در گفتوگو با کارشناسان مطرح شد
رونق اقتصادی جشنواره فیلم فجر
تاثیرگذار بر مناسبات اقتصادی شهر
«جشنواره فیلم فجر میتواند با احیای بخش بینالملل و تقویت بخش داخلی، مناسبات اقتصادی شهر را که رونق مشاغل را نیز در پیدارد، تحت تاثیر قرار دهد.»
علی معلم، مدیرمسوول ماهنامه سینمایی «دنیایتصویر» و تهیهکننده سینما با اشاره به نقش جشنواره فیلم فجر در رونق سینما، تصریح کرد: جدی نگرفتن نقش جشنواره بر رونق اقتصادی شهر تهران را میتوان در کمتوجهی به بخش بینالملل جشنواره جستوجو کرد. البته بخش داخلی هم از اهمیت ویژهای برخوردار است و در سالهای ابتدایی برگزاری، شاهد این تاثیرگذاری بودهایم، چراکه منجر به حضور مخاطبان شهرستانی در شهر تهران میشد و مناسبات اقتصادی اعم از رستورانها، فروشگاهها، مراکز خرید، حمل و نقل و ... که در کنار جشنواره بودند، میتوانستند از این اتفاق بهره ببرند.
تهیهکننده «گاوخونی» ادامه داد: جشنواره فیلم فجر میتواند با احیای بخش بینالملل و تقویت بخش داخلی، مناسبات اقتصادی شهر را که رونق مشاغل را نیز در پیدارد، تحت تاثیر قرار دهد و به ویژه بتواند با دعوت از مهمانان خارجی که تاکنون در این حیطه خیلی مثبت عمل نشده، این امر را تحقق بخشد.
کاهش دفعات نمایش فیلمها قدم بزرگی است
«با کاهش دفعات نمایش فیلمها در سال گذشته، قدم بزرگی جهت رفع مسائل اکران فیلمها پس از جشنواره فیلم فجر برداشته شد.»
حسین فرحبخش تهیه کننده سینما با بیان این مطلب، گفت: عدم برگزاری جشنواره در استانها به جذابیت اکران عمومی فیلمها میافزاید؛ چرا که قرار است فیلمها برای نمایش عمومی پس از جشنواره بکر باشند، اما دفعات نمایشها به قدری زیاد است که این امر میسر نمیشود. فرحبخش کاهش سینماهای نمایش دهنده فیلمهای جشنواره فیلم فجر را از علل افزایش مخاطبان دانست و گفت: جشنواره باید در تهران و در سینماهای محدود برپا شود تا شاهد شور، هیجان و شادابی بیشتر مخاطبان برای حضور در جشنواره باشیم. همچنین باید از دفعات نمایش فیلمها کاسته شود تا فیلمها برای اکران همچنان جذابیت ویژه خود را برای مخاطبان داشته باشند. وی ادامه داد: بخش بینالملل - به غیر از مسائل اقتصادی - میتواند با جذب توریست و مهمان به رونق شهر در حوزههای مختلف کمک کند ولی ما در جشنواره فیلم فجر به دلایل مختلف در این حوزه خیلی خوب کار نکردهایم و صرفا شاهد حضور تعداد محدودی از مهمانان خارجی هستیم. بنابراین نیاز داریم که این بخش جدیتر گرفته شود.
تاثیر مثبت بازار فیلم برای تهیهکنندگان
«اگر گاه فیلمی از من اکران داخلی موفقی نداشته، اما حضور در بازار فیلم جشنواره فیلم فجر، همیشه برایم تاثیر مثبت به همراه داشته است.»
«جهانگیر کوثری» تهیهکننده سینما درباره تاثیر این رویداد سینمایی بر رونق اقتصادی شهر بیان کرد: به دلیل تجمعی که در ایام برپایی جشنواره مقابل سینماها ایجاد میشود و حضوری که شهرستانیها در تهران خواهند داشت، طبیعی است که گردش مالی و اقتصادی روی برخی کالاها به وجود آید. تهیهکننده «عصر جمعه» درباره نقش جشنواره بر رونق اقتصادی سینمای ایران گفت: درصد تاثیر این مقوله در بخش داخلی کم است، اما زمانی که جشنواره فیلم فجر برپا میشود، شرکتهای سینمایی از کشورهای خارجی حاضر میشوند و برخی از فیلمها را خریداری میکنند یا از این دست کارها برای شرکت در جشنوارههای خود دعوت میکنند. کوثری که با دو فیلم «گلوگاه» و «سوت پایان» در دوره جدید جشنواره فیلم فجر حضور دارد، اظهار کرد: اگر گاه فیلمی از من در اکران داخلی دچار مشکل شده، توانستهام با فروش آن به شرکتهای خارجی در بازار فیلم، به سرمایهام برسم و از این رو، به عنوان عضوی از جامعه سینمایی ایران، معتقدم جشنواره فیلم فجر بر رونق اقتصادی سینما تاثیرگذار است.
کاهش سالنها امکان بهتری ایجاد میکند
«فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر امکان خوبی را دارند که در کنار کمک به برپایی هرچه با شکوهتر جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی، از فضای تبلیغاتی و رسانهای قابل اعتنا، بهره ببرند تا اکران عمومی موفقی داشته باشند.»
ابراهیم داروغهزاده مدیرعامل موسسه تصویر شهر درباره تاثیر برپایی این رویداد سینمایی بر رونق اقتصادی سینمای ایران یادآور شد: با توجه به افزودهشدن تعداد سینماها، گستردگی شهر تهران و فراهم شدن امکان برپایی جشنواره فیلم فجر در سایر استانها، مقداری از رونق سالهای گذشته و صفهای طولانی طبیعتا بنابر شرایط امروز کاسته میشود، ولی امیدوارم این شرایط نیز بهبود پیدا کند.
داروغهزاده با اشاره به افزایش تعداد سالنهای نمایش دهنده فیلمهای حاضر در جشنواره، افزود: با کاهش تعداد سینماها در جشنواره فجر امکان مناسبتری ایجاد میگردد، تعداد انبوهی از مخاطبان مقابل سینماها دیده خواهند شد و این جلوه تبلیغاتی بیشتری برای جشنواره نیز پیدا میکند.
دبیر چهارمین جشنواره فیلم شهر، نمایش فیلمهای تازه به تولید رسیده و به تعبیری نسخه کامل فیلمها، در جشنواره را از راهکارهای رونق بخشیدن به جشنواره و رونق اقتصادی سینما برشمرد و گفت: جشنهای انقلاب اسلامی و به ویژه جشنواره فیلم فجر با حضور پرشور مردم و شهروندان، زیباییهای خود را هر چه بیشتر نمایان میکند.
داروغهزاده بیان کرد: مسلم است که شهر از شهروند تشکیل شده و هرچه استقبال و حضور مخاطبان در ایام جشنواره بیشتر باشد، چرخه عرضه و تقاضا در عرصههای فرهنگی و اقتصادی و... افزایش مییابد و در نتیجه به هر لحاظ جشنواره پررونقتری خواهیم داشت.
ارسال نظر