اولین بی اعتنایی به تنها برنامه سینمایی تلویزیون در آغاز سومین سال پخش هفت
نه حامد بهدادآمد، نه علیرضا سجادپور
ده نمکی: این برنامه به جای مچگیری باید به فکر چاره اندیشی باشد در حالی که اعلام شده بود در برنامه جمعه شب هفت حامد بهداد و علیرضا سجادپور به عنوان میهمان حضور خواهند داشت در ابتدای برنامه فریدون جیرانی بدون ارائه توضیح خبر از غیبت این دو داد. قرار بر این بود در برنامه یاد شده حامد بهداد با حضور در استودیوی هفت درباره نارنجی پوش و همکاری با داریوش مهرجویی صحبت کند. علت این غیبت را از او جویا شدیم که گفت این غیبت به دلیل کسالت بوده است.
داریوش مهرجویی به یابنده فیلمش جایزه میدهد
داریوش مهرجویی با اشاره به ماجرای گم شدن یکی از فیلمهایش گفت که اگر کسی این فیلم را پیدا کند به او جایزه میدهم. به گزارش خبرآنلاین، در برنامه هفت جمعهشب ۸ اردیبهشت فریدون جیرانی گفتوگویش با این کارگردان ۷۳ را ساله پخش کرد.
این گفتوگو به بهانه اکران فیلم نارنجی پوش انجام شده بود. مهرجویی که ساخت فیلمهایی چون گاو، آقای هالو، دایره مینا، اجاره نشینها و هامون را در کارنامه کاری خود دارد، در بخشی از صحبتهایش به ماجرای ساخت فیلم الموت اشاره کرد و گفت که متاسفانه این فیلم در تلویزیون و در دفتر آقای گیویان گم شد.
مهرجویی که فیلم الموت را سال ۱۳۵۵ ساخته است، با اشاره به بازی عزتالله انتظامی در این فیلم گفت: حدود دو سال برای ساخت فیلمالموت زحمت کشیدیم؛ اما این فیلم ناپدید شد و ما هرچه پیگیری کردیم چیزی نیافتیم.
کارگردان فیلم سنتوری ادامه داد: همین جا میگویم اگر کسی این فیلم را پیدا کند، به او یک جایزه خیلی خوب میدهم.
هنوز معلوم نیست «هفت» یک برنامه تحلیلی است یا یک مجله عامیانه
مسعود دهنمکی در خصوص انتقادات برخی گروهها به سینمای ایران گفت: «سینمایی که دست اندرکارانش با رهبری دیدار میکنند سینمایی است که موجودیت آن پذیرفته شده است پس کسی نمیتواند بگوید این سینما لجنزار است.»
به گزارش خبرآنلاین، برنامه «هفت»
جمعه شب به تحلیل وضعیت اکران سینما در سال ۹۱ پرداخت. قرار بود علیرضا سجادپور مدیر اداره نظارت و ارزشیابی سینما پاسخگوی سوالات جیرانی باشد؛ اما او در این برنامه حاضر نشد و به جای وی، مسعود دهنمکی عضو شورای عالی سینما، برخورد بعضی از گروهها را با دو فیلم اکران نوروز مورد بررسی قرار داد.
دهنمکی در خصوص قرار گرفتن برنامه «هفت» در آستانه سه سالگی گفت: «این برنامه به جای مچگیری باید به فکر چاره اندیشی باشد. «هفت» هنوز جدی گرفته نشده؛ چراکه هنوز معلوم نیست یک برنامه تحلیلی است یا یک مجله عامیانه. آقای جیرانی شما مردم را میپیچانید. به مردم می گویید برنامه ما را نقد کن؛ اما وقتی به داریوش مهرجویی میرسید او را نقد نمیکنید. فکر نمیکنم حتی خود مهرجویی هم این طور فکر کند. مهرجویی چه زمانی گفته مرا نقد نکنید؟ مشکل شما از آداب نقد است نه خود نقد.»
وی همچنین در بخشی از صحبتهای خود در خصوص فساد در سینمای ایران عنوان کرد: «شش ماه پیش بحث فساد در فوتبال رخ داد، الان فساد در سینما، ضمن اینکه فساد در سیاست را هم داشتهایم. برای حل معضل فساد باید آسیب شناسی اخلاقی درستی در تمام امور داشته باشیم آن هم فارغ از مطالبات جناحی. متاسفانه برخی از آدمهایی که حرف از فساد در سینما میزنند تا ته فساد را تجربه کردهاند پس صحبت آنها نمیتواند ملاک برخورد باشد.»
دهنمکی ادامه داد: «خیلیها هم که منکر فساد در سینما هستند، خودشان فساد را با تمام وجود لمس کردهاند؛ به همین دلیل نمیتوان با قطعیت در مورد این مسائل حرف زد.» این کارگردان سینما ادامه داد: «یادمان باشد هیچ کس نمیتواند بگوید آنها که امروزه به سینما میروند جزو قشر متدین جامعه نیستند. ضمن اینکه نقد بر برخی فیلمها مساوی مخالفت با سینما نیست. البته باید به جای نقد ملتها به نقد دولتها پرداخت. مثلا به جای اینکه گشت ارشاد در خیابان بگذاریم برویم یقه آنهایی را بگیریم که بنا بود برنامه فرهنگی در اختیار جوانان ما قرار دهند؛ اما این کار را نکردند.»
کارگردان «اخراجیها» در خصوص آمار فروش فیلمها افزود: «اگر نتوانیم جامعه را درست بشناسیم در نتیجهگیری از افکار عمومی موفق نخواهیم بود. در حال حاضر تنها فروش تهران فیلمها مورد توجه قرار میگیرد و به فروش شهرستانها اهمیت داده نمیشود. ایران فقط تهران نیست و همه تهران یک قشر خاص و مرفه نیستند؛ اما این قشر هم متدین هستند.»
وی تاکید کرد: «در شکلگیری طبقه جدید که مطالبات جدیدی هم دارند برخی نیازها احساس میشود. ما باید آسیب شناسی واقعی نسبت به جامعه داشته باشیم. مثلا سینما یا فوتبال را به خاطر نقص یک مدیر متهم به فساد نکنیم. ما نباید بر اساس مچگیری از افراد و گروهها نقد اجتماعی داشته باشیم. با جناحبندی نمیتوان در مسیر اصلاح قرار گرفت.» دهنمکی همچنین خاطرنشان کرد: «سینمایی که دست اندرکارانش با رهبری دیدار میکنند، سینمایی است که موجودیت آن پذیرفته شده است. پس کسی نمیتواند بگوید این سینما لجنزار است. با این حال این را هم میگویم همان زمانی که فیلمهای جشنواره سیام را دیدم به وزیر ارشاد و معاونت سینمایی به واسطه روششان برای ارائه پروانه ساخت خرده گرفتم. اینکه فیلمهایی با تم خیانت زیاد شده ناشی از همین روش نادرست بوده است. نمیگویم فیلم با مضمون خیانت نباشد؛ اما باید تعدادش کنترل شده باشد.»
ارسال نظر