در انتظار حذف آثار نازل از سینمای ایران

معاون سینمایی ارشاد: تجربه یکسال گذشته نشان می‌دهد می‌توان از خطرات سر راه و دام و کمین صیادان به خوبی جست با رونمایی از سیمرغ زرین جشنواره بیست و نهم فیلم فجر، برپایی بزرگداشت ۹ سینماگر و معرفی برگزیدگان بخش مواد تبلیغی بیست‌ونهمین دوره جشنواره فجر آغاز به‌کار کرد.

به گزارش ایسنا، در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر که شامگاه گذشته ـ ۱۵ بهمن‌ماه ـ در سالن همایش‌های میلاد برگزار شد، پس از رونمایی از سیمرغ بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر به دست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون سینمایی و دبیر جشنواره، حسینی در سخنانی عالم را صحنه‌ای از یک نمایش بزرگ خواند و گفت: خوب می‌دانیم که سینما تنها یک هنر نیست و میدان اقتدار و اعتبار است. سینما عرصه سیطره سلایق و فرهنگ‌ها است. حسینی اظهار امیدواری کرد که شاهد حذف کارهایی نازل و سطحی در سطح سینمای این کشور تمدن‌ساز باشیم و بذری اگر می‌پاشیم اصلاح‌شده باشد تا زیبایی و والایی این مزرعه معرفت به لوث علف‌های خوار و خارهای پرآزار از رونق نیفتد.

در اولین بخش مراسم افتتاحیه جشنواره پس از پخش کلیپ‌هایی، بزرگداشت محمدرضا اعلامی و منوچهر حقانی‌پرست هنرمندان فقید با حضور خانواده‌هایشان و اهدای لوح یاد‌بود توسط علیرضا سجادپور و احمد میر‌علایی انجام شد. در اولین بخش برپایی بزرگداشت‌ها هم از داوود رسولیان، جمشید هاشم‌پور، مهدی فقیه و بیژن محتشم با حضور جواد شمقدری، سید ضیاء هاشمی و علی معلم تقدیر به عمل آمد.

شمقدری:

سینمای ایران درحال تجربه گذر از دوران گلخانه‌ای

جواد شمقدری در سخنانی جشنواره امسال را برآیند تصمیمات و برنامه‌ریزی مدیریت جدید سینما خواند و گفت: سینمای ایران در حال تجربه‌ گذر از دوران گلخانه‌ای به دوران خوداتکایی است و مانند ماهی تاکنون در حوضچه استخر‌های امن پرورش یافته و حالا از رودخانه خروشان راه خود را به سوی دریا می‌پیماید و تجربه یکسال گذشته نشان می‌دهد می‌توان از خطرات سر راه و دام و کمین صیادان به خوبی جست.

وی تشکیل شورای عالی سینما، اعلام دفترچه سیاست‌های سال آینده، برنامه‌ریزی برای حضور در عرصه‌های بین‌المللی و توجه ویژه به حوزه پژوهش و فیلمنامه‌نویسی را

از نشانه‌هایی خواند که سینمای ایران را وارد مرحله جدیدی کرده است. معاون امور سینمایی با اشاره به جشنواره بیست‌ونهم فجر گفت: از همه دلسوزان، نخبگان، کارشناسان و سینماگران می‌خواهم با دقت فیلم‌های این دوره را که نشانه‌ای از آغاز اجرای سیاست‌های جدید است، پیگیری کنند و ما را از نظرات خود بهره‌مند سازند که این نظرها به اصلاح فرآیند‌های آینده ما کمک خواهد کرد.

کیمیایی درخواست کرد

در حکم پناهی تجدیدنظر شود

مسعود کیمیایی با گرامیداشت یاد نعمت حقیقی از او به عنوان دوست دیرینه و با وفایش یاد کرد و با اشاره به بزرگداشتش گفت: بعد از سی سال، جشنواره به یاد من افتاد و این دوره به دلیل لطف و مهری که در آقایان بود، پذیرفتم و خدمت رسیدم.

وی افزود: من هفتاد سالم است و سی فیلم ساخته‌ام که همه آنها در این سرزمین بوده و هیچ جای دیگری نمی‌توانم باشم. کیمیایی با اشاره به محکومیت جعفر پناهی گفت: از تشکیلات قوه قضائیه می‌خواهم تجدیدنظری برای او بکنند و من با هفتاد سال سن و با کمال فروتنی این را از شما می‌خواهم، به این دلیل که او دوست من است و یکی از فیلم‌هایم را او تدوین کرده و می‌خواهم این تجدید‌نظر بشود.

پوران درخشنده:

جای پناهی در سینما خالی است

پوران درخشنده دیگر تقدیر‌شونده این مراسم با بیان اینکه عشق به مردم من را سرپا نگه می‌دارد، گفت: ۲۴ سال قبل اولین فیلمم را که ساختم با خودم عهد کردم غیر از مردم به چیز دیگری نیندیشم. وی افزود: بسیار خوشحال شدم مساله پناهی اینجا مطرح شد و جای او در سینما خالی است؛ کسی که جوایز بین‌المللی زیادی برای سینمای ایران به همراه آورده است. این کارگردان خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نگذارید فیلم‌های فرهنگی به‌طور سانسی به نمایش درآید و این خیلی مهم است که عمرم را پای آن گذاشتم ولی مردم نتوانند فیلم‌هایم را ببینند. امسال فیلم‌های خوب زیاد است و امیدوارم این فیلم‌ها اکران شوند و بتوانیم فرهنگ مردم ایران را به گوش جهانیان برسانیم. شهریار بحرانی هم اظهار داشت: کسانی که تقدیر می‌شوند می‌ترسند که آخرین کارشان باشد و امیدوارم در این سال‌های باقیمانده به خوبی از آن استفاده و ایفای نقش کنم. داریوش ارجمند که برای این بزرگداشت‌ها روی سن حاضر بود، با اشاره به مسعود کیمیایی گفت: بازیگران بزرگی با کیمیایی کار کردند که حقیر‌ترین آنها من بودم. من معتقدم کیمیایی در گود مقدس سینمای ایران شیر خداست و درود به قلم و شرافت او. پایان بخش مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر پخش تیزر آن با صدای ناصر طهماسب بود که در آن اصغر نقی‌زاده حضور داشت.

کوتاه از افتتاحیه جشنواره

محمدرضا حسینیان مجری مراسم از دو هنرمندی یاد می‌کند که سال‌های گذشته برای سینمای ایران زحمت کشیده و امسال بین ما نیستند، تیزر اول نکوداشت‌ها درباره زنده‌یاد منوچهر حقانی‌پرست است که تصاویری از سال‌های جوانی او و مراسم تشییع پیکرش را در آن می‌توان دید. تیزر بعدی مربوط به زنده‌یاد محمدرضا اعلامی است.

با پخش تیزرهای بیژن محتشم، مهدی فقیه، جمشید هاشم‌پور و داوود رسولیان بخش اول بزرگداشت‌ها شروع می‌شود. حضار مهدی فقیه و جمشید هاشم‌پور را بیشتر از دیگران تشویق می‌کنند.

پولاد کیمیایی که در ردیف اول و کنار پدرش نشسته مقابل پای سینماگرانی که روی سن می‌روند می‌ایستد و با بعضی از آنها سلام و احوا‌لپرسی می‌کند، در میانه مراسم او چند ردیف عقب‌تر می‌آید و جای خود را به دیگران می‌دهد.

مسعود کیمیایی پیش از این که نامش خوانده شود، با پایان تیزر از صندلی‌اش بلند می‌شود تا روی سن برود، جمعیت او را تشویق می‌کنند و حسینیان می‌گوید: این بخش از برنامه خودجوش است با تشویق خودتان ما را همراهی کنید. لحظاتی طول می ‌کشد تا کیمیایی از میان جمعیت و حلقه مدیران و سینماگرانی که به احترامش ایستاده‌اند روی سن برود. این نخستین‌بار است که از کیمیایی در جشنواره فیلم فجر تجلیل می‌شود.