رکوردداران ۳۰ سال جشنواره فیلم فجر معرفی میشوند
سیمرغهای حاتمیکیا در صدر
همچنین مجید مجیدی با ۷ سیمرغ و ۱ دیپلم رتبه دوم را به خود اختصاص داده است؛ ضمن آنکه ۸ فیلم حاتمیکیا در ۳۰ دوره گذشته به عنوان فیلم برتر و برگزیده تماشاگران انتخاب شده و مجیدی هم ۵بار این عناوین را با آثارش کسب کرده است. به گزارش ایسنا، مسعود نجفی که مسوولیت جمعآوری این کتاب را عهدهدار است در گفتوگویی ضمن اعلام این مطلب گفت: کتاب «مرور سی سال جشنواره فیلم فجر» مراحل آمادهسازی نهاییاش را طی میکند و در یکی از بخشهای آن سینماگرانی که در طول این سی دوره بیشترین جوایز و سیمرغ را دریافت کردهاند به تفکیک هر رشته معرفی میشوند. نجفی با معرفی این سینماگران اظهار کرد: در بخش تدوین،
«هایده صفی یاری» با دریافت 4 سیمرغ و حسین زندباف با 2 سیمرغ بلورین و 2 لوح زرین که در دورههای اول اعطا میشد رکورددار هستند. مجید انتظامی هم با دریافت 4 سیمرغ بلورین در میان آهنگسازان بیشترین جایزه را گرفته و محمود کلاری هم مدیر فیلمبرداری است که 4 سیمرغ و 1 دیپلم افتخار دریافت کرده است.
نجفی ادامه داد: محمدرضا دلپاک با ۷ سیمرغ برای صداگذاری، جهانگیر میرشکاری با ۴ سیمرغ و ۱ لوح زرین برای صدابرداری، امیر اثباتی و ایرج رامینفر هرکدام با ۴ سیمرغ برای طراحی صحنه، سعید ملکان با ۴ سیمرغ برای چهرهپردازی و محسن روزبهانی با ۸ سیمرغ برای جلوههای ویژه دیگر رکوردداران جشنواره فیلم فجر هستند.
وی افزود: در بخش بازیگری هم که طرفداران بیشتری دارد، پرویز پرستویی با 3 سیمرغ بلورین، 1 دیپلم افتخار، 1 سیمرغ ویژه و 1 لوح زرین پرافتخارترین بازیگر است. فاطمه معتمدآریا هم با 4 سیمرغ در میان بازیگران زن بیشترین جایزه را گرفته است.
گردآورنده کتاب «مرور سی سال جشنواره فیلم فجر» در ادامه خاطرنشان کرد: داریوش مهرجویی، رخشان بنیاعتماد و کامبوزیا پرتوی هرکدام 2بار سیمرغ برای فیلمنامه گرفتهاند و مجید مجیدی هم با دریافت 4 سیمرغ بلورین پرافتخارترین کارگردان است.
نجفی ادامه داد: در طول سی دوره جشنواره فیلم فجر، عباس کیارستمی با ۱ سیمرغ و ۳ لوح زرین بیشترین جایزه ویژه هیات داوران را دریافت کرده است و در بخش بینالملل هم از میان سینماگران ایرانی، ابراهیم حاتمیکیا و سید رضا میرکریمی با ۳ سیمرغ و داریوش مهرجویی با ۲ سیمرغ و ۱ جایزه بینالمذاهب در صدر قرار دارند.
این نویسنده با اشاره به بخش بهترین فیلم گفت: در این بخش متاسفانه در طول سی دوره گذشته روند مشخصی وجود نداشته است و سیمرغ در دورههایی به تهیهکننده و در دورههایی به کارگردان اهدا شده است که بخش فیلم برگزیده تماشاگران و فیلمهای اول و دوم هم به همین شکل بوده است.
وی افزود: با احتساب کارگردانان، ۵ فیلم ابراهیم حاتمیکیا (مهاجر، از کرخه تا راین، آژانس شیشهای، بنام پدر، به رنگ ارغوان) در سی دوره گذشته به عنوان بهترین فیلم انتخاب شده است.
در 15 دورهای هم که سیمرغ ویژه تماشاگران اهدا میشود فیلمهای اصغر فرهادی (چهارشنبه سوری، درباره الی، جدایی نادر از سیمین)، کمال تبریزی (فرش باد، مارمولک، همیشه پای یک زن درمیان است) و ابراهیم حاتمیکیا (آژانس شیشهای، ارتفاع پست، به رنگ ارغوان) بیشترین سیمرغ این بخش را گرفتهاند.
نجفی ادامه داد: در بخش مواد تبلیغی هم که در دورههایی برگزیدگانش معرفی شدهاند حیدر رضایی ۲بار برای پوستر سیمرغ گرفته، عزیز ساعتی ۲بار برای عکس و مرحوم ایرج گلافشان هم ۴ سیمرغ و ۲ دیپلم افتخار برای آنونس و تیزر گرفته است.
وی که تاکنون سردبیری بیش از 20 کتاب فیلمشناخت جشنوارههای مختلف را عهدهدار بوده است در پایان گفت: بخشهای دیگری هم در کتاب مرور سی سال جشنواره فیلم فجر آماده شده است، مانند پرکارترین سینماگران در هر دوره به تفکیک حرفههایشان که این اطلاعات را سید محمد صادق لواسانی جمعآوری کرده است. نجفی اظهار امیدواری کرد، این کتاب که زیر نظر محمدرضا عباسیان دبیر سیویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر آماده میشود، پیش از شروع جشنواره آماده و عرضه گردد.
ارسال نظر