بازدید شش هزار مقام داخلی و خارجی از منشور کورش

یک هزار و ۱۷۰ نفر از مقامات کشورهای دیگر و ۵ هزار و ۳۵۹ نفر از مقامات ایرانی از منشور حقوق بشر کورش که به امانت در اختیار ایران است، دیدن کرده‌اند. به گزارش ایرنا منشور کورش متعلق به دوران هخامنشی درپی انعقاد قراردادی بین موزه‌های ملی ایران و بریتانیا از ۱۹ شهریورماه به مدت چهار ماه برای نمایش عمومی به ایران امانت داده شد. مراسم رونمایی رسمی منشور کورش ۲۳ شهریورماه با حضور محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور،‌ «اسفندیار رحیم مشایی» مشاور و رییس دفتر رییس‌جمهور، «حمید بقایی» معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از مقامات کشورهای خارجی در موزه ملی ایران برگزار شد.

در این مراسم تعداد زیادی از دیپلمات‌های خارجی از کشورهایی نظیر ونزوئلا، انگلیس و روسیه حضور داشتند که حاکی از اهمیت این رویداد مهم فرهنگی بود.

منشور حقوق بشر یا استوانه کورش هخامنشی لوحی از گل پخته است که در سال ۵۳۸ پیش از میلاد به فرمان کورش بنیانگذار حکومت هخامنشیان نگاشته شده است. نیمه نخست این لوح از زبان رویدادنگاران بابلی و نیمه پایانی آن سخنان و دستورهای کورش به زبان و خط میخی اکدی (بابلی نو) نوشته شده ‌است. این استوانه در سال ۱۲۵۸ شمسی در نیایشگاه اسگیله در شهر بابل باستانی پیدا شد و در موزه بریتانیا در شهر لندن نگهداری می‌شود.

منشور کورش حدود ۴۰ سال پیش نیز به هنگام جشن‌های ۲۵۰۰ ساله در ایران و در قبال پرداخت یک وثیقه پنج هزار پوندی برای چند روز به ایران آورده و به نمایش گذاشته شد. چندی پیش موزه ملی ایران برای تمدید حضور منشور کورش، با موزه بریتانیا مکاتباتی کرد و در نتیجه آن قرارداد نمایش این منشور تا پایان فروردین ماه تمدید و این اثر تاریخی تا پایان تعطیلات نوروزی در اختیار ایران خواهد بود.

دراین مدت بازدیدکنندگان زیادی از داخل و خارج از کشور برای دیدن این منشور و نمایشگاهی که به مناسبت آن برپا شده است، به موزه ملی ایران مراجعه کرده‌اند. آزاده اردکانی رییس موزه ملی ایران گفت: طبق آمار فروش بلیت، تاکنون

نزدیک به ۱۹۰هزار نفر از این اثر تاریخی منحصر به فرد دیدن کرده اند.

این منشور یکی از بزرگترین نشانه‌های روحیه بردباری در فرهنگ ایرانی است. سازمان ملل متحد در نیویورک در سال ۱۹۷۱ میلادی، این منشور را به شش زبان رسمی دنیا منتشر کرده و نسخه ‌بدلی آن به‌عنوان کهن‌ترین فرمان شناخته‌ شده

تفاهم و همزیستی ملت‌ها در این سازمان در معرض نمایش است.