شماره روزنامه ۶۰۱۹
|

  • سرقت رسانه‌ای مفاخر ایران

    دنیای اقتصاد: استقبال گسترده از تولید یک فیلم درباره زندگی مولانا و شمس تبریزی،‌ سر یک زخم کهنه را در بسیاری از محافل هنری ایران باز کرد. در بیش از دو دهه اخیر کشورهای همسایه تلاش کرده‌اند تا شماری از مفاخر و مشاهیر بزرگ تاریخ ایران را به خود منتسب کنند و هویت تازه برایشان رقم بزنند.
  • درگذشت کودک معروف سینما در ۹۲سالگی

    دنیای اقتصاد: داریل هیکمن که وقتی خردسال بود در فیلم‌هایی مانند «خوشه‌های خشم» و «به بهشت واگذارش کن» بازی کرده بود، در ۹۲سالگی از دنیا رفت.او برادر بزرگ‌تر دواین هیکمن فقید بود و با وی در «کاپیتان ادی» (۱۹۴۵) جلوی دوربین رفت. سال ۱۹۵۱ هیکمن پس از بازی در بیش از ۴۰ فیلم در‌حالی‌که بازیگر قراردادی پارامونت و ام‌جی‌ام بود، سرخورده از این تجارت به صومعه پناه برد، اما مدتی بعد بازگشت، به دانشگاه رفت و به بازیگری ادامه داد.وی نقش وینفیلد، کم‌سن‌ترین عضو خانواده «جاد» را که جان اشتاین بک در «خوشه‌های خشم» خلق کرده بود در فیلمی اقتباسی که سال ۱۹۴۰ توسط جان فورد ساخته شد، ایفا کرد.
  • بازیگر سریال «بیمارستان عمومی» کشته شد

    دنیای اقتصاد: جانی وکتور که بیشتر برای بازی در سریال طولانی‌ «بیمارستان عمومی» شناخته می‌شود، پس از اصابت گلوله در جریان یک سرقت مشکوک در لس‌آنجلس در ۳۷سالگی درگذشت. اداره پلیس لس‌آنجلس تایید کرد که «جانی وکتور» حوالی ساعت سه صبح روز شنبه پس از رویارویی با سه مردی که گفته می‌شود قصد سرقت لوازم یک وسیله نقلیه را داشتند، هدف گلوله قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.
  • زندگی اینگمار برگمان فیلم می‌شود

    دنیای اقتصاد: فیلمی درباره زندگی اینگمار برگمان، کارگردان بزرگ سینمای جهان، در دست ساخت است و رابرت گوستافسون در نقش این سینماگر مولف بازی خواهد کرد.این فیلم که هنوز عنوانی برای آن در نظر گرفته نشده است، یک فیلم هیجان‌انگیز سیاسی است که در جریان انتخابات سوئد در سال ۱۹۷۶ اتفاق می‌افتد، زمانی که برگمان توسط پلیس مظنون به فرار مالیاتی شد و در حین تمرین نمایش «رقص مرگ» اثر آگوست استریندبرگ در تئاتر سلطنتی دراماتیک در استکهلم دستگیر شد.تاثیر این رویداد بر برگمان ویرانگر بود و او در اثر این تحقیر دچار فروپاشی عصبی شد و در حالت افسردگی عمیق در بیمارستان بستری شد.
  • ضرورت مقابله با توهین به هنرمندان

    خبرآنلاین: انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران طی نامه‌ای سرگشاده از شورای صیانت خانه سینما خواست در پاسخ به توهین مدیر پلتفرم نماوا تعلل نکند. متن نامه انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران به این شرح است: «شورای محترم صیانت خانه سینما، بیش از یک ماه از توهین و هتک حرمت یکی از مدیران پلتفرم نماوا به جامعه سینمایی می‌گذرد، توهین‌هایی که موجب تشویش اذهان عمومی و واکنش‌های گسترده منفی خانواده سینما شد. هیات‌مدیره خانه سینما هم اعلام کرد بررسی این موضوع به شورای صیانت ارجاع داده شده، اما با وجود گذشت بیش از یک ماه هیچ خبر و گزارشی در خصوص بررسی و نتیجه آن اعلام نشده است.
  • «غرمپشا و کشتن چراغ» روی صحنه سنگلج

    دنیای اقتصاد: اجرای نمایش «غرمپشا و کشتن چراغ» نوشته ابراهیم پشت‌کوهی و کارگردانی محمد سلامتی هرمزی در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است.در خلاصه داستان این نمایش آمده است: در جزیره شبی دلهره‌آور و طلسمی چندین‌ساله در مرگ ۲۲ساله شدن جوانان هرمز و در خانه مح‌کنار سپری می‌شود. مح‌کنار در حال حفاظت و رفت‌‌و‌آمدهای به‌ظاهر نجات‌دهنده و همه در انتظار شادی... در این نمایش زهرا سلامتی هرمزی، اسماعیل اوج هرمزی، نادر پیشدار، شایان زارعی، حسین غلامپور، علی ملاحی و زهرا نیک به ایفای نقش می‌پردازند. موسیقی این نمایش را گروه موسیقی زاروگه بر عهده دارد.علاقه‌مندان به تماشای نمایش‌نامه «غرمپشا و کشتن چراغ» می‌توانند هر شب ساعت ۲۰ به تماشاخانه سنگلج مراجعه کنند.
  • کنسرت گروه وصال علوی در فرهنگسرای نیاوران

    دنیای اقتصاد: گروه موسیقی تلفیقی «وصال علوی» فردا چهارشنبه روی صحنه می رود. این کنسرت به خوانندگی و آهنگسازی وصال علوی اجرا می‌شود. در این برنامه تنظیم و پیانو توسط آرمان منورصادق انجام می‌شود و سکوئنس و سینتی سایزر نیز بر عهده مهران هوشمندیان است. وصال علوی پس از ۳۵ اجرا در تئاتر «و تو هم برنگشتی» اکنون اولین اجرای صحنه‌ای رسمی خود در سال ۱۴۰۳ را فردا چهارشنبه نهم خردادماه ساعت ۲۱ در سالن خلیج فارس مجموعه فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد کرد.
  • سه جایزه قهرمان روسیه برای «میان صخره‌ها»

    دنیای اقتصاد: فیلم «میان صخره‌ها» به نویسندگی و کارگردانی مختار عبداللهی از جشنواره قهرمان روسیه سه جایزه گرفت. این فیلم به نویسندگی و کارگردانی مختار عبداللهی و تهیه‌کنندگی محمد احمدی جایزه بزرگ جشنواره، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و دیپلم افتخار بهترین بازیگر کودک (آندیا یحیی‌پور) را دریافت کرد.
  • آغاز اکران آنلاین «سلفی با رستم»

    دنیای اقتصاد: فیلم «سلفی با رستم» ساخته حسین قناعت از امروز سه‌شنبه اکران آنلاین خود را آغاز می‌کند.در خلاصه داستان فیلم آمده است: «هلیا دختر ۱۰ساله‌ای است که زندگی آرام و بی‌آزاری را با پدرش سپری می‌کند. اما هنگامی که رازهای پنهان پدرش به طور ناگهانی فاش می‌شود، زندگی آرام هلیا دگرگون می‌شود. او با مواجهه با حقیقت‌های ناگفته، در مسیری پر از چالش و مخاطرات قرار می‌گیرد و باید با این شرایط جدید مقابله کند تا به آرامش و اطمینان خود بازگردد...»شقایق فراهانی، آناهیتا همتی، زهرا جهرمی، محمدرضا هدایتی، مرتضی زارع، رامین ناصرنصیر، عباس محبوب، امین چنارانی، هلیا آهنگری، راستین عزیزپور، میرطاهر مظلومی و علی استادی در این فیلم ایفای نقش می‌کنند.فیلم سینمایی «سلفی با رستم» از ساعت ۲۰ امشب به طور اختصاصی در بخش «سینما آنلاین» فیلم‌نت اکران آنلاین می‌شود.حسین قناعت، پیش از این سابقه ساخت آثار پرفروشی در سینمای کودک همچون «دزد و پری»، «تپلی و من»، «قهرمانان کوچک» و همچنین سریال پرمخاطب «دیو و ماه‌پیشونی» را در شبکه نمایش خانگی داشته است.
  • اجرای «این دنیا یه کنسرت...» در تئاتر شهرزاد

    دنیای اقتصاد: نمایش «این دنیا یه کنسرت به من بدهکاره» به نویسندگی و کارگردانی سهند خیرآبادی و تهیه‌کنندگی محمد قدس پس از پشت‌سر گذاشتن دور نخست اجراهای خود در سالن چهارسوی تئاتر شهر و شهرهای دبی، آمل و گرگان، در دور دوم اجرا به پردیس تئاتر شهرزاد می‌آید.امیرمهدی ژوله و الیکا عبدالرزاقی بازیگران این اثر نمایشی هستند که از ۲۱ خرداد ساعت ۲۱ در سالن شماره ۱ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.در خلاصه داستان این اثر آمده است: «مهران مردی میانسال است که تصمیم گرفته بحران‌های زندگی خود را با مخاطبان در میان بگذارد و … .»
  • نخلی در سایه حاشیه‌ها

    دنیای اقتصاد: هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن در سایه حاشیه‌های پررنگ همیشگی شامگاه شنبه به کار خود پایان داد و فهرست بهترین‌های سال خود را معرفی کرد. حضور پرتعداد سینماگران مختلف از سراسر جهان، توفان‎‌های ناگهانی، اعتراض به جنگ غزه و خشونت‌گری اسرائیلی‌ها و ... از مهم‌ترین حواشی جشنواره در روزهای برگزاری بود. اقدام نمادین کیت بلانشت با پوشیدن لباسی به رنگ پرچم فلسطین در مراسم فرش قرمز بیش از همه توجه‌ها را به خود جلب کرد. همچنین مراسم اختتامیه پر بود از اشاره به جنگ غزه و حمایت از فلسطین. لوبنا آزابال، رئیس هیات داوران فیلم کوتاه، خواستار «آزادسازی همه گروگان‌ها و آتش‌بس فوری در غزه» شد. نادین لبکی نیز هنگام اعطای جایزه ویژه هیات داوران به «دنیای تقسیم‌شده» اشاره و خشونت در منطقه را محکوم کرد. هیات داوران به ریاست گرتا گرویگ شامل لیلی گلاداستون، اوا گرین، عمر سی، ابرو جیلان، نادین لبکی، خوان آنتونیو بایونا، پیرفرانچسکو فاوینو و هیروکازو کورئیدا بود.
  • «مسوولیت و داوری» هانا آرنت در بازار کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «مسوولیت و داوری» نوشته هانا آرنت با گردآوری جروم کُن و ترجمه میثم محمدامینی منتشر شد. این‌کتاب دربرگیرنده مقالات و درسگفتارهای مستقل هانا آرنت فیلسوف آلمانی آمریکایی است. آرنت متولد ۱۹۰۶ و درگذشته به سال ۱۹۷۵ است که او را بیشتر با مفاهیمی مثل فلسفه سیاسی، توتالیتاریسم، شر و اخلاق می‌شناسند. مقالات و نوشته‌های «مسوولیت و داوری» مربوط به دهه‌های پایانی زندگی این ‌فیلسوف هستند. آرنت در سال‌های آخر عمر در پی فهم معنا و مفهوم مسوولیت و داوری بود. پرسش اصلی و محوری‌اش هم از این ‌قرار بود که وقتی معیارهای سنتی اخلاق نتوانستند فرهیخته‌ترین اعضای جامعه متمدن آلمان را از دست یازیدن به شنیع‌ترین کارها باز دارند، قوه داوری انسان چطور خیر را از شر، و درست را از نادرست بازمی‌شناسد؟ اخلاق و سیاست در کنار خیر و شر ازجمله موضوعات محوری مقالات کتاب «مسوولیت و داوری» هستند. این کتاب ۲ فصل اصلی دارد که عبارت‌اند از «مسوولیت» و «داوری» که هرکدام ۴ نوشتار از آرنت را شامل می‌شوند. «مسوولیت و داوری» در ۳۱۸ صفحه و قیمت ۳۰۰هزار تومان از سوی نشر نو منتشر شده است.
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در ارسباران

    دنیای اقتصاد: نشست ماهانه هنرمندان موسیقی فردا سه‌شنبه با ۶ اجرای متنوع (دستگاهی ایرانی، محلی، کلاسیک و تلفیقی) با حضور چهره‌های موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. دونوازی سنتور و تنبک از سینا کریمی و مرتضی حسنوند، اجرای گروه پروین، ساز و آواز و تصنیف در مایه دشتی و اجرای گروه‌های تنبک، گام زمان و گاتا (سازهای کوبه‌ای نواحی ایران) از جمله برنامه‌های این نشست است. نشست ماهانه موسیقی با اهدافی چون ایجاد امکان اجرای صحنه‌ای برای جوانان، اجرای موسیقی تجربی، معرفی گروه‌های موسیقی و جوانان بااستعداد در زمینه نوازندگی و آواز، به صورت تک‌نوازی و گروه‌نوازی در ژانرهای مختلف با حضور اهالی و علاقه‌مندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. این نشست‌ها از سال ۱۳۹۱ به صورت ماهانه و مستمر در فرهنگسرای ارسباران برگزار شده است. همچنین معرفی کتاب‌ها و آلبوم‌های تازه‌منتشر‌شده، رویدادهای پراهمیت موسیقی و… از دیگر برنامه‌های این نشست‌هاست. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست که برای عموم آزاد و رایگان است می‌توانند ساعت ۲۰:۳۰ به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی مراجعه کنند.
  • کارگردان ایرانی برنده جایزه فروم شد

    دنیای اقتصاد: مستند سینمایی «اوسیا» از جشنواره بین‌المللی فیلم فروم انگلستان جایزه بهترین کارگردانی را برای علیرضا دهقان به ارمغان آورد. جشنواره بین‌المللی فیلم اقلیمی فروم که سومین دوره خود را پشت سر گذاشت با هدف ترویج اقلیم و محیط‌زیست از طریق سینما برگزار می‌شود. مستند «اوسیا» نیز مرثیه‌ای بر حیات طولانی‌ترین قنات دنیا (قنات زارچ) است که سال‌ها به دلیل ورود فاضلاب صنعتی و بیمارستانی با بحران مواجه شده است. اولین اکران مستند «اوسیا» در سال ۱۳۹۴ در جشنواره «سینماحقیقت» بود و تاکنون در ۴۰ جشنواره داخلی و خارجی انتخاب شده است. از جمله مهم‌ترین جوایزی که این مستند تاکنون کسب کرده است می‌توان به جایزه بهترین مستند کوتاه جشن خانه سینما، جایزه بخش محیط زیست و آب جشنواره «سینماحقیقت»، بهترین مستند محیط زیستی جشنواره فیلم کوتاه تهران، جایزه بهترین فیلم در جشنواره تلویزیونی مستند، بهترین مستند جشنواره «ترنتون» آمریکا، جایزه بهترین فیلم در جشنواره فیلم‌های معماری و شهرسازی «استانبول» ترکیه، جایزه بهترین فیلم از جشنواره فیلم‌های علمی استرالیا و جشنواره محیط‌زیست «کلکته» هند اشاره کرد.
  • برپایی شب ایران‌شناس اتریشی

    دنیای اقتصاد: به مناسبت دویست‌وپنجاهمین سالگرد تولد «یوزف فون همر پورگشتال» چهارشنبه نهم خرداد، هفتصدوچهل‌وسومین شب از سلسله شب‌های بخارا به بررسی زندگی و آثار این ایران‌شناس بزرگ اتریشی اختصاص یافته است. این نشست با همکاری انجمن فرهنگی اتریش در تهران و مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی برگزار می‌شود و در آن، اهمیت یوزف فون همر پورگشتال به‌عنوان مترجم قرآن و دیوان حافظ، و همچنین مشارکت او در انتشار و فهم ادبیات اسلامی در کشورهای آلمانی‌زبان مورد توجه قرار می‌گیرد. حاضران و سخنرانان این رویداد، کاظم موسوی بجنوردی، رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی؛ ولف دیتریش هایم، سفیر اتریش در تهران؛ امیل بریکس، رئیس آکادمی دیپلماتیک وین، دیپلمات و تاریخ‌شناس؛ سعید فیروزآبادی، استاد دانشگاه و پژوهشگر مطالعات ایرانیِ آلمانی‌زبان؛ سیبیله ونتکر، عضو موسسه تحقیقات تاریخی اتریش و آکادمی علوم اتریش؛ علیرضا بردونی، دانشجوی دکتری و پژوهشگر ادبیات و علی دهباشی‌، مدیر مجله بخارا خواهند بود. این نشست، ساعت ۱۷ در مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی در تالار رسول اکرمِ مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن واقع در مرکز دایره‌‌المعارف بزرگ اسلامی برپا خواهد شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر