی مسکو اعزام میشود اما بعد از یک مدت کوتاه متوجه میشود که در اصل آنها بیماران عادی نیستند بلکه بیمارانیاند که ... .
دنیای اقتصاد:
مستندهای «باد جن» و «نخل» ساخته ناصر تقوایی فردا دوشنبه در موزه سینما نمایش داده میشوند. در این نشست محمدرضا اصلانی، پژوهشگر و مستندساز مطرح، و ارد زند، مستندساز پیشکسوت، درباره این دو فیلم صحبت خواهند کرد.تقوایی مستند «باد جن» را که به بازنمایی مراسم «زار» در جنوب ایران میپردازد، در سال ۱۳۴۸ در سفری به بندر لنگه و قشم ساخت. در این پژوهش که غلامحسین ساعدی هم همراه تقوایی بود، کارگردان نمایشی واقع گرایانه و جست و جوگر از مراسمی فراواقعی ارائه میدهد. گویندگی متن این اثر را احمد شاملو به عهده داشت.
کنسرت «شبِ باخ» با ارکستری به رهبری سحر انزلی در تالار رودکی برگزار میشود. در این کنسرت قطعاتی از یوهان سباستین باخ با همراهی گروه کر و آنسامبل زهی، پیش روی مخاطبان قرار میگیرد. این ارکستر در مجموع ۱۰قطعه از باخ را برای اجرا در نظر گرفته است که فراز عقیلی به عنوان سولیست پیانو در قطعه کنسرتو پیانو ارکستر را همراهی میکند. همچنین فرمهر بیگلو کنسرتمایستر است. هامون قادری، نرگس ناجی، کاوه تسعیری، اهورا خدامی، رایین نورایی، نهال سجادی، مهدی منادی، هورام ترابی، برهان همتی و عرفان فیجان (نوازندگان سازهای زهی)، فرید شاهسار (نوازنده فلوت) و آرین قیطاسی (نوازنده ابوا) اعضای ارکستر را تشکیل میدهند. کنسرت «شبِ باخ» شامگاه دوشنبه و سهشنبه ۲۸ و ۲۹ آبان ماه در تالار رودکی روی صحنه میرود.
دنیای اقتصاد:
نشست رونمایی کتاب «رابطه پزشک و بیمار» نوشته قربان بهزادیاننژاد برگزار میشود. این اثر به مساله اخلاق پزشکی و تاکید بر رابطه دوسویه پزشک و بیمار میپردازد و از منظری دیگر به فلسفه و نظریههایی که در پس شیوهنامههای پزشکی نهفته است. کتاب حاضر، حاصل تاملات او در اخلاق پزشکی با تکیه بر سایر آثاری است که تاکنون ترجمه کرده است.
در نشست رونمایی این اثر دکتر سیدمحمدرضا حسینیبهشتی، دکتر مصطفی معین و دکتر حمیدرضا نمازی درباره فلسفه، اخلاق و دانش پزشکی صحبت میکنند. دکتر قربان بهزادیاننژاد، دانشآموخته دکتری میکروبیولوژی پزشکی و استاد دانشگاه تربیت مدرس است که علاوه بر تجربه تحقیق و تدریس، معاونت وزارت بهداشت در دولت هشتم و ریاست «توسعه دانش و پژوهش ایران» و «تحقیقات و توسعه علوم انسانی» را در کارنامه حرفهای خود دارد. این نشست سهشنبه ۲۹ آبان، ساعت۱۶ در انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری برگزار میشود
دنیای اقتصاد:
کتاب «چه کسی مشتری مرا دزدید؟» با عنوان فرعی «استراتژیهای موفق مشتریآفرینی و حفظ وفاداری مشتریان» نوشته هاروی تامپسون با ترجمه فرشید عبدی منتشر شد. در توضیح این کتاب آمده است: هدف از کتاب «چه کسی مشتری مرا دزدید؟» معرفی روش ها و چارچوبهای جدید و قدرتمند برای جذب و حفظ مشتریان در دوران اوج رویگردانی مشتری است. درحالحاضر مدیریت ارتباط با مشتری برای بهبود حفظ و وفاداری یک مساله حیاتی برای مدیران ارشد در سطح جهان است. این کتاب برای شما نوشته شده است اگر مدیر یا مدیر ارشد هستید یا می خواهید به یکی از آنها تبدیل شوید. صاحب یک شرکت هستید یا میخواهید شرکتی را تاسیس کنید. در آینده مدیر یک شرکت خواهید بود یا برای دستیابی به این موقعیت در حال تحصیل هستید. در هر کدام از موارد فوق کتاب «چه کسی مشتری مرا دزدید؟» برای موفقیت شما حیاتی است چرا که همواره به دلیل تجربیات و مطالعات قبلی خود به یک نوع نگاه به کسب و کارتان عادت کردهاید، یعنی از درون شرکت به بیرون آن.» کتاب «چه کسی مشتری مرا دزدید؟» در ۳۴۸ صفحه و به قیمت ۳۹۰هزار تومان از سوی انتشارات پویش مدام روانه بازار کتاب شده است.
مراسم کتابگردی سال ۱۴۰۳ با حضور جمعی از اهالی کتاب و نشر و همزمان با نخستین روز از هفته کتاب برگزار شد. این آیین در دولتهای یازدهم و دوازدهم به صورت گسترده برگزار میشد و از برنامههای ثابت و گسترده هفته کتاب بود، اما در دولت قبل استقبال چندانی از این طرح نشد. در این برنامه چهرههای فرهنگی بسیاری حضور داشتند اما مردم خیلی از آن استقبال نکردند. شاید دلیل این اتفاق تبلیغات کم و همیچنین افزایش قیمت کتاب باشد.سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این روز به اسلامشهر رفت و با کتابفروشان این شهر دیدار کرد.
دنیای اقتصاد:
کتاب «ثروتی که با پول نمیتوان خرید» با عنوان فرعی «هشت عادت پنهان ثروتمندان» نوشته رابین شارما با ترجمه دکتر علی سلامی منتشر شد. تعریف نویسنده در این کتاب از ثروت، بهعنوان چیزی فراتر از موفقیت مالی و به مثابه یک تغییر نگرش عمیق و تاملبرانگیز در زندگی است. او مخاطب را بهسوی درک ارزشهای معنوی و عاطفی سوق میدهد، جایی که موفقیت واقعی نه در داراییهای مادی، بلکه در کیفیت روابط و معنای زندگی نهفته است.
دنیای اقتصاد:
نمایشگاه آثار نقاشی هنرمندان معاصر با عنوان «نوستالژی» در گالری «کوین» برپاست. در بیانیه نمایشگاه نقاشی «نوستالژی» آمده است: «خاطرات فراموشنشدنی هستند، لحظاتی که در گذر زمان شاید محو شوند اما در عمق قلب ما جایگاهی جاودانه مییابند. هر لبخند، هر نگاه و هر صدایی که شاید تنها لحظهای کوتاه دوام داشته، اکنون به تجربهای بینظیر و ماندگار تبدیل شده است. این نمایشگاه، سفری است به دنیای خاطرات، دنیایی که هنرمندان با اشتیاق و شور در آثار خود جاودانه کردهاند. آثاری که نهتنها به یادآوری لحظات شیرین کمک میکنند، بلکه پلی هستند میان گذشته و حال، تا آنچه در دلها زنده مانده است، همیشه و برای همگان زنده بماند.» پرنیان انصاری، نگین تحصیلی، ملیکا توسلیخواه، سارا خسروی، آرشین زرگران، صدف سلامی، مونا شیوا، شادی علیمی و ژیلا مصلحی هنرمندانی هستند که آثارشان در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است. این نمایشگاه تا ۲ آذر هر روز به جز شنبهها از ساعت ۱۲تا ۱۹ و جمعهها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری «کوین» به نشانی زعفرانیه (مقدس اردبیلی)، خیابان پسیان، کوچه سینایی، پلاک ۲۴ میزبان علاقهمندان به هنرهای تجسمی است.
دنیای اقتصاد:
فیلم حماسی «گلادیاتور ۲» پس از دو دهه انتظار، به زودی روی پرده سینماها میرود. این دنباله که توسط ریدلی اسکات کارگردانی شده، با استقبال نسبی منتقدان روبهرو شده اما نظرات منفی نیز در مورد آن مطرح شده است. نتایج اولیه نقدها نشان میدهد که «گلادیاتور۲» توانسته نظر منتقدان را جلب کند. این فیلم اکشن حماسی که دههها پس از موفقیت قسمت اول ساخته شده، در سایتهای معتبر مانند راتن تومیتوز و متاکریتیک امتیازهای قابل قبولی کسب کرده است. دیوید روونی از «هالیوود ریپورتر» معتقد است که «گلادیاتور ۲» اگرچه کمی تکراری است اما به خوبی انتظارات طرفداران را برآورده میکند. او به صحنههای اکشن، طراحیهای تاریخی دقیق و توطئههای سیاسی مطرحشده در فیلم اشاره کرده است.
دنیای اقتصاد:
به مناسبت سیامین سال درگذشت مهرداد بهار، هفتصد و هشتاد و دومین شب از شبهای بخارا فردا یکشنبه به یادبود این نویسنده و اسطوره شناس در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود. در این مراسم ابتدا ابوالقاسم اسماعیلپور به بررسی زندگی و آثار مهرداد بهار خواهند پرداخت، سپس فیلم مستند «درباره مهرداد بهار» به کارگردانی پیام مستوفی به نمایش درمیآید. در این فیلم مروری خواهد شد بر زندگی مهرداد بهار از تولد تا مرگ. پیام مستوفی در ساخت این فیلم موفق شده فیلمهای آرشیوی شایان توجهی از سخنرانیها و گفتارهای مهرداد بهار به دست آورد و با ۲۱نفر از مهمترین نویسندگان و اسطورهشناسان ایران درباره زندگی و آثار مهرداد بهار گفتوگو کند. علاقهمندان برای حضور در این مراسم میتوانند ساعت ۱۷ به تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان استاد نجاتاللهی (ویلا)، چهارراه ورشو مراجعه کنند.
دنیای اقتصاد:
نمایشگاه نقاشی «لا به لا» با آثاری از نفیسه عمران در گالری ویستا برپاست. در توضیح این نمایشگاه که دربرگیرنده تابلوهای رنگ روغن روی بوم این هنرمند است، آمده:«آثار این مجموعه، تلاشی برای به تصویر کشیدن دنیایی است که در مرز میان واقعیت و خیال قرار دارد؛ جایی که پیکرههای انسانی با حالات متفاوت، در فضایی پر از انرژی و رنگ، به نمایش درآمدهاند. این نقاشیها بهواسطه رنگهای شدید و مناظر غیرزمینی، احساسات و تجربههای درونی هنرمند را بازتاب میدهند و تماشاگر را به سفری درونی و ناشناخته دعوت میکنند و او را به کشف و بازاندیشی در مفاهیم جاودانه هستی نیز فرا میخوانند.» نمایشگاه «لابهلا» تا ۵ آذر هر روز جز شنبهها از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در گالری ویستا به نشانی خیابان مطهری، خیابان میرعماد، کوچه دوازدهم، پلاک ۱۱ برپاست.
دنیای اقتصاد:
آیین اختتامیه دومین جایزه ملی روحالله خالقی همزمان با پنجاه و نهمین سالگرد درگذشت استاد خالقی در برج آزادی برگزار شد.در این مراسم پیام تصویری حسین علیزاده، آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده پیشکسوت تار و سهتار، پخش شد. علیزاده در این پیام گفت: نام روحالله خالقی در موسیقی ایران، نام جاودانهای است و خیلی از بزرگان موسیقی درباره خالقی صحبت کردهاند.
دنیای اقتصاد:
سال گذشته یک موز ساده که با نوار چسب به دیوار نصب شده بود، به یکی از پربحثترین آثار هنری معاصر تبدیل شد. این اثر که به نام «کمدین» توسط هنرمند ایتالیایی، مائوریزیو کاتلان، خلق شده بود در آن زمان به قیمت باور نکردنی ۱۲۰هزار دلار فروخته شد. اما از آن عجیبتر اینکه هفته گذشته خانه حراج «ساتبیز» اعلام کرد یکی از سه نسخه این اثر دوباره به فروش میرسد، اما این بار با برآوردی بین ۱میلیون تا ۱.۵میلیون دلار! طی این حراج برنده مزایده برای پول خود یک رول چسب و یک موز دریافت خواهد کرد. همچنین یک گواهی اصالت و دستورالعملهای رسمی برای نصب اثر از سوی حراج به او داده میشود تا به این ترتیب او بین یکمیلیون تا یک و نیم میلیون دلار بابتش پرداخت کند.
دنیای اقتصاد:
وضعیت بازار کتاب مثل خیلی چیزهای دیگر در این ماهها و سالها با چالشهای زیادی روبهروست. افزایش هزینههای انتشار کتاب از یک سو و از سوی دیگر کوچک شدن سفره معیشت مردم، بازار نشر را به شدت تحتتاثیر قرار داده است. طیف وسیعی از کتابخوانان که عمدتا از قشر متوسط جامعه هستند دیگر مثل سابق توانایی خرید ندارند و برای اینکه کتاب را در سبد مصرفی خود حفظ کنند به استفاده از اپلیکیشنها و خریدهای گزینشی رو آورده اند.
دنیای اقتصاد:
نمایشگاه «حضور مداوم» با نمایشی از مجسمههای آهنی زندهیاد ایرج زند، هنرمند نقاش و مجسمهساز ایرانی، از فردا جمعه در بنیاد ایرج زند افتتاح می شود. ایرج کریمخان زند، نقاش و مجسمهساز ایرانی متولد سال ۱۳۲۹ پس از اتمام تحصیلات هنرستان وارد دانشکده هنرهای زیبای پاریس (بوزار) شد و و پس از گذراندن دوره فرسک و ویترای در شهر آوینیون فرانسه به فعالیت های هنری پرداخت. او در سال ۱۳۶۳ به ایران بازگشت و تا زمان مرگ در بیش از ۱۵۰ نمایشگاه گروهی و انفرادی در ایران، فرانسه، آلمان، کویت و پرتغال شرکت کرد.
دنیای اقتصاد:
پرترهای از آلن تورینگ، ریاضیدان و دانشمند که توسط «آیدا» روبات هوش مصنوعی کشیده شده، به قیمت ۱.۰۸میلیون دلار فروخته شد. این اثر را باید گرانترین و ارزشمندترین اثر هنری دانست که توسط یک روبات انساننما خلق شده است. فروش این اثر سوالات جدیدی را در رابطه با بازار فروش و نقش هوش مصنوعی در هنر مطرح کرده است. در ابتدا تصور نمیشد این اثر مورد توجه قرار بگیرد و این در حالی است که قیمت فروش از تخمین پیش از حراج که معادل ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار دلار تعیین شده بود، فراتر رفته است. این پرتره حین حراج در ساتبی، ۲۷ پیشنهاد خرید داشته و در نهایت به یک مشتری گمنام فروخته شده است. «آیدا» صرفا یک روبات نیست؛ چرا که پیش از خلق اثر هنری درباره سوژههایش با سازنده یا سازندگانش درباره آنها بحث و تبادل میکند. پس از ساخت و تاییدهای کارشناسی سازندگان از «آیدا» میخواهند خودش موضوعی را برای خلق و ارائه پیشنهاد دهد که او آلن تورینگ را به عنوان شخص کلیدی در تاریخ هوش مصنوعی سوژه قرار میدهد.
دنیای اقتصاد:
رمان «اوربیتال» نوشته سامانتا هاروی، نویسنده بریتانیایی، موفق شد در رقابت امسال جایزه معتبر بوکر را از آن خود کند. این رمان که روایتی فشرده و تاثیرگذار از زندگی شش فضانورد در ایستگاه فضایی بینالمللی است، در مراسمی که در لندن برگزار شد، به عنوان بهترین اثر داستانی انگلیسیزبان سال ۲۰۲۴ انتخاب شد. هاروی با نگاهی شاعرانه و دقیق به زمین از فراز آسمان، در این رمان کوتاه ، به بررسی مسائل جهانی ازجمله تغییرات آب و هوایی و اهمیت وحدت بشر پرداخته است. او با خلق فضایی وهمآلود و زیبا، خواننده را به سفری تاملبرانگیز در فضا و زمان میبرد.
