مهدی فخیم‌زاده: سینمای ایران ترسو شده است

مهدی فخیم‌زاده یکی از داوران بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر میهمان جمعه شب برنامه هفت بود که در این برنامه به حرف و حدیث‌های پیش‌آمده در مورد داوری‌ها پاسخ داد. فخیم‌زاده درباره اعمال نظر در نتایج نهایی داوری عنوان کرد: هیچ مسوولی در کار داوران دخالت نکرد. هیچ پیام یا واسطه‌ای هم برای ما فرستاده نشد و ما در کمال استقلال تصمیم‌گیری کردیم.

فخیم‌زاده در باره بیانیه هیات داوران توضیح داد: این مساله که سینمای ایران ترسیده و حساس شده است در بیانیه مطرح شد که حرف مشترک همه ما بود. بازتاب این سینمای ترسو در همه ارکان سینمای ما به چشم می‌خورد. فیلم‌های این دوره فیلم‌های کز کرده و ترسو شده‌ای بودند و این نشان‌دهنده فضای کلی سینمای ایران است. بنابراین این بیانیه یک ابراز نگرانی بود. فخیم‌زاده عنوان کرد: شاخصه اصلی فیلم‌های امسال ترسیده بودنشان است. این مساله فیلمسازان و تهیه‌کنندگان ما را وادار کرده تا دست به عصا راه بروند و سینمایی خنثی تولید کنند.

وی درباره دیده نشدن فیلم مهرجویی در داوری‌ها گفت: همه ما احترام زیادی برای داریوش مهرجویی به عنوان یکی از مفاخر کشور قائل هستیم؛ اما بدون نگاه به نام و عنوان وی به فیلمش توجه کردیم که نتوانست در داوری‌ها رای بیاورد. فخیم‌زاده درباره متفاوت بودن آرای مردمی با نظر داوران گفت: اگر قرار باشد آرای مردمی و داوران یکی باشد که دیگر نیازی به داور نداریم. مردمی که در جشنواره حضور می‌یابند با مردم عادی که در طول سال به سینما می‌روند، فرق دارند. مساله دیگر نیز این است که تماشاگر با احساسش فیلم می‌بیند؛ اما داور یا منتقد با منطق و تخصصش و همین مساله باعث تفاوت انتخاب‌ها می‌شود.