شماره روزنامه ۶۰۰۱
|

  • رقابت ژانرها در بازار اکران

    دنیای اقتصاد: هوای خوب اردیبهشت، باران رگباری گاه‌وبیگاه آخر هفته و خلوتی شهرها باعث نشد که سینما بی‌نصیب بماند. این در شرایطی است که تعطیلی یکی، دو‌روزه سینماها در ایام سوگواری هم دلیلی بود تا رکورد هفته پیش تکرار نشود، بااین‌حال «مست عشق» که منتقدان و تماشاگران را در دو جبهه مخالف به خط کرده‌است، در همین یک هفته ۱۲‌میلیارد‌تومان فروخت تا همچنان در صدرجدول فروش باشد و رقیب کمدی‌‌‌‌‌اش یعنی تمساح خونی را با ۱۰‌میلیارد‌تومان فروش هفتگی در رتبه دوم نگاه دارد.
  • نخلی برای مریل

    دنیای اقتصاد: مریل استریپ که به گمان برخی از منتقدان بهترین بازیگر زن تاریخ سینماست، امسال در جشنواره فیلم کن جایزه یک عمر فعالیت هنری را دریافت می‌کند. تیم اجرایی کن اعلام کرده‌است که امسال در افتتاحیه این جشنواره نخل افتخاری طلا به این سوپراستار آمریکایی اهدا خواهد شد. استریپ این جایزه را در مراسم افتتاحیه که روز ۲۵ اردیبهشت برگزار می‌شود در سالن بزرگ سینما مولیر دریافت می‌کند. مریل استریپ عمدتا به‌خاطر تنوع گسترده در نقش‌‌‌‌‌‌‌‌ها و لهجه‌‌‌‌‌‌‌‌هایش مشهور است.
  • حمایت جایزه پولیتزر از انعکاس اخبار اعتراض دانشجویان آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: هیات‌مدیره جایزه پولیتزر که از روزنامه‌نگاری و ادبیات تجلیل می‌کند، با صدور بیانیه‌‌‌‌‌‌ای از دانشجویان روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاری که به انتشار اخبار اعتراض‌‌‌‌‌‌های اخیر دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاه‌‌‌‌‌‌های آمریکا می‌پردازند، تجلیل کرد. در بیانیه هیات‌مدیره پولیتزر آمده‌است: «همان‌طور که ما گردهم می‌‌‌‌‌‌آییم تا بهترین و شجاع‌‌‌‌‌‌ترین روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاری کشور را بررسی کنیم، هیات جایزه پولیتزر از تلاش‌های خستگی ناپذیر روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاران دانشجو در سراسر دانشگاه‌‌‌‌‌‌های کشورمان که اعتراض‌‌‌‌‌‌ها و ناآرامی‌‌‌‌‌‌ها را با وجود خطرات بزرگ شخصی و دانشگاهی پوشش می‌دهند، قدردانی می‌کند.ما همچنین می‌خواهیم گزارش‌های فوری و فوق‌‌‌‌‌‌العاده‌‌‌‌‌‌ای را که روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاران دانشجو در دانشگاه کلمبیا، جایی‌که جوایز پولیتزر در آنجا برگزار می‌شود، تحسین کنیم.» هیات‌مدیره جایزه پولیتزر با اشاره به اینکه سه‌‌‌‌‌‌شنبه شب اداره پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه فراخوانده شد، از دانشجویان روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاری که با روحیه پاسداری از آزادی مطبوعات، در شرایط سخت و خطرناک و در معرض خطر دستگیری، تلاش کردند تا یک رویداد خبری مهم ملی را ثبت کنند، تجلیل کرد. امسال اسامی برندگان ۶ ماه مه ‌در دو بخش روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاری و ادبیات اعلام می‎شود.
  • نمایش علی ژکان روی صحنه نیاوران

    دنیای‌اقتصاد: نمایش «طاووس خانم و ازدواج‌‌‌‌‌‌هایش» به‌کارگردانی علی ژکان از فردا دوشنبه در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران روی صحنه می‌رود. در خلاصه داستان این اثر آمده‌است: «هوشنگ و طاهره سعی دارند با ازدواج دخترشان، بی‌‌‌‌‌‌پولی و بی‌‌‌‌‌‌درایتی خودشان را جبران کنند، اما در این مسیر اتفاق‌هایی رخ می‌دهد.»فرهاد بشارتی، شقایق رهبری، لیلا فریدنی، شاپور کلهر، رضا امامی، محمد جواد اکبری، علی ابراهیمی و داریوش سلیمی از جمله بازیگرانی هستند که در نمایش «طاووس خانم و ازدواج‌‌‌‌‌‌هایش» به ایفای نقش می‌پردازند. علی ژکان از کارگردان‌‌‌‌‌‌های بنام سینما و تئاتر ایران است که آثاری چون مادیان، دخترک کنار مرداب، چهره به چهره، عیسی می‌آید، سایه به سایه و اولین امضا برای رعنا را در کارنامه دارد.نمایش «طاووس خانم و ازدواج‌‌‌‌‌‌هایش» تا آخر اردیبهشت ماه در سالن اصلی (خلیج‌فارس) فرهنگسرای نیاوران، هر شب ساعت۲۱ روی صحنه می‌رود.
  • اجرای موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران

    دنیای‌اقتصاد: خانه هنرمندان ایران از سه‌‌‌‌‌‌‌شنبه ۱۸ اردیبهشت به‌صورت هفتگی میزبان اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در لابی طبقه همکف است. این برنامه از سلسله برنامه‌های اجرای موسیقی زنده و محیطی به‌نام «دلکوک» است که میزبان دانشجویان، استادان، دست‌‌‌‌‌‌‌اندرکاران، نوازندگان، آهنگسازان و فعالان عرصه موسیقی در قالب‌‌‌‌‌‌‌های اجرایی؛ تجربی، کلاسیک، تک‌‌‌‌‌‌‌نوازی، دو نوازی، سه‌‌‌‌‌‌‌نوازی، گروهی، تلفیقی، ترکیبی، اقوام و بینارشته‌‌‌‌‌‌‌ای خواهد بود.تماشای اجرای آثار برای عموم علاقه‌‌‌‌‌‌‌مندان آزاد است.
  • رونمایی از اثر جدید عبدالحسین آذرنگ

    دنیای‌اقتصاد: دوازدهمین نشست کارگروه تاریخ انجمن ایران‌‌‌‌‌‌شناسی، با همکاری مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی فردا دوشنبه به رونمایی از کتاب «رنگین‌‌‌‌‌‌کمان تمدن‌ها» تازه‌‌‌‌‌‌ترین اثر عبدالحسین آذرنگ اختصاص دارد. در این نشست کاظم موسوی بجنوردی، غلام‌‌‌‌‌‌رضا امیرخانی، کامیار عابدی، علی میرزایی و محمود جعفری دهقی سخنرانی خواهند کرد.کتاب «رنگین‌‌‌‌‌‌کمان تمدن‌ها» با زبانی روان و بیانی رسا چکیده‌‌‌‌‌‌ای از سیر زندگی بشر در طول قرن‌ها را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد.علاقه‌‌‌‌‌‌مندان برای حضور در این مراسم می‌توانند ساعت١١ به تالار امیرالمومنین مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی به نشانی میدان شهید‌باهنر (نیاوران)، خیابان شهید‌پورابتهاج (کاشانک)، نرسیده به سه‌‌‌‌‌‌راه آجودانیه، شماره ٢١٠ مراجعه کنند.
  • درگذشت استاد موسیقی شمال خراسان

    دنیای‌اقتصاد: استاد عیسی قلی‌‌‌‌‌‌‌پور، معروف به عیسی بخشی هنرمند ممتاز عرصه موسیقی مقامی شمال خراسان به علت کهولت سن و بیماری سرطان در ۸۲ سالگی درگذشت.این هنرمند موسیقی مقامی خراسان‌شمالی که تاکنون با شرکت در برخی جشنواره‌های موسیقی در داخل و خارج خوش درخشیده، متولد سال‌۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸‌کیلومتری شمال‌غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی‌‌‌‌‌‌‌های شمال خراسان است.وی که به‌طور موروثی نوازندگی را در خانواده خود فراگرفته بود، از نوازندگان قهار عرصه موسیقی خراسان به‌شمار می‌رفت، پدر و پدربزرگ وی نیز این هنر را از پدران خود آموخته و آن‌را سینه به سینه انتقال داده‌اند.عیسی بخشی علاوه‌بر نوازندگی دوتار، خواننده قهاری نیز بود. وی که اصالتا ترک زبان بود علاوه‌بر آوازی که به زبان مادری‌اش می‌خواند، چنانکه معمول مردم این سامان است به زبان کُرمانجی نیز آواز می‌خواند. استاد بخشی در عرصه موسیقی شمال خراسان ده‌‌‌‌‌‌‌ها آهنگ ساخته که از جمله آهنگ‌های این هنرمند می‌توان به آهنگ دلال، چهارفصل و بهار آزادی اشاره کرد.
  • خداحافظی با قدیس بروکلین

    پل آستر، از معروف‌ترین نویسندگان جهان که به «قدیس بروکلین» معروف بود، دو روز پیش در ۷۷سالگی تسلیم سرطان ریه شد و برای همیشه دست از نوشتن کشید.
  • کنسرت سامان احتشامی در تالار رودکی

    دنیای اقتصاد: کنسرت سامان احتشامی، نوازنده پیانو، و عمران فروزش، نوازنده تمبک، روزهای چهارشنبه،‌ پنج‌شنبه و جمعه هفته آینده (۱۹و ۲۰اردیبهشت) در تالار رودکی برگزار می‌شود.
  • آیین نکوداشت اصغر دادبه در خانه اندیشمندان

    دنیای اقتصاد: مراسم نکوداشت اصغر دادبه، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی، دوشنبه ۱۷اردیبهشت برگزار می‌شود.
  • برپایی نشست پرسش و پاسخ با استاد امیرخانی

    دنیای اقتصاد: استاد غلامحسین امیرخانی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت با حضور در نمایشگاه «روایت باران» به پرسش‌های مطرح‌شده درباره مباحث تخصصی در خط نستعلیق پاسخ می‌دهد.
  • داستان یک سفر پرماجرا در «رودخانه»

    دنیای اقتصاد: رمان «رودخانه» نوشته پیتر هلر با ترجمه‌ شیرین جواهری منتشر شد. داستان این رمان درباره جک و وین دو دوست صمیمی است که در اولین روز دانشگاه آشنا شده‌اند و هر دو عاشق کوهستان و ماهیگیری‌اند. وین پسری درشت‌هیکل، نجیب و اهل ورمونت است که برایش هیچ لذتی بیشتر از راه رفتن در آب نیست. جک کمی جدی‌تر و سخت‌کوش است که در دامنه کوه‌های کلرادو بزرگ شده است. او عاشق خوابیدن زیر نور ستارگان بیابان است. آنها برای تعطیلات تابستانی تصمیم می‌گیرند با قایق پارویی به سفر رودخانه‌ای بروند و به سمت شمال کانادا حرکت کنند.
  • درگذشت گزارشگر پیشکسوت مسابقات ورزشی

    دنیای اقتصاد: مسعود اسکویی، پیشکسوت رسانه‌های ورزشی که به دلیل بیماری سرطان، شکستگی ناحیه لگن و پا فروردین سال جاری در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد، در ۸۵سالگی درگذشت.
  • آغاز اماواگرها برای ادامه «نون خ»

    دنیای اقتصاد: «نون خ» در‌گیر چالش‌هایی جدی شده است؟ به نظر می‌رسد اختلاف‌نظرها بر سر ساخت این سریال بالا گرفته است. سعید ‌آقاخانی، کارگردان و بازیگر اصلی این سریال، چندی پیش خبر داد که «نون خ» ادامه نخواهد داشت، این در حالی است که مهدی فرجی تهیه‌کننده در گفت‌وگویی که روز گذشته با رسانه‌ها داشت، ساخت سری جدید این سریال را محتمل دانسته است. پیش از این نیز حرف‌وحدیث‌های بسیاری بر سر ساخت سری جدید سریال پایتخت مطرح شده بود. به نظر می‌رسد علاوه بر اختلاف‌نظرهای مالی، برخی بازیگران سریال‌ها نیز چندان مایل به ادامه یافتن سریال‌ها نیستند. گفته می‌شود تمایل به حضور در پروژه‌های جدید و عبور از سایه شخصیت‌های قصه از مهم‌ترین علل کاهش میل بازیگران «نون خ» به ادامه یافتن این سریال است. همچنین حرف‌و‌حدیث‌هایی از اختلاف تیم تولید بر سر ادامه سریال وجود دارد. گفته‌ می‌شود که گویا آقاخانی با توجه به سختی‌های کار، تمایل چندانی به ادامه کار ندارد. البته هیچ یک از این شنیده‌ها تایید و تکذیب نشده است.
  • هنر، آشغال و روند دیالکتیکی تاریخ

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه عکس‌های مریم زندی، عکاس پیشکسوت با عنوان «این آشغال نیست»، این روزها در گالری دنا برپاست. در متن این نمایشگاه که با دغده‌های فرهنگی و محیط‌زیستی برگزار شده، چنین آمده است: اصلا چه فرق می‌کند که تصور مرکب ساخته‌شده در ذهن شما بعد از دیدن این آثار، اجزای اثر هنری است یا عناصر بازمانده از مصرف‌گرایی انسان بعد از مدرنیته یا ... گویی روند دیالکتیکی تاریخ است که دهان باز کرده و با صدای رسا هر آنچه را فرو داده است تصویر می‌کند. این یک آشغال نیست؟ پس چیست؟ مساله این است! نمایشگاه عکس‌های مریم زندی تا ۲۱اردیبهشت ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه به گالری دنا به نشانی میدان فردوسی، خیابان سپهبد قرنی، بالاتر از طالقانی، کوچه سوسن، پلاک ۴ مراجعه کنند. گالری روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر