حرفهای مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی درباره پروژههایی که بی حساب و کتاب هزینه شده است
دیگر یک ریال هم به «لاله» نمیدهیم
سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد مدیر جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی پس از حضورش در این مرکز با یکی از پرحاشیهایترین پروژههای سینمایی ایران روبهرو شده؛ چراکه کارگردان «لاله» ادعا کرده که اساسا این پروژه سینمایی به مرکز گسترش تعلق ندارد، بلکه مالکیت آن دراختیار یک شرکت کانادایی است. این مدیر سینمایی در پاسخ به پرسش «ایسنا» درباره برخی پروژههای حاشیهدار از جمله «لاله» توضیح داد: ۳ پروژه «لاله»، «شهابی از جنس نور» و «رنج و سرمستی» وضعیت مطلوبی ندارند که البته به آنها فیلم «شهید بازسازی» (به کارگردانی پسر جواد شمقدری) را هم که به حالت تعلیق درآمده است، باید اضافه کرد.
سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد مدیر جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی پس از حضورش در این مرکز با یکی از پرحاشیهایترین پروژههای سینمایی ایران روبهرو شده؛ چراکه کارگردان «لاله» ادعا کرده که اساسا این پروژه سینمایی به مرکز گسترش تعلق ندارد، بلکه مالکیت آن دراختیار یک شرکت کانادایی است. این مدیر سینمایی در پاسخ به پرسش «ایسنا» درباره برخی پروژههای حاشیهدار از جمله «لاله» توضیح داد: ۳ پروژه «لاله»، «شهابی از جنس نور» و «رنج و سرمستی» وضعیت مطلوبی ندارند که البته به آنها فیلم «شهید بازسازی» (به کارگردانی پسر جواد شمقدری) را هم که به حالت تعلیق درآمده است، باید اضافه کرد. طباطبایینژاد توضیح داد: در سال گذشته پروژههای «لاله»، «شهابی از جنس نور» و«رنج و سرمستی» حدود ۹۰ درصد بودجه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی را در اختیار گرفتند؛ به طوری که در یکسال گذشته ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان صرف این سه پروژه شده است، در حالی که کل بودجه این مرکز، حدود ۱۲ میلیارد تومان است، به این ترتیب در شرایط فعلی و با یک و نیم میلیارد تومان باقی مانده، هزینههای فعالیتهای دیگر مرکز گسترش اعم از بخشهای مستند و انیمیشن، جشنوارهها و حتی حقوق پرسنل از همان یک و نیم میلیارد تومان پرداخت شده است. طباطبایینژاد با اشاره به جلسهای که سه شب قبل با پروانه پرتو و اسدالله نیکنژاد، تهیهکننده و کارگردان فیلم سینمایی «لاله»، داشته است، گفت: تاکنون ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای فیلم «لاله» توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی هزینه شده است و البته سکانسهای پایانی فیلم که حدود ۳۰ دقیقه هستند و باید در پیست اتومبیلرانی فیلمبرداری شوند، باقی ماندهاند.مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در پاسخ به اینکه آیا این مرکز تعهدی به انجام این پروژه دارد و اصلا توان پرداخت این هزینهها را دارد، گفت:سه شب قبل در جلسهای که با خانم پرتو و آقای نیکنژاد داشتم، کارگردان ادعایی را مطرح کرد که تا وقتی تکلیف آن معلوم نشود، حتی یک ریال هم برای «لاله» پرداخت نخواهد شد. او گفت: ادعای اسدالله نیکنژاد این است که اساسا پروژه «لاله» متعلق به مرکز گسترش نیست و کل مالکیت آن برای یک شرکت کانادایی است و من مفهوم این حرف را متوجه نمیشوم. او دلایلی دارد که فیلمنامه برای این شرکت است و ما بدون اینکه رایت فیلمنامه را بخریم، اقدام به سرمایهگذاری کردهایم! وی اضافه کرد: او همچنین ادعا دارد که لاله صدیق واجد حق رایتی است که خریداری نشده است و خودش (نیک نژاد) هم به عنوان کارگردان، حق رایت دارد که آن نیز خریداری نشده است.
کارگردان «لاله» گفت با دست چپ قرارداد امضا کردم
طباطبایینژاد گفت: در آن جلسه به کارگردان فیلم «لاله» گفتم که شما یک قرارداد رسمی با مرکز گسترش دارید، اما او گفت «من این قرارداد را قبول ندارم و با دست چپ امضا کردم به همین دلیل قرارداد معتبر نیست.» در ادامه مصاحبه «ایسنا» ماجراهایی که طباطبایی نژاد گفت فقط به «لاله» محدود نشد؛ چون به گفته خودش دو پروژه سینمایی دیگر مرکز گسترش یعنی «شهابی از جنس نور» و «رنج و سرمستی» نیز وضعیت مطلوبی ندارند.
قرارداد پسر شمقدری را معلق کردیم
او درباره فیلم پسر جواد شمقدری (رییس سابق سازمان سینمایی) هم که در مرکز گسترش تولید شده است، توضیح داد: پسر آقای شمقدری در مقام کارگردان، پروژهای با هزینه ۹۰ میلیون تومان در مرکز گسترش داشت، اما از آنجا که طبق بررسیهای کارشناسی و طبق تعریف ما در مرکز، او صلاحیت کارگردانی را نداشته، فعلا قراردادش معلق است.
ارسال نظر