امسال همزمان با بازی‌های جام‌جهانی فوتبال، سازمان صدا و سیما برای نخستین بار تعرفه آگهی‌های خود را به مزایده گذاشت تا بیشترین درآمد ممکن را به دست بیاورد. زمانی بود که تماشای آگهی‌های تلویزیونی، توجه مخاطبان را به خود جلب می‌کرد. مخاطبانی که بعد از چند سال وقفه دوباره با چیزی به نام تبلیغات آشنا می‌شدند.

به گزارش خبرآنلاین، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روند تبلیغات اجناس و کالاهای مصرفی به نوعی قطع شد‌ اما در دهه۶۰ آرام آرام دوباره پای آگهی‌های تلویزیونی به صدا‌وسیما باز شد. آگهی‌هایی که مدت زمانی کوتاه مابین برنامه‌های اندک تلویزیون یا سریال‌های شبانگاهی شبکه یک و دو و بعدها شبکه سه پخش می‌شد.

اما رفته‌رفته، بر تعداد و میزان آگهی‌های بازرگانی افزوده شد. مخاطبانی که زمانی با کنجکاوی به تبلیغات تلویزیونی نگاه می‌کردند حالا دیگر با دیدن آرم تبلیغات یا تلویزیون را خاموش می‌کردند یا به سراغ شبکه‌های دیگر می‌رفتند.

ولی حالا داستان آگهی‌های تلویزیونی بعد از گذشت ۲ دهه تغییر کرده است. تنها کافی است به تعرفه‌های آگهی صداوسیما در زمان پخش بازی‌های جام‌جهانی در سال ۹۳ نگاه کنیم. تعرفه‌هایی که گاهی برق از سر مخاطبان و البته مشتریان می‌پراند.

گفته می‌شود، پکیج تبلیغاتی صداو‌سیما، توسط رایتل، با قیمت ۲۰۰میلیارد تومان خریداری شده است. این در حالی ا‌ست که جدول تعرفه آگهی‌های این سازمان که به مزایده گذاشته شد به شرح زیر است. هرچند در نهایت معلوم نیست که این مزایده، با چه قیمتی خریداری شده است.

این نخستین باری‌ است که صداو‌سیما با توجه به کمبود بودجه‌ای که در سال‌های گذشته، با آن دست به گریبان بوده، آگهی‌های خود را اعلام نمی‌کند بلکه به مزایده می‌گذارد.

جمع قیمت‌هایی که در جدول مقابل آمده، ۲۰۰ میلیارد تومان می‌شود. یعنی صدا‌و‌سیما برای ۲۰۰ دقیقه آگهی مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان می‌گیرد. به عبارتی هر ثانیه ۱۶ میلیون. تازه این قیمتی است که برای شروع مزایده اعلام شده و گویا شرکت رایتل با همین رقم توانسته این بسته را بخرد.

یک جمع و تفریق ساده می‌تواند ماجرا را روشن‌تر کند.

با توجه به این قیمت‌ها به عنوان مثال یک آگهی ۲۵ ثانیه‌ای برای پخش قبل از بازی فوتبال آن هم برای یک بار ۴۰۰ میلیون تومان برای صاحب آگهی هزینه دارد.

به این ترتیب، با توجه به اینکه صدا‌و‌سیما هیچ رقیبی در حوزه داخل کشور ندارد، از موقعیت خود نهایت استفاده را می‌برد و با گرفتن قیمت‌هایی گزاف، سعی می‌کند در برهه‌ای مثل جام جهانی تا می‌تواند درآمد کسب کند.

دقایق میلیاردی جام‌جهانی