دنیای اقتصاد:
نمایش «سمت تاریک خرس» به نویسندگی و کارگردانی پویا امینی در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است. این نمایش به تهیهکنندگی علی شاهانی، داستان نهضت آزادیبخش پنج صبح است و در خلاصه این اثر آمده است: انجمنی که از بازماندگان انفال و بمباران شیمیایی حلبچه تشکیلشدهاند در شورای مرکزی دچار فروپاشی شدهاند. یکی از سران پیشمرگه لو رفته و خیانتی در میان است. اکنون ظهور کلاغ خسته و اسطوره خرس است که گره را باز میکند.
سیروس همتی، الهه شهپرست، سوگند صدیقی و پویا امینی بازیگران این اثر نمایشی هستند. نمایش «سمت تاریک خرس» که دومین تجربه پویا امینی در کارگردانی تئاتر محسوب میشود هر شب ساعت ۱۹:۴۵ در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه میرود.
دنیای اقتصاد:
نمایشگاهی از آثار نقاشیخط و مجسمهسازی جلیل خلیلی از فردا جمعه در گالری آرت پرشیا برپاست. این هنرمند در این نمایشگاه تلاش کرده است اندیشههای شاعرانی چون حافظ، خیام و فریدون مشیری را با هنرهای تجسمی تلفیق کند. خلیلی در این نمایشگاه با بهرهگیری از تکنیکهای متنوعی همچون نقاشیخط، نقش برجسته، و مجسمهسازی، آثاری خلق کرده است که در آنها تعامل میان ادبیات کلاسیک و هنر مدرن به تصویر کشیده شده است. او در آثار خود به موضوعاتی چون عرفان، طبیعت و مسائل اجتماعی پرداخته و سعی کرده است تا مخاطب را به تفکر و تامل درباره این موضوعات وا دارد. علاقهمندان به بازدید از نمایشگاه آثار جلیل خلیلی میتوانند به گالری آرت پرشیا واقع در پاسداران، خیابان ناطق نوری، روبروی دشتستان ۵ مراجعه کنند.
دنیای اقتصاد:
در بیست و سومین دوره برگزاری رویداد سینمایی و تلویزیونی دنیای تصویر از یک عمر فعالیت هنری مرتضی عقیلی، تجلیل و تندیس حافظ (علی معلم) به این هنرمند پیشکسوت تعلق میگیرد. مرتضی عقیلی، بازیگر، کارگردان و نویسنده سینما و تلویزیون، از سال ۱۳۴۱ فعالیت هنری خود را با بازی در تئاتر آغاز کرد. او تاکنون در حدود صد فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخته، سه فیلمنامه را به نگارش درآورده و چهار فیلم سینمایی را کارگردانی کرده است. عقیلی از سال ۱۳۵۹ به بعد در هیچ فیلمی در ایران بازی نکرد اما در بهمن ۱۴۰۰ پس از چهار دهه زندگی در خارج به ایران بازگشت و در تئاتر «فلزات چکشخوار» به تهیه کنندگی پرویز پرستویی و کارگردانی آرش سنجابی بار دیگر به صحنه آمد. بیست و سومین دوره رویداد سینمایی و تلویزیونی دنیای تصویر (تندیس حافظ)، شنبه سوم آذرماه برگزار میشود.
دنیای اقتصاد:
سه فصل ۱۱، ۱۲ و ۱۳ سریال «پوآرو» با گویندگی ۶۳هنرمند صداپیشه گفتار فیلم در واحد دوبلاژ ادارهکل تامین و رسانه بینالملل سیما دوبله شده و بناست از شبکه تماشا روی آنتن برود. در هر قسمت این سریال مانند فصلهای گذشته یک داستان جدید جنایی روایت میشود که شخصیت محوری و اصلی حل آن هرکول پوآرو است و او با موفقیت به کشف معمای جرمها میپردازد.
برنا:
فصل چهارم «جوکر» میزبان تعدادی از بانوان هنرمند خواهد بود. بنا بر اعلام احسان علیخانی به عنوان کارگردان و تهیهکننده رئالیتیشوی «جوکر: طبقه بیست ویکم» قرار است خانمها نیز پای ثابت این مسابقه باشند و اگر یک فصل با حضور آقایان برگزار میشود، فصل بعدی میزبان خانمها باشد. در فصل دوم این سری از «جوکر» علیخانی میزبان بازیگران طنازی چون ژاله صامتی، الیکا عبدالرزاقی، ناهید مسلمی، سوسن پرور، نرگس محمدی، متین ستوده، گیتی قاسمی و رویا میرعلمی بود. حال با اتمام فصل سوم که با حضور آقایان اجرا شد، اسامی مهمانان فصل چهارم نیز اعلام شده است. در فصل بعدی احسان علیخانی میزبان نعیمه نظامدوست، بهنوش بختیاری، سحر ولدبیگی، حدیث میرامینی، مهسا طهماسبی، مریم سعادت، گلوریا هاردی و فاطمه هاشمی است. اولین قسمت این فصل چهارشنبه هفتم آذر ماه به صورت اختصاصی از فیلیمو پخش خواهد شد.
دنیای اقتصاد:
شب بازیگران بدلکار سینمای ایران با عنوان «آدمهای بامعرفت سینمای ایران» در خانه سینما برگزار شد و هنرمندانی که سالها نادیده گرفته شدند مورد تقدیر قرار گرفتند. کامران ملکی که اجرای برنامه را برعهده داشت گفت باعث افتخار من است که مجری برنامهای باشم که آدمهای بامعرفت سینمای ایران در آن جمع هستند، افرادی که بهدرستی خاک صحنه را خوردهاند. علی دهکردی، مدیرعامل خانه سینما، نیز در این مراسم گفت: در دهههای گذشته که فعالیت صنفی داشتم، همیشه عبارتی را میشنیدم که خیلی خوشایندم نبود و آن هم عبارت «صنف ضعیف» بود درحالیکه ما در سینما صنف ضعیف نداریم و نباید این موضوع را در ذهن وارد کنیم که اعضای ضعیف خانه سینما هستیم.
دنیای اقتصاد:
هفتمین سخنرانی ماهانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی دوشنبه ۲۸آبان به کتاب «از غریب من» (دفتر سوم از اشعار منتشرنشده نیما یوشیج) اختصاص دارد. در این نشست مهدی علیایی مقدم، پژوهشگر ارشد فرهنگستان زبان و ادب فارسی که پژوهش در دستنوشتههای نیما یوشیج را برعهده داشته، درباره این کتاب سخنرانی خواهد کرد.
دنیای اقتصاد:
نمایشگاه «تمامِ ناتمام» با عکسهای حمید نبوی، معمار و عکاس، از فردا پنجشنبه در خانه هنرمندان ایران برپا خواهد شد. نمایشگاه این مجموعه که منتخبی از عکسهای حمید نبوی از اصفهان دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ است در آستانه روز اصفهان برگزار خواهد شد و درآمد حاصل از فروش آثار به یاد توران میرهادی به فرهنگنامه کودکان و نوجوانان اختصاص پیدا خواهد کرد.
دنیای اقتصاد:
وحید وکیلی فر، فیلمساز مستقل سینمای ایران، در صفحه اینستاگرامش پستی منتشر کرد و نوشت: «اینجانب وحید وکیلی فر فیلمساز مستقل، چهلوسهساله، گروه خون B منفی، به دلیل وضعیت معیشتی تصمیم گرفتهام یکی از کلیههای خود را بفروشم. لطفا قیمت پیشنهادی خود را به آدرس ایمیل زیر ارسال کنید.» وکیلیفر یکی از فیلمسازان پیشرو و مستقل سینمای ایران محسوب میشود که بیش از ۱۵ سال از ساخت اولین فیلم او میگذرد.
