جعفری‌جوزانی سریال «پهلوان پوریای ولی» را می‌سازد

مسعود جعفری جوزانی در صورت تایید مسوولان سیما، سریال «پهلوان پوریای ولی» را کارگردانی می‌کند. «مسعود جعفری جوزانی» در گفت‌وگو با فارس در خصوص فیلمنامه «پهلوان پوریای ولی» گفت: ما این طرح را سال ۱۳۷۳ و زمانی که آقای ضرغامی معاون وزیر ارشاد بودند، نوشتیم که بنا بود این فیلمنامه، سینمایی شود. در آن زمان حدود ۱۷-۱۶ هزار دلار خرج کردیم و تمام کشورهای آسیایی رفتیم. آقای ضرغامی هم این فیلمنامه را دوست داشتند، ولی به هر دلیلی این فیلم در آن مقطع ساخته نشد. وی افزود: آقای ضرغامی چند وقت پیش از تعدادی از هنرمندان دعوت شام کرده بودند. در این جلسه گفتند اگر فیلمنامه را داری، بیا در تلویزیون بساز. من هم بلافاصله فردای آن روز فیلمنامه را برایشان فرستادم و ایشان هم برای معاون شان فرستادند که من بعد از این

مرحله را خبر ندارم.

جوزانی در ادامه بیان کرد: اگر ان‌شاء‌الله قرار باشد «پهلوان پوریای ولی» ساخته شود، در تلویزیون و به صورت سریال ساخته خواهد شد. در آن زمان سه فیلمنامه از این کار نوشتیم که در نهایت گسترده‌تر شد و الان فکر می‌کنم حدود ۲۶ قسمت باشد که ما خلاصه‌های هر قسمت را هم برای آن‌ها فرستادیم. کارگردان مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» درخصوص موضوع این فیلم بیان کرد: این فیلم درباره پوریای ولی، محمود خوارزمی است. ایشان فردی پهلوان بود. بخشی از اسم پوریا از هند می‌آید؛ چراکه این فرد در هند فداکاری می‌کند و تمام پول‌هایی که بابت کشتی‌هایش از پادشاهان می‌گرفته، به گدایان می‌دهد و آنها هم اسم او را ناجی بینوایان می‌گذارند که به مرور در ایران می‌شود پوریا.

این فرد هم کشتی فیزیکی با پهلوانان می‌گرفته و هم کشتی علمی با علمای مذهبی؛ از جمله با رشیدالدین همدانی که کشتی علمی می‌گیرد. وی با بیان اینکه بنیانگذار زورخانه در ایران پوریای ولی است، به فارس گفت: پوریای ولی آدم عجیبی بوده و در بین مردم حاضر می‌شده و ۱۴ فرمان و حتی برای حمال‌های بازار دستورالعمل و قسم‌نامه نوشته است؛ به این معنی که مال مردم که دست‌شان می‌افتاد، قسم می‌خوردند تا این مال سالم به مقصد برسد. کسی که وارد عرصه ورزش می‌شد، حتما باید قسم‌نامه را امضا می‌کرد. وقتی که قسم‌نامه را امضا می‌کرد، اگر قسم‌نامه و اخلاقیات اشکالی نداشت، به او کمربند می‌دادند و فرد کمربسته و پهلوان می‌شد و باید این فرد ویژگی‌هایی مثل حمایت از بینوایان و مبارزه با ظلم را سرلوحه کار خود قرار می‌داد.