سینما آزادی حق اکران فیلم در عیدفطر ندارد

شورای صنفی نمایش قصد ندارد تا به سینما آزادی اجازه اکران فیلم بدهد.

سیدضیاء هاشمی رییس شورای صنفی نمایش در گفت‌وگو با ایلنا، با اعلام این مطلب افزود: سینما آزادی به دلیل تخلفاتی که انجام داده است، منع اکران دارد و باید ابتدا شرایط قانونی را بپذیرد. وی ادامه داد: از ابتدای سال ۹۱ سینما آزادی ۴ تخلف بزرگ داشته است. اول آنکه بدون دریافت حواله و ثبت قرارداد فیلم اکران کرده است. دوم آنکه دو فیلم را بدون هیچ‌گونه مجوز قانونی از اکران پایین آورده است و باعث خسارت دیدن تهیه‌کنندگان آنها شده است. سوم با تهیه کنندگان بسیاری از فیلم‌ها صحبت کرده و به عنوان سرگروه عقد قرارداد داشته و حتی حواله اکران هم دریافت کرده است ولی از اکران امتناع کرده و قرارداد را باطل کرده است. چهارم آنکه میزان فروش بعضی از فیلم‌ها براساس آمار و مدارکی که ما داریم، درست و صحیح ثبت نشده است.

وی ادامه داد: اگر یک سالن سینمایی فقط یک مورد از موارد تخلفی سینما آزادی را انجام داده باشد، شورای صنفی می‌تواند به آن سینما اجازه اکران ندهد. لذا تازمانی که سینما آزادی دست از این رفتار برندارد و به انجام رفتار قانونی تعهد ندهد حق اکران فیلم ندارد.

وی همچنین درباره وضعیت سینما استقلال گفت: وضعیت سینما استقلال با سینما آزادی متفاوت است و این سینما فقط باید فیلم ارزشی اکران کند.

هاشمی همچنین درباره اکران فیلم بوسیدن روی ماه گفت: قرارداد این فیلم ثبت نشده است بلکه فقط به شورا ارائه شده است. این قرارداد باید ابتدا شکل قانونی بگیرد و بعد فیلم اکران شود لذا پیش فروختن بلیت‌های این فیلم نیز درست نیست و از مردم می‌خواهم که بلیت‌های این فیلم را نخرند. زیرا سهم هرکدام از صاحبان فیلم‌ها در این پیش فروش مشخص نیست و مبنا و میزان پیش فروش معلوم نیست.

وی همچنین درباره فیلم‌هایی که می‌توانند در عید فطر اکران شوند، گفت: کلاه قرمزی و بچه ننه می‌تواند در گروهی به جز استقلال اکران شود. همچنین فیلم‌های ضدگلوله و بی‌خداحافظی هم می‌توانند اکران شوند.

قرارداد فیلم بی‌خداحافظی در گروه سینمایی آفریقا ثبت شده است.

مشکلی با لغو سرگروهی «آزادی» نداریم

مدیر سینما آزادی درباره اظهارات اخیر رییس شورای صنفی اکران تاکید کرد: از لغو سرگروهی این سالن سینمایی استقبال می‌کنیم.

رضا سعیدی‌پور مدیر سینما آزدی در ارتباط با تصمیم شورای صنفی نمایش درباره خارج شدن این سالن از سرگروهی اکران سینماها به مهر گفت: طبق آیین‌نامه‌ای که ابتدای امسال ابلاغ شد ۵ سینما به عنوان سرگروه معرفی شدند؛ اما حالا تصمیم گرفته‌اند سینما آزادی را از این میان خارج کنند.

وی افزد: ما خودمان هم نمی‌دانیم در چه وضعیتی قرار داریم. یک روز اعلام می‌کنند که آزادی فقط باید فیلم‌های ارزشی اکران کند، روز دیگر می‌گویند از سرگروهی خارج می‌شود و... هنوز برای خارج شدن این سینما از سرگروهی نامه‌ای به ما ابلاغ نشده است.

سعیدی‌پور ادامه داد: ما با سپاهان فیلم برای اکران «تو و من» قرارداد بسته‌ایم. هنوز به ما کتبا اعلام نکردند که این قرارداد لغو شده‌است. در صورتی که به تهیه‌کننده فیلم گفته‌اند که می‌تواند با سینما قدس وارد قرارداد شود که آنها قبول نکرده‌اند؛ زیرا تاکید دارند که با سینما آزادی قرارداد دارند.

وی عنوان کرد: قطعا اگر نامه‌ای برای بنده مبنی‌بر خارج شدن این سینما از سرگروهی ابلاغ شود آن را پیگیری می‌کنم. اما من هم فقط از طریق مطبوعات در جریان این موضوع قرار گرفته‌ام. من چطور می‌توانم به حرف افرادی اکتفا کنم که هرکدام از آنها وقتی از جلسه شورا خارج می‌شوند یک خروجی ارائه می‌کند!؟

سعیدی‌پور تاکید کرد: من ۴ سال است تلاش می‌کنم که این سینما از سرگروهی خارج شود و از این تصمیم استقبال می‌کنم؛ زیرا این سینما ۵ سالن دارد که ما به دلیل سرگروه بودن در چیدمان فیلم‌های آن مشکل داریم.

تعطیلی سینماها در صورت ادامه تخلفات شورای صنفی در اکران عید فطر

یک کارشناس امور پخش و اکران که در آستانه نوروز ۹۱ با اشاره به تخلفات شورای صنفی اکران وقوع بحران برای سینمای ایران را پیش‌بینی کرده بود، این‌بار نیز درباره تخلفات و عملکرد سلیقه‌ای این شورا در تعیین ترکیب اکران عید فطر هشدار داد. امیرحسین علم‌الهدی کارشناس امور پخش و اکران در ارتباط با وضعیت اکران فیلم «کلاه قرمزی و بچه ننه» به مهر گفت: در صورت عدم اکران مناسب فیلم «کلاه قرمزی و بچه ننه» در عید فطر پیش‌بینی می‌کنم بین ۵۰ تا ۸۰ سینما در سراسر کشور تعطیل شوند. وی افزود: در این شرایط فیلم دیگری هم اکران نمی‌شود؛ زیرا هیچ فیلمسازی نمی‌تواند در این زمان اندک شرایط اکران فیلم خود را فراهم کند. سینمای ایران و سالن‌دارها منتظرند با اکران این فیلم تا حدودی زیان‌های انباشته خود را برطرف کنند. زیان‌هایی که البته به دلیل عدم مدیریت درست شورای صنفی است.

سینمای ایران به پایین‌ترین میزان بهره‌وری رسیده‌است

وی درباره مجموعه فروش امسال سینماها عنوان کرد: فیلم «خوابم می‌آد» یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان فروش کرده و این یعنی در تهران ۳۷۰ یا ۳۸۰ هزار نفر به دیدن فیلم رفته‌اند. در صورتی که سال گذشته هر کدام از فیلم‌ها نزدیک به ۶۰۰ هزار مخاطب داشتند. در شهرستان‌ها هم وضعیت به همین شکل است. علم‌الهدی تاکید کرد: من پیش از این هم عنوان کردم ما امسال ۷۰درصد ریزش مخاطب داریم. سیاست‌های ارشاد در سال ۹۱ سینمای ایران را به پایین‌ترین میزان بهره‌وری می‌رساند. در حال حاضر ۵/۲ تا ۳ درصد میزان بهره‌وری سینمای ایران در ۵ ماه اول سال بوده و این نشان دهنده سیاست‌های اشتباه است. وی افزود: در صورتی که دوستان عنوان می‌کنند در سال ۹۰ ما رکورد زده‌ایم. اما با آمار و ارقام مشخص است سال ۹۰ ما یکی از پایین‌ترین میزان مخاطبان را در سه دهه گذشته داشته‌ایم. میانگین مخاطب در دولت دهم ۱۰ تا ۱۱ میلیون نفر است و دولت نهم ۱۳ میلیون نفر در سال بوده است.

سیاست‌های سینمایی وزارت ارشاد شکست‌خورده است

علم‌الهدی عنوان کرد: مجموعه سیاست‌های ارشاد در ارتباط با سینما به شکست منجر شده‌است و مدیران برای فرار از پاسخگویی، سازمان راه می‌اندازند و دشمن مجازی برای خود می‌تراشند. وی با اشاره به اکران دو فیلم «کلاه قرمزی و بچه ننه» و «تو و من» توسط حوزه هنری گفت: این دو فیلم قرارداد دارند و اکرانشان کاملا قانونی است. شورای صنفی هم‌اکنون بلندگوی ارشاد شده است و برای آنکه بخواهد روی حوزه را کم کند تخلف‌های خود را ادامه می‌دهد. آنها حتی بر اساس آیین نامه خودشان حق ندارند به محتوای فیلم‌ها وارد شوند.