دنیای اقتصاد:
تولید فیلم جدید وودی آلن، کارگردان و فیلمنامهنویس مشهور آمریکایی، به دلیل پیدانکردن سرمایهگذار و کمبود منابع مالی لغو شد. این کارگردان ۸۹ ساله که چهار بار جایزه اسکار را تصاحب کرده است، در ابتدای سال جاری اعلام کرده بود که احتمالا بهزودی تصویربرداری پروژه جدیدش را در ایتالیا آغاز خواهد کرد. آلن گفته بود «یکی از بهترین ایدهها» برای ساخت فیلمی جدید را در ذهن دارد و منتظر تامین بودجه مناسب برای شروع پروژه است. اما درحالیکه به پایان سال نزدیک میشویم، شنیدهها حاکی از تعلیق این پروژه به دلیل فقدان «بودجه کافی» است.
دنیای اقتصاد:
کره پومودورو، اثر شاخص آرنالدو پومودورو هنرمند مطرح ایتالیایی که قدمتی ۶۰ ساله دارد، توسط متخصصان و کارشناسان گروه موزههای دفینه از پارک ارم تهران به موزه زمان منتقل شد. این جابهجایی به منظور حفظ و حراست از این اثر کمنظیر صورت گرفته و برنامهریزیهای لازم برای مرمت و نگهداری این کره توسط متخصصان انجام شده است.
دنیای اقتصاد:
کیانوش عیاری برای ساختن فیلم جدیدش با عنوان «خر لنگ» دنبال سرمایهگذارمیگردد. این کارگردان در گفتوگو با ایرنا گفت: پروژه سینمایی «خرِ لَنگ» تاریخی و مربوط به زمان محمدعلی شاه و مظفرالدین شاه است؛ زمانی که اولین چاه نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان فوران کرد.او افزود: همه بازیگران این کار باید بدون استثنا متعلق به مسجدسلیمان و حوالی آن یعنی قوم بختیاری باشند و در خوزستان فیلمبرداری میشود. بهخاطر مخارج کار، برخی صحنهها هم در تهران فیلمبرداری خواهد شد.
دنیای اقتصاد:
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت هفته کتاب بیش از هزار عنوان از کتابهای سامانه اینترنتی دیجیکانون را با تخفیف عرضه میکند. این هزار عنوان کتاب از امروز چهاشنبه تا ۳۰ آبان با تخفیفهای ۱۰ تا ۱۵درصدی در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت. این کتابها براساس ردهبندی سنی مناسب همچون نوباوه (بالای ۴ سال)، نوخوان (بالای ۷ سال)، نونگاه (بالای ۹ سال)، نونهال (بالای ۱۲سال) و نوجوان (بالای ۱۵ سال) عرضه میشود. آثار تولیدِی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ۱۵درصد تخفیف و کتابهای سایر ناشران با تخفیف ۱۰درصدی به همراه ارسال رایگان، به فروش خواهد رسید. علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سامانه اینترنتی دیجیکانون به نشانی https://digikanoon.ir و بهرهمندی از این فروش ویژه، کتابهای مورد نظر خود را خریداری کنند.
دنیای اقتصاد:
پارامونت پیکچرز سرانجام اولین تریلر و پوستر رسمی فیلم اکشن جاسوسی پرطرفدار «ماموریت غیرممکن ۸» را منتشر کرد. این فیلم که با عنوان جدید «ماموریت غیرممکن: محاسبه نهایی» اکران خواهد شد، طرفداران را برای آخرین ماموریت نفسگیر ایتن هانت، با بازی تام کروز، آماده میکند و به نظر میرسد این هنرپیشه در قسمتهای آینده آن دیگر بازی نکند. در این تریلر، شاهد صحنههای اکشن خیرهکننده و ماجراجوییهای هیجانانگیز ایتن هانت و تیمش هستیم. همچنین، اولین پوستر رسمی فیلم تصویری نمادین از تام کروز در نقش این مامور مخفی را به نمایش میگذارد.
دنیای اقتصاد:
به مناسبت روز و هفته کتاب و کتابخوانی، برنامه خوانش کتاب «گیلگمش» به همراه نمایش عروسکی با اجرای الهه حریریان به همراه چمدان عروسکها، امروز چهارشنبه در موزه کوشک احمدشاهیِ کاخ نیاوران برگزار میشود. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۵۱ در مجموعه «اساطیر برای نوجوانان» کتاب «گیلگمش» افسانهای از آشور کهن را با روایت هانیبال الخاص و تصویرگری منوچهر صفرزاده منتشر کرد. این کتاب که بنا به اطلاعات کتابشناسی آن از متن پییر گریمال از این شاهکار ادبیات اساطیری آشوری روایت شده، بازنویسی از پهلواننامه گیلگمش پادشاه افسانهای آشور است.
علاقهمندان برای حضور در این برنامه میتوانند ساعت ۱۱ به کوشک احمدشاهی در کاخ نیاوران مراجعه کنند. در ایران، ۲۴ آبان ماه، روز کتاب و کتابخوانی و آغاز هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.
دنیای اقتصاد:
نمایش «شاپرک خورشید» به کارگردانی علی برجی برای کودکان و نوجوانان در تالار هنر روی صحنه است. در خلاصه این نمایش آمده است: «شاپرک کوچکی از ترس حمله کلاغها به کلبه تاریکی پناه میبرد و در تارهای عنکبوت اسیر میشود؛ شاپرک کوچولو به یاد قصه زندگی شاپرک خورشید میافتد که مثل او اسیر تارهای عنکبوت بدجنس شده بود ... .»
مبینا فتحعلی، مهدی محبی، شکیبا کیا، غزاله میرویسی، امیرحسین تدین، مصطفی غیاثی و آرش سروری از بازیگران این نمایش هستند. علاقهمندان برای تماشای این نمایش میتوانند هر روز ساعت ۱۷:۳۰ به تالار هنر به نشانی میدان هفت تیر، خیابان شهید مفتح خیابان ورزنده مراجعه کنند.
دنیای اقتصاد:
فیلم «جوکر: جنون مشترک» با رساندن فروش جهانی خود به ۲۰۰میلیون دلار، تاکنون فقط توانسته هزینه ساخت خود را به دست بیاورد. «جوکر: جنون مشترک» به کارگردانی تاد فیلیپس با وجود انتظارات بالا از آن، عملکرد بسیار ضعیفی در گیشه داشته است؛ تا آنجا که در هفته اول اکران خود در آمریکا تنها به فروشی نزدیک به ۳۸میلیون دلار دست یافت و در هفته دوم، فروش آن بیش از ۸۰درصد کاهش داشت. در فروش جهانی نیز توفیق چندانی به دست نیاورد و با وجود هزینه تولید بسیار بالای ۲۰۰میلیون دلاری (بدون احتساب هزینههای بازاریابی)، به حدود ۲۰۵میلیون دلار محدود شد.
دنیای اقتصاد:
دعوای ارمنستان و آذربایجان بر اسکار تاثیر گذاشت و فیلم مستند «سرزمین شیرین من» ساخته سارن هایرابتیان، مستندساز ارمنی-اردنی ساکن در آمریکا، که به عنوان نماینده اردن در بخش بینالملل به آکادمی معرفی شده بود از رقابت کنار گذاشته شد. بعد از معرفی این فیلم، آذربایجان از اردن خواست آن را از اسکار کنار بگذارد و حالا اردن هم این موضوع را پذیرفته است. حذف این فیلم در حالی اعلام شده که هالیوود ریپورتر و ددلاین این تصمیم را حاصل فشار سیاسی طرف آذربایجانی بر اردن میدانند.
دنیای اقتصاد:
نام اسطورهشناسی در کشورمان با نام مهرداد بهار گره خورده است، تا آنجا که از او به نام پدر اسطورهشناسی ایران یاد میشود؛ پژوهشگری تاثیرگذار که توانست نام خود را از سایه بلند پدرش، ملکالشعرا بیرون بکشد و با اتکا به دانش خویش در دنیای فرهنگ و ادب بدرخشد. ملک مهرداد بهار ۱۰ مهر ۱۳۰۸ به دنیا آمد؛ او که پنجمین فرزند محمدتقی بهار محسوب میشد، تحصیلات آغازین خود را در دبستان جمشید جم و دوره دبیرستان را در دبیرستانهای فیروز بهرام و البرز به پایان رساند اما نه این مدارس شوق افسانه واسطوره را در او برانگیختند و نه با کمال تعجب، پدر فرزانهاش.
دنیای اقتصاد:
همزمان با نخستین سالگرد درگذشت بیتا فرهی، بازیگر سینما، کتاب زندگینامه او با عکسهایی نادیده و تعدادی شعر رونمایی میشود. بیتا فرهی که فعالیت بازیگری خود را با فیلم «هامون» داریوش مهرجویی آغاز کرده بود، چهارم آذرماه سال گذشته بر اثر عوارض بیماری قلبی و ریوی از دنیا رفت. فیلمهای کیمیا، خون بازی، بانو و اعتراض از جمله آثاری هستند که او در آنها به ایفای نقش پرداخت.
دنیای اقتصاد:
ماجرای لغو کنسرتها در شهرستانها دوباره به یک موضوع داغ تبدیل شده است. چند روز پیش کنسرت محسن ابراهیم زاده در گچساران و یاسوج لغو شد و واکنشهایی را برانگیخت. دو روز پیش نیز دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر قم از جلوگیری برگزاری یک کنسرت خبر داد و گفت مجموعهای تفریحی درصدد برگزاری کنسرت در شهر مقدس قم و آن هم در آستانه ایام فاطمیه بود که این اجرا با ورود بموقع عزیزان دادستانی، لغو شد.
دنیای اقتصاد:
رئالیتی شوی «کارناوال» اثری از رامبد جوان در شبکه نمایش خانگی عرضه و پخش میشود. درحالحاضر مراحل پیشتولید این برنامه ۲۴قسمتی در جریان است. این رئالیتیشو با پروداکشنی عظیم ساخته میشود و فیلمنت قصد دارد آن را به عنوان برنامه ویژه عید پخش کند. «کارناوال» اولین رئالیتیشوی رامبد جوان در شبکه نمایش خانگی است که پیش از این برنامه پربیننده «خندوانه» را در شبکه نسیم کارگردانی و اجرا میکرد. کارگردانی و اجرای رئالیتیشوی کارناوال بر عهده رامبد جوان است و تهیهکنندگی آن را محمد شریفی بر عهده دارد. در این برنامه هنرمندان مختلفی به عنوان مهمان حضور خواهند داشت ولی تا کنونی نامی از آنها به میان نیامده است.
دنیای اقتصاد:
کتابفروشیهای عضو سامانه بازار کتاب در هفته کتاب به صورت حضوری و مجازی به فروش کتاب با تخفیف اقدام خواهند کرد. در این طرح هر ایرانی تا سقف یک میلیون تومان خرید، یارانه ۲۵ درصدی میگیرد و در بخش مجازی آن مانند خرید در طول سال، ارسال کتاب (هزینه پستی) رایگان است. کتابفروشان برای مشارکت در فروش حضوری میتوانند پس از ورود به سامانه بازار کتاب به نشانی v.bazarketab.ir از طریق منوی «طرحهای فروش» در بسته «فروش حضوری هفته کتاب» ثبت نام کنند. افرادی که در سال جاری یارانه خود را در خرید از بازار کتاب مصرف کرده باشند، به مناسبت هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران باز هم مشمول دریافت یارانه خواهند شد و میتوانند از اعتبار تخصیصیافته جدید استفاده کنند.
سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از فردا چهارشنبه تا ۳۰ آبان برگزار میشود.
فرارو:
پانتهآ بهرام بازیگر مشهور سینما و تئاتر در دبی روی صحنه میرود. او با بیان اینکه مهاجرت نکرده اما اجازه فعالیت در ایران ندارد نوشت: درود بر همه شما، ناگزیر بودم به گفتن و روشنسازی چیزهایی برای شما دوستانی که دنبالم میکنید. این اجرا در شهر دوبی خواهد بود و سپس سفری به چند کشور دیگر خواهد داشت بعد از آن به ایران بازمیگردم. من مهاجرت نکردم و تنها کشورم و مکان زندگیام ایرانم خواهد بود و از آنجا که اجازه فعالیت در زادبومم را ندارم این یگانه راه من است.
دنیای اقتصاد:
یادمان عیسی قلیپور (بخشی)، از بزرگان موسیقی کرمانج خراسان که اردیبهشت امسال درگذشت، چهارشنبه ۲۳ آبان در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار میشود. در این برنامه مستندی به کارگردانی علی عابدی در حدود ۳۵ دقیقه از زندگی عیسی قلیپور پخش خواهد شد.
همچنین، دکتر حمیدرضا اردلان، پژوهشگر عرصه موسیقی نواحی، درباره او به ایراد سخن میپردازد. اجرای موسیقی شامل دوتارنوازی مرتضی گودرزی و همچنین فرزند مرحوم قلیپور از دیگر بخشهای این مراسم خواهد بود. یادمان عیسی قلیپور با عنوان «شبِ بخشی» به همت انجمن موسیقی ایران ساعت ۱۸ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار میشود و ورود برای علاقهمندان آزاد است.
سه سال از فیلمبرداری پروژه ۱۵۰میلیوندلاری عربستان با مشارکت چهرههای هالیوودی با عنوان «جنگجوی صحرا» میگذرد، درحالیکه آینده این فیلم هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد. «جنگجوی صحرا» در سال ۲۰۲۱بهعنوان تبلیغی برای صنعت نوپای فیلمسازی عربستان سعودی رونمایی شد که با بازی آنتونی مککی، بازیگر فیلم «کاپیتان آمریکا» و بن کینگزلی، بازیگر برنده جایزه اسکار همراه است. این فیلم تاریخی حماسی با بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری توسط غول رسانهای ریاض، یعنی گروه «MBC»، راهاندازی شد تا چشماندازی از عربستان قدیم را به جهان نشان دهد و الهامبخش نسل جدیدی از داستاننویسان عرب باشد و هالیوودیها را ترغیب کند تا برای ساختن فیلم به ماسههای طلایی خلیج فارس بیایند.
دنیای اقتصاد:
پیشترها بازارهای هنری دنیا خیلی تابع اتفاقهای سیاسی نبودند اما حالا اوضاع فرق کرده و کوچکترین تحرک بر بازارهای هنری هم تاثیر میگذارد. البته در این میان ترامپ را باید یک استثنا دانست. هنرمندان همیشه در یک دهه گذشته نسبت به رفتارهایش واکنش نشان دادهاند و حتی زمانی که دوران ریاستجمهوریاش به پایان رسید و از کاخ سفید دور بود باز هم گفتار و رفتارش میان هنرمندان موج به وجود میآورد. حالا او به کاخ سفید برمیگردد و در همین مدتزمان کوتاهی که از انتخابات آمریکا گذشته هنرمندان دنیا نسبت به انتخاب او گارد گرفته اند، اما انتخاب او به عنوان رئیسجمهور آمریکا بر بازار کتاب تاثیر گذاشته است. البته در سالهای گذشته علاقهمندان کتاب در نقاط مختلف جهان به خواندن کتابهای مرتبط با حکومتهای توتالیتر به شدت روی خوش نشان دادهاند. به عنوان مثال آثاری که از دوران تسلط نازیها و کمونیستهای شوروی روایت میکنند مدام بازنشر میشوند و مورد توجه قرار میگیرند.
دنیای اقتصاد:
نشست دیدار با شمس لنگرودی، شاعر، پژوهشگر و نویسنده، در کتابفروشی بوکلند شعبه مارکیز برگزار میشود. این رویداد به مناسبت انتشار کتاب «آنها که به خانه من آمدند» برگزار خواهد شد، که پس از سالها و به تصمیمِ نویسنده، با پایانی متفاوت منتشر شده است. این رمان پیشتر در سال ۱۳۹۴ در نشر افق منتشر شد اما در سال ۱۴۰۱ نویسنده تصمیم گرفت پایانی دیگر برای این داستان رقم بزند.
دنیای اقتصاد:
کفشهای یاقوتی بهیادماندنی جودی گارلند از فیلم «جادوگر شهر اُز» بهزودی توسط حراجی «هریتیج» به قیمت بیش از ۸۰۰هزار دلار به حراج گذاشته میشود. کفشهای یاقوتی نمادین جودی گارلند از فیلم کلاسیک «جادوگر شهر اُز» در سال ۲۰۰۵از موزه این بازیگر در مینه سوتا به سرقت رفت اما پس از سالها جستوجو و ماجرایی پرپیچوخم، بالاخره در سال ۲۰۱۸توسط افبیآی پیدا شد و سارق این کفشها که با توجه به بیمه یک میلیون دلاری آنها گمان میکرد در ساخت آنها از یاقوتهای واقعی استفاده شده است، درنهایت در دادگاه محکوم شد.
این کفشها که اولین بار در سال ۱۹۳۹ در فیلم «جادوگر شهر اُز» به نمایش درآمدند، توسط مایکل شاو در سال ۱۹۷۰ خریداری شده و سپس به موزه اهدا شده بودند. فیلم «جادوگر شهر اُز» یکی از محبوبترین و ماندگارترین فیلمهای تاریخ سینماست و این کفشها بهعنوان یکی از نمادینترین اشیای مرتبط با این فیلم شناخته میشوند. این کفشها به زودی در ۷ دسامبر (۱۷آذر) توسط حراجی «هریتیج» به قیمت پایه ۸۱۲هزار دلار به حراج گذاشته خواهند شد.
دنیای اقتصاد:
مستند «ذبیحالله منصوری» به کارگردانی حنیف شهپرراد ساخته میشود. تصویربرداری این مستند که درباره ذبیحالله منصوری، نویسنده و مترجم پرکار و سرشناس ایرانی، است، مدتی است در تهران شروع شده و تا دو ماه دیگر ادامه دارد. طبق برنامهریزیهای انجامشده، این فیلم بهار سال ۱۴۰۴آماده نمایش میشود.رضا تیموری تصویربردار این پروژه است و آریان عطارپور تهیهکنندگی را در این پروژه برعهده دارد.
دنیای اقتصاد:
قطبالدین صادقی نمایش «سفرنامه آبجی مظفر» را برای اجرا در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر آماده اجرا میکند.
این هنرمند درباره تازهترین فعالیتهای خود به ایسنا گفت: این نمایشنامه را بر اساس آخرین گروه بنگاه شادمانی که در خانههای مردم نمایش تختحوضی اجرا میکردند، نوشتهام و درواقع ادای دینی است به ژانر کمیک ایرانی.
دنیای اقتصاد:
گزیدهای از داستان هزار و یک شب به تصحیح و انتخاب محمود دولت آبادی با عنوان «آوردهاند که ...» به زودی منتشر میشود.
هزار و یک شب (الف لیله و لیله) داستانی به نقل از پادشاهی، با عنوان شهریار و روایتگر آن شهرزاد است. اکثر ماجراهای آن در بغداد و ایران باستان میگذرد و بعضی از داستانهای آن را از ریشه ایرانی و برگردانی از «هزارافسان» دانستهاند. این اثر طی قرنهای متمادی توسط نویسندگان، مترجمان و محققان مختلف در سراسر آسیای غربی، مرکزی، جنوبی و شمال آفریقا گردآوری شده است. ریشه برخی از داستانها به ادبیات باستانی و قرون وسطایی عربی، سانسکریت، ایرانی و بینالنهرین بازمیگردد.
قرار است گزیده داستانهای هزار و یک شب تا شب یلدای امسال از سوی انتشارات وزن دنیا به دست مخاطبان برسد.
دنیای اقتصاد:
نیما یوشیج معمار شعر نو در ایران است. تاثیر او فقط محدود به شعر نو نبود و خیلی چیزها بعد از او در ایران تحتتاثیر انقلاب ادبیاش قرار گرفتند. درباره نیما حرفهای بسیاری گفته شده اما یکی از مهمترین منابع مرور خاطرات کسانی است که با او در ارتباط بودهاند.دکتر پرویز ناتل خانلری، ادیب و استاد دانشگاه، نسبتی فامیلی با نیما یوشیج داشت. با اینکه بعدها این دو از نظر ادبی با اختلافنظرهای جدی مواجه شدند اما خانلری هیچگاه ارادت خود و دینی که از پدر شعر نو به گردن داشت، فراموش نکرد. آنچه میخوانید نوشتهای از اوست درباره نیما.
دنیای اقتصاد:
سرانجام پس از سالها جواد یساری، خواننده قدیمی، در یک مراسم رسمی حضور یافت و از او تجلیل شد. چند سال پیش نقلقولی از او به صورت گسترده در شبکههای مجازی منتشر شد که گفته بود ۴۰ سال اجازه فعالیت ندارم آیا بس نیست؟ او گفته بود اجازه بدهند کار کند و قول می دهد استاندارد کارش را بالا ببرد. جواد یساری حالا در یک مراسم رسمی همان حرفها را تکرار کرد.
دنیای اقتصاد:
پنجمین نشست پروژه «همنوا» با عنوان «شب ناصر فرهنگفر» به مناسبت هفتاد و هفتمین زادروز این استاد فقید تمبکنوازی در کافهکتاب کاف برگزار شد. مرتضی اعیان، نوازنده باسابقه تمبک، در این مراسم ضمن برشمردن ویژگی های اخلاقی و هنری زندهیاد ناصر فرهنگفر، با بیان خاطرهای گفت: یک روز شنیدم ناصر در اتاقی تکنیک پلنگ ساده را تمرین می کند. نزد او رفتم و پرسیدم چرا اینها را تمرین میکنی. گفت میخواهم ببینم نتیجهاش چه می شود. او هیچ ترسی نداشت از اینکه بگوید کاری که انجام می دهد، قرار است چه نتیجه ای بدهد. فرهنگفر کارش را جدی پیگیری می کرد و پشتکارش حرفی برای گفتن داشت.
دنیای اقتصاد:
آیین یادبود زندهیاد پری صابری، نمایشنامهنویس، مترجم و کارگردان نوگرای تئاتر ایران، با حضور جمعی از استادان، هنرمندان و علاقهمندان به هنر جمعه ۱۸آبان در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی برگزار شد. ژاله آموزگار، پژوهشگر پیشکسوت حوزه فرهنگ و زبانهای باستانی، در این مراسم گفت: پری صابری خورشیدی بود که بر عرصه هنر ایران تابید. کارهای او مخاطبان زیادی را به سالنهای نمایش کشاند و با الهام از گنجینههای ادبی ایران خالق آثار ماندگاری شد. کارهای او نمایندهای شدند از فرهنگ اصیل ایرانی که در خارج از کشور نیز موفقیتهای زیادی کسب کردند.
دنیای اقتصاد:
یازدهمین هماندیشی «یک اثر یک نشست» موزه هنرهای معاصر فردا دوشنبه به نمایش مجموعه هالیوود از «دیوید هاکنی» اختصاص دارد. در این نشست حمیدرضا افشار، مدرس سینما، پژوهشگر و بازیگر، و داود بنیاردلان به عنوان دبیر جلسه به سخنرانی خواهند پرداخت.
دنیای اقتصاد:
بسیاری از منتقدان فیلم «گاو» ساخته داریوش مهرجویی را نقطهعطفی در تاریخ سینمای ایران میدانند؛ فیلمی که بر اساس داستانی از غلامحسین ساعدی خلق شده و از زمان ساخت تا کنون علاوه بر جوایز جهانی، نظرهای اقشار مختلف را به خود جلب کرده است. اخیرا محمدحسین دانایی، خواهرزاده جلال آلاحمد، نامهای رسمی از این کارگردان فقید خطاب به مهرداد پهلبد، وزیر فرهنگ و هنر کشور بین سالهای ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۷، را بازنشر کرده که حاوی نکات شایان توجهی است. یک بخش جالب نامه گفتههای مستخدم اداره درباره این فیلم است که نظر تحسینآمیز مهرجویی را در پی داشت.
دنیای اقتصاد:
الیور استون ادعای جان پیترز، تهیهکننده آمریکایی و حامی دونالد ترامپ، در خصوص نقش داشتن این کارگردان برجسته در ساخت فیلمی درباره ترور رئیسجمهور آمریکا را تکذیب کرد. این تهیهکننده در مصاحبهای با هالیوود ریپورتر ادعاهای عجیب زیادی مطرح کرده؛ از جمله اینکه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، دستور ترور ترامپ را در تجمعی در ماه ژوئیه صادر کرده است. پیترز در این مصاحبه ادعا کرد ممکن است چون با همکاری استون در حال کار روی فیلمی با این موضوع است، مورد خشم قرار بگیرد.
انتخابات آمریکا تمام شد و واکنشها به انتخاب ترامپ همچنان ادامه دارد. در این روزها موافقان و مخالفان ترامپ رودروی هم قرار گرفتند؛ اما اتفاق عجیبی افتاد و حامیان هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه به نقش یک چهره مشهور در انتخابات اشاره کردند. از یک طرف هواداران حزب دموکرات که بهشدت ناامید شدهاند، دیواری کوتاهتر از دیوار جورج کلونی، بازیگر مشهور هالیوود پیدا نکردند و او را مقصر ناکامی شکست نامزد خود میدانند و از طرفی دیگر طرفداران حزب جمهوریخواه از این بازیگر مشهور با نیش و کنایه تشکر میکنند.
دنياياقتصاد:
موزه سینما در ادامه انتشار سلسله نشستهای تاریخ شفاهی خود همزمان با زادروز علی دهکردی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون بخشهایی از گفتوگوی این هنرمند را منتشر کرده است. دهکردی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون گفت: نام کامل من علی اسماعیلپور دهکردی است. تقریبا تمام همشهریهای من و اهالی قدیمی شهرکرد پسوند دهکردی را که نام زادگاه آنها بوده است، همراه نام خانوادگی خود دارند.
دنیایاقتصاد:
شرکت لوکاسفیلم، خالق دنیای افسانهای جنگ ستارگان، در حال آمادهسازی برای ساخت یک سهگانه جدید از این مجموعه محبوب است. سایمون کینبرگ، تهیهکننده شناختهشده فیلمهای مردان ایکس، وظیفه نوشتن و کارگردانی این سهگانه را بر عهده خواهد داشت. پس از موفقیت سهگانه دنباله (قسمتهای ۷، ۸ و ۹)، لوکاسفیلم تصمیم گرفته است با شخصیتهای جدید و داستانی تازه، فصل جدیدی از جنگ ستارگان را آغاز کند. با این حال، این فیلمها همچنان ریشه در داستان اصلی جورج لوکاس خواهند داشت؛ مجموعهای که از سال۱۹۷۷ با فیلم «یک امید جدید» آغاز شد. سایمون کینبرگ، کارگردان جدید این سهگانه، پیش از این با فیلمهای موفق مردان ایکس شناخته شده است.
دنياياقتصاد:
کوئنتین تارانتینو، کارگردان سرشناس هالیوود، از فیلمهای مستقل ویدئویی که بروس ویلیس در سالهای اخیر در آنها ایفای نقش کرده است، دفاع کرد. تارانتینو در پادکست خود اعتراف کرد که از تماشای این فیلمها بسیار لذت برده و تحت تاثیر بازیگری ویلیس قرار گرفته است. بروس ویلیس، ستاره اکشن هالیوود پیش از ابتلا به بیماری زوال عقل، در تعداد زیادی از فیلمهای کمهزینه و مستقل ویدئویی بازی کرد که اغلب با انتقادهای تند منتقدان روبهرو شدند.
دنياي اقتصاد:
سیدمحمود رضوی، تهیهکننده سریال موسی(ع) در متنی از فناوری جدید این سریال سخن گفت. به گفته او، فناوری بهکار گرفتهشده در این سریال از نظر زمان، بودجه و تکنولوژی تولید سریال و فیلم را متحول خواهد کرد. رضوی توضیح داد نزدیک به دو سال از طرح ایده تغییر فناوری تولید سریال موسیکلیمالله (ع) از روش سنتی به VirtualProduction میگذرد، تغییری که نیازمند جسارت و ریسکپذیری ابراهیم حاتمیکیا، کارگردان این مجموعه بود؛ اما با تمام ریسکپذیری و جسارت ایشان، باز هم تحقق آن فقط یک رویا بود.
دنیایاقتصاد:
موزه سینما کارگاه انتقال تجربه «کارگردانی و بازیگری در سینما» را چهارشنبه ۲۳آبان با حضور ابوالفضل جلیلی، کارگردان، فیلمنامهنویس و تدوینگر برگزار میکند. ابوالفضل جلیلی که ساخت فیلمهایی همچون مسیر معکوس، گل یا پوچ، ابجد، دلبران، قصههای کیش، دان، یک داستان واقعی، دت یعنی دختر، رقص خاک، گال، بهار، میلاد، بهار و... را در کارنامه خود دارد، در طول سالها فعالیت در سینما جوایزی همچون قرقاول طلایی جشنواره فیلم کرالا، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فیلم رم، جایزه بهترین فیلم جشنواره المللی فیلم دوربان، جایزه امیل گمت جشنواره بینالمللی فیلم سینمای آسیا وزول، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره بین المللی سنتا باربارا، جایزه بالون طلایی جشنواره سه قاره، برنده پلنگ نقرهای جشنواره بینالمللی فیلم لوکارنو، جایزه اوسلای طلایی، جایزه جشنواره فیلم ونیز و... را بهدست آورده است. کارگاه این کارگردان ساعت۱۵ با موضوع «انتقال تجربه کارگردانی و بازیگری در سینما» برگزار میشود و علاقهمندان برای حضور در آن میتوانند به آدرس clubmuseum.ir/workshops مراجعه کنند.
دنیایاقتصاد:
نمایشگاه نقاشی کوروش قاضیمراد با عنوان «تنها، درخت» در گالری سهراب برپاست. در این نمایشگاه که شانزدهمین نمایشگاه انفرادی قاضیمراد محسوب میشود ۹نقاشی با تکنیک میکس مدیا روی بومهای در معرض دید قرار گرفته است. قاضیمراد در استیتمنت این نمایشگاه نوشته است: «درخت و تن، هر دو رمز و راز بقایند، تجسمی از چرخه ازلی تولد، رشد و فرجام. در هر تپش و در هر لرزش، آوایی از جاودانگی به زبان طبیعت نهفته است. این دو، پیوندی ژرف با کائنات دارند و نمایانگر این حقیقتند که حیات نه در لحظهای گذرا که در چرخهای ابدی و پیوسته تداوم مییابد.» این هنرمند که بهعنوان مبدع خط «سریر» نیز شناخته شده است، از اعضای هیاتمدیره انجمن طراحان گرافیک ایران بهشمار میرود. خط سریر بهمن۱۳۹۳ برای اولینبار از طریق برپایی نمایشگاهی در نگارخانه استاد مرتضی ممیز خانه هنرمندان ایران رونمایی شده است. نمایشگاه «تنها، درخت» تا ۵آذر در گالری سهراب به نشانی خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، شماره۱۴۲ برپاست.
دنیای اقتصاد:
کنسرت گروه موسیقی «طنین ترنم» امروز شنبه ۱۹آبان در سالن فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود.
در این کنسرت، نغمههای معروف خراسانی با آواز ابراهیم تیموری، رهبری و تهیهکنندگی مجید آبیاری و آهنگسازی و تنظیم مهدی اسدی برای علاقهمندان به موسیقی محلی اجرا خواهد شد. نیما ضربی، نوازنده سازهای کوبهای، مهدی اسدی (دوتار)، عمران ربانی (رباب) و محمد صیادی (کمانچه)، اعضای این گروه موسیقی را تشکیل میدهند. همچنین نگار آقایی، کارگردان هنری و یوسف بهبودی نیز مدیر تولید این کنسرت هستند. علاقهمندان برای تماشای کنسرت موسیقی «طنین ترنم» میتوانند ساعت۲۰ به سالن خلیجفارس فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.
دنياي اقتصاد:
فیلم «چه سرسبز بود دره من» به کارگردانی جان فورد فردا یکشنبه در سالن سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درمیآید. داستان فیلم در اوایل قرن بیستم میگذرد و هیو مورگان (مکداول)، پسرکی ۱۲ ساله، همراه با خانوادهاش در دهکدهای معدنی در درهای سبز و زیبا زندگی میکند. آرامش و خوشبختی خانواده آرامآرام با شدتگرفتن طمع و زورگوییهای صاحبان معادن از بین میرود. پدر خانواده، چهار برادر بزرگتر او را از پیوستن به اعتصاب کارگران منع میکند، آنان نیز چارهای جز مهاجرت نمیبینند. فیلمنامه این فیلم توسط فیلیپ دان نوشته شده و از رمانی به همین نام از ریچارد لهوین اقتباس شده است. والتر پیجن، مارین اوهارا، دانلد کریسپ، آنالی و رادی مکداول از بازیگران این فیلم هستند.
علاقهمندان برای دیدن این فیلم میتوانند ساعت۱۵ به خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله، موزه هنرهای معاصر تهران، سالن سینماتک مراجعه کنند. ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
دنیایاقتصاد:
سیویکمین برنامه از سلسلهجلسات نمایش فیلمتئاترهای شاخص دنیا در خانه هنرمندان، چهارشنبه ۲۳آبان به نمایش فیلم تئاتر «وانیا» اختصاص دارد. فیلم تئاتر «وانیا» (۲۰۲۴) به کارگردانی سم یِیتس و نویسندگی آنتون چخوف و سایمون استیونز داستان مزرعهای دورافتاده در روسیه را روایت میکند و روی گروهی از شخصیتها متمرکز است که در این مزرعه زندگی میکنند.
دنیایاقتصاد:
طبق اعلام روابط عمومی سازمان سینمایی، رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی با صدور حکمی منوچهر شاهسواری را بهعنوان دبیر چهلوسومین جشنواره فیلم فجر منصوب کرد. بر این اساس همچنین با تفکیک بخش بینالمللی از ملی، برگزاری مستقل آن به زمان مورد توافق با اتحادیه بینالمللی انجمن تهیه فیلم موکول شده است.
دنیای اقتصاد:
تلویزیون یکی از عجیبترین دوران خود را سپری میکند و بارها درباره همین موضوع گزارش منتشر کردهایم. کوچ ستارههای برنامهسازی از این رسانه به شبکه خانگی یک چالش بزرگ را به وجود آورد و تلویزیون قافیه را به رقیب تازهازراهرسیدهاش باخت. در سالهای اخیر مردم دیگر چندان تمایلی به تماشای برنامههای تلویزیون ندارند اما به تولیدات شبکه خانگی روی خوش نشان میدهند. دست خالی تلویزیون برای جذب مخاطب و استقبال مردم از شبکه خانگی باعث شد تا مدیران صداوسیما به این موضوع فکر کنند که به شبکه خانگی پناه ببرند و آثار پلتفرمها را از تلویزیون پخش کنند.
دنیای اقتصاد:
زمستان سال گذشته بود که خبری درباره حضور والری گرگیف و علی رهبری، دو رهبر مشهور ارکستر، برای اجرا با ارکستر سمفونیک جوانان ایران منتشر و در همان زمان گفته شد که تاریخ برگزاری کنسرت بهزودی اعلام میشود. اما اکنون قریب به یک سال از انتشار این خبر میگذرد و گرگیف و رهبری هنوز کنسرتی در ایران برگزار نکردهاند. اما چرا این دو هنرمند به ایران نیامدند؟
دنیای اقتصاد:
نشست ویژه «موسیقی کوچهبازاری» در شانزدهمین همایش بزرگ شعر و موسیقی «کانون ادبی زمستان» جمعه ۱۸ آبان در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. در این برنامه با حضور کارشناسان شعر و موسیقی و همچنین هنرمندان نام آشنا، به پاس سالها تلاش در عرصه موسیقی و اثبات وطندوستی از جواد یساری تقدیر و تجلیل خواهد شد.
جواد یساری یکی از خوانندگان محبوب و شناختهشده نوعی از موسیقی ایرانی است که به «کوچهبازاری» شهرت دارد. اگرچه این هنرمند در چهار دهه اخیر کمتر در صحنه موسیقی فعال بوده است، اما همچنان آثار او در میان علاقهمندان طرفدار دارد. علاقهمندان برای حضور در این نشست که شرکت در آن برای عموم آزاد و رایگان است میتوانند ساعت ۱۵به فرهنگسرای ارسباران مراجعه کنند.
دنیای اقتصاد:
قطعه موسیقی «ماده گاوهای وحشی» به آهنگسازی فرید حامدی برنده مدال نقره رقابتهای بینالمللی «لیت میوزیک» شد. لیت موزیک (Lit Music) یکی از معتبرترین و بزرگترین رقابتهای موسیقی در سطح جهانی است که هر ساله در ایالات متحده برگزار میشود.
دنیای اقتصاد:
کتاب «چای نعنا» نوشته منصور ضابطیان در نخستین نشست از سلسله نشستهای «سفرنامهخوانی» امروز پنجشنبه در فرهنگسرای اشراق روایت، نقد و بررسی میشود. کتاب «چای نعنا» روایت سفر نویسنده به مراکش در سال ۱۳۹۶ است. او در این سفر ۲۰ روزه از بیشتر قسمتهای شمالی و مرکزی این کشور دیدن کرد.
دنیای اقتصاد:
در ماههای اخیر، اخبار و مقالات بسیاری پیرامون ورود هوش مصنوعی به حوزه تولیدات فرهنگی منتشر شده است. از سینماگران و فیلمنامهنویسان تا نویسندگان و مترجمان آثار ادبی در مقابل هوش مصنوعی گارد گرفتهاند. احساس خطر از بیکاری و کاهش درآمدها با استفاده از هوش مصنوعی سال گذشته یک اعتصاب بزرگ را در آمریکا شکل داد و سینماگران سرشناس این کشور را راهی خیابانها کرد تا در این رابطه تظاهرات کنند. حالا اما از نقاط مختلف دنیا هر روز خبری در مخالفت با هوش مصنوعی منتشر میشود، اما مشخص است که این فناوری نوظهور در آیندهای نزدیک نقش بسیار پررنگی ایفا خواهد کرد. بااینحال اخیرا خبری منتشر شده که حاکی از آن است که VBK بزرگترین ناشر هلند، به طور رسمی برنامههای آزمایشی خود برای استفاده از هوش مصنوعی در ترجمه داستانهای تجاری را تایید کرده است. این ناشر قصد دارد با استفاده از هوش مصنوعی، تعداد محدودی از کتابهای خود را به زبان انگلیسی ترجمه کند.
پیکر محمدحسین عطارچیان، هنرمند پیشکسوت خوشنویس که روزگذشته به دلیل عفونت ریه در بیمارستان درگذشت، امروز چهارشنبه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده میشود.
دنیای اقتصاد: کمال داود، نویسنده الجزایری-فرانسوی، با رمان «دهه سیاه» برنده جایزه معتبر گنکور ۲۰۲۴شد. این نویسنده که پیش از این با رمان تحسینشده «مرسو را چه کسی کشت» شناخته میشد، این بار با رمان تکاندهنده «دهه سیاه» موفق شد جایزه گنکور، معتبرترین جایزه ادبی فرانسه، را از آن خود کند؛ رمانی که روایتی دردناک از فروپاشی الجزایر در پایان قرن بیستم حکایت میکند و نگاهی عمیق به تاریخ و جامعه این کشور دارد. داود که علاوه بر نویسندگی، به عنوان روزنامهنگار و منتقد نیز فعالیت میکند، با آثارش همواره جنجالبرانگیز بوده و تحلیلهایش از جامعه الجزایر و جهان عرب، واکنشهای بسیاری را برانگیخته است.