سوریه از لحاظ فرهنگی کشوری غنی است. شعر و ادبیات در تاریخ این کشور همواره مورد توجه بوده و بزرگان بسیاری را به دنیا معرفی کرده است. شاید خیلیها ندانند که سینمای سوریه هم در برخی دورهها در دنیا مطرح بوده و توانسته یکی از مهمترین جریانهای سینمایی در خاورمیانه را راه بیندازد و توجه جشنوارههای بزرگ را هم جلب کند. ریشه شکلگیری سینما در سوریه، به اوایل قرن بیستم میلادی و دوران استعماری فرانسه برمیگردد و نمیتوان تاثیر فرهنگ فرانسه در ایجاد و رشد فکری سینما در سوریه را نادیده گرفت.
دنیای اقتصاد: نمایشگاه عکس «پهلوان آواز» با نمایش آثار آرزو صادقی، شامل پرترههای ایرج خواجهامیری، در نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران برپاست. در این نمایشگاه، پرترههایی از ایرج، خواننده پیشکسوت، به نمایش گذاشته شده که بین سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ ثبت شده است. آرزو صادقی نجفآبادی عکاس، طراح گرافیک و مدرس دانشگاه، فارغ التحصیل رشته گرافیک است و عکاسی را از سال ۱۳۸۳ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۴ تاکنون به صورت حرفهای مشغول به فعالیت در این حوزه است. وی بیش از ۳۰ مقام و سابقه برگزاری نمایشگاه انفرادی و گروهی ملی و بینالمللی عکاسی را در کارنامه هنری خود دارد. صادقی این عکسها را در کنسرتها و سفرهای ایرج طی این سالها ثبت کرده و سعی داشته لحظات ناب و خاصی را در معرض دید مخاطبان هنرمند و هنردوست قرار دهد. علاقهمندان برای بازدید از نمایشگاه میتوانند تا ۲۸ آذر هر روز از ساعت ۱۰تا ۱۸ به نگارخانه شماره یک فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
رمان «امیر ساباط»، آخرین نوشته زندهیاد محمدعلی علومی، به چاپ رسید. در بخشی از رمان «امیر ساباط» که همچون بیشتر آثار این نویسنده حالوهوایی بومی دارد و در جغرافیای کرمان و بم اتفاق میافتد، آمده است: «رفتم، در کوچهپسکوچههای خاکآلود، همهچیز پنداری هزار سال در خود فرورفته و خفته بود. چند کبوتر از لبه بامی پریدند و هلهله بال کوفتنشان، تنها صدای آن محله خالی و خاموش بود.
ابدنیای اقتصاد: سیوششمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلمتئاترهای شاخص خانه هنرمندان ایران، چهارشنبه ۲۸ آذر به نمایش فیلم تئاتر «عروسکها» به کارگردانی بهرام بیضایی اختصاص دارد.
دنیای اقتصاد: مجله نشنال جئوگرافیک به رسم سنت سالانه ۲۰ عکس منتخب خود را معرفی کرد که اثری از بابک تفرشی عکاس و ستاره شناس ایرانی نیز در این لیست وجود دارد. این عکسها از میان ۲میلیون و ۳۰۰هزار عکس انتخاب شدهاند.
موزه سینما در ادامه انتشار سلسله نشستهای تاریخ شفاهی، همزمان با زادروز رسول صدرعاملی، نویسنده، کارگردان و تهیهکننده سینما، بخشهایی از گفتوگوی این هنرمند را منتشر کرد. این کارگردان ضمن یاد از چند هنرمند، از تفاوت نسلهای گذشته و جدید سخن گفت.
دنیای اقتصاد: کتاب «بازسازی شرکتها؛ احیای سازمانهای ورشکسته» نوشته دونالد ب. بیبیولت با ترجمه دکتر رحمن عابدینزاده نیاسر و پوریا روانستان منتشر شد. این کتاب میتواند کمک شایانی به بسیاری از سازمانهایی داشته باشد که از بعد سلامت سازمانی وضعیت مطلوبی ندارند تا بتوانند به وضعیت مطلوب و روند رشد طبیعی خود بازگردند.
دنیای اقتصاد: تازهترین کنسرت گروه تلفیقی «دارکوب» به سرپرستی همایون نصیری و خوانندگی امیرسامان شیخ با اجرای منتخبی از قطعات محبوب و جدید این گروه دوشنبه ۱۰ دی در برج میلاد برگزار میشود. آخرین اثر این گروه موسیقی با نام «دلِ مو» با ملودی فرامرز نصیری و شعری از محمدمهدی علینژاد و تنظیم دارا دارایی به صورت دو نسخه صوتی و تصویری منتشر شده و قرار است برای نخستین بار در کنسرت پیشرو بخشهایی از آن اجرا شود. کنسرت گروه دارکوب به تهیهکنندگی میثم خلفی در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار خواهد شد.
پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
چرا گروههای موسیقی اصیل تمایلی به برگزاری کنسرت ندارند؟
طرفداران بازار آزاد معتقدند که دست نامرئی بازار، به بهترین نحو منابع را تخصیص میدهد و هرگونه دخالت دولت در امور اقتصادی از جمله اقتصاد هنر به ناکارآمدی و فساد منجر خواهد شد. اگرچه تجربه نشان داده این دیدگاه، در اغلب موارد قابل دفاع است اما در برخی زمینهها انگار باید راه دیگری درپیش گرفت. همانگونه که در کشورهای توسعهیافته نیز مشاهده میشود، بسیاری از عرصههای اجتماعی در عین ضرورت، از بازدهی مالی بالایی برخوردار نیستند و بخش خصوصی تمایلی به سرمایهگذاری در آنها نشان نمیدهد، در نتیجه، مردم دولتها را موظف میدانند با ارائه خدمات به طور مستقیم یا حمایت از بخش خصوصی به صورت غیرمستقیم، نیازهای جامعه را در این زمینهها برطرف کنند؛ به عنوان مثال موسیقی کلاسیک حتی در اروپا که مهد اینگونه موسیقی است، در مقایسه با موسیقی پاپ از مخاطبان کمتری برخوردار است، از این رو انتظار میرود بنا بر اصل رقابت آزاد، در ظرف چند سال موسیقی کلاسیک به حاشیه رانده و سپس به خاطرهای دور مبدل شود، در حالی که میبینیم با حمایتهای حسابشده دولتی، هماکنون صدها ارکستر سمفونیک و مجلسی در اروپا فعالیت دارند.
غلامرضا بروسان، شاعر جوان مشهدی ۲۲ آذر ۱۳۵۲ به دنیا آمد و ۱۵ آذر ۱۳۹۰ نیز درگذشت. اگر زنده مانده بود تازه امروز ۵۰ ساله میشد، اما در جاده قوچان به همراه همسر و دختر خردسالش در تصادف جان باخت و ایران یک شاعر خوشآتیه را از دست داد. غلامرضا بروسان یکی از پدیدههای شعر ایران در دهه ۸۰ به حساب میآمد که با انتشار نخستین کتاب «یک بسته سیگار در تبعید» برنده جایزه شعر خبرنگاران شد و توانست توجه علاقهمندان ادبیات را جلب کند.
محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور، پس از تماشای مستند «من هامونم» به کارگردانی کمیل سوهانی در جشنواره سینما حقیقت گفت: مستند جالبی بود که قابلیت پخش جهانی دارد و نیاز است دنیا ببیند که چه بر سر تالاب هامون آمده است و من تا چند روز آینده حتما در این زمینه کاری انجام خواهم داد. او در پاسخ به این سوال که اولین تصمیمی که پس از تماشای این فیلم در دولت خواهد گرفت، چیست؟ توضیح داد: من به عنوان معاون راهبردی، باور دارم موضوعات مختلف را در کنار هم در مورد هامون باید ببینیم. هم روش حاکمیت کنونی در افغانستان و هم سایر کارهایی که ایران باید انجام بدهد، باید در کنار هم باشند تا وابسته به خارج نباشد. البته تعهد افغانستان به هامون فراتر از توافق سال ۱۳۵۱ هویداست، به این دلیل که دولت افغانستان همواره درباره تالابها تعهد بینالمللی داشته و در این زمینه نسبت به تعهد خود کوتاهی کرده است.
نمایش «در انتظار گودو» نوشته ساموئل بکت با ترجمه نجف دریابندری و کارگردانی امیرحسین جوانی و تهیهکنندگی سجاد افشاریان روی صحنه رفته است. امیرحسین جوانی همزمان با سومین دور اجرای این نمایش گفته که اصلیترین دلیل استقبال از این نمایش، خود مخاطبان هستند. جوانی که تاکنون بیش از ۱۴۰ اجرای این نمایش را پشتسر گذاشته است، گفت: در این مدت حدود ۱۵هزار تماشاگر داشتهایم و نکته جالب اینجاست که تعداد زیادی از آنان برای اولین بار است که تئاتر میبینند. گویی تئاتر در حال پوستاندازی است و جنس جدیدی از تماشاگران، این روزها به تماشای تئاترها میآیند.
چندی پیش فیلم سینمایی «در آغوش درخت» ساخته بابک خواجه پاشا به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شد و واکنشهای فراوانی را به وجود آورد. آکادمی اسکار پس از بررسی فیلمهای ارسالی از سوی کشورهای مختلف در نهایت فهرست ۸۵ فیلم را بهعنوان آثار واجد شرایط رقابت در شاخه بهترین فیلم بینالمللی جوایز اسکار ۲۰۲۵ معرفی کرد. رایگیری مقدماتی اسکار ۲۰۲۵ از ۹ تا ۱۳ دسامبر برگزار میشود و هر سه فهرست نهایی شاخه بهترین فیلم بینالمللی، انیمیشن و مستند در روز ۱۷ دسامبر (۲۷آذر) مشخص میشوند.
داود نماینده، که دوبله مستندهای حیاتوحش از آثار مشهور اوست، درباره تقلید صدایش در فضای مجازی گفت: با دیدن تقلیدهایی که از بنده حقیر میشود، یاد حکایتی از مرحوم منوچهر نوذری افتادم. یادم هست زمانی به ایشان گفتم جوانی به اسم مهران مدیری آمده و تقلید صدای شما را میکند که در مسابقه هفته اجرا میکنید، آقای نوذری گفت چه خوب تقلید نوذری میکند، خود نوذری که نمیشود.
آیین تجلیل و بزرگداشت عبدالرضا اکبری، بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون، عصر پنجشنبه ۲۲آذر به همت کانون ادبی زمستان در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. در این مراسم علاوه بر بزرگداشت و تجلیل از عبدالرضا اکبری به پاس چندین دهه فعالیت مستمر و اثربخش در حوزه سینما و تلویزیون، آیین رونمایی و جشن امضای کتاب «درخونگاه» آخرین اثر این هنرمند، برپا خواهد شد.
مراسم رونمایی آلبوم «آتش نهان» به آهنگسازی بابک زرین و خوانندگی پرواز همای در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. در این برنامه پرواز همای گفت: خیلی خوشحالم که در کنار آثار موسیقی و آواز ایرانی یک کار متفاوت در کنار دوست عزیزم بابک زرین رقم زدم. در پاسخ به کسانی که میگویند شما وامدار موسیقی اصیل ایرانی باشید، باید بگویم که اعتقاد من این است که اگر من و دیگر دوستانم کار متفاوتی میکنیم برای این نیست که موسیقی ایرانی را رها میکنیم؛ بلکه این کار مانند این است که همیشه در مجالس لباس رسمی میپوشیم، ولی گاهی دوست داریم لباس اسپرت هم بپوشیم. حال این دست کارها همانند پوشیدن لباس اسپرت برای این است که یک بعد دیگر از خودمان را نشان دهیم وگرنه قلب ما با موسیقی ایرانی است.
نیما یوشیج زمانی سروده بود: یاد بعضی نفرات/ روشنم میدارد: اعتصام یوسف/ حسن رشدیه/ قوتم میبخشد ره میاندازد/ و اجاق کهن سرد سرایم/ گرم می آید از گرمی عالی دمشان/ نام بعضی نفرات/ رزق روحم شده است/ وقت هر دلتنگی/ سویشان دارم دست / جراتم میبخشد/ روشنم میدارد.
فریدون ناصحی، نوازنده پیشکسوت پیانو، جمعه ۲۳آذر آثاری از آهنگسازان موسیقی کلاسیک جهان را در تالار رودکی مینوازد. در این کنسرت، فریدون ناصحی به اجرای گلچینی از آثار موسیقی کلاسیک جهان چون شوبرت، بتهوون، مندلسون، شوپن، خاچاطوریان، فیلیپ گلس، فرانتس لیست، ژان سیبلیوس، سرگئی راخمانینف و آستور پیاتزولا خواهد پرداخت.
فریدون ناصحی، متولد ۱۳۳۶، از شانزدهسالگی همکاری خود را بهعنوان نوازنده پیانو با تلویزیون ملی ایران آغاز کرد. او دو سال بعد، در سال ۱۳۵۴موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شد و برای ادامه تحصیل به آلمان سفر کرد. ناصحی پس از پایان تحصیلات موسیقیِ خود در رشته سولیستی پیانو از آکادمی موسیقی برلین و اجرای چندین رسیتال پیانو در آلمان و اتریش، به ایران بازگشت. او تاکنون علاوهبر رسیتالهای مختلف، دهها کنسرت با ارکسترهای ایرانی و خارجی اجرا کرده است. کنسرت رسیتال پیانو فریدون ناصحی از ساعت ۲۰ در تالار رودکی برگزار خواهد شد.
نمایشگاه آثار خط برجسته به مناسبت زادروز احمد شاملو (الف. بامداد) با عنوان «ابدیتی از تو» از جمعه ۲۳ آذر در خانه هنرمندان ایران برپا میشود. حسین قنواتی، نویسنده، شاعر، خوشنویس و روزنامهنگار، درباره این نمایشگاه نوشته است: «بیست و یکم آذر زادروز احمد شاملو است و من عاقبت در «روزگار عجیبی…» که «بُنبست کج و پیچ سرما» است، بهانهای در سطر نخست پیدا کردهام تا «آتش را به سوختبار سرود و شعر فروزان…» و ایده سالیان «هر شاعر بزرگ، یک نمایشگاه» را با شکوه شعر شاملو بر پا کنم.
از منظر منطق زمان و دشواری کار… آن هم کاری مفهومی در بازار هنر انحصاری دچار سانتیمانتالیسم در خدمت تزیین ویرانه، شاید بیهوده به نظر میرسید اما «ما را حضور ما کفایت بود…» شما را هم به ضیافت شعر و خط برجسته که تکنیک ابداعی من از سی سال پیش بوده، دعوت میکنیم به جمعه ۲۳ آذر - گالری تابستان خانه هنرمندان ایران به بهانه این مناسبت و آن معنا که؛ من عشقم را در سال بد یافتم. برخوردم با شاملو از دریچه شعر است؛ «فریادی و دیگر هیچ» شما هم دعوتاید!» این نمایشگاه تا جمعه ۳ دی ماه هر روز از ساعت ۱۳ تا ۲۰میزبان مخاطبان است.
نمایش «اینک انسان» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا نعیمی از امروز چهارشنبه در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود. نمایش «اینک انسان» به شرح ساعات پایانی زندگی حضرت مسیح (ع) و محاکمه او در کاخ پیلاتوس میپردازد. در این اثر، عیسای ناصری به یکی از محاکمهکنندگان میگوید: «صداها… صداها برای من مهماند، حتی وقتی به سکوت منتهی میشوند. من صدای مردگان رو به وضوح صدای زندگان میشنوم. میدونم باورش براتون سخته، اما من جریان خون در رگ برگها رو حس میکنم؛ هیچچیز سختتر و دردناکتر از غمی که در سنگها لانه کرده نیست!»
میکائیل شهرستانی، عزالدین توفیق، ستایش رجایینیا، مرتضی نجفی، محمد سپهری، و حسین عارف بازیگران این اثر نمایشی هستند. علاقهمندان به تماشای «اینک انسان» میتوانند هر روز ساعت ۱۸:۳۰ و روزهای پایان هفته ساعت ۲۰:۳۰ به سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر مراجعه کنند.
این روزها نگاه جهان به سمت سوریه است، جایی که دولت بشار اسد سقوط کرده و هر لحظه تصاویر و خبرهای عجیبی از آن مخابره میشود. سوریه نویسندگان و شاعران بزرگی دارد که برخی از آنها سالهاست در تبعید به سر میبرند و برخی داخل کشور هستند. نکته مهم این است که نویسندگان و شاعران سوری آثار تاثیرگذاری درباره زندگی مردمان این سرزمین روایت کردهاند و راویان رنج مردم بودهاند. از سلیم برکات، آدونیس و نزار قبانی گرفته تا سعدالله وانوس، حنا مینه و الفت ایدیلبی چهرههایی هستند که با آثارشان شهرت جهانی پیدا کرده و تعداد زیادی از این کتابها در ایران هم ترجمه شده و در دسترس قرار دارند و بااینحال چند اثر در ایران بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند. در اینجا سه رمان مهم و خواندنی درباره سوریه را معرفی کردهایم.
یک جفت کفش یاقوتی که جودی گارلند در فیلم کلاسیک «جادوگر شهر اُز» در سال ۱۹۳۹ پوشیده بود، به مبلغ ۲۸میلیون دلار چکش حراج خورد. گفته شده با محاسبه حق بیمه خریدار، قیمت این کفش به ۳۲.۵میلیون دلار میرسد. این درحالی است که برآورد ابتدایی برای فروش آنها ۳میلیون دلار بود. بیش از ۸۰۰ خریدار برای این کالا اقدام کردند.
نسخه ترمیمشده فیلم سینمایی «نوسفراتو» به کارگردانی فریدریش ویلهلم مورنائو جمعه ۲۳ آذر در خانه هنرمندان ایران به نمایش درمیآید. «نوسفراتو» در سال ۱۹۲۲ بر اساس رمان «دراکولا» اثر برام استوکر ساخته شد و ماکس شرک، گرتا شرودر، گئورگ اچ. اشنل، یان گوتوفت و لونی نست در این اثر کلاسیک بازی کردند.
خوانش بخشهایی از رمان کلیدر، با صدای محمود دولتآبادی به همراهی نوای ساز محمدرضا لطفی از یکشنبه ۲۵ آذر در سایت فیدیبو منتشر میشود.این پروژه در سالهای پایانی دهه ۹۰ میلادی و در دوران مهاجرت محمود دولتآبادی به اروپا شکل گرفت. در دیداری با پیشنهاد ناشر آلمانی کلیدر، ایدهای مطرح شد که بخشی از این رمان با صدای نویسنده و همراهی موسیقی محمدرضا لطفی ضبط شود. در فضایی دوستانه و در استودیوی خانگی در زوریخ، این اثر طی دو روز ضبط شد و در مجموع شش ساعت خوانش و نواختن در کنار یکدیگر شکل گرفت. اما پس از بازگشت دولتآبادی به ایران، نسخه اصلی این ضبط به دلیل ناپدید شدن صاحب استودیو از دست رفت. با وجود این، محمدرضا لطفی، به رسم همیشگی خود، بخشهایی از این همکاری را با دستگاه جیبی شخصیاش ضبط کرده بود. این نسخه بعدها توسط سیاوش دولتآبادی، فرزند محمود دولتآبادی، بازسازی شد و پس از بیش از دو دهه، اکنون آماده انتشار است.
مستند «گیله پیرمرد» به کارگردانی علی رستگار و تهیهکنندگی میلاد باقری جمعه ۲۳ آذر در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش درمیآید.این فیلم به شخصیت و زندگی اردشیر کاظمی، بازیگر سینما و تلویزیون، میپردازد و در آن علی مصفا، مهران مدیری، سروش صحت، علیرضا خمسه، شهلا اعتدالی، همایون اسعدیان، امیرشهاب رضویان، کوروش افشارپناه، ناصر زراعتی، بهاره رهنما و کیانوش عیاری درباره شخصیت این هنرپیشه صحبت میکنند.مستند «گیله پیرمرد» با حضور جمعی از هنرمندان، عوامل فیلم و مخاطبان ساعت ۲۱ در سالن ۴ پردیس سینمایی چارسو به نمایش در خواهد آمد.
ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان کنسرتی را تحت عنوان «بر چهره، لبخند» به روایت صابر ابر سهشنبه و چهارشنبه ۲۷ و ۲۸ آذر ویژه کودکان و نوجوانان در تالار وحدت روی صحنه میبرد.در این برنامه قطعاتی از آثار ثمین باغچهبان، بهرام دهقانیار و محمود منتظم صدیقی توسط ارکستر موسیقی ملی ایران با همراهی گروه کر بزرگسال و کودکان اجرا خواهد شد.علاقهمندان به تماشای کنسرت «بر چهره، لبخند» که با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میشود، میتوانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
مراسم زادروز کارگردان فقید در موزه سینما برگزار شد
مراسم زادروز زندهیاد داریوش مهرجویی، کارگردان فقید سینمای ایران، در موزه سینما برگزار شد. در این برنامه دومین پادکست رادیو موزه سینما توسط مژگان اصغری و رضا آفتابی اجرا شد و فرازهایی از زندگی شخصی و حرفهای مهرجویی در حوزه هنر، ادبیات و فلسفه مورد بررسی قرار گرفت. در بخش بعدی مراسم مهرداد غفارزاده، نویسنده و فیلمساز، با علیرضا زریندست، فیلمبردار پیشکسوت سینمای ایران، درباره تجربه همکاری و همچنین ویژگیهای سینمای داریوش مهرجویی به گفتوگو نشست. علیرضا زریندست گفت: داریوش مهرجویی دارای نگاهی بسیار گسترده بود و این موضوع تنها محدود به یک زاویه نبود، چراکه او ابعاد مختلف زندگی را رصد کرده و آن را در آثار خود منعکس میکرد. به خاطر دارم زمانی که او فیلمنامه «پری» را در اختیار من قرار داد، نکاتی را در آن کشف کردم و به مهرجویی اعلام کردم که این نکات میتواند به شکل برجستهتری وارد جهان فیلم شود. او با این ایده موافقت کرد و به من گفت برای انجام ایدههای مطرح شده نیاز دارد تا در حدود پانزده روز آغاز فیلمبرداری «پری» با تاخیر همراه شود. او افزود: زمانی که این فیلم ساخته شد، نسبت به آنچه در فیلمنامه وجود داشت با اثر بهتری مواجه شدیم. در فیلمسازی روند به این صورت است که در ابتدا باید یک فیلم را هدایت کرد و در ادامه شرایط بهگونهای تغییر میکند که فیلم هدایت شما را بر عهده میگیرد.
دنیای اقتصاد: کنسرت ارکستر «نوای آفتاب» با اجرای قطعاتی از موسیقی انیمیشنهای معروف و فیلمهای دهه شصت به صحنه میرود. در این اجرا قطعات فیلمها و انیمیشنهای «مدرسه موشها»، «فوتبالیستها»، «کارآگاه گجت»، «آنشرلی»، «بابالنگدراز»، «شجاعدل»، «پوآرو»، «پاندای کونگفو کار»، «پسر شجاع»، «علاءالدین»، «لیست شیدلر»، «پری دریایی»، «مدرسه والت»، «دیو و دلبر»، «باز مدرسهام دیر شد»، «زیر گنبد کبود؛ آقای حکایتی»، «کلاه قرمزی»، «شرک»، «بچههای آلپ» و... نواخته میشود. همچنین قطعاتی از فیلمهای «اشکها و لبخندها»، «گل یخ»، «ماسک زورو» و... در این برنامه اجرا خواهد شد. عوامل ارکستر داریوش حجازی کنسرت مایستر، جابر ماجدی مدیر ارکستر، تنظیمکننده قطعات محمدرضا آقایی و محمدصادق فرزانه و امین سالمی بوده و تهیهکنندگان اجرا امین سالمی و محمدرضا آقایی هستند.این کنسرت پنجشنبه ۲۹ آذر در دو سانس ۱۸ و ۲۱:۳۰ در برج میلاد اجرا میشود.
دنیای اقتصاد: مجموعه داستان «تفتان زرد» نوشته یاشار کمال، نویسنده مشهور ترکیه، با ترجمه عارف جمشیدی منتشر شد. یاشار کمال با نوشتن بیش از سی رمان، معروفترین نویسنده ترکیه در جهان است و بسیاری از آثار او از جمله رمان «اینجه ممد» به بیش از چهل زبان دنیا ترجمه شده و همهجا با استقبال منتقدان ادبی و علاقهمندان به ادبیات مواجه شدهاند.
کمال یکی از مخالفان جدی رفتار حکومت ترکیه با کردهای این کشور بود و بارها به خاطر نوشتهها و سخنرانیهایش دستگیر و زندانی شد. او اولین نویسنده ترکیه بود که نامزد جایزه نوبل ادبی شده و چندین جایزه ادبی ترکیه و کشورهای دیگر از جمله آلمان را به خود اختصاص داد. «تفتان زرد» جزو اولین آثار نویسنده است که ۱۲داستان را در بر میگیرد.داستانها در اقلیم فلات آناتولی و در میانه قرن بیستم میگذرد و نویسنده، با قلمی ساده اما موثر به روایت ناگفتههای آناتولی میپردازد.
«در جاده»، «شلوار سفید»، «جارو»، «بز»، «خنجر»، «سرکیسوفِ اصل»، «خودنویسها»، «مارمولک سبز»، «شکارچی»، «دزد»، «تفتان زرد» و «پدر من» داستانهای این مجموعه هستند. «تفتان زرد» در ۱۰۶ صفحه با قیمت ۱۰۰ هزار تومان توسط نشر رایبد راهی بازار کتاب شده است.