شب کیمیایی
مسعود کیمیایی در مراسم بزرگداشتش گفت: پاهایمان درد می‌کند، چشم‌هایمان کم‌سو شده است اما هنوز همه چیز خوب است، هنوز هم می‌شود ایستاد. تمام زندگی، این سرزمین، این شهر و کوچه‌ها، مردم را، شما را عاشقانه دوست دارم.
به گزارش ایسنا، کارگردان فیلم «قیصر» در مراسمی که شامگاه پنجشنبه، ۳۱ مرداد در سالن سینما تک موزه هنرهای معاصر برگزار شد، گفت: متاسفانه حس بدی دارم هنگامی که می‌بینم سینمای دهه ۸۰ در حال نابودی است. این سینمایی که با آهن و دکمه است سینمای من نیست، سینمای بسیاری از ما نیست؛ البته شاید سینمای عده‌ای هم باشد و اتفاق دوباره‌ای سینما را راه‌اندازی کند. «یکه سوار» را ساختم که فروش نکرد و آنهایی که قرار بود فیلم را ببینند نبودند. از عده‌ای دور هستیم، از برخی بازیگران و موسیقیدانان، از نعمت حقیقی عزیز که در خاک است.
کیمیایی با اشاره به فیلم جدیدش «متروپل» که در حال فیلمبرداری است، گفت: در فیلم «متروپل» سعی می‌کنم اتفاقی را که در درونم وجود دارد منتقل کنم. روزگار سختی است، روزگار فیلمسازی، سینما و موسیقی نیست. ما تمام تلاشمان را می‌کنیم که باشد، به هر جهت گلوی گرفته هم می‌تواند آواز بخواند.

موفقیت در سینمای کیمیایی نتیجه زندگی کردن است
محمدرضا فروتن به عنوان بازیگر نسل جوان فیلم‌های کیمیایی که در این مراسم حضور داشت، به روی صحنه آمد و گفت: چه بزرگداشتی برای کیمیایی؟ واقعا چه بزرگداشتی؟ مدت زمانی است که می‌دانیم انسان بزرگی را در سینما داشته و داریم. اینکه چرا عاشقانه فیلم‌های او را دوست داریم یا چرا خوشمان نمی‌آید به گذشته و تجربه زندگی ما برمی‌گردد، به بخش اصیلی که در درون ما می‌گذرد و نمی‌توان آن را انکار کرد.
این بازیگر ادامه داد: موفقیت در سینمای کیمیایی نتیجه زندگی کردن است، قوانین او رعایت قوانین آزاد است نه اینکه به نظر ما این قوانین حتما ثابت و درست است، بلکه ما نیز باید قوانین خود را به دنیا بیاوریم؛ قوانینی که ما را به سوی رهایی، آزادی و سعادت می‌برد. در سینمای کیمیایی اهداف دیگران برای ما مهم است که شکل آن رفاقت و آدم بودن می‌شود.
فروتن افزود: سینمای کیمیایی را برای آنکه به دنبال نتیجه بوده است و دلیل و توجیه نیاورده است، دوست دارم؛ دلایلی که از قضا ظاهرا هم منطقی است. سینمای کیمیایی را دوست دارم زیرا عنوان‌هایی را که برای ما مطرح است حذف نمی‌کند. امیدوارم اگر ما مهارت کافی برای اجرای این مفاهیم نداریم، زیر آن نزنیم. آقای کیمیایی سینمای شما و خودتان را دوست دارم، چون در هردوی آن زندگی را می‌بینم.

نمی‌دانم من شهرتم را از گوزن‌ها گرفته‌ام یا گوزن‌ها از «گنجشگک اشی مشی»
پری زنگنه، خواننده «گنجشگک اشی‌مشی» در تیتراژ فیلم «گوزن‌ها»، گفت: این آهنگ، لوگویی برای من شده است تا هر کجای دنیا که می‌روم صحبت از این ترانه شود. نمی‌دانم من شهرتم را از گوزن‌ها گرفته‌ام یا گوزن‌ها از «گنجشگک اشی مشی»؟ به هرحال گنجشک هر جا که می‌رود آواز خوشی را با خود به همه جا می‌برد. امیدوارم کیمیایی هرجا که هست پایدار باشد.
علیرضا زرین‌دست، فیلمبردار پیشکسوت سینما نیز یک سطر شعر برگرفته از کتاب «زخم عقل» از مجموعه اشعار مسعود کیمیایی را خواند.
بهروز افخمی نیز به خواندن قسمت‌هایی از کتابی با عنوان «ساختن فیلم‌های ماندگار» پرداخت که شامل گفت‌وگوی او با مرجان شیرمحمدی درباره سینما است. ۴۰ صفحه از این کتاب به مسعود کیمیایی و فیلم‌های او می‌پردازد.
همچنین جواد طوسی، پیام گلچهره سجادیه را که نتوانسته بود در این مراسم شرکت کند برای حاضران خواند.
هفته فیلم مسعود کیمیایی با همکاری سینما «تک» موزه هنرهای معاصر و موسسه «فیلمسازی موج نو پگاه» از ۲۶ تا ۳۱ مرداد ماه همراه با نقد و بررسی فیلم‌های «قیصر»، «گوزن‌ها»، «سرب»، «اعتراض» و «جرم»، برگزار شد.