شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

  • میراث سینماگر فقید

    دنیای اقتصاد: یک سال و دو هفته بعد از مرگ عجیب و شوکه‌کننده کیومرث پوراحمد، دوستان و دوستدارانش با یاد او و به احترام آثار جریان‌ساز و دوست‌داشتنی‌اش در سیما و سینما در خانه سینما گرد هم آمدند تا از میراث ماندگارش سخن بگویند، از میراثی که حالا توامان بخشی از خاطرات این نسل و تاریخ این سرزمین است.
  • «فرداها» پشت ویترین کتاب‌فروشی‌ها

    دنیای اقتصاد: رمان «فرداها» نوشته ملیسا ده کوستا با ترجمه‌ آریا نوری منتشر شد. در خلاصه داستان این رمان آمده است: آماند هیچ‌وقت فکرش را هم نمی‌کرد که یک نفر در زندگی بتواند این‌قدر درد بکشد. او پس از اتفاق وحشتناکی که برایش رخ می‌دهد، به خانه‌ای در یک روستای دورافتاده پناه می‌برد. در آنجا به طور تصادفی تقویم‌ها و دفترچه‌هایی را پیدا می‎‌کند که مالک قبلی خانه، فعالیت‌های مرتبط با باغبانی خود را در آنها یادداشت می‌کرده است. آماند تصمیم می‌گیرد با نوشته‌ها و راهنمایی‌های خانم هوگ، پیرزن مرحومی که پیش از او در آن خانه زندگی می‌کرد، جان تازه‌ای به باغچه رهاشده آنجا بدهد اما ... مِلیسا ده‌کوستا متولد ۱۹۹۰ در فرانسه، و نویسنده‌ سه اثر مطرح «تمام رنگِ آبی آسمان»، «من از بین دیگران می‌آمدم» و «فرداها» است؛ سه کتابی که جمعا فقط در فرانسه بیش از دو میلیون نسخه فروش داشته‌اند. ده‌کوستا در سال ۲۰۲۰ در فهرست مجله فیگارو با عنوان پرفروش‌ترین نویسنده‌های فرانسه قرار گرفت. رمان «فرداها» در ۳۶۵ صفحه و به قیمت ۲۵۵هزار تومان از سوی نشر آموت روانه بازار کتاب شده است.
  • گردهمایی عامه‌پسندها پس از ۳۰ سال

    دنیای اقتصاد: برای گرامیداشت ۳۰سالگی فیلم «عامه‌پسند» (پالپ‌فیکشن) ساخته کوئنتین تارانتینو، بازیگران آن در افتتاحیه جشنواره فیلم کلاسیک TCM دور هم جمع شدند. هاروی کایتل، ساموئل ال. جکسون، اوما تورمن و جان تراولتا از عوامل این فیلم بودند که در جشنواره فیلم کلاسیک TCM در سینمای چینی هالیوود گرد هم آمدند. موضوع جشنواره امسال فیلم کلاسیک تی‌سی‌ام که تا یکشنبه ۲۱ آوریل ادامه دارد، «تحت تعقیب: جنایت و عدالت در فیلم» است. فیلم‌های مهم دیگری در کنار «پالپ‌فیکشن» در برنامه امسال جای گرفته‌اند که محله چینی‌ها، هری کثیف، بعد‌از‌ظهر سگی، در کمال خونسردی، شمال از شمال غربی و در بارانداز از آن جمله هستند. طبق سنت جشنواره، همه نمایش‌ها با برنامه مقدمه ویژه‌ای درباره زمینه فیلم‌ها همراه هستند و برای نمایش «پالپ فیکشن» هم ابتدا برنامه گفت‌وگو با تراولتا، تورمن، جکسون و کایتل برگزار شد. از دیگر بازیگران سینما، روزانا آرکت، فیل لامار، بور استیرز، اریک استولتز، جولیا سوینی و فرانک ویلی هم در این برنامه حضور داشتند.
  • اجرای «مجنون آن لیلی» با روایت رشید کاکاوند

    دنیای اقتصاد: موسیقی-نمایش «مجنون آن لیلی» به طراحی، کارگردانی و آهنگسازی پیمان خازنی از چهارشنبه پنجم اردیبهشت در تالار حافظ اجرا می‌شود. در خلاصه نمایش «مجنون آن لیلی» نوشته محمود توسلیان آمده است: «روزی روزگاری جایی توی این دیر مکافات، همای سعادت بال‌هاش رو باز کرد و قصه عشق‌ساز کرد. به یه مکتب‌خونه رسید، نظر کرد. رو شونه لیلی نشست، مجنون رو در‌به‌در کرد. اما...» عمار تفتی نقش مجنون و زهره فیروزی نقش لیلی را در این نمایش ایفا می‌کنند و راوی بخش‌های مختلف این پروژه موسیقی-نمایش، رشید کاکاوند است. در این نمایش همچنین ملیکا شهاب نقش نجلا، سپیده موسوی نقش نورا، رز ایزدی نقش محیا، آتنا قرائی نقش سرنوشت، علی تیمورفامیان نقش ابن سلام و سیما نوروزیان نقش دایه را بازی می‌کنند. علاقه‌مندان برای تماشای «مجنون آن لیلی» می‌توانند هر شب (به جز شنبه‌ها) ساعت ۱۹ به تالار حافظ مراجعه کنند.
  • اجرای نمایش «کی با من پیتزا می‌پزه؟» برای کودکان

    دنیای اقتصاد: نمایش عروسکی «کی با من پیتزا می‌پزه؟» تا پایان اردیبهشت در پردیس سینمایی بام نیایش به روی صحنه می‌رود. این نمایش با موضوع سواد مالی ویژه خردسالان و کودکان بالای ۵سال است و بر اساس داستانی از کتابی به همین نام به نویسندگی فیلمون استرجس تهیه شده است. نمایش عروسکی «کی با من پیتزا می‌پزه؟» در مرکز تولید تئاتر کانون پرورش فکری به نویسندگی و کارگردانی حامد زحمتکش تولید شده و علیرضا خدابخش، حامد زحمتکش، سوره قدمی و مژگان برنده، بازیگر و بازی‌دهنده عروسک‌های آن هستند. این نمایش عروسکی چهارشنبه تا جمعه ساعت ۱۸ در پردیس سینمایی بام نیایش واقع در جنت‌آباد، تقاطع بزرگراه هاشمی رفسنجانی (نیایش) به روی صحنه است.
  • «۵۰ متر مربع» روی آنتن شبکه تهران

    دنیای اقتصاد: سریال «۵۰ متر مربع» محصول ۲۰۲۱ ترکیه، هر شب از شبکه تهران پخش می‌شود. در خلاصه داستان این درام خانوادگی در گونه اکشن‌کمدی آمده است: گولگه یک قاتل حرفه‌ای جوان است که چیزی از گذشته و سرگذشت پدر و مادرش نمی‌داند. او همواره در حال جست‌وجو و کسب اطلاعات در مورد والدینش است. گولگه توسط مرد ثروتمندی به نام سروت بزرگ شده و اکنون به دست راست او تبدیل شده و به کارهای غیر‌قانونی او رسیدگی می‌کند. او نام گولگه به معنی سایه را خودش انتخاب کرده، چراکه از هویت واقعی خودش اطلاعی ندارد. گولگه در حین جست‌وجو در مورد خانواده‌اش و آقای سروت به حقایق عجیبی پی می‌برد و در محله‌ای در یک مغازه خیاطی متروکه که صاحب آن فوت کرده است پنهان می‌شود. او مجبور می‌شود مدتی با هویتی ساختگی در آن محله زندگی کند به طوری که افراد آن محل فکر می‌کنند او پسر خیاطی است که قبلا درگذشته است. انگین اوزتورک، تولگا تکین و آیبوک پوسات از بازیگران این سریال هستند. سریال «۵۰ متر‌مربع» هر شب ساعت ۲۳ روی آنتن می‌رود و روز بعد در ساعات ۱۱ و ۱۹بازپخش می‌شود.
  • نامعادله تبلیغات در سینمای ایران

    تبلیغات در سینمای ایران چه جایگاهی دارد؟ کسب‌وکارهایی که تا نیم قرن پیش سرودست می‌شکستند تا با نمایش محتواهای تبلیغاتی خود در سالن‌های سینمایی برای خود بازار بسازند، حالا دیگر کمتر توجهی به این ابزار تبلیغاتی دارند. احتمالا رشد شبکه‌های اجتماعی، توسعه تبلیغات محیطی و استقبال قابل توجه مخاطبان از تبلیغات تلویزیونی، بازار تبلیغات سینمایی ایران را راکد و مهجور کرده است. سینمای ایران در سال ۱۳۹۸ حدودا ۳میلیون و ۲۰۰هزار دلار از تبلیغات درآمد داشت اما به‌یک‌باره ارزش این بازار در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ۲.۵میلیون دلار رسید. اگرچه افزایش قیمت دلار، تاثیر بلاشکی در این معادله دارد اما رکود بازار نیز نتوانسته شکاف میان نرخ ارزها را جبران کند.
  • آغاز مجموعه «هیس، هیچی نیس!» در شبکه ۲

    دنیای اقتصاد: مجموعه سریال نمایشی «هیس، هیچی نیس!» به تهیه‌کنندگی حمیدرضا عطارد و کارگردانی حسین حقانی با نگاهی طنز به رویدادهای تاریخی جهان ساخته شده و از ابتدای اردیبهشت از شبکه دو سیما پخش می‌شود.
  • اجرای کنسرت «هزار دف» در پالنگان

    ایسنا: پیام عزیزی، خواننده موسیقی عرفانی، به همراه گروه «هزار دف»، گروه «نوای رحمت» و گروه «شاهو دالاهو» فردا جمعه در دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان در روستای پالنگانِ استان کردستان کنسرت برگزار می‌کند.
  • بزرگداشت اصغر فرهادی در کلمبیا

    دنیای اقتصاد: شصت و سومین دوره فستیوال بین‌المللی فیلم kartagna که در کلمبیا در حال برگزاری است، میزبان اصغر فرهادی به عنوان مهمان ویژه این فستیوال خواهد بود و در کنار نمایش منتخبی از فیلم‌های فرهادی، مراسم قدردانی و اهدای جایزه‌ای با عنوان استادان به این فیلم‌ساز را برپا می‌کند.
  • مراسم یادبود باستانی پاریزی در بنیاد افشار

    دنیای اقتصاد: مراسم یادبود دهمین سالگرد درگذشت ابراهیم باستانی پاریزی امروز پنج‌شنبه در بنیاد موقوفات افشار برگزار می‌شود. سید‌مصطفی محقق داماد و ژاله آموزگار در این مراسم به ایراد سخنرانی می‌پردازند. همچنین سیمین فصیحی و حسن باستانی‌راد از دیگر سخنرانان این برنامه به شمار می‌روند.
  • نشست پاتوق فیلم کوتاه در سینما بهمن

    دنیای اقتصاد: ششمین جلسه از نهمین فصل پاتوق فیلم کوتاه، یکشنبه دوم اردیبهشت‌ماه با نمایش ۴ فیلم کوتاه در پردیس سینمایی بهمن برگزار می‌شود. در این جلسه از فصل نهم پاتوق که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شود، فیلم‌های کوتاه داستانی «زوزه» به کارگردانی امیر نجفی، «پَر ویز» به کارگردانی پیمان فخرایی، «کورتیزول» به کارگردانی دانیال نوروَش و «فلس» به کارگردانی هومن نادری، روی پرده خواهند رفت.
  • چوب حراج بر پرتره پرماجرای چرچیل

    دنیای اقتصاد: یک پرتره وینستون چرچیل که هفت دهه در مجموعه‌های خصوصی نگهداری شده است، در یکی از اتاق‌های کاخ بلنهایم که محل تولد مشهورترین نخست‌وزیر بریتانیاست، به نمایش گذاشته شده است تا بعد از مدتی به مزایده گذاشته شود.
  • اماواگرهای آمار جدید سیما

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و هنر: صداوسیمای ۲۴هزار میلیاردی چقدر بیننده دارد؟ مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما می‌گوید حدود ۷۰درصد اما منتقدان می‌گویند کمتر. برخی حتی آمار کمتر از ۵۰درصدی هم ارائه کرده‌اند. در این میان اعلام بودجه ۲۴هزار میلیارد تومانی صداوسیما، اعتراض و شگفتی بسیاری از منتقدان و مخاطبان را به‌همراه داشت. آنها می‌گفتند صداوسیما نتوانسته نظر و رضایت مخاطبان را جلب کند و افزایش بودجه‌اش به ۲۴هزار میلیارد تومان توجیه منطقی و اقتصادی ندارد.
  • برپایی نمایشگاه با آثار مردم

    دنیای اقتصاد: یک گالری هنری در اسکاتلند از عموم مردم دعوت کرده است که آثار هنری خود را بر دیوارهای گالری نصب کنند. گالری «ادینبرو پرینت‌میکرز»‌ که در ساختمان قبلی یک کارخانه قرار دارد و در رویدادی که با عنوان «گذشته و اکنون: این گالری به هر حال متعلق به کیست؟»‌ فضایی را برای هنرمندانی ایجاد خواهد کرد که آثار هنری خود یا آثار هنری دیگران را در آن به نمایش بگذارند.‌ این گالری پذیرای آثار هنری در انواع مختلف از جمله نقاشی،‌ چاپ، طراحی، هنر روی پارچه، مجسمه و هنر اجرایی است. انتظار می‌رود که هنرمندان نمایشگاه جدید را اعضای مدرسه، گروه‌های اجتماعی و بازدیدکنندگان گالری تشکیل دهند. خبر برگزاری این نمایشگاه در حالی اعلام شده است که چندی پیش یکی از کارکنان یک گالری هنری در «مونیخ» تابلوی نقاشی خود را بدون هماهنگی با مسوولان گالری در کنار آثار هنرمندان برجسته هنر مدرن و معاصر از جمله «اندی وارهول» به نمایش گذاشت. بر اساس گزارش یک روزنامه آلمانی، کارمند ۵۱ساله‌ای که گالری مذکور اکنون او را اخراج و به مدت سه سال از حضور در این مکان منع کرده است،‌ این کار را به امید «دستیابی به نقطه پیشرفت هنری خود» انجام داده بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر