جرقه‌های فروش در بازار کتاب

گروه فرهنگ و هنر: وضعیت فروش در بازارهای فرهنگ و هنر نسبت به ماه‌های گذشته پاییز تغییر محسوسی داشته و رکود حاکم تا اندازه‌ای از بین رفته است. در این میان سینما و کتاب بیشتر توانستند پای علاقه مندان خود را به سالن‌های سینما وکتابفروشی‌ها باز کنند. بی تردید اکران فیلم‌های جدید و انتشار کتاب‌های تازه در رشد فروش تاثیرگذار بوده‌اند. البته با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال طبیعی است که بازارهای فرهنگ و هنر هم رونق قابل توجهی پیدا کند و می‌توان گفت نخستین جرقه‌های رشد فروش شکل گرفته است. کتاب‏هایی مثل «پین بال، ۱۹۷۳» از هاروکی موراکامی با ترجمه بهرنگ رجبی، «یک تراژدی عاشقانه»‏ی فرانسوا موریاک و «قزاق‏ها»‏ی لف تولستوی روس با ترجمه عباس‏علی عزتی برخی از نام‏های جدید در لیست پرفروش‏های روزهای پایانی پاییز هستند. آنچه می‌خوانید گزارشی است به روایت «ایلنا» از بازار کتاب‌های پرفروش در کتابفروشی‌های چهار گوشه پایتخت در فاصله زمانی ۲۱ آذر‏ماه تا ۲۶ همین ماه.

کتابفروشی دنیای اقتصاد

در کتابفروشی انتشارات دنیای اقتصاد که در سال‌های اخیر روی انتشار کتاب‌های اقتصادی و مدیریتی تمرکز کرده است، کتاب‌های این دو حوزه با استقبال بیشتری روبه‌رو می‌شوند و معمولا پرفروش‌های این کتابفروشی‌ها را کتاب‌هایی در همین زمینه‌ها تشکیل می‌دهد. در هفته‌های اخیر هم کتاب «چرا کشورها شکست می‌خورند» نوشته عجم اغلو و جیمز‌ای. رابینسون با ترجمه پویا جبل عاملی و محمد رضا فرهادی‌پور همچنان جزو پرفروش‌ها است. کتاب پرفروش بعدی این کتابفروشی هم «سرمایه مالی» نوشته هیلفردینگ است که با ترجمه احمد تدین در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است. کتاب «ادبیات و اقتصاد آزادی» نوشته پل ‌ای. کانتور و استفن کاکس با ترجمه‏ سلما رضوان‏جو دیگر کتاب پرمخاطب در این کتابفروشی است. کتابی متفاوت که مخاطبان خاص خود را جذب می‌کند. نویسندگان این اثر کوشیده‏‏اند نشان دهند که داستان‏نویسان بزرگ جهان، از سروانتس تا توماس مان، زشتی‏ها و بی‏عدالتی‏های جهان را با استادی تمام نشان داده‏اند؛ اما تحلیل ادبی و‏ فلسفی آثار آنها نشان می‏دهد که ریشه این تباهی‏ها را اقتصاد آزاد یا رقابتی نمی‏دانسته‏اند، بلکه در این آثار نشان داده‏اند که دقیقا عکس این صادق است، یعنی چیرگی قدرت سیاسی بر بازار است که موجب فقر و تیره‏روزی شده نه جاری بودن سازوکارهای بازار. «اقتصاد ایران به کدام سو می‌رود» نوشته مسعود نیلی و «چین چگونه سرمایه داری شد» نوشته رونالد کوزبا ترجمه پیمان اسدی دیگرکتاب‌های پرفروش در این کتابفروشی هستند.

کتابفروشی نشر چشمه

استقبال مراجعان این فروشگاه از «لذتی که حرفش بود» پیمان هوشمندزاده همچنان ادامه دارد و این کتاب را در صدر فهرست پرفروش‏های این فروشگاه قرار داده است. کتابی از شاپور شهسواری در مورد هنر هفتم و سینما، تحت عنوان «دراماتورژی فیلم» نیز در رتبه بعدی قرار دارد. همچنین داستان ایرانی «پاییز فصل آخر سال است» نسیم مرعشی رده سوم لیست فروش را به خود اختصاص داده و «قزاق‏ها»ی لف تولستوی، دیگر کتاب پرفروش چشمه معرفی می‏شود. البته ترجمه عادل فردوسی‏پور از «هنر شفاف اندیشیدن» رالف دوبلی همچنان خواهان دارد و پنجمین اثر مورد استقبال مخاطبان در این فروشگاه بود.

کتابفروشی ارغوان

داستان‏های خارجی «پین بال، ۱۹۷۳» از هاروکی موراکامی که اولین رمان این نویسنده به حساب می‏آید و «شکسپیر و شرکا» نوشته جرمی مرسر با ترجمه پوپه میثاقی در جایگاه ابتدایی لیست پرفروش‏های کتابفروشی ارغوان ایستاده‏اند. سومین اثر تریسی شوالیه که در سال ۲۰۰۱ نوشته شده تحت عنوان «سقوط فرشتگان» و «ملت عشق» الیف شافاک هم دیگر ادبیات داستانی جهانی هستند که رده بعدی لیست فروش را به خود اختصاص داده‏اند. همچنین «ده روز با داعش، در دل خلافت اسلامی» از یورگن تودن‏هوفر در این کتابفروشی‏ جزو پنج کتاب اول مورد استقبال واقع شده قرار دارد و از کتاب‏های سیاسی-اجتماعی مورد علاقه مشتری‏های این کتابفروشی در هفته چهارم آذرماه معرفی شده است.

کتابفروشی رود

پرفروش‎ترین کتاب سال ۲۰۱۵ در جهان که تنها چند ماه پس از انتشار رکورد فروش افسانه‎ای کتاب هری پاتر را شکست، تحت عنوان «دختری در قطار» با ترجمه مهرآیین اخوت در جایگاه ابتدایی لیست پرفروش‏های کتابفروشی رود ایستاده و داستانی در ژانر پلیسی-جنایی از چاینا میه‏ویل که همزمان با ظرافت عادت به «ندیدن» در زندگی مدرن و کلا‏ن‏شهرها را متذکر می‏شود، یا همان «شهر و شهر» رده دوم لیست فروش را به خود اختصاص داده است. همچنین سه رمان و داستان بلند «شکسپیر و شرکا» از جرمی مرسر، «نی سحرآمیز و چند داستان دیگر » بهومیل هرابال و «قزاق‏ها» نوشته لف تولستوی نیز در این کتابفروشی‏ جزو پنج کتاب اول مورد استقبال واقع شده قرار دارند. علاوه‌بر این‏ها «وهم جدایی» سایمون ومبول و «چقدر خوبیم ما» همچنان برای مشتری‏های این فروشگاه جذابیت داشته و به عنوان کتاب‏های محبوب در این فروشگاه معرفی شده‏اند.

کتابفروشی نشر ثالث

همچون چند هفته گذشته «از روزگار رفته (چهره به چهره با ابراهیم گلستان)» در لیست پرفروش‏های کتابفروشی ثالث دیده می‏شود. آخرین اثر منتشر شده از احمدرضا احمدی یعنی «بر دیوار کافه» هم رده دوم لیست فروش را به خود اختصاص داده است. البته فروش دو اثر داستانی «ابر ابله» از ارلند لو و «یک تراژدی عاشقانه» فرانسوا موریاک هم درخور توجه بوده و این دو کتاب در لیست فهرست پرفروش‏ها‏ی چهارمین هفته آذر رتبه‏های خوبی دارند. همچنین تفسیر داریوش شایگان از اشعار بودلر، یا همان «جنون هوشیاری» هم از دیگر کتاب‏های محبوب این فروشگاه بود که همچنان در روزهای انتهایی آذر‏ماه مورد توجه مخاطبان قرار دارد.

کتابفروشی تندیس

در این فروشگاه سری کتاب‏های جک ریچر همچون «تا پای مرگ»، «قتلگاه» و «اکو در آتش»، رتبه ابتدایی فروش را در اختیار دارند و بعد از آن‏ها داستان فلسفی یوستین گوردر با نام «دختر پرتغالی» ایستاده است. همچنین «هنر نامطمئن بودن» دنیس مریت‏ جونز که به مفاهیمی مثل امید، شادی، اطمینان و اعتماد پرداخته هم در لیست پرفروش‏های تندیس دیده می‏شود و رتبه سوم لیست پنج تایی کتاب‏های پرفروش در این فروشگاه را به خود اختصاص داده‏اند. کتاب‏های «مریخی» اندی وییر، «دوزخ» دن براون و «مخمصه»‏ی هارلن کوبن نیز به عنوان دیگر داستان‏های پرفروش کتابفروشی تندیس معرفی شد. البته براساس پیش‏بینی مسوولان این فروشگاه کتاب «ارثیه شوم» آلیسون ویر که هفته آینده پخش می‏شود نیز به راحتی در لیست پرفروش‏ها قرار خواهد گرفت.

کتابفروشی مهرگان

تمامی ترجمه‏ها از اثر داستانی «دختری در قطار» نوشته پائولا هاوکینز که در یکی، دو ماه اخیر مورد توجه کتابخوان‏ها قرار داشته‏ این هفته هم‏ جزو پرفروش‏ترین کتاب‏های این فروشگاه بوده‏ است. سه رمان عامه‏پسند و ایرانی «زیبای وحشی» افسانه رازانی، «سجاده و صلیب» به قلم هما پوراصفهانی و «کافه اردیبهشت» سارا خالقی نیز رتبه‏های دوم تا چهارم فروش هفته چهارم آذر در کتابفروشی‏ مهرگان را از آن خود کردند. «بی‏شعوری» خاویر کرمنت که پای ثابت پرفرو‏ش‏ها در بسیاری از کتاب‏فروشی‏هاست نیز اینجا در جایگاه پنجم ایستاده و همچنان در لیست پرفروش‏ها دیده می‏شود.

کتابفروشی نشر مرکز

اثر داستانی پرفروش «دختری در قطار» نوشته پائولا هاوکینز با ترجمه محبوبه موسوی در کتابفروشی نشر مرکز هم‏ جزو پرفروش‏ترین کتاب‏ها بوده‏ است. البته «شکسپیر و شرکا» نوشته جرمی مرسر هم برای چندمین هفته متوالی جزو آثار پرمخاطب کتابفروشی نشر مرکز معرفی شد. علاوه‌بر اینها ترجمه پرویز دوایی از «نی سحرآمیز و چند داستان دیگر» بهومیل هرابال و داستان «پین بال، ۱۹۷۳» از هاروکی موراکامی هم جایگاه خوبی را در لیست پرفروش‏های این کتابفروشی داشته‏اند و دو کتاب پرفروش این کتابفروشی شناخته شدند. کتاب تاریخی- سیاسی «جنگ‏های ایران و یونان» با ترجمه حسن افشار هم پنجمین کتاب پرفروش کتابفروشی نشر مرکز در اواخر آذر بود.

شهرکتاب مرکزی

«دوست داشتم کسی جایی منتظرم باشد»‏ آنا گاوالدا با ترجمه الهام دارچینیان و «پین بال، ۱۹۷۳» نوشته هاروکی موراکامی دو اثر داستانی خارجی هستند که در شهرکتاب مرکزی ‏ جزو پنج کتاب مورد استقبال مخاطبان معرفی شدند. «دختر شینا»‏ی بهناز ضرابی‏زاده که روایتی از دوران جنگ است؛ داستان ایرانی لیست پرفروش‏های این فروشگاه در پایان آخرین ماه پاییز است. رتبه‏‏‏های چهارم و پنجم جدول هم طبق معمول ماه‏های اخیر به نام «هنر شفاف اندیشیدن» از رالف دوبلی و «بی‏شعوری» خاویر کرمنت ثبت شده است.