شماره روزنامه ۶۱۸۸
|

چهره‌ای جاودانه از وحشت در مورد فناوری؛

دنیای اقتصاد: بررسی سیر تحول گودزیلا یک تحلیل سینمایی نیست، بلکه منعکس‌کننده دغدغه‌های سیاسی-اجتماعی ژاپن و جهان است. طرز روایت گودزیلا آن را به چهره‌ای جاودانه از ترس‌های انسان در مورد فناوری، طبیعت و بقا تبدیل کرده است.

ژاله علو در ۹۷سالگی درگذشت؛

دنیای اقتصاد: ژاله علو، هنرمند باسابقه تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون، امروز در ۹۷سالگی درگذشت. او اگرچه نقش‌های بسیاری را بازی کرد اما بیشتر با صدای جادویی‌اش شناخته می‌شد؛ صدایی که حتی در آخرین سال‌های زندگی‌اش می‌توانست همچنان مخاطبان بسیاری را میخکوب کند.

    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • مخاطبان از ۵ پروژه بزرگ استقبال نکردند

    شکست‌خوردگان سینما در ۲۰۲۴

    سال ۲۰۲۴ در حالی به ایستگاه پایانی رسید که سینمای جهان فرازونشیب‌های فراوانی را پشت سر گذاشت. امسال فیلم‌‌هایی در گیشه موفق شدند که شاید بسیاری از آنها تصور نمی‌کردند فروش قابل‌توجهی داشته باشند و بتوانند این اندازه مورد توجه قرار بگیرند. در مقابل نیز آثاری شکست خوردند که باز هم تصور نمی‌شد این اتفاق برای آنها بیفتد.
  • طراح پیشکسوت برای کمال تبریزی نامه تندی نوشت

    چه گلی می‌خواهید بر سر سینما بزنید؟!

    دنیای اقتصاد: در روزهای گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکامی جداگانه اعضای شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی را منصوب کرد. طبق حکم سیدعباس صالحی، نرگس آبیار نویسنده و فیلم‌ساز، علی آشتیانی‌پور تهیه‌کننده، کمال تبریزی نویسنده و فیلم‌ساز، و علی دهکردی بازیگر، از اعضای این شورا هستند.
  • مدال طلای عکاسی برای «تنهایی» ایرانی

    دنیای اقتصاد: در ششمین جشنواره بین‌المللی هنر عکاسی ویکتور پولینسکی در سال ۲۰۲۴ در کشور قرقیزستان، عکسی از مهرداد اسکویی، عکاس، مستند‌ساز و پژوهشگر تاریخ عکاسی ایران، برنده مدال طلای بهترین عکس بخش پرتره جشنواره شد. در این جشنواره هفت عکس از این عکاس پذیرفته شد که اثری با عنوان «تنهایی» مدال طلای بخش پرتره، و دو عکس دیگر از او دو لوح افتخار جشنواره ویکتور پولینسکی را دریافت کردند. جایزه ویکتور پولینسکی، زیر نظر فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی (فیاپ)، انجمن عکاسی آمریکا (PSA)، کلوپ عکس فوکوس ایران و اتحادیه بین‌المللی عکاسان هنری (IAAP) برگزار می‌شود. عکس‌های راه‌یافته به این جشنواره، ضمن ثبت در آرشیو FIAP و PSA به نام عکاس، برای دریافت القاب FIAP و PSA نیز محاسبه خواهند شد.
  • یادبود طراح ورزشگاه تختی در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: مراسم یادبود جهانگیر درویش، طراح و معمار فقید که یک ماه پیش در ۹۱سالگی به دیار باقی شتافت، به همت جامعه مهندسان معمار کشور، طرح و ساخت آشانه، خانه‌موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد، موسسه ایران‌دخت درودی و خانه هنرمندان ایران فردا یکشنبه در خانه هنرمندان برگزار می‌شود. دبیری اجرایی مراسم «یادبود جهانگیر درویش» را تکتم نعیمی و اطلس سبحانی برعهده دارند و محمود گلابچی، وحید قبادیان، حمید ناصرنصیر، علی جوادی، حمیدرضا حسین‌پور، محمود نجارسیسی، مجید شعبان‌پور و بهزاد صیفی سخنرانان این مراسم خواهند بود. جهانگیر درویش متولد ۱۳۱۲ از طراحان بنام ایرانی محسوب می‌شد که در جهان نیز از شهرت بالایی برخوردار بود.
  • این دل تنگ من و این دود عود؟

    امروز سالروز تولد فروغ فرخزاد، یکی از مهم‌ترین چهره‌های ادبی تاریخ ادبیات معاصر ایران است. درباره شعر او مقاله‌ها و کتاب‌های بسیاری نوشته شده است. فروغ اگرچه از پیشتازان شعر بعد از نیما به حساب می‌آید اما شعرهای کلاسیک مهم و قابل‌توجهی در کارنامه‌اش به یادگار مانده است. فروغ فرخزاد متولد ۸ دی سال ۱۳۱۳ بود و اگر زنده می‌ماند امروز تولد ۹۰سالگی‌اش را جشن می‌گرفت اما او در ۳۲سالگی در سانحه تصادف درگذشت. مثنوی مشهور فروغ را به بهانه سالروز تولدش بخوانید.
  • برپایی کنسرت رایگان گروه «آتر» در ارسباران

    دنیای اقتصاد: گروه موسیقی «آتر» امروز شنبه به سرپرستی سهراب فتحعلی‌زاده و خوانندگی امیرحسین استیری در سی و هشتمین شب موسیقی ارسباران به روی صحنه می‌رود. در این اجرا گروه آتر به اجرای قطعاتی از کیخسرو پورناظری، سیدخلیل عالی‌نژاد، علی‌اکبر مرادی و سهراب فتحعلی‌زاده با اشعاری از مولانا، خیام، نور علیشاه و سایه می‌پردازد. قطعات گلبن جان‌ها، بس حکیمان، جلوشاهی، نور دل، رباعیات، گلگون، طوق جنون و خلوت خاص، برنامه اجرایی این گروه است. سهراب فتحعلی‌زاده (سرپرست گروه و نوازنده دف)، فرامرز کاردان (تنبور)، سارا ناصرنصیر (تنبور)، میثم نوری (تنبور)، رویا گوهری (تنبور)، شیوا اسفندیاری (عود)، امیرحسین استیری (آواز) و یوحنا عمرانی (تنبک) هنرمندانی هستند که در این کنسرت به اجرای برنامه می‌پردازند. علاقه‌مندان برای تماشای این کنسرت رایگان می‌توانند ساعت ۱۹به فرهنگسرای ارسباران به نشانی خیابان دکتر شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
  • روایت طنزآمیز عشق و سیاست در «آنانیموس»

    دنیای اقتصاد: کتاب «آنانیموس» نوشته فریور خراباتی روانه بازار کتاب شد. این کتاب به زبان طنز با درونمایه عاشقانه و سیاسی به‌طور ویژه به اتفاقات تاریخی از جنبش جنگل تا به امروز می‌پردازد و داستان‌هایی از زندگی یک خانواده لنگرودی را روایت می‌کند. نویسنده اثر با نگاهی طنز و انتقادی به مفاهیمی مانند عشق، ایران قبل و پس از انقلاب، و بحران‌های سیاسی و اجتماعی و فضای مجازی در دل یک داستان بلند پرداخته است و ارتباط میان گذشته و حال را کاوش می‌کند.
  • نمایش مستندی درباره کاروان ماشین‌های سیتروئن

    دنیای اقتصاد: در ادامه نمایش‌های ویژه فیلم‌های مستند در موزه سینما با عنوان «شب‌های مستند»، فیلم‌ «کاروان زرد» ساخته لئون پواریه و آندره سووژ دوشنبه ۱۰دی در موزه سینما به نمایش درمی‌آید. در این مستند آندره سیتروئن، صاحب کارخانه اتومبیل‌سازی سیتروئن، کاروانی از هفت اتومبیل را با تجهیزات و افراد فنی به راه می‌اندازد. این کاروان از پاریس تا چین را از میان کشورهای مختلف و از راه‌های سخت و کوهستانی می‌پیماید و سرانجام به مقصد می‌رسد. در بیست و پنجمین نشست شب‌های مستند محمد تهامی‌نژاد، مستندساز و پژوهشگر سینمای مستند، و فخرالدین سیدی، مستندساز پیشکسوت، درباره فیلم صحبت خواهند کرد. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست که حضور در آن برای عموم آزاد و رایگان است، می‌توانند ساعت ۱۷ به سالن فردوس موزه سینما مراجعه کنند.
  • ورود «جان‌سخت» به نمایش خانگی

    دنیای اقتصاد: سریال «جان‌سخت» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی تقی‌زاده و تهیه‌کنندگی سعید خانی وارد شبکه نمایش خانگی شد. داستان سریال درباره دوستانی است که برای کنار هم ماندن از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند ولی بحرانی در پیش است که روزهای خوب را تغییر می‌دهد… شهرام قائدی، حسین پورکریمی، المیرا دهقانی، و هنرمندانی چون مسعود کرامتی، نسرین مقانلو، علی عمرانی، علی اوسیوند، بهناز جعفری و فرهاد اصلانی بازیگران «جان سخت» هستند. قسمت‌های این مجموعه هر هفته جمعه‌ها ساعت ۸ صبح در پلتفرم فیلم‌نت منتشر می‌شود.
  • ساخت فیلم سوم «دانتون ابی» با یاد مادربزرگ مقتدر

    دنیای اقتصاد: فیلم سوم از مجموعه محبوب «دانتون ابی» به شکلی ویژه به یادبود مگی اسمیت، بازیگر درگذشته و ستاره‌ این مجموعه، ساخته می‌شود. مگی اسمیت که با نقش‌آفرینی بی‌نظیرش در نقش کنتس گرگور، مادربزرگ مقتدر، قلب میلیون‌ها بیننده را به دست آورده بود، در سپتامبر گذشته دار فانی را وداع گفت؛ رویدادی که نه‌تنها برای طرفداران دانتون ابی، بلکه برای کل صنعت سینما ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر محسوب می‌شود. گرت نیم، تهیه‌کننده اجرایی فیلم، در مصاحبه اخیر خود اعلام کرده است که فیلم سوم دانتون ابی، که قرار است در سپتامبر سال آینده اکران شود، ادای احترامی ویژه به مگی اسمیت و شخصیت ماندگارش خواهد داشت. نیم می‌گوید: «از دست دادن مگی اسمیت، فراتر از از دست دادن یک شخصیت در فیلم است. این پایان یک دوران است. ما دیگر هرگز بازیگری چون او نخواهیم داشت.» مگی اسمیت که برای بازی در نقش کنتس گرگور، سه جایزه امی و یک جایزه گلدن‌گلوب را کسب کرده بود، یکی از بزرگ‌ترین ستارگان سینما و تلویزیون به شمار می‌رفت. او پیش از دانتون ابی، دو جایزه اسکار را نیز برای فیلم‌های «در بهار زندگی دوشیزه جین برودی» و «سوئیت کالیفرنیا» دریافت کرده بود.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • چهره‌ای جاودانه از وحشت در مورد فناوری؛

    به مناسبت ۷۰ سالگی گودزیلا؛ روایتی از ترس‌های انسان

    دنیای اقتصاد: بررسی سیر تحول گودزیلا یک تحلیل سینمایی نیست، بلکه منعکس‌کننده دغدغه‌های سیاسی-اجتماعی ژاپن و جهان است. طرز روایت گودزیلا آن را به چهره‌ای جاودانه از ترس‌های انسان در مورد فناوری، طبیعت و بقا تبدیل کرده است.
  • مراسم تشییع پیکر ژاله علو دیروز برگزار شد

    بدرقه پرچم‌دار مدرسه رادیو

    پیکر ژاله علو، هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون دیروز از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد. در این مراسم پس از پخش صدای ژاله علو و خوشامدگویی، شهین نجف‌زاده، صداپیشه و بازیگر، گفت: همه از رفتن بانوی نور، شعر و شور، اقتدار و افتخار، غمگین هستیم. نوری که در وجودش روشن شد و همه از نور وجود او سرمست شدیم. اما حریمی داشتند که هر کسی را به این حریم نور و معرفت راهی نبود. دریغ که اسطوره‌ای را از دست دادیم. رادیو به‌خصوص رادیو نمایش خانه اولش بود و حتی همین اواخر گاه به میدان ارگ می آمد و با کودک درون خود ما را شاد می‌کرد. استودیو شماره هشت مملو از خاطرات اوست.
  • امکان شبیه‌سازی سریال پرمخاطب فراهم شد

    ورود به «بازی مرکب» از گوگل

    سریال «بازی مرکب» در سال ۲۰۲۱ پخش شد و به‌سرعت یکی از پربیننده‌ترین سریال‌های تاریخ نتفلیکس لقب گرفت. داستان این سریال بر یک رقابت پنهانی تمرکز دارد که در آن ۴۵۶ نفر که همگی از تنگنای اقتصادی رنج می‌برند، برای رسیدن به یک جایزه میلیاردی باید از یک سری بازی‌های کودکانه اما مرگبار عبور کنند و بر سر جان خود خطر کنند. به گزارش خبرگزاری فارس، حالا نتفلیکس با همکاری گوگل، شرکت در یکی از چالش برانگیزترین بازی‌ها از دنیای این سریال را برای مخاطبانش مهیا کرده و برای شرکت در آن کافی است عبارت «بازی مرکب» را در موتور جست‌وجوی گوگل وارد کرده و روی پاکت قهوه‌ای که در پایین صفحه ظاهر می‌شود، کلیک کنید. این‌گونه وارد بازی «چراغ سبز-چراغ قرمز» می‌شوید که در فصل اول این مجموعه توسط عروسک رباتیک و مرگبار «یونگ-هی» هدایت می‌شد.
  • نمایش مستندی درباره برگمان در خانه هنرمندان

    در هشتاد و ششمین نشست از سلسله نشست‌های «مستندات یکشنبه»، فیلم مستند «در جست‌وجوی برگمان» یکشنبه ۹دی در خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید. این نشست با نمایش فیلم مستند ۱۰۰دقیقه‌ای درباره این کارگردان بزرگ و با حضور سحر عصرآزاد، منتقد سینما، برگزار خواهد شد.
  • واکنش محسن تنابنده به اظهارات حدادیان

    اخیرا ویدئویی از سعید حدادیان، مداح، منتشر شده که می‌گوید «به محسن تنابنده زنگ زدم و گفتم این سریال پایتخت عالی است. محسن تنابنده گفت فقط ۴ نفر از من تشکر کردند: آقای حاتمی‌کیا، رخشان بنی‌اعتماد، گوگوش و شما!»تنابنده در واکنش به این اظهارات گفت: من در هیچ‌جایی نگفته‌ام که «فقط ۴ نفر به من زنگ زده‌اند». اغلب اهالی فرهنگ و هنر و مردم کوچه و خیابان، هر وقت با من مواجه شده‌اند، نسبت به سریال «پایتخت» لطف داشته‌اند.
  • «ناقوس نیمه‌شب» در کتاب‌فروشی‌ها

    رمان «ناقوس نیمه‌شب» نوشته فرانسیس لاتوم با ترجمه مریم مهدوی منتشر شد. این ‌کتاب یکی از عناوین مجموعه ادبیات وحشت است که این ‌ناشر چاپ می‌کند و پیش از این، ترجمه رمان‌های «دراکولا»، «دکتر جکیل و آقای هاید»، «سنت‌ایروین و زستراتزی»، «قلعه اوترانتو» و «ساحره کوه کهربا» در قالب این ‌مجموعه چاپ شده‌اند.
  • درگذشت یکی ازپیشگامان موج نوی سینمای هند

    شیام بنگال، کارگردان هندی که نقشی محوری در ایجاد موج نوی سینمای هند داشت، در ۹۰سالگی درگذشت.
  • «دوستان متیو پری» روی صحنه تماشاخانه طهران

    نمایش «دوستان متیو پری» نوشته متیو پری به تهیه کنندگی و کارگردانی روزبه روحی‌پور از امروز پنج‌شنبه در تماشاخانه طهران روی صحنه می رود. در خلاصه «دوستان متیو پری» آمده است: «متیو پری بازیگر سریال محبوب فرندز دیگر در اوج نیست و مجری برنامه ورزشی در یک رادیوی اینترنتی است، همسرش او را ترک کرده، دوستش جویی سر‌زده به دیدن او می‌آید.»
  • اجرای «خانه عروسک» به کارگردانی میکائیل شهرستانی

    نمایش «خانه عروسک» به کارگردانی میکائیل شهرستانی و نویسندگی هنریک ایبسن در سالن خزر فرهنگسرای نیاوران روی صحنه است.
  • نمایش موزیکال «هتل ترانسیلوانیا» در تئاتر شهرزاد

    نمایش کمدی موزیکال «هتل ترانسیلوانیا؛ شعبه ایران» به کارگردانی امین گلستانه در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • بزرگداشت خسرو خسروشاهی در جشنواره فیلم رشد برگزار شد

    خزان دوبله در ایران

    در روزی که ژاله علو با زندگی خداحافظی کرد، بزرگداشت همکار قدیمی‌اش خسرو خسروشاهی در جشنواره فیلم‌ رشد برگزار شد. خسروشاهی یکی از مهم‌ترین و سرشناس‌ترین دوبلورهای ایران است که هنوز در ۸۳سالگی با عشق و علاقه کار می‌کند. صدای ماندگار او برای مردم یادآور آلن دلون، آمیتاب باچان، آل پاچینو و داستین هافمن است که بارها جایشان در فیلم‌های مختلف حرف زده است.این مراسم با حضور هنرمندان سرشناس و علاقه‌مندان بسیاری در سینما فلسطین و با ادای احترام به ژاله علو برگزار شد.
  • «خاطرات یک حلزون»‌ در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: انیمیشن سینمایی «خاطرات یک حلزون»‌ به‌ کارگردانی آدام الیوت فردا پنج‌شنبه در خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید. این انیمیشن محصول ۲۰۲۴ استرالیا که با زیرنویس فارسی‌ روی پرده خواهد رفت، داستان دو خواهر و برادر دوقلو به نام‌های گریس و گیلبرت است که با از دست دادن پدر و مادرشان، گریس شروع به جمع‌آوری حلزون می‌کند، اما پس از مدتی آنها به دو خانواده مختلف سپرده می‌شوند و این جدایی روزهای سختی برایشان رقم می‌زند. سارا اسنوک، کدی اسمیت-مک‌فی، اریک بانا، مگدا زوبانسکی، دومینیک پینان و جکی ویور از صداپیشگان انیمیشن «خاطرات یک حلزون»‌ هستند. علاقه‌مندان به انیمیشن‌های سینمایی می‌توانند برای دیدن «خاطرات یک حلزون» ساعت ۱۸ به سالن ناصری خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
  • مسابقه عکاسی با موضوع کوهستان

    دنیای اقتصاد: در ادامه برپایی کمپ کوهنوردی ویژه نوجوانان با عنوان «کمپینو»، فرهنگسرای خاتم(ص) مسابقه عکاسی «عکسینو» ویژه عکاسی از کوهستان را برگزار می‌کند.این مسابقه عکاسی با شعار «هنر در طبیعت نهفته است» ویژه گروه سنی نوجوان و جوان برگزار می‌شود و علاقه‌مندان به کوهنوردی و عکاسی می‌توانند با ارسال عکس‌های خود با موضوع کوهستان در آن شرکت کنند. علاقه‌مندان تا ۱۵ دی‌ماه برای ارسال آثار خود به مسابقه عکاسی «عکسینو» فرصت دارند. امکان ارسال آثار از دو طریق استوری در اینستاگرام و تگ کردن صفحه campi__no@ یا ارسال از طریق پیام‌رسان «بله» به شناسه campi_no_admin@ فراهم شده است.پس از پایان مهلت ارسال آثار، فرایند داوری آغاز می‌شود و در نهایت، امکان حضور رایگان در کمپ کویر به عنوان جایزه برای ۱۰ برگزیده دختر و ۱۰ برگزیده پسر فراهم خواهد شد. همچنین جوایزی از ملزومات کوهنوردی به ۱۰ برگزیده دیگر مسابقه اهدا می‌شود.
  • بزرگداشت پیشکسوت طراحی صحنه

    دنیای اقتصاد: مراسم بزرگداشت ادنا زینلیان، طراح پیشکسوت صحنه و لباس، در تالار رودکی برگزار می‌شود. این مراسم همزمان با رونمایی از کتاب «صحنه عشق من است» برگزار خواهد شد که به زندگی و فعالیت‌های هنری این هنرمند می‌پردازد. در این کتاب گفت‌وگوهایی با هنرمندان مطرحی چون لوریس چکناواریان و رضا کیانیان درج شده که به اهمیت نقش زینلیان در تئاتر ایران پرداخته‌اند. همچنین جمعی از هنرمندان و چهره‌های فرهنگی در مراسم رونمایی حضور می‌یابند و سخنرانی خواهند کرد. قطب‌الدین صادقی، مهرانه مهین‌ترابی، ایرج راد و حمیدرضا نعیمی از جمله سخنرانان این مراسم هستند. در این مراسم علاوه بر تجلیل از زینلیان، موسسه هنرمندان پیشکسوت نیز از این هنرمند قدردانی خواهد کرد.علاقه‌مندان برای حضور در مراسم بزرگداشت ادنا زینلیان و رونمایی کتاب «صحنه عشق من» می‌توانند جمعه هفتم دی ساعت ۱۶ به تالار رودکی مراجعه کنند.
  • کریستوفر نولان در سودای «اودیسه» جدید

    دنیای اقتصاد: کریستوفر نولان، کارگردان نام‌آشنای هالیوود، برای پروژه بعدی خود یکی از حماسه‌های ماندگار ادبیات جهان را برگزیده است. طبق اعلام رسمی، فیلم جدید نولان که با فناوری پیشرفته آیمکس فیلم‌برداری خواهد شد، روایتی سینمایی از حماسه افسانه‌ای «اودیسه» هومر خواهد بود.این فیلم که قرار است در تاریخ ۱۷ ژوئیه ۲۰۲۶ (تیرماه ۱۴۰۵) اکران شود، جمعی از ستارگان بزرگ سینما را گرد هم آورده است. بازیگرانی چون مت دیمون، تام هالند، آن هاتاوی، زندایا، لوپیتا نیونگو، رابرت پتینسون و شارلیز ترون از جمله چهره‌های شاخصی هستند که در این پروژه به ایفای نقش خواهند پرداخت.«اودیسه» که داستان سفر پرماجرای اودیسه، پادشاه ایتاکا، پس از جنگ تروا را روایت می‌کند، بارها الهام‌بخش فیلم‌سازان بوده است. با‌این‌حال، اقتباس جدید نولان با بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا و دیدی نوآورانه، نوید یک تجربه سینمایی متفاوت را می‌دهد. از این رو منتقدان بر این باورند با توجه به سابقه درخشان نولان در خلق آثار حماسی و پیچیده، «اودیسه» این کارگردان نیز به یکی از آثار ماندگار سینما تبدیل شود.
  • همکاری عبدالجبار کاکایی با کنسرت «نسل خلیل»

    دنیای اقتصاد: عبدالجبار کاکایی، شاعر و منتقد ادبی، به عنوان راوی اشعار مولانا در کنسرت گروه تنبورنوازان «نسل خلیل» با عنوان «مهر مولانا» حضور خواهد داشت. این کنسرت که یکشنبه ۹ دی در تالار وحدت برگزار می‌شود، تلفیقی از موسیقی عرفانی و شعرخوانی است. هژیر مهرافروز، سرپرست گروه نسل خلیل، در این باره می‌گوید: «این کنسرت، از بُعد ظاهری، چندین سال پیشینه و تمرین دارد. شرایطی که باعث شد از حضور عبدالجبار کاکایی و عبدالحمید ضیایی به عنوان راویان غزل‌های مولوی استفاده کنیم.»
  • این داغ هیچ‌وقت سرد نشد

    دنیای اقتصاد: سحرگاه پنج دی‌ماه ۸۲، خونبارترین کاروان جهان از بم گذشت. این جمله را محمدعلی علومی، نویسنده مشهور، می‌گفت که بعد از زلزله فقط درباره همان شب هولناک نوشت و تا پایان عمرش نتوانست از فاجعه فاصله بگیرد. وقتی بم اسیر زلزله شد خیلی طول کشید تا خبرهایش پخش شود.آن موقع اینترنت فراگیر نبود و مردم مجبور بودند خبرها را از رسانه‌های رسمی دنبال کنند. در آن وضعیت یکی از مهم‌ترین خبرهایی که منتشر شد مربوط به مرگ ایرج بسطامی، خواننده خوش‌صدای بمی، بود که سینه به سینه چرخید و جامعه به‌شدت اندوهگین کرد.
  • تصویر هوش مصنوعی به قلم خودش

    دنیای اقتصاد: هوش مصنوعی برای اولین بار یک پرتره از خود ترسیم کرده است که نشان می‌دهد ظاهر آن چگونه است؛ پرتره‌ای که با الهام از چهره ۴۰ هنرمند برای خود انتخاب کرده است. با توجه به این واقعیت که هوش مصنوعی می‌داند انسان نیست و صرفا یک سیستم رایانه‌ای است، تصویر خود را در تجسم عینی شبیه به یک انسان ساخته است. این آزمایش توسط شرکت بیمه‌گر هیسکوکس در راستای آینده برنامه هنر و هوش مصنوعی صورت گرفته است. این گزارش به تاثیر هوش مصنوعی در دنیای هنر و معضل اخلاقی پیرامون هنر از جمله مساله حق مولف پرداخته است. شرکت بیمه مذکور برای روشن کردن این بی‌عدالتی احتمالی و تضییع حقوق، این آزمایش را انجام داد و سپس غرامت تمام ۴۰هنرمندی را که از چهره آنان استفاده شده پرداخت کرده است.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • انتصاب چهره‌های تلویزیونی آمریکا در جایگاه‌های سیاسی

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دو چهره شناخته‌شده در دنیای تلویزیون را به سمت‌های دیپلماتیک منصوب کرد.
  • فصلنامه «تنور» با تمرکز بر آشپزی به دکه‌ها آمد

    نخستین شماره فصلنامه تخصصی فرهنگی، اجتماعی، آشپزی «تنور» منتشر شد. در بخشی از سرمقاله سپهر سرلک، مدیرمسوول و صاحب‌امتیاز «تنور»، آمده است: «در روزگاری که تعداد نشریات چاپی رو به افول است و به‌ویژه در ایران، تاثیرگذاری و مرجعیت خود را از دست داده‌اند، هنوز موضوعات و حوزه‌‌هایی هستند که جا برای سخن گفتن و نوشتن و تحقیق و کندوکاو دارند و هزار حرف نگفته و کار نکرده درباره آنها وجود دارد.