بعداز لندن نوبت به عرض اندام هنرهای تجسمی در دوحه رسید
کارنامه قبولی هنر ایران در حراج ساتبی
گروه فرهنگ و هنر : حراج ساتبی یک شرکت چند ملیتی است که در زمینه خرید و فروش هنرهای تزئینی، جواهرات، املاک و مستغلات و کلکسیونها فعالیت میکند. فعالیتهای ساتبی به سه بخش تقسیم میشود: حراجی، امور مالی و دلالی. حوزه خدمات این شرکت هم از خدمات هنری مشارکتی تا فروش خصوصی متغیر است. ساتبی، چهارمین شرکت حراج قدیمی جهان از نظر سابقه فعالیت است و ۹۰ شعبه در ۴۰ کشور مختلف دنیا دارد. از دسامبر ۲۰۱۱ به بعد، این شرکت ۱۴۴۶ کارمند در سراسر جهان داشته است. این حراجی در سال ۲۰۱۱ توانست با فروش کل ۸/ ۵ میلیارد دلار تبدیل به بزرگترین کسبوکار هنری جهان شود.
گروه فرهنگ و هنر : حراج ساتبی یک شرکت چند ملیتی است که در زمینه خرید و فروش هنرهای تزئینی، جواهرات، املاک و مستغلات و کلکسیونها فعالیت میکند. فعالیتهای ساتبی به سه بخش تقسیم میشود: حراجی، امور مالی و دلالی. حوزه خدمات این شرکت هم از خدمات هنری مشارکتی تا فروش خصوصی متغیر است. ساتبی، چهارمین شرکت حراج قدیمی جهان از نظر سابقه فعالیت است و ۹۰ شعبه در ۴۰ کشور مختلف دنیا دارد. از دسامبر ۲۰۱۱ به بعد، این شرکت ۱۴۴۶ کارمند در سراسر جهان داشته است. این حراجی در سال ۲۰۱۱ توانست با فروش کل ۸/ ۵ میلیارد دلار تبدیل به بزرگترین کسبوکار هنری جهان شود. این شرکت که در آمریکا فعالیت میکند، ابتدا در ۱۱ مارس ۱۷۴۴ میلادی در شهر لندن شروع به فعالیت کرد. این شرکت هلدینگ آمریکایی در ماه آگوست ۱۹۸۳ در میشیگان رسما به ثبت رسید. سپس در ژوئن ۲۰۰۶، «شرکت هلدینگ ساتبی» در ایالت دلاور مجددا ثبت شد و از آن به بعد فعالیت خود را با نام ساتبی ادامه داد. بعد از حراج بونامز لندن که روز گذشته خبر رکوردشکنیاش در همین صفحه منتشر شد حالا نوبت به حراج ساتبی دوحه رسید تا یکبار دیگر هنرایرانی با اقبالی نسبی روبهرو شود. در این حراج معتبر، همانگونه که پیشبینی میشد با فروش بالای آثار هنرمندان آمریکایی و اروپایی به پایان رسید اما سهم هنر ایران از این آوردگاه هم قابل توجه بود. در این حراجی پنج اثر از هشت اثر حاضر از ایران به فروش رسید و رکوردهای پنجم و ششم برای هنرمندان ایرانی به دست آمد. در این دوره حراج هنر معاصر ساتبی با ارائه ۵۷ اثر از کشورهای خاورمیانه از جمله ایران، ترکیه، لبنان، عربستان سعودی، الجزایر، مصر، تونس، مراکش، اندونزی، قطر، هند، سوریه و عراق، همچنین هنرمندانی از دیگر نقاط جهان ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت ماه) در دوحه پایتخت قطر برگزار شد و هنرمندان کشورمان که با حضور ۸ هنرمند بیشترین آثار را در این رویداد داشتند موفق به کسب رتبههای پنجم و ششم این حراج شدند: تابلوی منیر فرمانفرماییان با عنوان «بهاری دیگر» با فروش ۲۷۴هزار دلاری جایگاه پنجم و علی بنیصدر با فروش ۲۳۷ هزار دلاری جایگاه ششم از منظر فروش را از آن خود کردند. رکورد فروش این دوره از حراج ساتبی دوحه، همانطور که از پیش انتظار میرفت به «کریستوفر وول» آمریکایی رسید که اثر آلکیدی روی آلومینیوم بدون عنوان او با فروش یک میلیون و سیصدهزار دلاری در جایگاه نخست قرار گرفت. اثر بدون عنوان آنیش کاپور هم با رقم یک میلیون و سی هزار دلار به رتبه دوم دست پیدا کرد.
مقام سوم در حراج هنر معاصر ساتبی دوحه اما به اینستالیشن بازیافتی «ال آناتسوی» هنرمند غنایی با رقم ۹۱۰ هزار دلار رسید. پس از فروش ۱۸۷ هزار دلاری «ایمن بعلبکی» هنرمند لبنانی بازهم مقام بعدی با ۱۵۰ هزار دلار به اثر «من طلوع میکنم» از فرهاد مشیری هنرمند ایرانی رسید. طبیعت بیجان بدون عنوان بهمن محصص هم با فروش ۱۰۰ هزار دلاری به سقف برآورد اولیهاش دست پیدا کرد. و بالاخره اثری از شیرازه هوشیاری دیگر هنرمند ایرانی در این حراج با رقم ۳۱ هزار دلار به فروش رسید. آثار محمد احصایی، حسین زندهرودی، اثری دیگر از فرهاد مشیری و اثر شیرین نشاط در این حراج به فروش نرسیدند. سال گذشته، حراج هنر معاصر ساتبی رکورد ۷ میلیون دلاری خود را شکست و با رقم ۸ میلیون دلار بهکار خود پایان داده بود؛ در آن حراج که نامهای بزرگی همچون دیمین هرست، آنیش کاپور و تریسی امین حضور داشتند، هنرمندان ایرانی توانسته بودند رکوردهای قابلتوجهی را به نام خود ثبت کنند. نمونه اینکه سال گذشته، علی بنیصدر هنرمند ایرانی مقیم آمریکا درحالیکه اثر «بدون عنوان» آنیش کاپور که به مبلغ یک میلیون و پانصد و نود و پنج هزار دلار به سقف فروش دست یافت، به فروش ۵۵۷ هزار دلاری رسید که البته باز هم جایگاه پنجم از منظر فروش را به هنر ایران اختصاص داده بود.
ارسال نظر