شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|

  • چرا کلیدر فیلم نشد؟

    دنیای اقتصاد: به مناسبت هفته پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما، نشستی درباره ارتباط میان کتاب و سینما برگزار شد. در این نشست که با حضور کیانوش عیاری کارگردان، محسن آزرم نویسنده، بهار کاتوزی بازیگر، مهرداد غفارزاده کارگردان و شادمهر راستین فیلم‌نامه‌نویس برگزار شد، کارگردان سرشناس سینما و تلویزیون درباره ماجرای تبدیل فیلم‌نامه‌هایش به کتاب گفت: «چند سال پیش یکی از نشریات خواست که فیلم‌نامه «بودن یا نبودن» را به چاپ برساند اما من یک سال این موضوع را پشت گوش انداختم و به نوعی فراموش شد، اما در این مورد چون آقای غفارزاده پشت کار بودند، روند ادامه پیدا کرد.»
  • پایان زندگی محقق «هزار و یک‌شب»

    ابراهیم اقلیدی، مترجم و محقق «هزار و یک‌شب»، در ۷۶سالگی از دنیا رفت. ابراهیم اقلیدی، متولد ۱۳۲۷در اقلید فارس دارای مدرک لیسانس در رشته حقوق از دانشگاه تهران بود. بیشترین شهرت او در زمینه ترجمه و تحقیق «هزار و یک‌شب» و دیگر آثار مربوط به افسانه‌های کهن بود. این مترجم دستی هم در ترجمه آثار سیاسی داشت و «ایتالیای فاشیست» از آلن کسلز و «آمریکا در ستیز با حقوق بشر در جهان سوم» اثر نوآم چامسکی از جمله ترجمه‌های او در این زمینه است.
  • زمان خاکسپاری بازیگر پیشکسوت

    دنیای اقتصاد: صدرالدین حجازی، بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون، در ۷۶سالگی درگذشت. حجازی مدتی قبل به دلیل بیماری سرطان در بیمارستان بستری شد و در وضعیت کما به سر می‌برد.
  • کاپولا جواب ترامپ را داد

    دونالد ترامپ در مناظره اخیر خود به مهاجرانی پرداخت که در اسپرینگفیلد، حیوانات خانگی را می‌خورند و گفت آنها دارند سگ‌ها را می‌خورند، گربه‌ها را می‌خورند، آنها در حال خوردن حیوانات خانگی مردمی هستند که در آنجا زندگی می‌کنند. مجری برنامه هم در همان مناظره با تماس با رئیس شورای شهر اسپرینگفیلد گفت هیچ گزارش معتبری در این باره وجود ندارد. حرف‌های ترامپ با واکنش‌های زیادی روبه‌رو شد و حالا فرانسیس فورد کاپولا، فیلم‌ساز نامدار، جدیدترین چهره‌ای است که به اظهارات جدید در مناظره دونالد ترامپ پاسخ داده و متهم کردن مهاجران اسپرینگفیلد به خوردن حیوانات خانگی را توهین‌آمیز خوانده است.
  • نقاشی صلح و دوستی روی «پل طبیعت»

    دنیای اقتصاد: نقاشی محیطی بزرگی روی «پل طبیعت» واقع در منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد به طول ۱۰ متر توسط هنرمندان ایرانی و خارجی کشیده شد. این برنامه که با حضور آتانور دوگان، رئیس جهانی انجمن آبرنگ، انجام گرفت دومین فستیوال آبرنگ ایران و چین به‌ شمار می‌رود که روی «پل طبیعت» برگزار می‌شود. در این فستیوال هنرمندانی از ایران و کشورهای دیگر به ترسیم اثر هنری با موضوع صلح و دوستی و جاده ابریشم پرداختند.
  • بازی فریبرز عرب‌نیا در سریال آمریکایی

    دنیای اقتصاد: فریبرز عرب‌نیا، بازیگر، از ایفای نقش در یک سریال آمریکایی در کنار جف بریجز و جان لیسگو خبر داد. این بازیگر در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: «...آغازی دوباره در بازیگری و این بار در هالیوود ‌و از صفر رقم خورد تا با نقشی کوتاه در فصل دوم «The Old Man»، در اپیزود یکم و در کنار Jeff Bridges و John Lithgow با شما دیدار تازه کنم. با این امید که با کارها و نقش‌های آینده، برای شما پرونده‌ای به‌یادماندنی به جا بگذارم.»
  • نمایش دو فیلم عباس کیارستمی در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: فیلم‌های «دو راه‌حل برای یک مساله» و «قضیه شکل اول شکل دوم» از ساخته‌های عباس کیارستمی با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز دوشنبه در موزه سینما نمایش داده می‌شود.
  • «جاری چون رود» در بازار کتاب

    دنیای اقتصاد: رمان «جاری چون رود» نوشته شلی رید با ترجمه‌ آرتمیس مسعودی منتشر شد. داستان «جاری چون رود» که در طبیعت بکر و زیبای کوه‌های کلرادو روی می‌دهد، به سرگذشت ویکتوریا، تنها زن بازمانده در خانواده‌ای با مردان ناآرام می‌پردازد.
  • «لورنس عربستان» سریال می‌شود

    دنیای اقتصاد: رولاند امریش در حال ساخت سریالی براساس فیلم کلاسیک «لورنس عربستان» است.
  • نواختن آهنگ «جنگ ستارگان» در فضا

    سارا گیلیس، فضانورد ماموریت پولاریس داون و نوازنده ویولن، موزیک‌ویدئوی جدیدی از نوازندگی خود در فضا منتشر کرد. گیلیس یکی از دو فضانورد پولاریس داون بود که یک پیاده‌روی فضایی تاریخی را به عنوان اولین فعالیت تجاری خصوصی خارج از فضاپیما در جهان انجام داد. در طول یک ساعت و ۴۶دقیقه پیاده‌روی فضایی، گیلیس و جرد آیزاکمن فرمانده و سرمایه‌دار ماموریت، لباس‌های جدید پیاده‌روی فضایی اسپیس‌ایکس را آزمایش کردند که به گفته این شرکت به امکان انجام ماموریت‌های آینده هم در مدار زمین و هم در فضاهای دورتر یعنی ماه و مریخ کمک می‌کند.
  • مهاجرت خاموش خالقان کارتون‌ها

    دنیای اقتصاد: اولویت اصلی دولت مسعود پزشکیان اجرای برنامه هفتم توسعه است؛ برنامه‌ای که اهدافش دست‌کم در حوزه تولید انیمیشن نه‌تنها دور از دسترس به نظر می‌آید بلکه انگیزه و نیاز تحقق چنین اهدافی چندان مشخص نیست. طبق این قانون، باید ظرف ۵ سال ۷۳۰۰ دقیقه انیمیشن در کشور تولید شود؛ به عبارتی بیش از ۴هزار و ۸۰۰ انیمیشن ۹۰دقیقه‌ای.
  • اکران ۴ فیلم جدید در گروه «هنر و تجربه»

    دنیای اقتصاد: اکران فیلم‌های سینمایی «سرآغاز» به کارگردانی سعید حسینی، «شهر خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی، «آوای کوهستان» به کارگردانی کیومرث نوروزی و مستند سینمایی «ساموئل خاچیکیان؛ یک گفت‌وگو» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی امید نجوان از چهارشنبه ۲۸ شهریور در سینماهای منتخب گروه سینمایی «هنر و تجربه» آغاز می‌شود.
  • یادداشت کزازی بر نمایش «نبرد رستم و سهراب»

    دنیای اقتصاد: میرجلال‌الدین کزازی، استاد ادبیات و زبان فارسی و شاهنامه‌‌پژوه، بعد از تماشای نمایش میدانی «نبرد رستم و سهراب» که این روزها با کارگردانی حسین پارسایی در زمین تنیس باشگاه انقلاب در حال اجراست، یادداشتی را منتشر کرد.
  • ادامه پروژه نیمه‌تمام آتیلا پسیانی توسط دخترش

    دنیای اقتصاد: ستاره پسیانی، در نخستین سالگرد درگذشت پدرش، یکی از پروژه‌های نیمه‌تمام او را به سرانجام می‌رساند. آتیلا پسیانی حتی در دوران بیماری هم از تئاتر دور نبود و قصد داشت نمایشی را با نام «جزیره گنج» روی صحنه بیاورد. او تمرین این اثر نمایشی را آغاز کرد تا آن را به عنوان یکی از آثار گروه تئاتر «بازی» اجرا کند؛ اما با شدت گرفتن بیماری، تمرین این نمایش بعد از مدت کوتاهی تعطیل شد و حالا دخترش، ستاره، قصد دارد با اجرای این نمایش، رویای نیمه‌تمام پدر را به سرانجام برساند. نمایش «جزیره لؤلؤ» تازه‌ترین کار گروه تئاتر «بازی» اقتباسی آزاد از داستان «جزیره گنج» نوشته رابرت لویی استیونسن است که متن آن را آرش نعیمیان و خسرو پسیانی به صورت مشترک نوشته‌اند. این نمایش مهر‌ماه امسال، همزمان با نخستین سالگرد درگذشت آتیلا پسیانی، در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌رود.
  • ورود«ایتالیایی»‌ به کتاب‌فروشی‌های ایران

    دنیای اقتصاد: رمان «ایتالیایی»، نوشته شکری المبخوت، با ترجمه مریم نفیسی‌راد منتشر شد. داستان این رمان روایتی از زندگی جوانی پرشور و آزادی‌خواه ملقب به ایتالیایی است که در بحبوحه پر‌تنش دهه هشتاد میلادی تونس زندگی می‌کند. عبدالناصر جوانی پرشور است که در رویای آزادی و انقلاب است، وارد دانشگاه می‌شود و رشته حقوق را برمی‌گزیند. در دانشگاه رهبری حزب چپ‌ها را به‌ عهده می‌گیرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر