شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • رفتگان بی‌برگشت

    دنیای اقتصاد-فرهنگ‌و هنر: سال ۱۴۰۲ سال عجیبی بود. بسیاری از بزرگان فرهنگ و هنر ایران در این سال از دنیا رفتند و مردم ماندند و خاطرات آنها. در این سال عجیب در عرصه سینما دو اتفاق هولناک افتاد. کیومرث پوراحمد به طور خودخواسته از دنیا رفت و داریوش مهرجویی مرد تاریخ‌ساز سینما به قتل رسید. تعداد هنرمندانی که در این سال با زندگی خداحافظی کردند زیاد بود اما در آخرین شماره روزنامه یادی کرده‌ایم از برخی هنرمندان که مردم خاطرات زیادی از آنها و کارهایشان داشتند.
  • به نام ایران با ساز و آواز

    دنیای اقتصاد: برنامه «به نام ایران» با یادی از افشین یداللهی، شاعر و ترانه‌سرای فقید در تالار وحدت برگزار شد. در این برنامه از اثر منتشرنشده «من عاشق ایرانم» از زنده‌یاد افشین یداللهی با صدای او همراه با نماهنگی برای این ترانه و همراهی ارکستر ملی ایران رونمایی شد. همچنین پخش نماهنگ جدید از «بی‌انتهاتر از عشق» با صدای شهرام ناظری و همراهی ارکستر ملی ایران بخش دیگری از این برنامه بود. ترانه «بی‌انتهاتر از عشق» را زنده‌یاد افشین یداللهی در ماه‌های پایانی عمر خود درباره ایران و با احترام به ابراهیم باستانی پاریزی برای برنامه «آینه‌دار دوران» سروده بود.
  • عکس‌های برگزیده حیات‌ وحش بریتانیا

    دنیای اقتصاد: برندگان بخش‌های مختلف رقابت سالانه «عکاسی حیات‌وحش بریتانیا»‌ درحالی اعلام شد که تصویری از چندین «کشتی‌چسب غازی» متصل به یک توپ‌ رهاشده در اقیانوس از بین بیش از ۱۴هزار اثر ارسال‌شده برای این رقابت، به عنوان برنده بخش «عکاس سال حیات‌وحش بریتانیا»‌ انتخاب شده است.
  • «عبدی» از زبان قمر

    دنیای اقتصاد: خاطرات دکتر عبدالحسین زرین کوب از چهره‌های شناخته‌شده و مطرح ادبیات و تاریخ ایران، برای دوستداران این اندیشمند ایرانی مملو از نکاتی آموزنده، بامزه و جذاب است. محمد حسینی باغسنگانی در کتاب‌ پژوهشی «چراغداران فکر و فرهنگ و هنر ایران» که در دست انتشار است، در بخشی به عبدالحسین زرین‌کوب پرداخته است. ایسنا بخشی از این متن را منتشر کرده و نوشته است: «من اینجا نشسته‌ام، عظیم کنار من و قمر خانم (آریان - همسر دکتر زرین‌کوب) و فرح خانم هم که همیشه کنار هم بوده‌اند الان هم کنار هم‌اند و آقای دکتر توی اون یکی اتاق است.
  • کتاب موسیقی یارسان منتشر شد

    دنیای اقتصاد: «موسیقی یارسان» به روایت علی‌اکبر مرادی و آوانگاری آموزشی تحلیلی حیدر کاکی منتشر شد. در بخشی از این اثر آمده است: کتاب موسیقی یارسان آوانگاری سرودها و ته‌رزهای (طرزهای) باستانی تنبور، به عنوان یک فرهنگ موسیقایی است، که تاکنون به صورت سینه به سینه آموزش داده شده و هم اکنون برای نخستین بار مکتوب و از مضراب‌ها و نشانه‌هایی که ویژه نوازندگی این ساز است، استفاده شده است. این نشانه‌ها هنگام فراگیری کاربردی عملی دارند و باعث آسانی در اجرای ساز شده و متناسب با فرهنگ خاص موسیقایی آن هستند. در کتاب «موسیقی یارسان- سرودها و ته‌رزهای باستانی تنبور» همه مقام‌های کلام و مجلسی و گوشه‌های مختلف آن با روش تقریری و دقیق، و نه به صورت توصیفی، نت‌نویسی شده‌اند. این کتاب، برابر اثر صوتی علی‌اکبر مرادی است که در قالب چهار لوح فشرده ابتدا توسط خانه فرهنگ‌های جهان در پاریس و سپس توسط انتشارات ماهور منتشر شده است.
  • داستان جذاب شکل‌گیری مغز به روایت بهرام رادان

    دنیای اقتصاد: اکران آنلاین فیلم مستند «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور در فیلیمو آغاز شد. «کاپیتان من» فیلم مستند علمی با موضوع مغز انسان است که بهرام رادان به عنوان راوی آن در جست‌وجوی اهمیت مغز، مخاطبان را با مباحثی همچون شکل‌گیری ساختار مغز در هزار روز اول زندگی، طرز کار حافظه و فرآیند به خاطر سپردن و یادآوری خاطرات آشنا می‌کند. این مستند سینمایی که به نویسندگی مهرداد نعیمی و تهیه‌کنندگی بهرام رادان مردادماه امسال در گروه سینمای هنر و تجربه اکران شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت، هم‌اکنون به صورت اکران آنلاین منتشر شده است.
  • اعتراض به حضور اسرائیل در رقابت یوروویژن

    دنیای اقتصاد: سالن سینما ریو که با سازمان یوروویژن پارتی لندن هر سال برنامه‌ای ویژه برای نمایش فینال مسابقه آواز یوروویژن در لندن برگزار می‌کنند، اعلام کردند به دلیل حضور اسرائیل در این رقابت، برنامه را لغو می‌کنند. سینما ریو در بیانیه‌ای که در ایکس منتشر کرد، گفت: پس از بحث و گفت‌وگو با برگزارکنندگان یوروویژن پارتی لندن، ما به طور جمعی تصمیم گرفتیم که فینال بزرگ مسابقه آواز یوروویژن امسال را تا زمانی که اسرائیل در رقابت باقی بماند، نشان ندهیم. یوروویژن پارتی لندن هم تایید کرد که پس از بررسی این موضوع با سینما ریو و هیات امنای آن، تصمیم گرفته است فینال بزرگ مسابقه آواز یوروویژن را نمایش ندهد. فینال مسابقه آواز یوروویژن ۲۰۲۴ در روزهای ۹، ۱۱ و ۱۳ مه (۲۰، ۲۲ و ۲۴ اردیبهشت) در مالمو آرنا سوئد برگزار خواهد شد.
  • حراج اثر ایرانی ایتالیایی‌ها در فرانسه

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و هنر: اثر ایرانی متعلق به خاندان سلطنتی ایتالیا در حراج آنلاین کریستیز پاریس چکش خورد. این اثر بدون عنوان با امضای صادق تبریزی، نقاش نام‌آشنای ایرانی و پیشگام فقید مکتب سقاخانه، متعلق به مجموعه ویکتور امانوئل، شاهزاده ناپل، بود که به عنوان تنها اثر ایرانی حاضر در این حراج به قیمت ۲هزار و ۲۶۸ یورو به فروش رسید.
  • نویسندگان علیه نسل‌کشی در غزه

    دنیای اقتصاد: اعتراض هنرمندان و نویسندگان به جنایات رژیم اسرائیل در غزه همچنان ادامه دارد. پس از واکنش‌های گسترده فیلم‌سازان در جشنواره برلین و مراسم اسکار که بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت، به‌تازگی ۱۲ تن از نویسندگان و شخصیت‌های برجسته ادبی جهان، در اعتراض به «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها توسط اسرائیل از جشنواره جهانی قلم آمریکا کناره‌گیری کردند.
  • میازاکی بازنشسته نمی‌شود

    دنیای اقتصاد: چند روز پیش هایائو میازاکی برای دومین بار توانست اسکار بهترین انیمیشن بلند را کسب کند و بار دیگر اهمیت و اثربخشی آثارش را در جهان انیمیشن به همگان ثابت کند. این در حالی است که او این بار هم در مراسم اسکار حاضر نشد تا دومین اسکارش هم بدون حضور خودش اهدا شود.
  • آغاز اکران آنلاین ۴ فیلم مستند

    دنیای اقتصاد: مستندهای «دبستان پارسی»، «دیافراگم» و «راه ناتمام» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و مستندی از بهمن کیارستمی در اکران نوروزی عرضه شدند. «دبستان پارسی» ساخته حسن نقاشی یکی از مستندهای جشنواره پانزدهم سینماحقیقت بود که جایزه بهترین مستند، بهترین کارگردانی و گفتار متن آن دوره را دریافت کرد. این مستند راه‌اندازی یکی از نخستین مدارس ایرانی را روایت می‌کند. «دیافراگم» به کارگردانی جواد وطنی که در پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت روی پرده رفت درباره تاریخ تحول ضبط موسیقی و صدا روی صفحه‌های گرامافون و تاثیر سیاسی اجتماعی آن در دوره‌ تاریخی قاجاریه تا پایان پهلوی دوم است.
  • برپایی شب پروین اعتصامی در موزه سینما

    هم‌زمان با زادروز پروین اعتصامی، مراسم اکران فیلم «پروین» و اهدای پارتیتور، لباس و گردنبند شخصیت پروین اعتصامی در این اثر در موزه سینمای ایران برگزار شد. محمدرضا ورزی، کارگردان فیلم «پروین»، گفت: لباسی که امروز به موزه سینما اهدا می‌شود، طراحی آن بر عهده رویا ابراهیمی بوده که برای شخصیت اصلی فیلم سینمایی «پروین» طراحی و دوخته شده است. تصمیم گرفتیم این لباس را به موزه سینما اهدا کنیم، زیرا معتقدیم این مجموعه فرهنگی تاریخی گنجینه مناسبی برای نگهداری آن است.
  • اتودهای نقاشان بزرگ

    بسیاری از هنرمندانی که برای خلق تابلوهای نقاشی رنگارنگ به شهرت رسیده‌اند، در خلق طراحی نیز چیره‌دست بودند اما طراحی‌های آنها کمتر دیده و رسانه‌ای شده است. در حقیقت نقاشان ماهری همچون میکل‌آنژ، داوینچی و روبنس‌ برای بررسی سوژه‌ها و ترکیب‌بندی‌ها بارها طرح اولیه را قبل از نقاشی کردن آماده می‌کرده‌اند.
  • گفت چرا این‌شکلی آمدی؟

    دنیای اقتصاد: جواد زرینچه، بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال ایران، گفت که موضوعات فیلم سینمایی «پرویزخان» به کارگردانی علی ثقفی عین واقعیت است. بازیکن سابق تیم ملی افزود: موضوعات فیلم «پرویزخان» عین واقعیت است؛ مثلا من اصلا بازی باشگاهی نداشتم و از ژاندارمری در دسته چهارم به تیم ملی دعوت شدم. مواردی که در فیلم وجود دارد واقعی است مثل اینکه ما کنار دریاچه می خوابیدیم و همه کارها از جمله تمیز کردن با خودمان بود. غذای ما سیب‌زمینی، برنج، خرما و... بود. پس از یک هفته آقای کلانتری، وزیر کشاورزی وقت، حواله دادند و گوشت گرفتند و به غذای ما اضافه کردند.
  • «در چشم باد» روی آنتن آی‌فیلم

    «در چشم باد» قصه زندگی خانواده‌ای است که رویدادها و لحظات تلخ و شیرین زندگی‌شان از دوره قیام میرزا کوچک خان جنگلی تا آزادسازی خرمشهر در آن به تصویر کشیده می‌شود. قصه از زمانی آغاز می‌شود که میرزا کوچک خان جنگلی، در گیلان اعلام جمهوری می‌کند و با این اقدام دوران پرحادثه تاریخ معاصر ایران آغاز می‌شود که سه دوره تاریخ ایران یعنی قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی را روایت می‌کند. پارسا پیروزفر، کامبیز دیرباز، لاله اسکندری، سعید نیکپور، زنده‌یاد ماه‌چهره خلیلی، اکبر عبدی، محمدرضا هدایتی، سحر جعفری جوزانی، گلاره عباسی، جهانگیر الماسی و ... بازیگران این مجموعه هستند که هر شب ساعت ۲۲ از شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر