سینما آزادی و استقلال با روند کنونی مدیران سینمایی در آستانه تعطیلیاند
لج و لج بازیهای مدیریتی
یکی از دوستان در یکی از صفحههای اجتماعی نوشته است: «رفته بودم فستفود طبقه دهم سینما آزادی. اختلاف حوزه هنری و شورای اکران، کار خودش را کرده بود و انگار، گرد مرگ بر سینما پاشیده بودند. وقتی از آسانسور، پایین میآمدیم دو کارگر هم با ما در آسانسور بودند. ازکارگر پرسیدم دعوای سینما به کجا رسید، گفت: «امروز جلسه دارند و اگر به توافق نرسند، آخر هفته همهمان بیکار میشویم. با خودم فکر میکنم تنها چیزی که میتواند یک مدیر را سرعقل بیاورد، فقط، اقتصاد است. حالا اقتصاد، جلوی جاهطلبیهای آقای مدیر ایستاده است و یادآوری میکند که مدیریت با ژست گرفتن فرق دارد. هوشمندی شورای اکران در مقابله با این جور مدیران، ستودنی است.» حتی اگر با بعضی از کلمات این دوستمان موافق نباشیم، با واقعیت تلخی روبهروایم. اینکه مهمترین فضای سینمایی کشور تاوان لج و لج بازی مدیرانی را میدهد که با سعه صدر میتوانستند جان سینمای ایران را به لبش نرسانند. حکایت سینما آزادی درس عبرتی است برای مدیرانی که ذات سینما را با فضاهای غیرمرتبط با سینما مخلوط میکنند. سینما استقلال دیگر سینمای تحت مدیریت حوزه هنری هم حال و روز بهتری از برادر بزرگترش ندارد. سینما «استقلال» این روزها مشتری زیادی ندارد و چالش بین حوزه هنری (مالک) و شورای صنفی نمایش، دامن این سینما را هم گرفته است.
امیرهوشنگ پاسبانیان ـ مدیر سینما «استقلال» ـ در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت فعلی این سینما گفت: قرار بود سینما «استقلال» از ۲۵ مردادماه «کلاه قرمزی و بچه ننه» را اکران کند. ما قرارداد قانونی داشتیم؛ اما به دلیل چالشی که بین حوزه هنری و شورای صنفی نمایش ایجاد شد، اجازه اکران این فیلم را به ما ندادند.
مدیر سینما «استقلال» در پاسخ به پرسشی درباره هزینههای این سینما یادآور شد: اگرچه برای هزینهها بودجهای داریم؛ اما امیدمان به درآمدهایمان هم هست؛ چراکه هرجا باید روی پای خود بایستد، در هر صورت امیدواریم این مشکل ناخواسته و تحمیلی به زودی حل شود.
به گزارش ایسنا، فیلم سینمایی «راه بهشت» از پنج هفته قبل در گروه سینمایی «استقلال» روی پرده رفته است و در کل این مدت با احتساب ۸ سالن سینمایی که در اختیار داشته حتی نتوانسته است، فروش ۳۰ میلیون تومانی را تجربه کند.
سینما «استقلال» که پس از انقلاب، به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شد، در آییننامه شورای صنفی نمایش به عنوان یکی از پنج گروه اصلی نمایش فیلمهای سینمای ایران شناخته شده است و در مقاطع گوناگون فیلمهای مهم و پرفروشی را هم اکران کرده است؛ اما این روزها، حواشی چالش میان حوزه هنری و شورای صنفی نمایش علاوه بر سینما «آزادی»، دامن سینما «استقلال» را هم گرفته است. گیشه این سینما حال و روز خوشی ندارد و فعلا مجبور است با «راه بهشتِ» بدون مخاطب سر کند!
اگرچه یک ماه از نمایش فیلم تاریخی «راه بهشت» در این سرگروه میگذرد اما شورای صنفی نمایش با استناد به سخنان رییس حوزه هنری مبنی بر نمایش فیلمهای ارزشی، اجازه ورود این سینما به چرخه اکران عمومی سینماها را نمیدهد و با استناد به مصوبات درون جلسهایاش اعلام کرده است سینما «استقلال» تنها باید فیلمهای «ارزشی» را اکران کند.
به گزارش ایسنا، از آنجا که تمام بحثها و چالشهای این روزهای سینمای ایران در حوزه اکران (و بعضا تولید) حول محور کلمه «ارزشی» میچرخد، به نظر میرسد اولین گام خروج سینما از بحران حال حاضر، تعریف این واژه از سوی شورای صنفی نمایش و حوزه هنری است.
ارسال نظر