رضا عطاران؛ رونق گیشه بیرونق تابستان ۹۳
رکوردشکنی در رمضان
«رد کارپت» رضا عطاران از زمانی که روی پرده رفته، گیشه سینماهایی را رونق بخشیده که معمولا در این فصل از سال به گرم بودن عادت ندارند و خبرهایی که از فروش این فیلم منتشر میشود، از رکورد شکنی دومین فیلم سینمایی رضا عطاران در مقام کارگردان حکایت دارند. فروش این فیلم که در حال حاضر در ۲۵ سینمای شهر تهران به نمایش درآمده، پس از ۸ روز به رقم ۳۰۵ میلیون تومان رسید.
این فیلم بهطور میانگین روزانه ۳۸ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان فروخته است. آن هم در شرایطی که معمولا کارشناسان پخش فیلمهای سینمایی در ایران از اکران ماه رمضان به عنوان فصلی نام میبرند که در آن گیشه پر رونقی در انتظار فیلمهای روی پرده نیست.
«رد کارپت» رضا عطاران از زمانی که روی پرده رفته، گیشه سینماهایی را رونق بخشیده که معمولا در این فصل از سال به گرم بودن عادت ندارند و خبرهایی که از فروش این فیلم منتشر میشود، از رکورد شکنی دومین فیلم سینمایی رضا عطاران در مقام کارگردان حکایت دارند. فروش این فیلم که در حال حاضر در ۲۵ سینمای شهر تهران به نمایش درآمده، پس از ۸ روز به رقم ۳۰۵ میلیون تومان رسید.
این فیلم بهطور میانگین روزانه ۳۸ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان فروخته است. آن هم در شرایطی که معمولا کارشناسان پخش فیلمهای سینمایی در ایران از اکران ماه رمضان به عنوان فصلی نام میبرند که در آن گیشه پر رونقی در انتظار فیلمهای روی پرده نیست. ماجرا، اما به همین جا ختم نمیشود، علی سرتیپی مدیرعامل شرکت «فیلمیران» که پخش این فیلم را بهعهده دارد، به «ایسنا» گفت: «رد کارپت» در یک روز به فروش ۸۳ میلیون تومانی در شهر تهران دست یافته است. عطاران پیش از این فیلم سینمایی «خوابم میآد» را ساخته بود که هم سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی بخش «نگاه نو»سیامین جشنواره فیلم فجر را برایش به ارمغان آورد و هم با فروش ۳ میلیارد تومانی گیشه خوبی در خرداد سال ۱۳۹۱ داشت. با این حال اما کمتر کسی فکر میکرد که فیلم دوم عطاران بتواند در این فصل اکران مخاطبان زیادی را به سینماها بیاورد. «بیشتر سینماها تا ساعت ۲ بامداد پذیرای مخاطبان هستند.هیچ کس فکر نمیکرد که این فیلم بتواند به چنین فروشی دست پیدا کند.» این جملات را علی سرتیپی به «ایلنا» میگوید. اکران فیلم در جشنواره فجر، اما همه این حرفها را باد هوا کرد. حال و هوای فیلم اگرچه به مذاق داوران جشنواره خوش نیامد، اما هم منتقدان را راضی کرد و هم مخاطبان جشنواره را. عطاران در این فیلم دست به ریسک بزرگی زده بود و داستانی تخیلی را در فضایی واقعی خلق کرده بود. او برای به تصویر کشیدن این ایده راهی جشنواره فیلم کن شده بود تا سفر پرماجرای بازیگر تئاتری را به تصویر بکشد که در سینما و تلویزیون ایران جز سیاهیلشگربودن، نقش دیگری نصیبش نمیشود، اما رویای کارکردن با اسپیلبرگ و وودی آلن را در سر میپروراند و به تواناییهای خودش اعتماد دارد. او فیلمنامههایی را نوشته که یقین دارد کارگردانان بزرگ سینمای جهان آنها را دوست خواهند داشت. سفر این بازیگر به کن که پر از شوخیهای سینمایی با چهرههای ایرانی و جهانی هنر هفتم است، حالا در اکران عمومی هم با استقبال مواجه شده است. «از این میزان استقبال در ماه رمضان متعجب شدیم.» این را امیر قطبی مدیرپخش فیلمیران به خبرگزاری تسنیم میگوید و اضافه میکند: «بهترین آمار فروشی که در ماه رمضان داشتیم، متعلق به سال ۸۸ و زمانی بود که برای نخستین بار طرح اذان تا اذان اجرا شد. با تمام تبلیغاتی که تلویزیون برای این طرح میکرد در آن سال فروش فیلمهای درباره الی و خروس جنگی کمتر ازفروش ردکارپت بود.» «اذان تا اذان» طرحی بود که برای رونق بخشیدن به گیشه سینماها در ماه مبارک رمضان اجرا شد و طبق آن سینماداران میتوانستند پس از اذان مغرب تا بامداد روز بعد میزبان مخاطبان باشند. فیلم عطاران درحالی به فروش قابلتوجهی در ۸ روز نخست اکرانش دست یافته که هزینه تولید آن به مراتب کمتر از فیلمهای فاخری بوده که با بودجههای میلیاردی ساخته شدهاند و در گیشه شکست خوردند. اکران این فیلم در ۲۰ سینمای شهرستانهای ایران هم آغاز شده و به گفته سرتیپی در مشهد این فیلم در یک روز توانسته ۱۲ میلیون تومان بفروشد؛ «این فروش در شرایط فعلی یک رکورد محسوب میشود.»
ارسال نظر