گلدن گلاب ۲۰۱۳ بر خلاف سال گذشته توجه ویژهای به بازیهای سیاسی داشت
بینوایان!
در بخش سینما، موزیکال «بینوایان» در سه بخش بهترین فیلم موزیکال یا کمدی، بازیگر مرد موزیکال یا کمدی (هیوجکمن) و بازیگر زن مکمل (آن هاتاوی) جوایز گلدن گلاب را به خانه برد.
«بینوایان» با اقتباس از یک نمایش موزیکال موفق به همین نام ساخته شده است. جکمن در اقتباس سینمایی جدید از رمان ویکتور هوگو به نقش ژان والژان ظاهر شده و هاتاوی نقش فانتین کارگر کارخانه و مادر کوزت را بازی میکند.
راسل کرو، آماندا سایفرید، ادی ردماین، آرون توویت، سامانتا بارکز، هلنا بونهام کارتر و ساشا بارون کوهن و ایزابل آلن دیگر بازیگران «بینوایان» هستند که با بودجهای حدود ۶۰ میلیون دلار ساخته شده و تاکنون بیش از ۲۳۸ میلیون دلار در دنیا فروخته است.
فیلمهای «جانگو آزاد شده» ساخته کوئنتین تارانتینو و «آرگو» به کارگردانی بن افلک هر یک برنده دو جایزه گلدن گلاب شدند.
«جانگو آزاد شده» جوایز بهترین فیلمنامه (تارانتینو) و بازیگر مرد مکمل (کریستوف والتس) را برد و «آرگو» در بخشهای بهترین فیلم درام و کارگردان پیروز شد.
فیلم زندگینامهای «لینکلن» به کارگردانی استیون اسپیلبرگ که با نامزدی در هفت رشته پیشتاز نامزدهای هفتادمین دوره جوایز سالانه گلدن گلاب بود، تنها جایزه بهترین بازیگر مرد درام (دانیل دی- لوییس) را برد. دی- لوییس در این فیلم نقش آبراهام لینکلن شانزدهمین رییسجمهور آمریکا را بازی میکند.
جایزه بهترین بازیگر زن درام به جسیکا چاستین برای فیلم «۳۰ دقیقه بامداد» ساخته کاترین بیگلو اعطا شد. جنیفر لارنس نیز برای «کتاب بارقه امید» جایزه بهترین بازیگر زن موزیکال یا کمدی را برد. «زندگی پی» در بخش گلدن گلاب بهترین موسیقی (مایکل دانا) پیروز شد و جایزه بهترین ترانه به ادل و پل اپورث برای ترانه «اسکایفال» از فیلم «اسکایفال» رسید.
«عشق» ساخته میشائل هانکه بهترین فیلم خارجیزبان شناخته شد و «شجاع» تولید دیزنی جایزه بهترین فیلم انیمیشن را گرفت. جودی فاستر بازیگر برنده دو جایزه اسکار در این دوره جوایز گلدن گلاب جایزه سسیل بی. دمیل را دریافت کرد.
بیل کلینتون رییسجمهور پیشین آمریکا هم در بخشی از مراسم با غافلگیری تمام روی صحنه آمد و فیلم «لینکلن» را معرفی کرد. حضار ایستاده به احترام رییسجمهورشان او را تشویق کردند.
جوایز گلدن گلاب پس از اسکار مهمترین جایزه سینمایی در آمریکاست. این جوایز را انجمن مطبوعات خارجی هالیوود (HFPA) اعطا میکند.
درس بگیریم دنبالهرو نباشیم با تاریخ پشت سرمان
علیرضا مجمع
سال گذشته زمانی که اصغر فرهادی روی سن گلدن گلاب جایزه خود را برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» گرفت هیچکس فکر نمیکرد که تنها یک سال طول بکشد تا تلافی آن جایزه که نام ایران را در جهان پر شکوه کرد با دادن جایزه به آرگو؛ فیلمی که به حوادث گروگانگیری سال ۱۳۵۸ و تسخیر سفارت آمریکا در تهران میپرداخت در بیاید. جوایز امسال منتقدان سینمای آمریکا سوای اینکه در بخشهای بهترین کارگردانی و بهترین فیلم درام به حاشیه سیاست پناه برد و آرگو را از پاکت بیرون آورد نکتهای را در خود نهان داشت که بد نیست در این مجال به جای ناسزا گفتن به ساختار سینمای هالیوود به آن توجه ویژه شود. اینکه در میان فیلمهایی که امسال مورد توجه واقع شدهاند رویکرد تاریخ نگارانه هالیوود بسیار مهم است. اینکه در میان این فیلمها سه فیلم «جانگوآزاد شده»، «لینکلن» و «آرگو» سه مقطع تاریخی آمریکا را مورد توجه قرار میدهد و اتفاقا مورد توجه واقع میشود به ما میگوید که چقدر این سینمای صنعتی که کل جهان را در اختیار گرفته است به گذشته خود- حالا با هر زاویه دیدی- احترام میگذارد و آن را برجسته میکند تا برای خود تاریخ بسازد. آن وقت ما با تاریخ پشت سرمان هنوز
دنبال بهانه میگردیم که مثلا فیلم کورش کبیر را- که فیلمنامهاش هنوز خاک میخورد- نسازیم و وقتی آرگو ساخته میشود، تازه یادمان میافتد که در پاسخ به آن فیلم بسازیم. درس گرفتن بهتر از ناسزا گفتن است. اندیشه کنیم که جلوتر باشیم، نه دنباله رو.
ارسال نظر