مهمترین رویداد سینمایی کشور از دوره ۳۳ دچار تغییرات عمده خواهد شد
جراحی جشنواره فیلم فجر!
گروه فرهنگوهنر- جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد سینمایی کشور است که هرسال بهمن ماه در تهران برگزار میشود. سال گذشته سیودومین دوره این جشنواره همزمان با روی کارآمدن دولت یازدهم در تهران برپا شد و حالا سیوسومین دوره این اتفاق مهم قرار است با تغییرات گستردهای میزبان علاقهمندان باشد. در همین رابطه روزگذشته دبیر جشنواره فیلم فجر و مشاور رئیس سازمان سینمایی نشست خبری برگزار کرد و درباره این تغییرات حرف زد.
علیرضا رضاداد در نخستین جلسه ستاد برگزاری سیوسومین جشنواره فیلم فجر، تغییرات پیشبینی شده در این رویداد بزرگ سینمایی را اینگونه تشریح کرد: «همزمانی آغاز این تغییرات را با ایامی که به نام سینما نامگذاری شده است، به فال نیک میگیریم و امید داریم این جشنواره و تغییراتی که با آن روبهرو هستیم به اعتلای سینمای ایران کمک کند.
گروه فرهنگوهنر- جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد سینمایی کشور است که هرسال بهمن ماه در تهران برگزار میشود. سال گذشته سیودومین دوره این جشنواره همزمان با روی کارآمدن دولت یازدهم در تهران برپا شد و حالا سیوسومین دوره این اتفاق مهم قرار است با تغییرات گستردهای میزبان علاقهمندان باشد. در همین رابطه روزگذشته دبیر جشنواره فیلم فجر و مشاور رئیس سازمان سینمایی نشست خبری برگزار کرد و درباره این تغییرات حرف زد.
علیرضا رضاداد در نخستین جلسه ستاد برگزاری سیوسومین جشنواره فیلم فجر، تغییرات پیشبینی شده در این رویداد بزرگ سینمایی را اینگونه تشریح کرد: «همزمانی آغاز این تغییرات را با ایامی که به نام سینما نامگذاری شده است، به فال نیک میگیریم و امید داریم این جشنواره و تغییراتی که با آن روبهرو هستیم به اعتلای سینمای ایران کمک کند.به تعبیر دیگر میتوانیم بگوییم زنگ اجرای تغییرات اساسی در جشنواره فیلم فجر نواخته شده و نتایج بررسیها و جلسات مشورتی بهزودی در مقررات جشنواره که اعلام میشود منعکس خواهد شد.»
ضرورت بازبینی جشنواره فجر
دبیر جشنواره فیلم فجر در ادامه این نشست با اشاره به چگونگی اتخاذ تصمیم برای ایجاد تغییرات گفت: «همانطوری که رئیس سازمان سینمایی پیشتر اعلام کرد: جشنواره فیلم فجر بهعنوان مهمترین و اثرگذارترین رویداد سینمایی کشور نیاز به تغییراتی داشت و با توجه به اینکه بیش از ۱۰ سال از آخرین تغییرات فجر گذشته ضرورت این مهم احساس میشد که یکبار دیگر مقررات فجر بازخوانی و بازنگری شود و رویکردها و اقتضائات جدید مورد نیاز سینمای ایران در جشنواره بازتاب پیدا کند که این لازمه هر فعالیت پویایی است.مدیریت جدید سینمایی در این دوره با تحلیلی که از توانمندی و ظرفیت سینمای ایران دارد به دنبال این است که راهکارهایی را اتخاذ کند تا سینمای ایران با توجه به ظرفیتهایی که بهدست آورده است، با مخاطبان جهانی ارتباط عمیقتر و وسیعتری پیدا کند.»
حذف بخش بینالملل جشنواره
اما نکته مهم حرفهای رضاداد به بخش بینالملل مربوط میشد؛ بخشی که هرساله سینماگران مختلفی را از کشورهای دیگر جهان به تهران میکشاند حالا به گونه دیگری برگزار خواهد شد. وی درباره این تصمیم گفت: «یکی از اصلیترین جمعبندیهای ما در این بررسی این بود که برگزاری بخش بینالملل بهصورت یک جشنواره مستقل و در زمانی متفاوت میتواند به این ظرفیتسازی کمک کند. بخش بینالملل بهرغم همه زحماتی که برای آن کشیده شده همیشه در فجر تحتالشعاع بخش سینمای ایران قرار داشته و نقاط قوت آن دیده نمیشد که بتواند تقویت بشود و نقاط ضعف آن برجسته نمیشد که برطرف شود. جمعبندی شورای مشورتی برای این جشنواره اردیبهشت ماه و قبل از برگزاری نمایشگاه کتاب است که مشکل تداخل و نزدیکی فجر با برخی رویدادهای مشابه هم برطرف میشود.»
تغییر در نمایش آثار در استانها
بخش مهم دیگری که قرار است تغییر ماهیت بدهد، بخش استانهاست. دبیر جشنواره فیلم فجر با اشاره به تغییرات استانی این رویداد سینمایی گفت: «بخش دیگری که باز هم مانع از تحقق بخشی از اهداف جشنواره فجر شده بود، بخش استانها بود. ما با نمایش گزیدهای از فیلمها در صورت توافق تهیهکنندگان آنها با استانها و همزمان با فجر مخالفتی نداریم؛ اما از نظر مالی خود استان باید تامینکننده هزینههای برگزاری و حقوق فیلمها باشند و ظرفیتهای حمایتی استان از سینما را برای استمرار در طول سال فعال کنند. نکته مهم دیگر در نمایش استانی آثار در جشنواره فیلم فجر داوریهای مستقلی بود که در بعضی استانها انجام میشد که ما با این کار موافق نیستیم؛ زیرا در همه استانها همه فیلمها نمایش داده نمیشود و هر استانی اگر بخواهد داوری کند و اختتامیه داشته باشد و جایزه بدهد و تندیس سیمرغ پلاستیکی درست کند به ماهیت جشنواره فیلم فجر آسیب میرساند و این روند در شأن جشنواره فجر هم نیست.»
تنها ۲۲ فیلم در بخش مسابقه
رضاداد در ادامه درباره تعداد آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر نیز یادآور شد: تعداد فیلمها باید متناسب با امکان و زمان داوری باشد و اینکه داوران ۲۰فیلم یا ۳۰ فیلم را در مدت زمان مشخصی مورد ارزیابی قرار دهند، خیلی متفاوت است. باید تلاش کنیم هیاتهای انتخاب تحت فشار انتخاب بیش از ۲۲ فیلم قرار نگیرند و این نکته مهمی است که امسال مقید هستیم در مقررات قید کنیم تا خودمان را محدود کنیم.
ارسال نظر